Måhända det uppstått ett behov av öppen debatt helt plötsligt…?

I all hast!

Bästa läsare!

Jag läser Göteborgsåklagaren Thomas Ahlstrands debattartikel ”Ingenting biter på de nya gängkriminella” i Göteborgs-Posten. Hans text handlar om det som är ganska uppenbart för oss samhällsmedvetna, nämligen att dagens brottslighet är brutal och hänsynslös, och att det finns inte ett uns av heder hos dagens kriminella.

Men det är inte där mina ögonbryn höjs. Vi är många som redan räknat ut att detta är en logisk följd av bl.a. den politiska ambitionen att göra Sverige multikulturellt medelst massinvandring. Experimentet slog fel, och nu befinner vi oss i ett läge där en kombination av flera politiska misstag i lång följd får konsekvenser. Det som däremot förvånade mig var vissa formuleringar i den bakgrundsbild om kriminaliteten som Ahlstrand tecknade. Läs detta, och häpna:

Gängkriminalitet är inget nytt. Historiskt har de värsta gängen dykt upp i andra generationens invandrarmiljöer: man tänker på USA och Chicago, hur italiensk maffia under Al Capone tog över från de polsk-judiska gäng som dessförinnan besegrat irländarna; man tänker på Londons 1950-tal, Paris på 1970- och 80-talet. Den nya generationen invandrarbarn finner sig tillrätta i den nya omgivningen, föräldrarnas och det gamla landets auktoriteter gäller inte längre, det nya landets regler har man inte tagit till sig, det finns möjligheter att tjäna snabba pengar.

Först av allt, de ”polsk-judiska” gängen har inte dykt upp på min radarskärm, trots att jag försökt läsa vad som bjuds om gangsterlivet i Chicago (eftersom en av mina förfäder blev mördad där). Judisk kriminalitet lyser med sin frånvaro i mainstream-historien. Så det var ganska oväntat att ämnet dök upp här i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Sedan har vi den nästan bokstavliga ärligheten hos skribenten när denne säger att det är invandrarbarn som ingår i de kriminella gängen. Detta faktum har hittills bara fått gestaltats med orden ”p.g.a. socioekonomiska faktorer i segregerade förorter… bla bla…”. Klarspråk som att invandrarungdomar inte underkastar sig vare föräldrarnas eller lagens auktoritet är uppenbart, men tyvärr alltför sällan uttryckt i den offentliga debatten (förutom då av alla som kallas för rasister…).

Det finns dock en formulering som jag är tveksam till. Ahlstrand skriver:

Så har det varit länge, även i Sverige, och den goda nyheten är att problemen klingat av med tiden när den nya omgivningens normer internaliserats hos tillräckligt många.

…för att sedan fortsätta med ett konstaterande att de kriminella faktiskt fullständigt skiter i de värderingar som präglat det svenska samhället fram tills nu. Ahlstrand igen:

[…] de gängkriminella vi möter i dag är inte unga män som varit chanslösa i livet. De har inte kommit snett. De har inget missbruk. De delar helt enkelt inte våra normer, och de har absolut ingen lojalitet eller ens vilja till lojalitet gentemot samhället. En dom till fängelse är ingen skam, den är ett besvär, något obekvämt, något att undvika för att det är opraktiskt och långtråkigt att sitta inne. Lojaliteten är däremot oerhört stark när det gäller gänget, kompisarna, familjen, klanen, kvarteret […]

Så vad är den goda nyheten när mönstret hos de kriminella är förändrat till grav hänsynslöshet, och samhället inte har någonting som biter på banditerna? Jag anser att det är alldeles för mycket att hoppas på att de kriminella med tiden skall bli äldre och känna ett behov av att börja leva som Svensson och Andersson (det som Ahlstrand kallar för ”internaliseras”). Om de inte mäktar med att råna sina offer på öppen gata är det nog troligare att de ”på ålderns höst” (ifall de lever så länge) satsar på en annan typ av kriminalitet, kanske den som kallas för politik.

Vi har i flera fall i Stockholmsregionen sett exempel på där invandrargrupper tar över hela lokala partiorganisationer för att få politisk makt över sina stadsdelar, samt för att vissa personer i dessa grupper skall kunna gynna sina egna ekonomiska intressen. I några fall handlar det om en hel klan som tar över kontrollen. De flesta partier (som öppnat famnen för invandrargrupperna) har drabbats, såväl socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet, miljöpartiet men också vänsterpartiet och feministisk initiativ. Vi har också sett försök till destruktivt inflytande på riksnivå, bl.a. med islamister som erhållit riksdagsplatser och blivit ledamöter i partistyrelser. Och allt har skett i mångfaldens namn, trots att man aldrig definierat vilken mångfald man vill ha respektive undvika.

Ändock tror jag att Thomas Ahlstrands debattartikel är ett tecken på en viss tillnyktring hos etablissemanget. Frågan är dock om insikten om att Sverige drabbats av ett ohyggligt problem kan leda till att makthavarna tillgriper adekvata åtgärder? Hittills har vi sett väldigt lite av det. Istället för att lyckas stoppa gängkriminaliteten ägnar  polismyndigheten och Thomas Ahlstrands kollegor sig åt att jaga och rättsföra svenska medborgare som skrivit arga saker på Internet i tron att det råder yttrandefrihet i landet. Eftersom lagen om hets mot folkgrupp är en gummiparagraf och tingsrättens nämndemän är politiskt tillsatta finns det bara en enda logisk orsak till att bedriva ”kamp mot näthat”, och det är att få upp statistiken över etniskt svenska ”brottslingar” samt att bättra på polisens uppklarandeprocent.

Förvisso kan man ju tycka att det enklaste är ju att låta de kriminella gängen få utplåna varandra och sig själva, och betrakta alla andra oskyldiga som råkar hamna i kulregnet som – för att använda ett amerikanskt uttryck när man dödar civila –  ”collateral damage”. Vit man kan alltid undvika förorterna där det skjuts som värst (även om jag själv noterar en spektakulär dödsskjutning under biljakt invid Bällstabro i Sundbyberg, precis timmen efter att jag själv passerat där till fots). Men man bör faktiskt beakta att den likgiltighet som brottslingarna känner inför oskyldiga offer talar för en mentalitet som är perfekt för en religiös fundamentalist som behöver lämpliga soldater.

De senaste årens rekryteringar till Islamska Staten i Mellersta östern från svenska förorter är nog ett av de mest illustrativa exemplen på hur utvecklingen riskerar att fortskrida. Ryssland och den syriska armén har slagit ner IS till fotknölarna, och det projektet kommer nog inte återupptas förrän Israel och Saudiarabien behöver dem igen. Under tiden har ”svenska” förortsgrabbar utbildats till krigare i Allahs namn, drivna av religiös övertygelse eller ekonomiska vinning (de fick bra betalt av IS). Nu har de kommit hem. De har all möjlighet att placera de gängkriminella under sina vingar. Varför? Ja, nästa mål är inte att byta regim i Syrien, utan kanske i Europa istället. Eller rent av för att bilda en egen enklav här hemma i Sverige.

Det svenska rättsväsendet säger sig vara – med Thomas Ahlstrands egna ord – maktlöst mot buset som rånar, säljer knark och skjuter varandra. Enda hoppet är att det kanske blir bättre med tiden, ”att vi bara kan härda ut, hoppas att det går över”, som Ahlstrand avslutar sitt inlägg med.

Motfråga: Efter alla miljarder skattekronor som investerats i olika statliga och lokala integrationsprogram för invandrarungdomarna under åren (för att de inte skall bli gängkriminella), vad är det som säger att dessa element skulle ansluta sig till de värderingar som vi etniska svenskar (och sunda invandrare) har om lag, ordning och en anpassning till lagom-samhället Sverige?

Hur kan våra makthavare vara säkra på att problemen med gängkriminalitet kommer dö ut av sig självt, och inte utvecklas till någonting annat av betydligt värre dimension, såsom ett partiellt eller fullskaligt inbördeskrig i Sverige?

Ett aktuellt exempel på att politikerna inte bemästrar den rådande situationen torde återfinnas i centerledaren Annie Lööfs utspel i början av april månad, där hon hyllade sin gamla hemstad Värnamo där Gnosjöandan möter det multikulturella samhället. Blott några veckor senare förklarar polismyndigheten att kriminella försöker erövra staden. När Annie Lööf inte har insikt om vad som sker i hennes egen hemstad, då kan man förstå hur pass illa läget är för vårt land. Det är mycket illa.

Jag är rädd för att våra politiker och rättsvårdande myndigheter har stoppat ner sina huvuden alltför djupt ner i sanden. Och det är dessvärre inte de som kommer få betala, utan det blir istället du och jag som läser denna blogg.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Måhända det uppstått ett behov av öppen debatt helt plötsligt…?

 1. Peter Sjöström skriver:

  Tack för din klara analys . En glädje var dag att läsa Skrivarens Blogg . Försöker sprida den till vänner och bekanta . Som läget är nu i detta land är det hög tid ( för sent ?) att något drastiskt sker som får folk att vakna . Vaknar kanske de gör den dagen Lets Dance eller Bonde Söker Fru försvinner ur rutan eller Flintasteken till grillen som står på det nylagda altanen som löper runt Hela huset inte längre säljs på stormarknaden . Är klockan 2 minuter i 12 ? Mvh Sjöström

 2. minnesdagen skriver:

  Supermob, läsvärd bok

 3. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Kritiken mot det mångkulturella projektet har funnits i flera år men har aldrig tagits på allvar. Att de som har iscensatt det hela har förmågan att lösa problemen betvivlar jag, de verkar mest ta tillvara de av kritikerna framförda lösningarna. Att ge partier med en misslyckad politik en ny chans är nog inte den bästa lösningen på problemen.

 4. Stjärtfeldt skriver:

  ”de ”polsk-judiska” gängen”
  Det är de som tillskansat sig centralbankerna och medierna i västvärldens alla länder och med dessa manövrerar fram sin agenda och hjärntvätt med betalda marionetter inom politik och ”rätts”väsende och basunerar ut både historiska och nutida lögner som de förgiftar våra medvetanden med.

 5. Risto Matinen skriver:

  Tja, ”alla” i staten vet att packet de importerat är extremt kriminella och parasiter. Det är därför de släppts in! Man ska komma ihåg att det är en polisstat de efterstävar och vår utplåning som folk!

  Hur kan politikerpacket gå med på det senare? De är mutade och/eller hotade! Vad ska vi göra? Först och främst träna för att utplåna förrädarna men givetvis står inkräktarna högst…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s