Gunnar Hökmark representerar inte Sveriges intressen i EU

Bästa läsare!

Den med någorlunda kritiskt granskande läggning som följt den moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmarks utspel via hans blogg, FB-konto eller olika debattartiklar som han signerat, har nog säkert flera gånger funderat lite över vem det är som han företräder genom sina utspel.

Det som slagit mig är hans hårda retorik mot Ryssland och en strid ström av superlativer över EU. Här är ett urval av one-liners som han begåvar sina fans med under året:

” – Den svenska fredsrörelsen är mer Putins vän än fredens – samtidigt gasar Assads slaktarregim ihjäl sin egen befolkning.”

” – I stället för att importera instabilitet har EU exporterat frihet, säkerhet, fria marknader och gemensamma regler inom ramen för rättsstaten.”

” – Ryssland i dag. Kina i morgon. Så ser hotbilden mot internationell rättsordning, svensk säkerhet och Europa ut

Det här låter precis som den retorik vi hört från USA:s och Storbritanniens regeringar under senare år. Hur kan det komma sig att den svenska EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark är så besatt av Ryssland? Och hur kan det komma sig att han börjar tugga fradga om någon uttalar ordet ”Swexit”? Det är sällan Gunnar illustrerar sin politik från ett perspektiv som kunde vara sett såsom Nisse i Hökarängen ser det. Det är nästan alltid ”de stora frågorna”.

Någon gång kan han dock ge sken av att bry sig om de svenska skattebetalarna, som t.ex. med one-linern: ” – Sverige måste stoppa nya EU-skatten. Den skärper konflikten med USA och underminerar den svenska skattebasen.”

”Den svenska skattebasen”? Detta kunde vara Nisse i Hökarängen, men handlar dessvärre bara om moderaternas paradgren, nämligen att helt opersonligt sätta skatten efter Lafferkurvan. Alltså inte efter principen om att den som tjänat ihop sina pengar – till exempel Nisse i Hökarängen – skall få råda över dem själv, utan det handlar om ett optimerat skatteuttag (d.v.s. inte för lågt så att folk får för mycket pengar själva, och inte för högt så att folk slutar jobba). Gunnar Hökmark reflekterar inte över filosofiska iakttagelser som att skatt är stöld, eftersom han inte är libertarian. Istället är problemet enligt Gunnar Hökmarks ögon att här föreslås en skatt som kan skada EU:s relation med USA.

Varför gör han på detta viset?

Den första misstanken som dyker upp är att Gunnar Hökmark vet att makten inte ligger i moderata samlingspartiets väljarbas, utan består i det nätverk av personer som verkligen har inflytande och resurser. Eftersom det mesta som Gunnar Hökmark skriver upplevs av ett kritiskt granskande öga som – ursäkta det råbarkade uttrycket – amerikansk propaganda, är det ganska naturligt att föreställa sig att Gunnar är uppsatt på Atlantic Councils mejlinglista.

Jag gissade faktiskt ganska bra, ser jag nu.

Den 5 maj i år publicerades en debattartikel i DI signerad Gunnar Hökmark och Anders Åslund. Titeln lyder ”Stärk Europas säkerhet med mer transparens”. [LÄNK]

De flesta människor som saknar djupare intresse för politiska sakfrågor, t.ex. journalister, kommer nöja sig mer rubrikerna. Det är en mediestrategi som Gunnar Hökmark är väl förtrogen med, och därför brukar han bli vansinnig när någon ber att få granska hans kort. Som t.ex. nu senast när SVT bad honom att visa några citat som kan stärka hans tes om att den svenska fredsrörelsen är Putin-vänlig (se ovan), vilket han inte kan, varpå han förklarar att ideologi inte kan ”faktagranskas”.

Ingen har nog problem med att Hökmark talar gott om ökad transparens i Europa, och 9 av 10 bläddrar vidare efter denna självklarhet utan att läsa resten. Intressant nog har moderaterna knappast något vidare track record från förra regeringsinnehavet (regeringskanslietslet ut sekretesstämplarna på löpande band), och mycket riktigt så handlar inte Hökmarks och Åslunds artikel om att medborgarna skall kunna få insyn i den europeiska säkerhetspolitiken.

Nej, vad saken gäller är detta problem, yttrat efter att artikeln listat upp de vanliga antiryska buzzwords som t.ex. ”rysk aggression”, ”rysk hybridkrigföring”, ”mördade ryske oppositionsledaren Boris Nemtsov” och informationen om att ”Kreml kan köpa västliga företag, politiker och privatpersoner”, och så vidare.:

Det största problemet är att anonyma företag tillåts i stor skala i de anglo-amerikanska länderna. Storbritannien, Cypern och Malta är liksom USA centra för rysk penningtvätt.

Intressant. Gunnar Hökmark är för fri handel, men bara så länge det inte är ryssar som tar del av den…

Gunnar Hökmark vill inte heller veta av någon diskussion om att NATO siktar på att ta över Ukraina och att beröva Ryssland dess flottbas i Krim, eller att IMF krävde av Ukraina att man skulle eskalera till ett inbördeskrig. Boris Nemtsovs roll som oppositionsledare var i praktiken i praktiken en dröm, eller snarare en fantasi, när han mördades av kriminella några stenkast från Kremls murar. Men det räcker för att bli hyllad av en agent för den amerikanska krigsmateriella industrin  som Hökmark.

Ja, när vi ändå reverserar kritiken mot Hökmarks antiryska retorik kanske vi skall komma till denna bloggposts poäng. Måhända har Kreml pengar att köpa västliga företag (Saudiarabien har det definitivt, de köper även svenska företag ifall nån undrar, och det förtjänar också att påpekas igen att gärningsmännen från 11 september 2001 kom från just det landet). Men hur är det då i Gunnar Hökmarks egen miljö?

Ja, just detta med att han signerar denna propagandistiska debattartikel tillsammans med Anders Åslund bekräftar min misstanke om Hökmarks koppling till Atlantic Council. Anders Åslund är nämligen verksam i den organisationen! Någon som tror att de stötte samman på puben och bestämde sig för att skriva nåt för DI tillsammans? Knappast. Gunnar Hökmark är bara en kanal för utskick av Atlantic Councils propaganda. Hur Hökmark kompenseras är också något som förtjänar att granskas; se längre ner i min bloggpost.

Atlantic Council har sedan ifjol ett kontor i Stockholm, lett av Anna Wieslander som tidigare arbetade för krigsmaterielkoncernen Saab samt svenska Postkodlotteriet, en av finansiärerna av skandalomsusade Clinton Foundation som utgjorde Hillary Clintons valbudget, och som ironiskt nog misstänks syssla med penningtvätt (men eftersom hon ingår i den internationella skuggregeringen slipper hon åtal). Hillary Clinton tog bl.a. även emot pengar från Ryssland för att ge landet tillstånd att köpa en amerikansk uranfabrik. Anna Wieslander var tidigare också anställd på svenska försvarsdepartementet för att samordna kontakterna med NATO och försvarsdepartementen i Storbritannien och Frankrike (samma som bombar syriska läkemedelslaboratorier efter falsflags-operationer utförda av brittiskstyrda White Helmet).

Detta är inte sagt som ”guilt by association”, utan handlar om den miljö som Gunnar Hökmark, Atlantic Council och skurkarna Clintons opererar i, bara för att presentera ett urval av tjänare för den neo-konservativa agendan (som i sin tur kan preciseras som en agenda där staten Israels intressen har hög prioritet). Det går sannolikt att skriva en 600 sidor tjock bok om detta ämne, och lista upp Hökmarks kopplingar till den verkliga regim vi inte får se eller kanske ens nämna.

Atlantic Council – som tycks stå för merparten av Gunnar Hökmarks politiska fokusämnen – finansieras av bl.a. följande företag och organisationer under 2016 (senast kända lista): NATO, Saab, Marianne and Marcus Wallenberg Foundation, Google Inc., Lockheed Martin Corporation, Ukrainian World Congress, United Arab Emirates, svenska UD, EU, och många många fler. [LÄNK]

Vi ser här ett nätverk som sträcker sig vida omkring, med beröring till Council on Foreign Relations till organisationer som Bilderberggruppen. The usual suspects, som det heter.

Och för Gunnar Hökmark kan man lägga till hans starka engagemang att representera Israel i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Nu i år har han begåvats med ett pris från en judisk organisation, Förintelsens Överlevares förening. [LÄNK] Medlemsantalet håller på att ebba ut även om symbolvärdet finns kvar. Hökmark får priset eftersom han är ordförande i en underorganisation till World Jewish Restitution Organization, d.v.s. en organisation som arbetar i ”de europeiska länderna för att judar ska få tillbaka de egendomar som stals från dem under tiden före och under andra världskriget.

Sedan början av 1950-talet har den tyska staten (dåvarande BRD) finansierat israelisk infrastruktur och betalat den israeliska staten för att denna tagit emot över en halv miljon judiska utvandrare från de nazi-ockuperade områdena i Europa. Skadeståndskrav mot Tyskland har drivits och utmätts, och år 2013 bestämdes att tyska staten skulle betala ut 800 miljoner Euro till mottagare runt om i världen för att ”äldre förintelseöverlevare skall kunna leva sin ålderdom i värdighet”, och den tyska regeringen lovade att betala ut över 2’550 EUR till alla överlevare som ännu inte fått någon ersättning sedan tidigare. [LÄNK] Tydligen anser man inte att Tyskland betalat tillräckligt, och vill ha mer pengar för allt färre som överlevt av allt fler tyskar som inte haft med Föreintelsen alls att göra eftersom de inte ens var födda under Naziregimens tid. Frågan om några andra grupper skall kompenseras för förluster i samband med andra världskriget har inte lyfts av medierna, än mindre av Gunnar Hökmark.

Moderaterna bör se till att byta ut den där killen i samband med nästa EU-parlamentsval. För Sveriges och den europeiska fredens skull.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Gunnar Hökmark representerar inte Sveriges intressen i EU

 1. Mindfucked skriver:

  Mycket bra och läsvärt skrivet. Och något som säkert många redan innerst inne vet om. Men blundar för det.

  • Peter Harold skriver:

   Tyvärr är det många väljare som inte reflekterar över detta ämne. Man skulle behöva bearbeta partierna inifrån.

   • Björngunnar skriver:

    Partierna är en konstruktion för att en viss utvald ras skall splittra folk genom att söndra och härska, klass mot klass ett klassiskt exempel.
    Motsatsen är folkgemenskap och samarbete eftersom klasskamp bara gynnar de utvalda och de utvalda skurkarna i riksdagen, betalade med judas pengar, alternativt judaspengar.
    Hitler hade helt rätt men han är en reaktion, just nu hotas sveriges folk av utrotning medelst rasblandning i stor skala.
    Ändå har jag närstående som tycker att ”man skall ligga lågt” hur låter det, var det ett talesätt vikingar emellan?
    Här en intressant artikel…
    https://russia-insider.com/en/vladimir-putin-fascist-sympathizer/ri23501

 2. Lars Lindeberg skriver:

  Du har helt rätt Peter! GH är en opportunist!

 3. Mjölner skriver:

  Maffig guldstjärna från hllviken och alla oss andra läsare. Cyklopen Hökmark är tillsammans med Carl Bildt en skam för både moderaterna och Sverige. Sveriges undergång blir en Donald Duck variant av det romerska rikets förfall.

 4. Risto Matinen skriver:

  För mig är Hökmark en gåta

  • Risto Matinen skriver:

   Tja, min påbörjade kommentar publicerades när jag försökte tryckta på ”Enter”.

   Det vore bra om man kunde komma underfund om hur de antivita politikerna fungerar! De är dessutom i majoritet i Europa. Sinnesjukt!

   Visst, de enkla förklaringarna är mutor, mutor och hot! Ska vi tolerera något svar av dessa?

   Hur ska vi göra oss av med dem och deras parasiter och våldtäktsmän?

 5. Pingback: Gunnar Hökmark representerar inte Sveriges intressen i EU – Ut ur EU nu – för ett suveränt Sverige!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s