Om vi ändå hade haft ett konservativt parti så hade vi kanske sluppit neofascisterna

Bästa läsare!

Jag kan dessvärre inte släppa NMR-ämnet. Visserligen skall jag erkänna att jag är smått uttjatad av att läsa hundratals FB-poster om ”NMR är så hemska att de måste förbjudas nu!”, för ingen av dem har bemödat sig med att göra ens ett försök till analys om varför NMR syns.

Man kan ju faktiskt hoppas att folk försöker få perspektiv nu när det avslöjas att en judisk person skrivit en debattartikel i SVT Debatt, blivit hotad (av muslimer) och att SVT avpublicerat artikeln i tysthet, utan att förklara för allmänheten om bakgrunden till avpubliceringen.

Hade SVT valt att vara tyst ifall NMR varit inblandade i hoten? Naturligtvis inte. Därför anser jag det nu bevisat att medieetablissemanget använder NMR som ett slags spöke. Eller avledningsmanöver. Och medieetablissemanget är inte ensamma; det politiska etablissemanget vill använda MNR för att sätta igång med att reglera vad politiska partier får stå för.

Vad jag kommer anföra här nedan är betraktelser från en observatör. Jag kategoriserar mig inte som en konservativ, men jag kan helt klart se att den svenska politiken ”lider” av avsaknaden av en klart formulerad konservativ rörelse eller parti. Alla etablerade politiska partier utom vänsterpartierna trängs i mittfåran, och det är ekande tomt i rutan där det i de flesta andra länder finns ett klart uttalat konservativt parti.

Det som händer är att den allmänna debatten får en vänsterkantring. När jag läser genom det moderata budskapet i morgonens nyhetsflöde ser jag följande formuleringar av företrädare från det parti som en gång befäste positionen som Sveriges ledande (och enda konservativa) riksdagsparti. Nu låter det så här:

Att få växa med de fördelar som det innebär att växa. Att få bibehålla vår identitet som en lugn, vacker och trygg kommun för familjen.”

Den viktigaste frågan är att sänka arbetslösheten i Malmö.”

Vi måste återställa äldreomsorgen

Det här kunde sägas av vilket parti som helst.

Nu tänker jag inte ställa krav på moderaterna att återställa kursen och gå tillbaka till högerpolitiken. De har hittat sin nisch, vilken är förhållandevis lukrativ för dem (i vart fall var den lukrativ för Fredrik Reinfeldt). Jag tror inte att moderaterna skulle klara sig internt om man gav sig hän åt en återställare.

Och hur är det med Sverigedemokraterna då? Fyller de upp tomrummet efter ”den gamla höööögern”? SD försöker(?) göra det genom att använda etiketten ”socialkonservativ”, men partiet har p.g.a. sina framgångar i opinionen valt att fokusera sig på att efterlikna moderaterna, vilka – som jag nyss påpekat – trängs i mitten tillsammans med sossar, folkpartister, center och kådisar. Ibland vågar de (SD) sticka ut med att acceptera vinster i välfärden, men i nästa andetag kapitulerar man i sina egna kärnfrågor och signalerar till mitten att man hyllar invandring och vill bli av med ”extremister” genom nya lagar.

På samma sätt som SD en gång försökte fylla rummet efter M (med retorik som möjliggjorde väljarflykt från S till SD, skickligt gjort, på min ära), så finns det nu ett hålrum efter att SD etablerat sig i mitten. Det finns därmed ett gigantiskt tomrum där både M och SD stått. Och det fylls av…

Ja, Alternativ för Sverige hade knappast uppstått om SD hade bevarat sin gamla politik. Men jag vill i sammanhanget också säga att NMR också tjänat på att SD gått till flocken i mitten.

Det klingar dock lite falskt att kalla NMR för ett högerparti, vilket jag diskuterar i ett annat blogginlägg. NMR:s högerstämpel är högst artificiell, och sannolikt resultatet av svenska vänsterjournalisters vana att smutskasta allt som inte står på deras sida. Jag tror till och med att en NMR-aktivist skulle bli kränkt av att bli kallad ”höger”, i alla fall en aktivist som förstår sin ideologiska position. Men, de står där som ett alternativ för de som letar efter en äkta höger. Och i brist på den genuina högern så lyfts NMR fram av etablissemanget.

Det borde inte få vara så här, tänker jag. Visserligen är jag libertarian och vet att konservativa gärna lägger krokben på frihetliga idéer, på samma sätt som vänstern gör det idag. Men de konservativa präglas ofta av ideal som man kan acceptera att de har, och det finns till och med konservativa som i libertariansk anda säger att deras enda anspråk är att få leva efter dessa ideal, och resten av mänskligheten kan gå åt helvete med sina egna förvridna ideal.

Låt mig ta ett exempel.

En konservativ tror att grunden för mänskligheten är att pojke möter flicka, pojke och flicka blir kära, gifter sig och skaffar barn.

Hu! Så kan man inte resonera, skriker vänsterkören i alla tillgängliga megafoner. ” – Vi är alla en enda stor familj, oavsett ras, religion, kön eller sexuell läggning, och det är en myt att kärnfamiljen står för mänsklighetens fortlevnad eftersom man kan adoptera barn…”

” – Well, you still need a horny cook and a pussy to make your bastard”, som någon så insiktsfullt svarade den androgyna aktivisten med regnbågsflaggan målad på kunderna.

Nu under firandet av den s.k. ”Pride”-veckan har NMR valt att positionera sig utanför en ICA-affär i Trosa och dela ut kritiska flygblad till butikens kunder. Affären ägs och drivs av två kvinnor som anställer ”nyanlända”, och den ena av dem är dessutom lesbisk (och gift med en annan kvinna). NMR:s aktivitet har uppmärksammats av etablerade medier, men knappast för att lyfta upp deras argument och budskap om invandringspolitik eller samlevnadsfrågor. Frågan är, tror NMR att de skulle omvända någon Trosabo till nationell socialism genom sina flygblad? Jag tvivlar. Istället har de fått kritik för att de ”hotar och hatar”.

Och vad är då alternativet? Läsaren kan säkert redan ana vad jag är ute efter.

Om det funnits en etablerad konservativ rörelse eller parti så hade det varit naturligt att närma sig frågan både kritiskt men nyanserat. Ett konservativt parti hade sagt att ”det är ICA-handlarens ensak vem hon anställer och har sex med, men detta fall är en påminnelse om hur hela Sverige kommer se ut ifall vi svenska folket slutar reproducera sig och ta hand om sig självt”. Ja, jag vet. Till och med denna formulering kan få säkringarna att brinna hos en svensk journalist. Men uttalandet är logiskt. Och funnes här  en etablerad konservatism i vårt land skulle sagesmannens uttalande backas upp av dennes fränder. Framför allt, den som vore kritisk till multikulturalism och homolobbyn skulle ha haft ett seriöst parti som välkomnat dem. Inget lebensraum för NMR, so to speak…

Lek med tanken att en SD:are skulle säga ” – Det är ICA-handlarens ensak vem hon anställer och har sex med, men detta fall är en påminnelse om hur hela Sverige kommer se ut ifall vi svenska folket slutar reproducera sig och ta hand om sig självt.” Om inte personen har blodsband med Jimmie Åkesson så är detta uttalande ett solklart fall för ”medlemsdomstolen” och ett återkallat medlemskort. Därför är SD inte ett konservativt parti, och man är inte intresserade av att spela den rollen mer än i enstaka klädsamma undantag.

Att etablera ett konservativt parti i Sverige tar nog tid. Och frågan om var detta hamnar är helt öppen. Det tog SD ett och ett halvt årtionde att bli ett etablerat parti, om än att man därmed nu är snubblande nära att bli en del av etablissemanget.

Det kan vara ett misstag att tro att inflytandet i politiken uppnås vid 25% eller annan hög siffra. Det är sant att en valseger på 51% ger total makt, men en realistisk påverkan uppnås redan vid betydligt lägre siffror. MP styr och ställer med förödande resultat redan vid 5-10% (visserligen behjälpta av vännerna på SR/SVT), men ett konservativt parti – nu talar om jag genuin konservatism – skulle kunna göra avtryck redan vid 10-15%. Om inte annat skulle de kunna backa upp opinionsyttringar som idag förträngs av medieetablissemanget.

Och hur skall ett konservativt parti etableras? Well, de behöver principfasta företrädare. Och framför allt, de behöver uppbackning av alternativa medier. Annars kommer det inte gå.

Det är därför vi inte har något framgångsrik libertariansk rörelse i Sverige.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Om vi ändå hade haft ett konservativt parti så hade vi kanske sluppit neofascisterna

 1. hllviken skriver:

  Gösta Bohman inledde ibland sina tal i Riksdagen med: ”Det är högerspöket själv som talar”. 🙂

 2. hllviken skriver:

  Henrik Malmrot, förb.ordf. Ung Vänster i ”flamman.se”:

 3. hllviken skriver:

  Lite humor på fredagskvällen?

 4. hllviken skriver:

  II

  • Helt otroligt. Han är själv bög och avskyr Pride. Var han inte folkpartist ett tag? Kanske innan han gick med i MED?

   • Peter Harold skriver:

    Alexander Bard hoppar mellan alla möjliga partier. De välkomnar honom varmt och tror att han skall skjutsa upp dem till 4%, men långt innan dess har han dragit vidare till nästa projekt, och så står de där och känner hur luften pyser ut ur hoppborgen. Han är en politisk zigenare, alltid på vandring. Nä, jag skulle snarare kalla honom för ett politiskt one-night-stand.

  • Peter Harold skriver:

   Jag håller med. Homosexuella har i miljoner av år lyckats utföra sodomi utan hjälp av staten. Eftersom staten inte längre hindrar dem så tycker jag att de kan lämna oss andra ifred.

 5. Benny skriver:

  Etablissemanget dvs 7-klövern kommer att gå långt för att slippa lämna ifrån sig makten. Det här påhittet att ca 300 vilsegångna nynazister hotar ”demokratin” i Sverige är ju bara nonsens. Det verkliga hotet är islam och den islamofascism som dessa för med sig från sina hemländer. Planen är givetvis att komma åt partier som AFS och SD innan de växer sig för stora inför valet 2022. Märkligt är att NMR jagas i Sverige medan man skickar skattepengar till långt värre nynazister som härjar i Ukraina. Hade vi haft en fungerande och kritisk fri media hade svinen till politiker inte kunnat agera vasallstat till USA i Ukraina och stödja kräket Poroshenko och hans nazi-vänner där. Och se, till skillnad från den mesiga NMR som mest håller på med plakatviftande så viftar t ex Azovbataljonen med riktiga vapen helt öppet i Ukraina. Löfven och hans ruttna anhang är en förolämpning mot svenska folket men tyvärr så kommer folk att ännu en gång ge dessa skojare makten, men troligtvis blir det sista gången med tanke på utvecklingen i Sverige och EU.

  • Peter Harold skriver:

   Du har flera poänger där, Benny. Rent politiskt så är ju SD inte ett så förtvivlat stort hot mot etablissemangets agenda, men de andra partierna vill ju givetvis inte bli av med pengar eftersom färre riksdagsmandat ger lägre partistöd. Och då partierna föredrar att snylta på skattebetalarna istället för att attrahera medlemmar, så blir de ju griniga när SD går framåt.

   Ja, det är ganska ironiskt att vår regim indirekt stödjer ukrainska nazister.

   Det är synd att det inte finns aktiva grupper som vill upplysa folket i möten på stan. Jag tycker jag bara ser socialister och invandrarorganisationer torgföra sina budskap.

 6. Rune skriver:

  I reklamen under dina artiklar erbjuds man att svara på frågan : Vilket år genomfördes högertrafiken i Sverige. Man har där två alternativ att välja på: 1968 och 1989. 1967 som är det rätta svaret finns inte med som alternativ, så att svara rätt blir omöjligt.
  Ett tidens tecken kanske?

  • Peter Harold skriver:

   Jisses… Vilket företag är det som gör bort sig på det viset? Jodå, tidens tecken är det. Inkompetens och slentrian är synligt varhelst man går i samhället numera.

 7. Lennart skriver:

  Fria sidor ger ett lite annorlunda perspektiv på NMR:s roll. Kan det vara både och, att NMR används både som ett slags spöke samtidigt som NMR utgör ett hot mot den rådande ordningen?

  ”Nordiska Motståndsrörelsen har aldrig styrt Sverige men man är ett hot mot den rådande ordningen – den som förstör vårt land. Man är också ett hot därför att man tydligt pekar ut vilka som ligger bakom eländet. Det är samma judiska inflytande som segrade i första- och andra världskriget. Det är samma judiska makt som med terror etniskt rensat Palestina och vars prickskyttar siktar på barns ögon genom kikarsiktet och skrattar när de får in en träff.

  Det är samma judiska inflytande som äger media i varje västland och som sprider falsk propaganda om historiska händelser i tidningar, filmer, TV, böcker och genom utbildningsväsendet. Det är samma judiska makt som ljuger om ”förintelsen” och som har skapat ”kriget mot terrorismen” med början den 11 september 2001.

  Nordiska Motståndsrörelsen vill göra sig av med detta och det är därför de av alla partier utmålas som det största hotet mot demokratin. Det är därför man inte får ha något bankkonto. Det är därför man ständigt avlyssnas och jagas av polisen. Det är därför man gör allt för att med varje tänkbart medel göra allt för att allmänheten inte ska lyssna på vad de säger.”

  • Peter Harold skriver:

   NMR kommer inte nå framgång förrän de krupit till det sionistiska korset precis som SD. Det bara är så. Till och med vanliga svenskar tycker att det är en självklarhet att Israel måste beundras på alla sätt. Jag tror att det kan ha något att göra med arvet från våra psalmböcker.

 8. Risto Matinen skriver:

  Vilka är neofascisterna? Åttaklövern eller NMR? För min del har alla kryptofascistiska drag, särskilt toksossarna sett över tid. Den främsta skillnaden är att de först nämnda är antivita/likgiltiga och NMR provita.

  Om jag skulle välja enbart bland dessa ”alternativ” vore jag given NMR. Dock är NMR socialister liksom de övriga, och det är inte jag. NMR torde locka få konservativa. Annat än desp…

  Tyvärr, har vi libertarianer inget riktigt bra svar på hur vi ska försvara oss emot folkmord. Särskilt inte ett folkmord av dagens modell. Förr var det lättare: Inkräktaren tog sig rätt med vapen, så det var enkelt att försvara sig med dödligt våld.

  Idag är den direkta fienden inte bara inkräktarna, utan även makthavarna. Försvarar vi oss kommer antisvenska staten till fiendens försvar…

  • Risto Matinen skriver:

   Sablar! Borde ha skrivit: Inkräktaren tog sig rätt med vapen, så då var det självklart att försvara sig med dödligt våld.

   Nu försvarar vi oss nästan inte alls. Babbar begår de mest brutala våldsbrott och får inte ens utvisning som straff, utan allt ifrån belöningar/löjligt låga straff till stora straffrabatter. De ska alltid ha maximalstraff!

   Inga våldtäktsbabbar hänger där de bör och inte heller de antisvenska domarna/politikerna. När vaknar svensken?

  • Peter Harold skriver:

   Sossarna har tydliga drag av fascism. Precis som de italienska fascisterna betraktar sig sossarna som gudar som råder över näringslivet.

   Det tragiska är att vi är förbjudna att försvara oss.

 9. Vauen skriver:

  Det MSM gör är ju att använda ”spöket” av ”nassar” som dom målat upp under decennier. När NMR inte lever upp till dessa fördomar så blir det ju lite kris på redaktionerna. Därför vill ”alla” förbjuda dem nu. Det värsta NMR klarar av att göra är att kalla en jude för en ”äcklig jude” (vad hade Scherman räknat med!?). I övrigt så säger dom ju bara sånt som massor av folk redan tycker idag, och som SD nu går kräftgång om , för att få sitta få va med i ljuset! (vilket är vad du säger)

  https://www.nordfront.se/forsvarsmakten-nordfront-storst-bland-hatsajterna.smr

  NMR är en av landets mest besökta alternativa medier. Deras PR är hyfsat slagfärdig. Sen är det ju få som vill vara aktiva, men den saken kan ändras fort när det blir en samhällskris. Jag vill påstå att Nationalsocialism, vilket är nationell socialism utan Marxism, har framtiden för sig. Folk är ju redan sossar, och numer nationalister! Vi lever ju i en tid som är ”strax före revolutionen”. Om det blir AFS eller NMR som kommer vara verktyget som folket väljer återstår att se. Och detta är nog svaret till krisen bland alla marxistiska journalister idag. Och det är en kris en del inte vet hur dom ska hantera. Det var underhållande att iakttaga SVT Vs DN debaclet under Almendalveckan!

  Om någon missat det så är Jan Milld aktiv på sin hemsida igen!

  • Risto Matinen skriver:

   Är det inte konstigt? Om man är mentalt frisk!

   Det finns kanske 3-5 hundra inbitna ”nazister” i landet, men 5-8 hundratusen muhammedaner (Sic!). De sist nämnda är inte ens svenskar utan fiender och anhängare av en brutal totalitär hat- och våldsideologi, klent maskerad som religion.

   Det finns 14 sekel av praxis. Islam/islamister fungerar inte i harmoni med andra, utan de kräver underkastelse!

   Jag kräver ut eller dö!

   • Vauen skriver:

    Ja Risto det kommer bli en intressant match! Dessa ”5-8 hundratusen” har alltid beskyddats av Svenska vänsterkvinnor (som indoktrinerats att hata vita mäns civilisation). Jag tror skälet till detta är flerfaldigt, men ett av dem är att vänsterideologi liknar religion en del (”värdegrund” osv). Men främst så känner nog dessa kvinnor att dom kan behöva stå bakom någon med våldskapital en dag och det kan bara maskulina män erbjuda fullt ut. För dom kommer inte omvändas till nationalister. Och då menar jag nationen som i ”folket”, dvs de civilisationer som byggts av vita män i alla områden i Europa osv.

    Och i sin förvirring, styrda av sina hormoner och prestige, har man valt Islam som beskyddare. Vi ser till och med många av dem redan idag avge förhandslöfte om bekännelse genom att bära hijab ”i sympati”. De mesar som vänstern brukar knyta till sig duger inte till att bygga en ny civilisation. Nya civilisationer etableras normalt med våld. Det finns säkert undantag, men det normala är att män dödar andra män, och etablerar sin dominans i ett område. Samt upprätthåller detta genom ”förtryck” genom religion (vilket är synonymt med politik idag).

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror inte att AfS kommer ”go full nazi”, men de har väl störst potential att fånga upp vanliga svenskar som drivs till en mer radikal position i samhällspolitiken. Som ideologi fungerar inte socialism, men det behöver ju inte anhängarna veta om… 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s