OPCW har gjort sitt jobb. Hur högt kan man hänga Theresa May och Donald Trump?

Bästa läsare!

Jag tror att utsikterna är minimala, inte minst med tanke på att den forne brittiske premiärministern Tony Blair redan demonstrerat att man kan starta krig på falska grunder och ändå gå fri från åtal om brott mot mänskligheten – ett brott som han själv riktat mot de fienden som han varit med om att utplåna. I just det specifika fall jag tänker på handlar det förstås om invasionen av Irak och den följande ödeläggelsen, men Blair skall även efter sin tid som premiärminister jobbat ”i bakgrunden” för att bistå Vita husets återkommande regimskiftesexpeditioner.

Men frågan måste aktualiseras.

Låt oss börja med USA:s, Storbritanniens och Frankrikes attack mot syriskt territorium den 14 april tidigare i år, en attack som riktades mot tre platser som stod under den syriska regeringens kontroll, som svar på en misstänkt giftgasattack utförd av al-Assadregimens armé mot civila och oppositionella i det krigsdrabbade Douma.

Från Vita huset förkunnade Donald Trump att:

” – The nations of Britain, France, and the United States of America have marshalled their righteous power against barbarism and brutality. The purpose of our actions tonight is to establish a strong deterrent against the production, spread, and use of chemical weapons.”

Misstankegraden var i stort sett bara hög i presentationerna i systemmedierna, medan det bland alternativa medier och från oberoende håll omedelbart spekulerades om en fals flag-operation. Igen.

Internationella inspektörer förklarade att man i enlighet med tidigare uppdrag sett till att den syriska armén inte hade kvar några lager av kemiska stridsmedel, och uttryckte förvåning över anklagelserna. De beslutade sig därför att planera in en inspektion av de utpekade anläggningarna som Vita huset påstod använts för framställning av nya kemiska vapen (sarin). Innan inspektörerna kom fram till anläggningarna hade USA, Storbritannien och Frankrike redan genomfört attacken. Kvar fanns bara ruiner.

Jag drar mig till minnes ett av Donald Trumps tal som han höll i egenskap av kandidat inför republikanernas primärval. Det talet innehöll många inslag som kunde ha varit hämtade från Alex Jones‘ Info Wars, och Trump höll en hård ton mot djupstatens krigföring runt om i världen. Men som president tycks han ha glömt bort att rådgivarna förleder sin chef för att gynna falska intressen. Trump kan inte påstå att han handlade mot bättre vetande eftersom han sade att hans beslut grundade sig på ”those kids in Syria” som han såg på TV när hans dotter ropat på honom. Trump gick till val på att vara en mer smartare och skeptisk president än sina föregångare.

Nu har en officiell rapport från Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) kommit avseende Douma. Organisationen har ett internationellt mandat att agera för att förhindra användning av kemiska stridsmedel, och är dessutom den organisation som är involverad i ”giftattackerna” i Salisbury i Storbritannien, där Storbritanniens regering har pekat ut Rysslands regering som huvudansvarig.

Efter att ha på plats tagit prover och intervjuat vittnen på plats kan de inte bestyrka att det skett en attack med kemiska stridsmedel i Douma den angivna dagen. I sin rapport skriver OPCW att:

OPCW designated labs conducted analysis of prioritised samples. The results show that no organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties.

Rapporten finns tillgänglig att läsa här: [OPCW Issues Fact-Finding Mission Reports on Chemical Weapons Use Allegations in Douma, Syria in 2018 and in Al-Hamadaniya and Karm Al-Tarrab in 2016]

Konklusion: al-Assadregimen har inte angripit vare sig sin egen befolkning eller de islamistiska (väst-stödda) rebellerna med giftgas. Däremot har USA, Storbritannien och Frankrike angripit civila mål i Syrien, bl.a. en läkemedelsfabrik som tillverkade cancermediciner, vilket är en bristvara i landet eftersom västvärlden lagt sanktioner mot Syrien.

Ett riktat angrepp mot ett civilt mål är onekligen ett krigsbrott. Att utsätta ett land för sanktioner så att det inte kan försörja sig med mediciner är ett brott mot mänskligheten.

Jag vet att många skulle applådera ifall Donald Trump skulle åtalas för det brott han gett klartecken till. Det spekulerades redan i samband med hans missilattack mot Syrien 2017 (för en liknande falseflagoperation) att man fick honom att agera i strid mot folkrätten, med avsikt att kunna avsätta honom. Jag är själv skeptisk; en amerikansk president – vare sig han heter Clinton, Bush eller Obama – kan bomba varhelst i världen denne önskar. Donald Trump har den förmånen också.

Det är av denna anledning som Vladimir Putin vill stoppa USA:s våldsmonopol – Wolfowitz-doktrinen – och begränsa deras s.k. ”exceptionalism”. Tycka vad man vill om Putin som människa och politiker, men USA har gått för långt, och Storbritannien och Frankrike är medskyldiga. Det är därför man bedriver sina lömska operationer med novichok – ett gift som finns (tillgängliggjort) på flera håll i världen, utom just i Ryssland.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Självklart skall den där fransosen också dingla från den tredje galgen. Ingen må glömmas bort när rätt skall skipas.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till OPCW har gjort sitt jobb. Hur högt kan man hänga Theresa May och Donald Trump?

 1. gmiksche skriver:

  Vad då, ”den där fransosen”. Uttryck dig lite klarare, det finns många kandidater under den benämningen.

 2. Benny skriver:

  Trump är en mycket märklig person som verkar styras av impulshandlingar! Eller så befinner han sig i ett krig med Deep State där han får manövrera som en slalomåkare för att undvika fallgropar. I vilket fall som helst så är fulmedia skadat av årtionden av USA-propaganda där man är så bortkollrade så man inte längre begriper att det är USA som är roten till det mesta eländet i världen. Och det värsta är att fulmedia anser att USA har den självpåtagna rätten fast det ju inte är så! Och vilka styr USA, ställ er den frågan? En annan fråga är varför SVT spelar med i fulmedias lögner?

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att SVT väljer minsta motståndets lag, kopierar, översätter och klistrar in, och all intellektuell energi fokuseras på att beskriva Trump som ond, galen, oberäknerlig, förutsägbar, hatisk, sexistisk, rasistisk, man, etc etc. Med så spridda skurar av anklagelser så har SVT ibland rätt. Det är högst sant att Trump är oberäknerlig, och att han är man. Det sista är en egenskap som Expressen anser leder till klimatkatastrofer…

 3. Risto Matinen skriver:

  Ja, alla tre (Makaronen, May och Trumpem) är krigsförbrytare!

  Har särskilt svårt för Makaronen. Han ger mig dåliga vibbar, det är något allvarligt fel där. Det uppfattar jag inte enbart ifrån hans dösnack utan även via kroppsspråket.
  Han lär vara det näst yngste högsta hönset efter Napoleoni Frankrikes historia. Det gick varken bra för Nappe eller Frankrike då…

  Nåväl, det är fredag igen och lite humor får man väl sprida i all bedrövelse:?

 4. The InfideL skriver:

  Om inte annat så kan man anklaga dem för att Nazismen växer sig starkare.

  Hur många unga killar som denna finns det där ute som är besvikna på Trump, Macron och May ?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s