Rapport från Tyskland: Vänstermedierna styr innehållet i nyhetsflödet även där…

Bästa läsare!

Ber att få visa följande snart månadsgamla video från Oliver Janich, libertariansk lokalpolitiker i Tyskland och journalist som även är engagerad i Partei der Vernunft som han varit med och grundat. På senare tid har han också försökt väcka uppmärksamhet för att den folkliga kritiken mot massmigration i landet inte utövas av ”extremhögern”, utan av vanliga konservativa som torgför samma attityd till invandringsfrågan som Angela Merkels eget parti gjorde innan hon började verka för masskultur.

Jag hade innan jag blev sjuk tänkt att försöka skriva en längre text om fenomenet med libertarianer som associerar sig med rörelser som går i nationalistisk riktning. Jag tror att ämnet är både intressant och nödvändigt att diskutera; hur kan det komma sig att frihetliga företrädare som förespråkar fri rörlighet för varor och människor ger sig in i kampen mot massmigration, multikultur och det som politiskt korrekta kallar för ”det öppna samhället”?

Även inom den libertarianska rörelsen försiggår en ibland infekterad debatt om saken, framför allt bland amerikanska libertarianer. Vi har å ena sidan ideologiska filosofer som Jeffrey Tucker som förvisso ganska logiskt belyser att det finns fascism i ”starka politiska lösningar” av det slag som t.ex. Donald Trump gick till val på, å andra sidan hans forne vän och kollega Stefan Molyneux som gått från apolitisk till att ha blivit en av Trumps främsta valarbetare med långa resonemang om faran med att föra in lågintelligenta folkslag till Västeuropa.

För min egen del ser jag inga problem i att sympatisera med både Tuckers och Molyneux resonemang på en och samma gång. Deras ståndpunkter kan tyckas oförenliga, men jag ser dem istället som uttryck för en paradox.

Min fråga blir: Skulle Europa ha det problem man har idag om man lät bli att ha ett välfärdssystem som migranterna har omedelbar access till när de kommer hit?

Om svaret är ja, varför fortsätter vi att ha detta system?

Om svaret är nej (vilket innebär att migranterna ändå skulle ta sig hit till Europa utan att lockas av välfärdssystemet), är då allting frid och fröjd enligt den libertarianska filosofin (d.v.s. att MENA-folk flyttar hit och bosätter sig)?

Den libertarianska filosofin är ju bara ute efter att begränsa statens makt över medborgarna. Den ska inte ställa sig i vägen för frivilliga transaktioner mellan människor (oavsett bakgrund). Libertarianismen säger ingenting uttryckligen om de kulturella förhållandena mellan människor från Europa respektive MENA.

Det finns egentligen inte någon inhemsk politisk ideologi som har detta perspektiv över huvud taget, förutom möjligtvis 1930-talets nationalsocialister (jag är osäker på exakt hur man formulerade frågeställningen om judar) som ju har noll inflytande idag.

Däremot har vi islamismen som uttryckligen gör åtskillnad mellan folk/troende. Och partier i Europa kan också oavsett sin ideologiska bas även aktualisera problematiken med t.ex. politisk islam (på samma sätt som ett konservativt parti kan se problem med att samhällen omdanas i enlighet med socialismen). Jag ser därför inget problem med att libertarianer deltar i denna debatt, och därför drar jag mig inte själv för att uttrycka min personliga åsikt om konsekvenserna med massmigration – även om jag ser att vi faktiskt kunnat slippa dagens situation om våra politiker tänkt som libertarianer från början, d.v.s. gett fan i att finansiera folkutbytet i Europa med våra skattepengar.

I kommande bloggpost vill jag uttrycka några förmanande ord riktade till andra politiska grupper som också står upp mot statsfinansierad multikultur och folkutbyte.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Rapport från Tyskland: Vänstermedierna styr innehållet i nyhetsflödet även där…

 1. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

 2. Pingback: Rapport från Tyskland: Vänstermedierna styr innehållet i nyhetsflödet även där… – Micaels Lidéns Blog

 3. Kalle Fakta skriver:

  Angående vem som styr nyheterna är här en röst:
  https://newsvoice.se/2017/02/udo-ulfkotte-journalists-for-hire/

  • P.H. skriver:

   Japp, och jag är bombsäker på att vi har liknande förhållande även i Sverige. DN har samma attityd till Ryssland som CFR, och Svenskan har haft sin Tofve på certifiering hos Bilderberg.

   • Ron (GB) skriver:

    DN kör idag en rubrik som lyder ”Instagram-inlägget lär nog snabbt tysta alt right-rörelsen i USA”.

    Notera ordet ”tysta”…

    • Ron (GB) skriver:

     Brydde mig inte om att läsa själva DN-kolumnen. Den låg ändå bakom en betalvägg.
     Men det räcker att se rubriken, faktiskt.

     (Sen undrar de varför altmedia drar till sig läsare…)

 4. hllviken skriver:

  De som vann världskrigen bestämmer fortfarande i Tyskland. Förvånande att en tidning vågade publicera:

  • Kalle Fakta skriver:

   De tror att Europas välstånd och framgångar sitter i geografin.
   Fyll upp med analfabeter och bakåtsträvare från andra kulturer så försvinner allt.

 5. hllviken skriver:

  lll

 6. hllviken skriver:

  Konstverk någonstans i Berlin

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s