I huvudet på Annie Lööf?

Bästa läsare!

Eftersom jag inte är vän med antisociala medier – (Om FB/Twitter, etc är ”sociala medier”, då måste väl TV, radio och press vara ”anti-sociala medier”, inte sant?) – med undantag för SR P2:s utsändningar av klassisk musik så undviker jag att lyssna och titta på nyheterna. Detsamma gäller faktiskt partiledarutfrågningarna.

Jag förmodar att många läsare av Skrivarens Blogg har samma inställning, men som ändå ser ett underhållningsvärde i den mentala lyteskomik som kallas för Partiledarutfrågningen.

Ni kan säkert säga att jag missat någonting i år, för det påstås att framför allt Stefan Löfvén skall ha gjort bort sig ganska rejält i sin iver att fylla ut sin kostym som ”statsman”. Men i övrigt kan jag gissa vad samtliga partiledare säger. Vilket tyvärr är bara relevant om man bryr sig om hur många grader det skall vara i helvetet. Vi har åtta grader av kollektivism att välja på. Allt vi ser på TV är marknadsföring. Var finns utmanarna?

Dock försöker jag hålla mig uppdaterad via sociala medier, och jag är tacksam för att massor av entusiaster gjort grovjobbet att filtrera ut de värsta stolligheterna och samlat dem på band eller skrivit av citat.

Marcus Zadenius har gjort sig besväret att observera Centerhövdingen Annie Lööf i sin blogg Foliehatten i Teckomatorp. Han skriver i inledningen på sin post:

Annie Lööf rullar fram som en robotgräsklippare på automatik och håller sig innanför sina floskelramar. När hon stöter på ett hinder vänder hon bara om och fortsätter mala på. Alla partiledare är på något sätt mänskliga på sitt sätt, även om de är oärliga, ljuger och snackar bort sakliga frågor, men Lööf är som ett skal. Det finns ingenting där. Hon är som en robot. Vad finns under Annie Lööfs smink?

Liknelsen är klockren. Marcus går sedan vidare och noterar att Lööfs manér påverkade utfrågarna. Med risk för att vara mer konspiratoriskt lagd än Marcus, men jag funderar på ifall det kan vara så att SVT är mindre benägen att klämma åt Annie Lööf än… säg, t.ex. Jimmie Åkesson, eftersom man ser henne som en potentiell utbrytare från det borgerliga blocket? Med tanke på den politiska åskådning som härskar på Gärdet är det inte omöjligt att man har en medveten strategi om att stärka Centern på bekostnad av t.ex. moderaterna och folkpartiet.

Det är enormt välkommet att Marcus ställer frågan om vad som finns under skalet på Annie Lööf. Han noterar att hon ”är söndertränad i retorik. Hon har lärt sig så många retoriska manér att hon inte verkar kunna bete sig normalt längre. Åtminstone inte i TV. Hon glider ifrån svaren och rabblar en massa inövade floskler…”.

Ja, det är så här hon uppför sig. Det är en härskarteknik, och hon behärskar konsten att styra frågan till det svar hon vill ge. Ett solklart fall av manipulation. Ett exempel där denna teknik slår helt fel är t.ex. Stefan Löfvéns övergång till LAS för att slippa diskutera gruppvåldtäkter, eller vad det nu var.

Marcus ger sig också i kast med att diskutera vissa sakpolitiska aspekter från nämnda partiledarutfrågning som jag dessvärre inte är kompetent att kommentera, men jag känner samtidigt att hans öppna fråga om vad som finns under skalet på Annie Lööf förtjänar ett bra svar och en god analys. Tyvärr kan jag inte leverera någondera just nu. Jag nöjer mig mig att konstatera det faktum som Marcus redan noterat:

Det är någonting med Annie som skrämmer alla, utanför Centern. Hennes beteende, blick, och språk är inte normalt och mänskligt. Mycket mycket obehaglig människa.

Amen. Och jag tycker att i sammanhanget kan det vara värt att påminna om ett meningsutbyte på Twitter, där kontot ”Lucas/factnotfeel” skrev den 13 april i år till Annie Lööf som svar på hennes postning om ”Sverige behöver mer jämställdhet”:

Vad är det som inte är jämställt i Sverige? Ett tips är att gå till val på frågor som faktiskt betyder något. Svenska folket är för smarta för att gå på någon som enbart viftar med armarna och skriker ”jämställdhet!”

På detta svarade Annie Lööf följande:

Kryp tillbaka under din sten. Din tweet säger egentligen allt till varför vi behöver fortsätta arbeta med jämställdhet.

Man blir faktiskt lite skakad när man tänker på det faktum att det är samma kvinna som sitter i TV-rutan och begär väljarnas förtroende för henne som statsminister, som kastar ur sig såna här förolämpningar till en vanlig väljare (kanske rent av en centerpartist). Det är ett solklart fall av mobbar-tendens här.

Men vi behöver inte gå så långt tillbaka som till april för att hitta liknande tecken.

Härom dagen skrev journalisten och HBTQ-aktivisten  Anna Benson (bl. för Expressen) på Instagram (med Annie Lööf som haschtaggad mottagare) att hon förtidsröstat på Centerpartiet, och att ”Bäst av allt var att ‘någon’ hade ‘snott’ SD:s alla valsedlar så de var ‘borta’”. Annie Lööf skrev på Anna Bensons inlägg ”Tack för ditt stöd”. Annie Lööf var i sammanhanget totalt likgiltig inför det faktum att hennes väljare – en journalist! – prisade det faktum att man plockat bort ett partis valsedlar från röststället.

Mobbare brukar vara likgiltiga inför sitt offer. Annie Lööf är likgiltig inför den politiska mobbning som pågår mot Sverigedemokraterna och ett antal av de andra alternativa partierna. Hennes stora ord om demokrati är oändliga när det kommer till öppna gränser (förklara gärna sambandet för mig, om nån kan), men när det gäller politiska motståndares rätt till att inte förhindras deltaga i ett allmänt val utan sabotage, då blir det ”tack för ditt stöd”.

Finns det också en aning av sexism hos Annie Lööf? Märk hur argt hon reagerade på Twitter gentemot en person med ett mansnamn, men hur okritiskt Annie Lööf tackade Anne Benson som hyllat den antidemokratiska ordningen i ett val som arrangerats av svenska UD (vallokalen skall enligt uppgift vara en ambassad i Spanien)? Detta tål att reflekteras över; kanske är Annie Lööf lika mansfientlig som människorna i miljöpartiets partiledning.

Marcus Zadenius har i sin bloggpost redan gett goda ledtrådar till hur vi skall bedöma Annie Lööfs mentala status, och jag späder på med ett försök att ställa diagnosen ”psykopatisk” på henne. Inte som en personlig förolämpning riktad mot henne, utan helt enkelt som en varning till väljarna. Rösta inte på henne. Hon är villig att gå över lik för att få sin (och Bilderberggruppens) vilja fram. Och liken, det kan mycket väl bli du och jag, kära medborgare!

https://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2018/08/som-en-robotgrasklippare-rullar-annie.html

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till I huvudet på Annie Lööf?

 1. Micael Lidén skriver:

  Jag instämmer helt i att vi nu kan tillägga psykopatisk till hennes andra personliga manér.
  I mina ögon är hon ondskan personifierad.
  Ingen empati, känslokall och hal som en ål.

 2. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar på micaelsblogspot

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Ett bra rep och en lyktstolpe löser helt problemet med Annie Lööf!
  Något liknande som hände i Rumänien! 1989!
  Detta skulle glädja mig oerhört!

 4. The InfideL & bad goy skriver:

  Jag skulle antagligen ta fel på gas och bromspedalen om hon klev ut framför mig på ett övergångsställe…

 5. Risto Matinen skriver:

  Vad ska jag göra? Den e-postare (speedmail) jag anlitat har lagt ner. Nåväl hittar en lösning småningom men all post borta…

  Nåväl, Annie Lööf (AL) är inte frisk! Kanske man skulle referera henne som A. Rööf?

  Min gamla mor påstår att hon (AL) gick ur skolan med högsta betyg. Jaså, svarar jag då. Antingen är hon (AL) en robot, lobotomerad eller köpt korrupt lögnare. Det går inte ihop annars.

  Möjligen om hon är en rymdödla (sarkasnm) dock, men det har jag svårt att tro på. Minns du 80-tals serien V? En kalkon som jag fluktade på mest pga mänsklighetens fiende (Skådespelerskan) den läckra Jane Badler:

  https://i2.wp.com/furiousfanboys.com/wp-content/uploads/2010/08/jane-badler.jpg?resize=600%2C761&quality=88&strip&ssl=1

  Så såg hon ut som jag tittade på. Bara utseende…

  • Peter Harold skriver:

   Det är sannolikt att Annie Lööf är mycket intelligent. Det krävs en hel del intelligens och ett gott minne för att bli en god manipulatör. Tyvärr använder hon sin eventuella intelligens på fel sätt, och därför är hon ond. Det drag jag märker är att hon agerar för sin personliga vinnings skull (politisk/ekonomisk, etc.).

 6. Andersson skriver:

  Till alla er som vill hänga eller köra på Annie Lööf, ni är helt fel ute! Häxor bränner man på bål!

 7. hllviken skriver:

  Annie styrs uppifrån av globalist-patriarkatet

 8. marald12 skriver:

  Bravo Peter, du går från klarhet till klarhet.
  Det är väldigt många inlägg som jag skulle vilja dela på FB.
  Jag som är så oteknisk och allt annat en datanörd. Jag hittar ingen delnings knapp. Får man dela, hur gör jag då?
  Kram på dig…

  • Peter Harold skriver:

   Tack för det, och hm… Jag tror du kan kopiera adressen till inlägget och klistra in det på det ställe där du vill publicera. Man kan också skriva en lätt sammanfattning om vad det är du länkar till.

   Jag vet inte om WP har någon dela-funktion, men jag skall undersöka det.

   UPPDATERAT:
   Dra mig på en vagn, men det gick att pilla in knappar för delning.

 9. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  En bild säger mer än tusen ord om Annie Lööfs politiska karriär.
  http://jeanders-bilder.blogspot.com/2017/09/valkappan.html

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s