Så ingen blomsterförsäljning under NMR-demonstration? Hur ska det nu gå?

Bästa läsare!

Enligt statskontrollerade SVT i en nyhetsartikel (signerad Amela Mahovic på SVT;s Rinkebyredaktion) kommer blomsterhandlaren Ali Aljabori på Kungsholmstorg i Stockholm hålla stängt p.g.a. en demonstration som Nordiska Motståndsrörelsen ämnar hålla nu på lördag klockan 12. [LÄNK]

SVT skriver bl.a. att:

Det är första helgen efter lön på lördag, och trots att torghandlaren Ali Aljabori har störst omsättning då så kommer han hålla frukt och blomstånden stängd. Orsaken är helt enkelt det nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstrationstillstånd på lördag.

– Det är tråkigt för oss. Man måste tänka själv och det är bättre att hålla stängt. Man måste vara försiktig. På lördagar säljer vi som mest blommor och frukt men vad ska man göra, det kan bli farligt här på lördag och då är det bättre att hålla stängt, säger torghandlaren Ali Aljabori.

[Min anm.: Kan inte hitta ordet ”blomstånd” i Svenska Ordlistan. Jag skulle välja ordet ”blomsterstånd”, samt sätta ett bindestreck efter ordet ”frukt”. Men jag är ju inte journalist, så jag skall nog inte ha synpunkter på hur ett licensfinansierat mediebolags medarbetare skriver.]

Därefter berättar SVT att Ali Aljabori istället tänker spendera dagen ”hemma med familjen och hoppas på att demonstrationen inte urartar till våldsamheter.” Det är en förhoppning som jag tror de flesta delar med Ali. Kanske inte minst Nordiska Motståndsrörelsen, där man fastställt några ordningsregler som jag faktiskt måste erkänna har lätt fascistiska drag. Ur deras hemsida läser jag följande anvisning för de som skall deltaga i demonstrationståget:

Klädseln ska vara proper, hel och ren, och utan subkulturella yttringar. Kläder med andra organisationers emblem är tillåtna. Mjukisbyxor eller träningskläder är inte proper klädsel.

Inga mjukisbyxor eller träningskläder? Vilka är det de vill slippa i sitt led; white trash eller finska verkstadsarbetare från brukssamhällena i Bergslagen som är lördagslediga?

Ja, det är faktiskt så att NMR tänkt på ett faktum som jag reflekterade över när jag var ute och reste i landet nu i somras. I varje ICA-butik såg jag folk komma iförda mjukisbyxor. Oerhört praktiskt, men uppriktigt sagt – det är inte vackert. I flera av de samhällen jag besökte fanns det dessutom gott om arabiska män som integrerat sig i samhället med ”den svenska klädseln”; tack vare mjukisbyxorna är det oerhört lätt för dem att klia sig i skrevet, vilket de gör ogenerat och frekvent i torgmiljön, i synnerhet i Storuman där socialförvaltningen uppenbarligen inte delat ut tillräckligt många gratistvålar till de behövande. Ack, vilka härliga semesterminnen som poppar upp i hjärnan när jag minst anar det.

Kanske uppstod min aversion mot klädesplagget när jag såg min egen farfar iförd ett dylikt par. Han använde dem bara om han hade influensa eller om han mitt i natten kom på någon uppfinning och smög ner i sitt garage och stökade i någon timma. Annars var han alltid propert klädd resten av dygnets timmar, och inte sällan iförd fluga. Ja, om han inte hade sitt favoritpar av de korta byxor som min farmor sytt åt honom att bära i trädgården – men endast där! Dessa hade aldrig en nött byxbak; de avklippta byxbenen återanvändes till att förstärka ändalykten. Min farfar var vissa somrar nästan lika brun som en arab i Storuman, och jag förvånas över att han inte fick hudcancer. Dock fick han annan cancer, och slutet av den sjukdomen präglades också av dessa mjukisbyxor, så det är väl kanske detta som gör klädesplagget så motbjudande för mig.

SVT skriver att det inte är första gången som Ali Aljabori  ”tvingas stänga sitt stånd”. År 2006 hölls en annan NMR-demonstration där de medverkande, enligt SVT, ”marscherade på torget”. Där? På torget? Hur i helsicke fick de plats? När jag gjorde lumpen behövde min pluton på 22 pers en hel kaserngård för att få plats för att göra en U-sväng. Killen som var sämst att leda blev f.ö. reservofficer… (tydligen för att slippa behöva göra rep-övning med oss, sägs det).

När jag tittar på kartan ser jag att torget är uppdelat; längst mot norr finns utrymmet där Ali brukar stå med sitt partytält och kränga liljor och orkidéer, följt av en grupp parkbänkar där A-lagare iförda mjukisbyxor kan sitta och dricka upp sitt socialbidrag (väl investerade pengar; bra öl är näringsrikt). Sen följer en bred trottoar för den korsande Garvargatan. Därefter kommer resten av torget, en smal parkremsa om c:a 90-100 meters längd, där ytorna närmast torgets gator är planterade med buskar och blommor. Gångbanan är som bredast runt konstnären Otto Strandmans privatfinansierade staty ”Vesslan”, och därefter smalnar den av till en ordinär parkväg ner mot Norr Mälarstrands semi-boulevard. Det får allt bli ett fåtal deltagare om ”nazisterna” ska kunna marschera på torget!

SVT lägger till en kommentar av Ali om NMR:s demonstration från år 2006:

– Ja, dagen efter den demonstrationen vandaliserades flera byggnader med krossade rutor och det hände mycket här då. Klart man blir arg men hälsan går före allt annat, säger Ali Aljabori.

Dagen efter att NMR demonstrerat på Kungsholmstorg år 2006 vandaliserades flera byggnader kring torget? Dagen efter? I så fall borde Ali även hålla stängt på söndagen istället.

Om man läser NMR:s fascistoida deltagarregler är det svårt att se hur de skall kunna ägna sig åt vandalism under evenemanget, eller ens direkt efteråt. De skriver på sin hemsida:

Då polisen gjort området till en PL 24-zon (officiellt för att inte motdemonstranter ska kunna komma in på området) vet vi med stor erfarenhet att det antagligen kommer vara mycket svårt att ta sig in på torget efter klockan 12:00.

PL 24 är en referens till 24§ i Polislagen som lyder:

I samband med allvarliga störningar av den allmänna ordningen eller säkerheten får Polismyndigheten, om det är nödvändigt för att ordningen eller säkerheten ska kunna upprätthållas, förbjuda tillträde till ett visst område eller utrymme. Detsamma gäller om det finns risk för sådana störningar.

Under samma förutsättningar som anges i första stycket får Polismyndigheten anvisa deltagare i en folksamling att följa en viss väg.

Vad detta innebär är att AFA och andra vänsteraktivister får vänta tills demonstranterna är på väg hem mot tunnelbanestationerna innan de kan slå till. Räkna med en hel del svartklädda figurer även utanför PL 24-zonen. Intressant att SVT skuldbelägger NMR för detta fenomen. Har de verkligen ingen lust att berätta om orsak och verkan?

Temat på NMR:s demonstration är ”Ut med förrädarna ur riksdagen”. Synnerligen reaktionär attityd, anser jag. Alla i riksdagen borde slängas ut. Och därefter må instiftas en konstitutionsriksdag som får utarbeta ett nytt förslag till statsstadga baserad på principen om icke-aggression och respekten för enskild egendom.

Med vilken rätt kan folket kasta ut sina riksdagsmän? Well, jag har anfört den ironiska omständigheten att välfärdssystemet är grundlagsskyddat, och när politikerna fattar beslut som leder till dess förstörelse så finns det motiv att agera (även om jag själv är motståndare till skattefinansierad omfördelningspolitik).

Ett liknande argument för att kasta ut riksdagsledamöterna med huvud före baserat på grundlagsbrott framförs av nationalekonomen Hans Jensevik i SwebbTV. I intervjun med honom [LÄNK] anför han att det var dåvarande socialdemokratiska statsministern Göran Persson som inledde trenden med brott mot våra grundlagar. Hansevik anklagar Göran Persson för att denne ”avskaffade det kommunala självstyret trots att det var inskrivet i våra grundlag. Men Sverige saknar en författningsdomstol som kan sätta stopp för sådana beslut.”

Jag är rädd för att Hansevik har mycket rätt i detta, och en hel del av det andra han talar om i sin intervju bär dystopiska förtecken.

Min syn på den nya svenska konstitutionen är den att maktutövandet skall präglas av en libertariansk syn på statsstyre, ehuru det skall stå kommunerna fritt att välja sin ordning; de kan om de vill välja att behålla sina socialistiska institutioner lokalt om väljarna så vill, eller likväl välja rent voluntaristiska lösningar och allt däremellan. Ett decentraliserat Sverige kommer odla fram lösningar som passar folket och fungerar. Tyvärr är det inte någon som demonstrerar för ett sådant ideal. Synd.

Hälsar eder Peter Harold

BONUS: Ang. blomsterhandel.

” – Fröken som ser så rar ut kan väl göra något litet för Holland…” Haha!!!

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Så ingen blomsterförsäljning under NMR-demonstration? Hur ska det nu gå?

 1. hllviken skriver:

  lll

 2. hllviken skriver:

  Högerextremisterna kommer…

  • Peter Harold skriver:

   Vem behöver Grönköpings Veckoblad när Anders Lindberg levererar ofrivillig politisk humor??? 🙂

   • Benny skriver:

    Han jobbar redan på Grönköpings Veckoblad fast den kallas fortfarande Aftonbladet av någon outgrundlig anledning. PK-etablissemanget är inte de vassaste knivarna i lådan men även de börjar inse att situationen är helt ohållbar! Lägg märke till hur STASI-TV faktiskt sänt ett par program som kritiserat PK-mentaliteten i Sverige. Även dårarna i TV-huset känner vart vindarna blåser…

    • P.H. skriver:

     Kanske för att sen sista veckan före valet komma med tokskandaler om SD och M, och sen i efterhand peka på sin ”objektiva” journalistik och hävda att de har balans. Jag litar inte på dem.

     • Benny skriver:

      SVT ljuger och vinklar konstant! Man kan misstänka att det är genomgång på nyhetsredaktionerna om vad som ska vinklas, utelämnas eller framhållas, allt i propagandans tjänst. Jo, säkert är det som du säger att närmare valet sänder man sådant som sänker M och SD. Då kommer en närmast obarmhärtig vänster-propaganda att vina som en snålblåst från TV-huset. Det är pensionärernas och de som fortfarande tror på STASI-TV vars röster ska räddas åt MP, S och V.

      • Peter Harold skriver:

       Lyckligtvis är många pensionärer trötta på etablissemanget idag. De har ett långt liv att se tillbaka över, och kan blott endast med demens eller ideologisk övertygelse bortse från de dramatiska förändringar som ägt rum i vårt samhälle.

 3. hllviken skriver:

  Kriminella på valsedlarna!

 4. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar på micaelsblogspot

 5. Risto Matinen skriver:

  ”Ut med förrädarna ur riksdagen” är väl samma som: ”Alla i riksdagen borde slängas ut.” Eller har du hittat någon kandidat som inte platsar? Förvisso kan det finnas någon/få som inte är förrädare, men vilken/vilka?

  • Risto Matinen skriver:

   Nu är det fredag igen och tillåter mig vara lite UÄ/OT:

   På min utflykt lite norr om mellansverige (riktiga mellansverige är Sundsvall-Östersundstrakten) körde jag lite fel på hemvägen. I mitten på 70-talet cyklade jag och min dåvarande genom Junsele, men nyss lyckades jag missa avfarten söderut.

   Upptäckte snabbt att detta blev fel, men fortsatte för att resan var mer än målet/hemfärden.

   Körde in i en fd kommun som hette Fjällsjö. Knappt jag vet något om, men förmodligen passerat som barn och troligen ung vuxen. Sökte lite om Fjällsjö och ska inte trötta läsarna här mer om det att jag fann en hemsida som är värd att läsa:

   Fjällsjö nyheter

   Jag har där hittat flera artiklar klart värda att läsa, jag inte hittat annorstädes, såsom denna:

   159 miljoner migranter till Europa

   • P.H. skriver:

    Jag känner igen namnet Fjällsjö. Jag måste ha åkte genom där. Btw, vad heter berget som Sveriges mittpunkt ligger på? Fin utsikt, men det luktade varmt om motorn på väg upp dit.

    • Risto Matinen skriver:

     Flataklocken tänker du på. Förr hette det Flataklacken, ett fel av LMV. Sveriges mittpunkt kan diskuteras var den ligger, men i närheten är det vilket fall som helst…

     Själv har jag aldrig varit där, men väl på E14 mellan Sundsvall och Trondheim. Tar kanske en sväng dit i höst och kör via Torpshammar som torde vara den bästa vägen…

     • Peter Harold skriver:

      Ja, det är ju som sagt en otrolig slump att den geografiska mittpunkten skulle hamna mitt uppe på ett berg med underbar utsikt och intill ett café… 😉

      Platsen är helt klart väl värt att besöka vid bra väderlek och om man behöver sträcka på benen en stund.

  • Vilden Anna Hagwall som blev utslängd från SD för Bonnier-debaclet är den enda jag kan komma på. Men hennes tid är förstås snart ute ändå. Med lite tur kommer hennes son in via Afs hoppas jag.

 6. hllviken skriver:

  Fredagsfräckis

 7. Andersson skriver:

  Tycker man skall skita i hur folk klär sig. När jag växte upp brydde sig bara fisförnäma borgarbrackor. Visserligen var vi klädda i stort sätt likadant innan liberalismen lyckades återskapa klassklyftorna. Sköt dig själv och skit i andra, i alla fall när det gäller klädsel!

  • Benny skriver:

   Klockren! Och det värsta är att stollen Sarnecki i stort sett svamlade exakt på det viset i UG!

  • Peter Harold skriver:

   Visst är han otrolig. Men man måste beakta att Sarnecki inte medverkar i TV i egenskap av expert. Han är en grindvakt. Svebnska folket ska inte medges att få veta så mycket fakta att de kan dra egna slutsatser, och de skall hånas ifall de försöker tänka själva. Riv TV-huset. Riv lokalerna som Sarnecki sitter i på samma gång. Ibland är rivning enda sättet att bli av med ohyra på.

 8. Benny skriver:

  Kanske lite dåliga nyheter så här på lördagen men det måste sägas! Hur har AFS tänkt sig att slänga ut alla icke önskvärda invandrare utan att EU och USA skulle införa ekonomiska och politiska sanktioner mot Sverige? Det är ju därför som NWO-trogna politiker sett till att Sverige avskaffat sin förmåga till självförsörjning, lagt ner försvaret och skuldsatt landet till bankmaffian i det oändliga. Tror AFS att Sverige kan göra som Ungern? Skillnaden är att Ungern och en del andra östländer i Europa har möjligheten att visa fingret åt Bryssel väl medvetna om att de kan få hjälp från Ryssland och Kina vid behov…Tro mig, många av de gamla banden finns kvar där i östeuropa, Putin och Xi skulle knappast misstycka om de fick in en fot i Europas hjärta! Och det märks på deras ledares attityd mot Bryssel, man tar mycket av varmluften som produceras av politrukerna i EU med en stor nypa salt. Ungern t ex tänker inte ta emot en enda muslim och med energipolitiken gör man likadant. Man fortsätter med sin gamla pålitliga leverantör av energi dvs Ryssland oavsett vad Bryssel och Washington hotar med. Så AFS ledning har nog inte riktigt koll på realiteter men det är dock inte deras fel utan figurer som Bildt, Persson, Rheinfeldt m.m som säkert medvetet sett till att Sveriges politik cementeras för NWO-agendan. För att travestera på Göran Persson, ”den som sålt sin skäl till NWO är inte fri”. SD har ju som bekant i stort sett rättat in sig i ledet och det är därför som belackare kallar riksdagen för 8-klövern numera. AFS blir väl i praktiken det enda oppositionspartiet om de kommer in i riksdagen. Intressant är att Österrike som aldrig var en del av Sovjetsfären gör i stort sett gemensam sak med Ungern. Som sagt, gamla bindningar har visat sig mycket långlivade, långt längre än vad politrukerna och deras uppdragsgivare globalistmaffian i Bryssel och Washington någonsin kunde drömma om

  • Peter Harold skriver:

   Du har en mycket berättigad invändning. Det är mycket sannolikt att om AfS fick bilda regering skulle det snabbt uppstå en situation (skapad av vänstern och liberaler) där Sverige kommer kategoriseras som en ”failed state”, och att EU samt NATO kan agera enligt R2p (Responsibility to protect) och installera önskad regim.

 9. Risto Matinen skriver:

  Helt UÄ, men som en liten tröst i mörkret? Som bekant är de flesta kärleksdikter/sånger skrivna av män, men det finns ett fåtal kvinnor som förtjänar att uppmärksammas mer. Här är en av de bättre, i original och ej cover:

 10. The InfideL skriver:

  Chipmunk MCain är äntligen död! 😃🌈☀️🥂🎂🎻🎆🎆🎇

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: