Var det valfusk? Mer eller mindre. I så fall – hur gjorde man?

Bästa läsare!

Egentligen är den generella frågan om valfusk inför valet 2018 redan besvarad; vi har å den icke åtalbara delen sett hur statsmedierna agerat vallokomotiv åt vänsterblocket i allmänhet och miljöpartiet i synnerhet.

Men vi har också sett ett oschysst spel i vallokalerna med försvunna valsedlar för framför allt Sverigedemokraterna men också Alternativ för Sverige och uppstickarna i Medborgerligt samling.

Vi har också det problem som varit känt under alla år, men som tack och lov nu skall bli ett fall för Europarådet, att valsedlar ligger framme och att det står funktionärer och blänger på väljarna så att dessa inte ska ”plocka fel” sedlar med sig till sina bås. Hur mycket av detta påverkar det faktum att SD inte blir ett 20%-parti som många förväntat sig? Och är valfusket begränsat till detta ”oschyssta spel” som försiggått i de vallokaler som stått under valmyndighetens kontroll och beskydd?

På tal om valmyndigheten… just denna dag då svenska folket går till valurnorna säckar myndighetens hemsida val.se ihop. Jodå, vi kommer nog säkert höra insinuationer om rysk påverkanskampanj. Fast är det inte Sverigedemokraterna man påstått skall favoriseras av Kreml…?!! Att SD ökar från c:a 13% till 14% kan knappast på något vis tillskrivas Vladimir Putins förtjänst. Inte heller är det SD:s egen förtjänst, om man ska vara helt ärlig.

Att Alternativ för Sverige kom in i valdebatten som en uppstickare tycks inte haft någon större inverkan på SD:s moderata uppgång. När jag kontrollräknade röstfördelningen var Feministiskt invektiv största parti utanför riksdagen, och den återstående 1% som inte tillhörde de andra partierna skall ju fördelas på inte bara AfS utan också Piratpartiet, Medborgerlig samling och Klassiskt Liberala partiet.

Även om S gråter blod just nu och gör sitt historiskt sämsta riksdagsval på 100 år eller vad det nu är så kan vi konstatera att partiet fortfarande stöds av fler än 1/4-del av väljarkåren, och det är definitivt mer än vad de förtjänar. Inte ens att valarbetarna går ut och viskar att Stefan Löfven ska avgå efter valet borde locka folk att rösta. Guess what, jag hörde detta av en äldre socialdemokratisk valarbetare som sade till sin kompis att ” – I år är det svårare än vanligt, men vi lockar folk med att vi lovar att det här valet bli det sista han gör innan han går”, vilket alltså syftade på Stefan Löfvén. Partiarbetarna lockar väljare med löftet att deras partiledare ska avgå?!! Wow!!! När hände detta senast? Typ, aldrig…???

Årets val ser nu med 6,1 miljoner räknade röster att i stort sett ge samma maktfördelning som vid förra valet, d.v.s. 50,001% till det rödgröna blocket, 49,009″ till det blåa blocket, och 0% makt till det tredje blocket som utgörs av SD. SD hade faktiskt behövt bli största partiet i riksdagen, men tycks nu ha nått sin peak. Att det händer just nu när konsekvenserna av förd migrationspolitik och folkutbytet visar sin verklighet är bekymmersamt, även i mina ögon som tillhör en person som inte ingår i den nationalistiska sfären. Har man inte hört varningssignalen nu så kommer man inte höra någonting förrän landet är övertänt.

Att vi sedan har indikationer på att vi inte kan lita på vår valmyndighet gör inte situationen ett dugg mer hoppfullt.

Grattis till SVT, SR och S. Jag underskattade er valorganisation. Ni vann valet även denna gång, men det är en Pyrrhusseger.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

48 kommentarer till Var det valfusk? Mer eller mindre. I så fall – hur gjorde man?

 1. Benny skriver:

  Misstänker grovt valfusk…som vanligt alltså! Och varför ändrar man inte systemet till det man har i andra länder? För att man vill fortsätta med valfusket för det gynnar dem själva. Svensk ”demokrati” finns inte. Hur är det möjligt att institut som prickade valresultatet förra gången misslyckades totalt denna gång? Här ligger en hund gravad…eller kanske är svenska folket så här korkade?

  • Peter Harold skriver:

   När du säger ”det man har i andra länder” förmodar jag att du menar att man inte har en hök som kollar vilka valsedlar väljarna tar? För jag vill helst inte veta av elektronisk röstning, för det har vi ingen koll på alls.

 2. Lotta Gunnarsson skriver:

  Helt klart var här fusk inblandat. Troligen en ”man-in-the-midle” attack mellan länsstyrelserna och ValMyndigheten. Tänk också på att de ”förvarnade” om att S ökade några dagar innan valet, likasom att KD oväntat ökat och att Miljöpartiet gjort ”en fin valrörelse och slutspurt”, det stämmer väl med det friserade valresultatet. Sen är det klart att man matade Api/appen från valmyndigheten med samma justerade valresultat som SVT fick, korkade vore dem ju annars.

  De vill inte riskera att vi går ur EU (Swexit), att SVT och SR.se städas på Vänster och struktureras om, de vill inte riskera sänkt bensinpris, de vill inte riskera invandringsstopp (nya väljare), de vill inte riskera att Miljöpartiet faller bort som stöd och skattehöjarparti, de vill inte riskera att Alliansen splittras genom bortfall av KD, de vill helt enkelt inte släppa makten, de vill inte att t.ex Grå vargar och andra extremister stoppas i partierna då dessa behövs som valmagneter bland sympatisörer i samhället där man ”köper” röster, de vill heller inte riskera att LO synas i sömmarna och vingklipps när det gäller partistöd och garanterade röster.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att Miljöpartiets valspurt bestod i alla licensfinansierad reklam de fick i TV och radio, plus att sosseväljare taktikröstade för att hålla MP kvar i riksdagen.

   KD:s uppgång kan vara ett tecken på att man är på väg att fylla upp tomrummet efter att moderaterna blev ett liberalt parti, om jag får våga spekulera. Jag instämmer med din uppräkning om vad etablissemanget riskerar att förlora, även om jag inte kan utesluta att etablissemanget i det fördolda börjat få allt bättre kontroll på SD. Det behöver inte bero på att man gett Jimmie Åkesson en väska full med pengar, utan troligare att reklambolagen talar om för SD hur partiet ska ”nyansera” sitt budskap, och när partiet väl gjort det öppnade man dörren för en kursändring.

 3. Björngunnar skriver:

  Demokrati i den form den nu drivs av Mediaägarna får detta resultat…

 4. Ola skriver:

  Luktar valfusk lång väg. SD hade 24-28% i de sista mätningarna. Sedan droppar de 10% på några dagar? Det köper jag ej här ligger en hund begraven..

  • Vauen skriver:

   Ja mycket konstigt!

  • Peter Harold skriver:

   Opinionsmätningsinstituten har förvisso mätt fel på SD under alla år. Man har underskattat partiet. Jag kan inte låta bli att fråga mig varför det blev fel den här gången.

   Eventuellt kan KD ha ”snott” väljare från SD, för KD har legat farligt nära att åka ut ur riksdagen, vilket onekligen skulle ha hjälpt vänsterblocket. Taktikröstning på högerfronten?

 5. Anonym skriver:

  Den här valrapporteringen var i en klass för sig. Riggade resultat, förinspelade scener, intervjuer och alltid med samma s.k. experter vilka rabblar sina väl inlärda fraser. Så förutsägbart och genomskinligt att både ansvariga och medverkande borde ha vett att skämmas. Så djävla dåligt agerande, att man baxnar, och då främst över det faktum, att det stora flertalet inget ser, eller förstår.

 6. Vauen skriver:

  Generellt har ju folk röstat på partier som säger sig vilja begränsa invandring, typ M Kd SD. Miljöpartiet har förlorat väljare till förmån för C, men denna grupp av invandringsvurmare verkar inte vuxit. Och S har nog tilltagande stöd bland importerat röstboskap, så helt kan man nog inte räkna ut dem ännu, även om trenden är avtagande för S.

  Folk är försiktiga i sina val generellt tror jag. Man vill ju ha en så stabil politik som möjligt med tanke på att svenskar är så sårbara för konjunkturer p.g.a. sin enorma privata skuldsättning. Jobbet och ekonomin är det som styr valet.

  AFS gick sämre än väntat, men är nu i alla fall etablerade. Deras politik ligger helt rätt i tiden. Kan det till och med varit så att SDs SAP dokumentär gjorde att folk drogs till S? 😉 För det känns nog lite som fuskat resultat (i och med att AfS inte fick alla röster)!

  https://nyadagbladet.se/ledare/nagot-stammer-inte-med-sondagens-valresultat/

  • Peter Harold skriver:

   AfS behöver nog nu göra som FI gjorde förut, gå över i en folkrörelsefas under perioden fram till nästa val.

   • Vauen skriver:

    Ja och framför allt bli tydligare med vad dom står för.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det blev ju väldigt mycket spekulationer inför deras löfte om att skicka tillbaka improduktiva invandrare, vilket fick vänsterorienterade vallonättlingar att skriva indignerade insändare om att ”ska vi också utvisas”, och allt det där tramset.

     • Vauen skriver:

      https://ledarsidorna.se/2018/09/sverige-byter-kurs-vinnare-blir-forlorare-och-forlorare-blir-vinnare/

      AfS satte skräck i invandrare-röstboskapen att gå och rösta, och S delade ut färdiga kuvert. M och Kd har inga val, dom måste samarbeta med Sd nu. Annars är dom snart ute ur leken helt pga demografi-skiftet.

      • Peter Harold skriver:

       Eller också kommer de satsa på att försöka locka bidragsmottagarna att rösta även på dem. Visserligen kommer det tarvas en hel del dubbel-språk, men de lär sig nog med tiden. De kan också få en hel del röster genom klan-röstning. ”Klan-röstning” är för övrigt ett ord som jag aldrig hört talas om tidigare (även om jag vet att moderaterna är ett drabbat parti).

       • Vauen skriver:

        Att sno dessa röster är en självklar taktik. Tror det kan bli svårt dock för det nya högerblocket (vilket jag gissar SD M och Kd kan bilda), i o m att dom samtidigt måste profilera sig som Svenskarnas block.

        • Peter Harold skriver:

         Jag tror inte att de kommer anta sådan retorik. Inte ens i dess subtilaste form. Jag tror att Reinfeldts arv ligger kvar, även om moderaterna befinner sig i en förnekelsefas. Jag kommer inte tro moderaternas ord om kursändring förrän de genomför en utredning och exponerar varför och hur Fredrik Reinfeldt styrde sitt parti att inta en extrem hållning till migrationspolitiken, samtidigt som man försvarade det skattefinansierade välfärdssamhället.

         • Vauen skriver:

          Min gissning om att invandrar-rösterna har svängt valet till S fördel kan vara helt fel, iaf om man ska tro den statistik som Sanandaji presenterade nyligen för någon dag sedan. Jag läser alla åsikter och artiklar jag kan om detta men inget ger något tydligt svar på hur det kunde gå som det gick. Invandrarna har tydligen inte röstat mer än vanligt i år. Så fan vet vad som hänt egentligen. Nya Dagbladets podd talade om att dom fått ett anonymt tips från en tekniker på Valmyndigheten om att det visst varit ett intrång hos dem under valnatten.

          Hur som helst, jag tror att M inte har så mycket val om att lägga om sin migrationspolitik. Demografiförändringen är till deras nackdel. Men visst ligger Reinfeldts arv kvar i partiet, många är skyldiga och vill inte byta spår pga prestige, kan jag föreställa mig. Men vill dom ha en chans att regera i framtiden så är det återvandring som gäller nu!

          • Peter Harold skriver:

           jag tror att Tinos statistisk är tillförlitlig när det gäller europeiska invandrare, och SD verkar även gå hem hos en del asiater (kineser, thai, m.fl.). Lilla Fröken Harolds mor sökte upp mig på valdagen och bad mig att berätta vilket parti som vill få ut utlänningarna från landet. Lite ironiskt med tanke på hennes eget ursprung, men hon är ju svensk medborgare sedan flera år, och har dessutom jobbat och betalat skatt ända sedan början av 1990-talet.

 7. Lennart skriver:

  hllvilken, varifrån kommer staplarna? Nya Dagbladets hemsida ligger nere sedan flera timmar.

 8. hllviken skriver:

  Det här är en äkta skärmdump precis innan datorhaveriet:

  https://i.imgur.com/jOqm3zz

 9. hllviken skriver:

  Värdena i början avviker kraftigt från de senare. När inträffade datorhaveriet?
  Från twitter ”TheFreedomMedia”.

  • P.H. skriver:

   Det där är faktiskt hyfsat normala kurvor. När det finns en trend efter att en tredjedel av rösterna är räknade ska man förutsätta valfusk. Jag har sett det vid amerikanska röstningar där apparaterna varit riggade.

   Valfusket sker nog i lokalerna, inte hos sammanräkningen.

 10. hllviken skriver:

  Vad stod det på alla dessa ”ogiltiga” valsedlar?

 11. Pingback: Om valfusk i det genomkorrumperade totalitära landet Sverige – Bakom kulisserna

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s