Fråga: Har över 300’000 judar någonsin försökt störta en sittande regim i något europeiskt land?

Bästa läsare!

Ber att vördnadsfullt få publicera material som brukar kunna vara en dödsdom, antingen mot ens yttrandefrihet, eller mot ens liv. Requiescat in pace, Bechir Rabani!

*

Jodå, vi vet vet att kommunistledaren Vladimir I Lenin omgav sig med flera revolutionära kamrater med judisk bakgrund. Lenin själv ansågs länge inte vara judisk, men senare tids forskning har kommit fram till att hans morfar var en ukrainsk jude som konverterat till kristendom för att kunna få tillgång till högre studier. Lenins morfars far hette Moses Blank.

Bland de judar som fanns i Lenins följe var Lev Trotskij som egentligen hette Bronstein, och som förde in ännu fler judar i rörelsen och satte dem i ledande positioner. Ledningsgrupperna – som kallades för troika – hade i regel 1-2 judar som ledamöter, och judarna var både före och under samt efter det ryska inbördeskriget ”överrepresenterade” bland de röda revolutionärerna (Källa: Benjamin Pinkus ”The Jews of the Soviet Union: The History of a National Minority”, 1988). Utifrån detta finns det de som hävdar att den ryska revolutionen var ”en judisk revolution”.

Svenska Wikipedia resonerar som följande om denna sak:

Judebolsjevism är en antisemitisk konspirationsteori som hävdar att judar låg bakom ryska revolutionen och var den primära kraften bland bolsjevikerna. Det är en del av ZOG-konspirationsteorin.

Över lag kan man konstatera att det under 2018 blivit alltmer svårt att söka efter kritisk information om ämnet judarna inom bolsjevismen. Flera sajter som ”sticker hål på antisemitiska myter” är de första förslagen på Googles söklistor, och många sajter återkommer ofta till att ”judarna var förföljda under tsartiden”, samt att ”2 miljoner judar flydde från tsarens Ryssland”. Frågan om varför tsaren hade något emot dessa behandlas aldrig.

Men ibland passerar det genom en del information som inte filtrerats bort, och detta till och med på Wikipedia. Under ämnet ”White movement” (som var en anti-kommunistisk konservativ och liberal rörelse i Ryssland som försökte förhindra det blodiga regimskiftet som socialisterna ville uppnå) kan vi läsa följande data.

60’000 judar i socialisternas Röda armé dödades och 240’000 skadades. Det ger oss minst 300’000 judar som med vapen i hand bekämpade tsaren och den regerande duman. Minst 300’000 judar som vill få till ett regimskifte. Minst 300’000 judar som verkar för att införa en socialistisk diktatur – och lyckades! Varför fanns inte detta kapitel med i mina historieböcker i skolan?

Hur många dödade dessa judiska revolutionärer? Hur många av deras offer har kompenserats för förlust av liv och egendom? Hur många Hollywoodfilmer har spelats in om dessa övergrepp som kan kopplas till gärningsmännens judiska etnicitet och härkomst (och för att vara generös ber jag er att även lista upp de Hollywoodfilmer som beskriver dessa judiska erövrares kamp med ursäkten att ”tsaren började med att vara dum mot dem, så revolutionen var bara en berättigad hämnd)? Hur många krigsfilmer om nazister går det på varje Jewish Bolsheviks-film? 10:1? 100:1? 1000:1…? Jag vet inte.

Kan allt detta – som till och med bekräftas av Wikipedia – på något vis färga dåtidens uppfattning om judar? För idag gör det inte det.

Well, Wikipedia har besvarat den frågan med mantrat ”Judebolsjevism är en antisemitisk konspirationsteori ” som dyker upp i ”faktarutan” som Google klistrar in över alla övriga sökresultat.

Låt oss se det hela ur ett rent generellt intellektuellt perspektiv i populärhistorien: Varje gång någon söker efter en rimlig förklaring till Hitlers och nazisternas attityd till judarna får vi veta att tyskarna var galna och hatiska, och angrep de värnlösa judarna och beskyllde dessa för Tysklands höga arbetslöshet och höga inflation. Japp, jag bara reciterar vad jag själv fick lära mig om Andra Världskriget i skolan.

Så hur ska man förhålla sig till Wikipedias egna uppgifter om att över 300’000 judiska soldater dog och skadades under det inbördeskrig som ledde till regimskifte i Sankt Petersburg (och hela tsarfamiljens utplånande) samt en ny tyranni i Moskva fram till 1990-talet? Är detta faktum bara ”en antisemitisk konspirationsteori”, eller hände det på riktigt? Om det hände på riktigt, varför får inte detta faktum beaktas som en delförklaring till nazisternas agerande under de följande årtiondena direkt efter den ryska revolutionen? Finns det inte en lesson to be learned här?

En hel del av debatten präglas av ”straw-man”-taktik. Man gör detta från den sionistiska sidan genom att säga att ”det är en antisemitisk konspirationsteori att påstå att judarna låg bakom bolsjevikernas revolution”. Well, faktum är att judarna inte var ensamma om att ligga bakom den ryska revolutionen, och det är nog extremt få eller kanske inte någon över huvud taget som hävdar att 100% av alla revolutionärer var judar. Men syftet med denna ”straw-man”-taktik är ju att bara få med ”Inte sant” i trycket. En nyanserad kritik vill man inte veta av.

Ändå finns det judiska inflytandet under både revolutionstiden och perioden före som ett historiskt faktum.

Bolsjevikerna föregicks av Menshevikerna, vilka faktiskt temporärt slog ut Lenins bolsjeviker i socialiströrelsen genom att det sekulära socialistiska partiet/förbundet Algemeyner Yidisher Arbeter Bund in Litah, Poyln un Rusland blev allianspartner.

Lenin och hans kamrater återvann dock snart sin styrka, åtminstone finansiellt genom att från 1907 börja finansiera bolsjevikernas verksamhet med bankrån. Detta fungerade så bra att man en tid senare vände sig direkt till bankerna för att få pengar, framför allt amerikanska banker, och via den svenske bankiren Olof Aschberg, son till en rysk-litauisk migrant vid namn Herman Asch som blev förmögen som möbelhandlare i Sverige. Olof Aschberg grundade en bank tillsammans med socialdemokraten Hjalmar Brantings son Georg och smugglade ryska ikoner samt smälte om ryskt guld och försåg dem med svenska stämplar, och förmedlade i gengäld amerikanska pengar till bolsjevikerna. Så nu vet ni varför TV-profilen Robert Aschberg hade så mycket pengar att låna ut till diverse trav-profiler…

Robert Aschberg arbetar vid sidan av politisk underrättelsetjänst åt vänstern bl.a. med att bekämpa s.k. näthat medelst televisionen. Till näthat räknas bl.a. att exponera sionistiska maktförhållanden, a.k.a. ”antisemitiska konspirationsteorier”, a.k.a. historiska fakta.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Fråga: Har över 300’000 judar någonsin försökt störta en sittande regim i något europeiskt land?

 1. Peter Sjöström skriver:

  Tack Peter . En mycket intressant skrift från din vassa penna som jag uppskattar mycket . Det finns ju så mycket att läsa om i just detta ämne . Tyvärr så orkar inte folk läsa längre . Snabba klipp på skärmen och i ekonomin är det som gäller i dag . Alla dessa kommentarer om konspirationsteorier som försvar är tröttande att höra . Undrar varför det inte var 600 000 eller 6 000 000 soldater som förintades i dessa strider ? Du är en lysande och modig skribent Peter Harold . Tack än en gång . Mvh Sjöström

 2. Ping: Fråga: Har över 300’000 judar någonsin försökt störta en sittande regim i något europeiskt land? – Bakom kulisserna

 3. hellertz skriver:

  Siffran 6 miljoner är mycket intressant. Det har förekommit nästan 300 tidningsartiklar från före år 1900 fram till 1919 om att 6 miljoner judar lider och plågas. Se https://archive.org/stream/256ReferencesTo6000000JewsPriorToTheNurembergTrialAnnouncement/256ReferencesTo6000000JewsPriorToTheNurembergTrialAnnouncement_djvu.txt
  se också https://archive.org/details/256ReferencesTo6000000JewsPriorToTheNurembergTrialAnnouncement – På 1940-talet fanns det inte 6 miljoner judar i Europa.
  Siffran sex lär ha en mytisk, kabbalistisk innebörd. Metapedia har skrivit intressant om detta.
  https://sv.metapedia.org/w/6_000_000_judar

  • Peter Harold skriver:

   Begreppet ”6-fixering” fick en ny innebörd… 😉

   Ja, jag har varit fascinerad över detta med att man kan fixera sig vid siffran 6’000’000, men jag har aldrig riktigt förstått varför. Men efter att (ofrivilligt) ha fått studera en sekulär judisk persons förehavanden med andra judar så inser jag att det här med symboler kan ha väldigt stor betydelse för människor som är involverade i i denna miljö Dessa koder skapar samhörighet och samförstånd. Och det ska man ju betänka att om människor delar en gemensam lögn, då blir de lojala mot varandra.

 4. hllviken skriver:

  Djugashvilli betyder judisk son på georgiska. Det var ”Joseph Stalins” födelsenamn!

  ”His withered arm is a jewish genetic affliction”.

 5. AnnaF skriver:

  Det är högaktuell Peter! Trots diktatoriska lagstiftningar har ämnet intresserar fler än någonsin tidigare.
  En boktips för alla sanningsökare! Tyvärr den engelspråkiga är inte helt översatt från ryska men boken ger en ovärderlig bild ändå.
  https://en.metapedia.org/wiki/Two_Hundred_Years_Together

  https://archive.org/details/Solzhenitsyn200YearsTogether/page/n1

  • Peter Harold skriver:

   Och den där artikeln har egentligen bara skrapat på ytan. Det tråkiga att det blir svårt att riktigt ta till sig detta med att 100-tals miljoner dog av våld från socialisterna. Det blir svårbegripligt. Och detta tror jag kommunisterna använder för att flyga under radarn. Folk vill inte se graden av våld som ligger i deras system.

 6. Risto Matinen skriver:

  Det kom till min kännedom för ca 10 år sedan att judar främst stod bakom ”ryska” revolutionen.

  Det anses räcka med ca en välbeväpnad procent av befolkningen för att hålla andra i schack. Det går förmodligen särskilt bra med en minoritet som anser sig vara överlägsen och utvald av Gud dessutom.

  Sedan tycker kanske andra upp att de också duger, såsom wannabi-judar…

  Tja, i början på 70-talet gick jag en studiecirkel hos Trotskiter/Trotskister i ett försök att känna fienden. De berättade om sin gud Trotsky, utan att nämna att massmördaren var det och jude, samt hur de skulle ta över makten i Sverige genom att infiltrera asocialdemokraterna.

  Själv kunde jag inte låta bli att opponera mig, så jag uteslöts ifrån studiecirkeln efter fyra träffar…

  • Peter Harold skriver:

   Japp, och en mycket god anledning att belysa det av hundratusentals judar utförda maktövertagandet i Ryssland är att vi kan lika gärna se samma sak hända igen, men med en annan grupp som har direkta direktiv om att vara erövrande i sin attityd (via deras religiösa doktrin).

 7. Minns inte var jag såg det. Kan ha varit i I skuggan av Hermes. Men enligt uppgift fick Trotskij sitt amerikanska pass överlämnat av självaste Teddy Roosevelt.

 8. Lennart skriver:

  En svensk-amerikansk kristen hemsida med många ”antisemitiska” artiklar om judar på svenska. Läs igenom den då den har flera läsvärda artiklar. Sionismen och kommunismen har gemensamma judiska rötter genom Moses Hess, som kallades ”kommunistrabbinen” men också ”den förste sionisten.”
  http://www.eaec-se.org/

  De kristna borde ju känna till judarna bäst. Dels var kristna förstahandsmål för de judiska bolsjevikerna i Ryssland, dels har kristna Bibeln gemensam med judarna. Gamla testamentet beskriver Guds förbund med judarna. Förbundets bröts och Gud upprättade det nya förbundet med judarna genom Kristus. Nya förbundet var även öppet för icke judarna. De första kristna var judar och därefter kom även hedningar. Bara en liten del av judarna tog emot Jesus som sin Messias. Resten hade blivit vilseledda av sina andliga ledare.Talmud och Kabbala är skrifter som rabbiner följer och som är för judisk kulturkrets vad Bibeln är för västerländsk dito, ungefär.

 9. Risto Matinen skriver:

  Som vanligt är jag trött och detta blir förmodligen min sista kommentar i dag:

  Min ”karriär” som husrenoverare är förmodligen över. Höger handled kaputt!

  Kan skriva en lång berättelse om läkares motarbetande bästa läkemedel. Det enda som kan bota mina besvär? Ett billigt och beprövat läkemedel, utan patent. Det vill de inte att jag ska ta i första hand…

  Sent (kl. 22) igår kväll beställdes apoteksvaror och de fick jag i brevlådan dagen efter.

  Målade sista fodren. Aldrig jag målat huset så sent, men pga skador var det sista.

  • Peter Harold skriver:

   Aj fasen. Japp, läkarkåren har en hel del obstruerande element. Läste för en tid sedan om en bloggkollega (tror det var Mikael Hagenbo) vars hustru blev skadad av vården p.g.a. att läkaren var inkompetent. Och hans bristande kompetens berodde troligtvis på att denne inte var riktigt ajour med den läkevetenskap som vi praktiserar i Sverige.

 10. hellertz skriver:

  I det nummer av DSM som kommer till prenumeranterna i veckan har jag en artikel om en mycket intressant bok, DE SKAPADE ETT BLODIGT 1900-TAL – EN KRITISK GRANSKNING AV SIONISTISK MAKT av Hans Myrebro (pseudonym). Artikeln finns också på min Boksida –
  http://www.piahellertz.com/De_skapade_ett_blodigt_1900-tal.pdf
  Jag rekommenderar varmt boken som visar hur den historieskrivning vi fått oss till livs genom skola och massmedia är till stora delar en förfalskning.
  Pris 195 kr. inkl. porto. Beställes via info@historisktkorrekt.se.

  • Peter Harold skriver:

   En mycket bra summering. Jag blev dock mycket nyfiken på ”The Secret Society” avseende första världskriget, ett krig som jag försöker förstå mig på bättre.

   Tack för artikeln!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s