New York Times slänger Rosenstein under bussen – avslöjar myteriplan i Vita huset

Bästa läsare!

Månen är blå. Den med US Deep State associerade dagliga nyhetstidningen New York Times avslöjar att biträdande justitieminister Rod Rosenstein försökt samla personer i justitiedepartementet för att få president Donald Trump avsatt i enlighet med 25:e tillägget i USA:s konstitution, som reglerar möjligheten att avsätta en icke fungerande president.

Rod Rosenstein ska enligt uppgift ha varit upphovsman till en promemoria som ledde till att Donald Trump avskedade FBI-chefen James Comey. När han insåg att Donald Trump inte skulle välja en av Rosensteins bundsförvanter till ny FBI-chef förklarade han att han avsåg att göra hemliga inspelningar med Donald Trump som vid tillfälle skulle kunna användas för att få honom avsatt från sitt presidentämbete. Rosensteins tanke var att få bevis för att Donald Trump var ointresserad och oseriös när han befann sig i en process att fatta beslut. Rosenstein försökte få riksåklagare Jeff Sessions och chefen för Homeland Security John Kelly med på konspirationen.

Anledningen till att konspirationsplanen avslöjats är att de som blivit tillfrågade upplever Rosenstein som obalanserad. Rosenstein dementerar uppgifterna, och uppger att anklagelserna är orimliga eftersom han under den tid han arbetat under Donald Trump aldrig iakttagit någon anledning till att åberopa 25:e tillägget för att få presidenten avsatt.

Bevismaterialet ska dock bestå i detaljerade anteckningar som den f.d. FBI-medarbetaren Andrew G. McCabe gjorde efter sina samtal med Rod Rosenstein. Dessa anteckningar lämnade han kvar när han slutade på FBI, men de tycks av någon oförklarlig anledning ha läckt till pressen ( d.v.s. New York Times).

Nyheten har väckt stor uppmärksamhet eftersom många spekulerar i huruvida Rod Rosenstein är den anonyma skribenten som författade det brev som uppgav att man arbetar inifrån Vita huset för att förhindra presidenten från att utöva sitt ämbete effektivt.

Det intressanta är att exponeringen av Rod Rosensteins planer att få Donald Trump avsatt sannolikt aldrig skulle ha blivit publicerade om det skett mot US Deep States vilja. Så varför låter man New York Times gå ut med nyheten om konspirationsförsöket? Det finns två eller fler möjligheter.

Det ena är att man gladeligen slänger Rod Rosenstein framför bussen, antingen som straff för att han fick bägaren att rinna över så att Trump till slut sparkade FBI-chefen Comey (som på tvivelaktiga sätt skyddade Hillary Clinton), eller för att Rosenstein själv är en instabil person och olämplig resurs för Deep State.

Det andra är skälet kan vara att Deep State inte vill få Donald Trump avsatt. Det är knappast troligt att alla amerikaner skulle vilja se Deep State avsätta honom (förutom demokraterna och andra socialister) utan att reagera kraftfullt. Det stöd som Hillary Clinton haft från aktivister efter att hon förlorade valet har visat sig vara kraftigt överdrivet, och måste hela tiden underhållas med ekonomiska medel från George Soros. De amerikanska patrioterna behöver inte den stimulansen för att agera i händelse av en statskupp. Fast patrioterna bör ju ge akt ifall det finns andra skäl till att den amerikanska djupstaten behåller Donald Trump vid ”makten”. T.ex. att han gör sitt jobb för dem.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till New York Times slänger Rosenstein under bussen – avslöjar myteriplan i Vita huset

  1. Vauen skriver:

    Exaakt! Trump har ju visat sig vara en ganska svag president.

  2. Micael Lidén skriver:

    Rebloggar detta på micaelsblogspot

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s