Midnattstankar

I extremt all hast!

Bästa läsare!

Jag ber om ursäkt för min frånvaro, men jag är involverad i ett projekt som dessvärre håller mig borta från dagens samhällsfrågor. I gengäld så känns det som att min mentala hälsa mår bra av det…! 😉

Jag har dock känt ett enormt starkt behov av att skriva av mig mina känslor gällande fallet med den forne politiske aktivisten och den nuvarande medborgarjournalisten Tommy Robinson från Storbritannien. Jag tror inte att jag behöver ge vare sig ge en presentation av hans bakgrund eller ge en omfattande summering av vad som hänt, men jag kan väl sammanfatta det hela som att Tommy vill lyfta fram att ett mycket stort tal personer som bekänner sig till profeten Muhammeds lära har legat bakom tusentals fall av sexuellt utnyttjande och misshandel – och eventuellt mord – på etniskt brittiska flickor i skol- och tonårsåldern.

Tommy Robinson har gett ett ansikte åt den frustration som många britter känner inför det inträffade. Brittiska myndigheter – betalda av brittiska skattebetalare med uppdrag att tjäna medborgarna – har valt att systematiskt blunda för misstankarna om övergrepp, företrädesvis med motivet att inte skapa rasistiska stämningar.

Det finns till och med exempel på föräldrar till de utsatta barnen som begärt handräckning av polisen för att få ut sina barn från förbrytarnas lokaler, men som istället arresterats. Den brittiska rättvisan har agerat exakt tvärtemot vad den var till för att göra. Och detta på grund av en rådande politisk agenda.

Även om Storbritannien betraktas som en demokrati så finns det en anda av latent totalitarism. Inte för inte var det en britt med pseudonymen George Orwell som författade alster som ”Djurfarmen” och ”1984”; dessa böcker påstås beskriva bilden av sovjetkommunismen, men George Orwell hade faktiskt sitt hemland i åtanke när han skapade sin dystopi. Vi har sedermera sett en uppföljare i serien och sedermera spelfilmen ”V for Vendetta” som skildrar ett framtida Storbritannien som utvecklats till ett land som styrs av en totalitär regim.

När Tommy Robinson tystades inför sin live-sändande kamera på facebook var det som om vi bevittnade upptakten i en dystopisk spelfilm. Helt plötsligt kommer en eller två polisbilar; polismännen går fram och griper honom. Så snabbt har de aldrig agerat när han tagit emot dödshot för sin aktivism; polisen har aldrig agerat när hans säkerhet varit hotat.

Han har inte slagit någon, han har – såvitt jag vet – inte hotat någon. Efter detta blir han bortförd och myndigheterna vägrar tala om för hans familj var han är förrän man ett par timmar senare dömt honom till ett och ett halvt års fängelse. I detta fall tycks den brittiska rättsstaten arbeta exemplariskt effektivt – till skillnad från de tusentals fall av grooming som pågick år ut och år in med i huvudsak pakistanska män bland gärningsmännen.

Lägger vi till domstolens påbud att stoppa all mediepublicering om Tommy Robinson tills fångtransporten fört honom till fängelset har vi ett inslag som verkligen borde utlösa kalla kårar av obehag längs ryggraden hos alla som kallar sig för sunda demokrater.

Av någon anledning tycks Tommy Robinson ha personifierat britternas motstånd mot den politik som drabbat dem, vare sig det är Labour eller Torries som sitter vid makten. Även om Robinson är enormt stor i käften så gör han ju egentligen bara någonting som torde vara naturligt i en demokrati, nämligen att framföra sina åsikter och ställa krav på politikerna. Varför får inte Robinson höras, medan kommunister och islamister får demonstrera och manifestera för sina ideologier helt öppet?

Saken är den att Robinson står för en politisk åsikt som inte den tyranniska regimen godkänner. Se bara den omständigheten att polisen hastigt rycker ut och avbryter en live-sändning. I normala fall – om Robinson begått ett brott – hade man agerat i efterhand, med inspelningen som bevis. Men nu agerade man för att stoppa honom.

Det måste finnas ett motiv till detta agerande. Förväntade man sig att hans sändning skulle göra 100’000 britter så upphetsade att de skulle gå man ur huse och begå en revolution och hänga upp premiärministern upp och ner på Trafalgar square och använda henne som sparbössa?

Eller ville man sända ett meddelande till alla nationalistiska aktivister om att ”Vi har makten, och vi gör som vi vill”..? Jag vet inte. Det enda jag kan se är att agerandet från de brittiska myndigheterna mot Robinson förebådar en tämligen hård attityd från makthavarnas sida. Jag tror att vi är på väg att få ett samhälle där makthavarna inte behöver oroa sig för att stå till svars för sina handlingar, men att de i ren fåfänga vill få bort den smuts som de starkaste kritikerna kan belägga dem med.

Frågan är hur många Tony Robinsons de brittiska myndigheterna kan hantera? Filmen ”V som i Vendetta” fick ett lyckligt slut genom att tusentals människor tog på sig Guy Fawkes-masken och demonstrerade sin sympati för ”terroristen” V. Jag ser inte några ”Je sui Tommy” på Facebook. Jag hade inte väntat mig det heller. Vi har förmodligen gett upp, och hoppas att undergången blir smärtfri. Eller?

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Midnattstankar

 1. Rune skriver:

  En märklig historia? Jag har inte sett någon redogörelse om vilka paragrafer myndigheterna använder när de arresterar och dömer Robinson till fängelse. Har de sagt något om det?
  Och hur i all världen kan Storbritanniens myndigheter beordra medierna att hålla tyst? Vilka lagar stödjer det?
  Jag har läst någonstans att Storbritannien saknar skriven grundlag. Kan det vara det som gör sådant beteende möjligt?

 2. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi är många som anser att de brittiska politikerna och myndigheternas agerande är förfärligt och är en skam för en de som representanter för en demokratisk stat.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2018/05/28/om-detta-rapporterar-vi-inte/

 3. gmiksche skriver:

  ”Även om Storbritannien betraktas som en demokrati finns det en anda av latent totalitarism”. Till den insikten har jag kommit oberoende av den aktuella händelsen. Storbritannien anses av många vara modellen för en rättsstat. Men styrs av ett oligarki med rötter långt tillbaka i tiden. För att vara exakt, året var 1066. Oligarkin har överlevt genom att ständigt inkorporera grupper som stött och livnärt sig på dess dominans.

 4. Vauen skriver:


  har inte sett denna presskonferens, men det verkar intressant:

 5. Benny skriver:

  Britterna är på väg utför med fart liksom övriga västvärlden! Jag säger bara Skripal och nu Tommy Robinson på senare tid. Och inte har man fått skurken Blair inför rätta heller trots de brott han gjorde sig skyldig till.. Man kan fråga vad f-n det är som händer numera i västvärlden? Eller har det varit så här illa länge utan att man visste om det dvs innan internet? Frågorna hopar sig..Arma Sverige där har man ett propagandainstitut som inte står någon efter, kolla bara Aktuellt från igår…skrämmande! Fast SVT är mästare på att påtala problem i andra länder om saker man känner igen från PK-Sverige! Men det är väl så, egen skit luktar inte, alternativt man beskriver problem i andra länder men vågar inte säga att samma skit pågår i Sverige. Det är den snälla tolkningen. Den värsta tolkningen är att hela SVT kapats av miljöidioter och Åsa-Nisse marxister. Det blir en smutsig valrörelse efter sommaren, tro mig! För övrigt kan nämnas att utskottet som undersökt Rysslands påstådda inblandning i valet i USA helt avfärdar det hela som humbug vilket alla normalbegåvade redan räknat ut för länge sedan! Givetvis inte ett knyst i propagandavisionen.

  • Peter Harold skriver:

   Tänker du på reportaget där en forskare ställdes till svars för att han tagit fram den genomsnittliga belastningsnivån för flyktingar? Jag har sett klippet, och den där intervjun kommer nog att gå till TV-historien.

   • Benny skriver:

    Ja, skulle givetvis nämnt det! Lotta Bouvin har aldrig varit den skarpaste kniven i SVT:s slöslipade anhang av ”journalister” men detta måste vara ett bottennapp även för hennes mediokra karriär. Det hela är pinsamt när man ser Ruist förvånat hitta orden för att svara på detta påhopp på forskningen. Skulle även vara intressant att se hur länge Bert Sundström skulle få göra sina förfalskade ”reportage” från t ex Israel eller Ukraina och få vara kvar i landet som han ju uppenbarligen får i Ryssland? Kan dock ana en viss tillnyktring hos Bert men han vågar väl inte göra reportagen alltför opartiska då skulle han själv bli ”hängd” av PK-media.

  • hllviken skriver:

   lll

 6. Risto Matinen skriver:

  Så vitt jag vet är det dessutom dödstyst om ämnet i antisvenska fulmedia. Lite mer om laggrunden för gripandet och domen kan läsas här: Svensk media och Robinsont. Tyvärr kan jag inte hitta hur man refererar till en enskild post på den hemsidan, men sök på namnet Zia Khan, så hittas den juridiska förklaringen.

  Den går ut på att domstolar är så klena på att döma i GB, så att inget yttre får påverka dem. Det självklara, om man har den åsikten, är att domstolens ledamöter isoleras, istället för att alla andra ska hindras i sina rättigheter!

  I hela västvärlden skyddas babbebrottslingar! Det är det folkmordsmarxisterna kortsiktligt är ute efter, där som här!

  • Peter Harold skriver:

   Det är bra exempel som skribenten tar upp. Det är dock inte så svårt att förstå varför svenska medier inte tar upp Robinsons dom, och det helt enkelt därför att han tillhör fel sida av det politiska spektrumet. För ett konsekvensneutralt nyhetsmedium hade det varit värt att ta upp hans fall, om inte annat för att förklara vad som skett och varför Robinson skickas i fängelse. Ingenting annat behöver egentligen sägas om nyheten som sådan. Men nu är det en ”främlingsfientlig högerextrem nazist”, och inte ens i Sverige bemödar man sig att rapportera nyanserat om våld mellan den militanta vänstern och de uniformerade nationalisterna.

 7. Alan Moore, skaparen till bl a V For Vendetta och Watchmen är också britt om än mest verksam i USA verkar det som. Han lär dock vara rätt vänster, om än mer egensinnig än många andra på den flygeln.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s