Väjdegjundskjiget

Bästa läsare!

Jag tog mig en promenad medan jag lyssnade på en inspelning av Skavlan-intervjun med den kanadensiska psykologen Jordan Peterson. Utan att själv ha någon televisionsapparat skulle jag ändå kunna påstå att detta var ett av årets viktigaste TV-upplevelser.

Sedan jag lyssnade på klippet har jag blivit uppmärksammad på att den utgående utrikesministern Margot Wallström – enligt medieuppgifter – sagt att Jordan Peterson borde krypa tillbaka under sin sten. Vänta nu, var inte det där Annie Lööfs replik…?

Annie Lööf… ja, hon hörs också i samtalet mellan Skavlan och Jordan Peterson. Jag ska inte jöjja mig jolig övej hennes talproblem, eftersom det är egentligen inte hennes artikulering som är problemet, utan istället vad hon säger. Annie Lööf är bekymmersamt maktkåt, och hon kan inte klara av att dölja det.

Hon pratar om att pappan ska pussa och kjama sin dotter, medan hon själv ska uppfostra dottern till en stark ledare… och det går väl inte en intervju utan att Annie Lööf använder ord som ”ledare”, ”kvinnlig statsminister” och ”jag” i olika meningsuppbyggnader som – oavsett hur de än är formulerade – bara ska utläsas som att hon vill bli statsminister. Sen är det hennes falska ödmjukhet. Rent generellt ger Annie Lööf ett förvånansvärt omoget intryck tack vare att hon försöker verka mogen och ansvarsfull. Det är synd att Skavlan inte gav doktor Peterson 5 minuter att göra en psykoanalys av Annie Lööf. Det hade varit väldigt avslöjande, det är jag helt säker på.

Nå, i övrigt anser jag att intervjun med Jordan Peterson gick bra. Han vet vad han talar om, och han vet hur han ska formulera sig. Han har sålunda 100% mer kapacitet än Annie Lööf som bara vet hur hon ska formulera sig som den medietränade ål hon är. Däremot är det uppenbarligen inte så väl ställt med sakkunskaperna, och hennes enda motargument blir gång på gång att säga att ”hon inte håller med”. Och hennes engelska – ja, jag vet att jag kastar sten i glashus nu (House with walls of glass, you know…) – är rent av på Stefan Löfvén-nivå. Ska denna människa verkligen aspirera på att bli statsminister…?!!!

Jordan Peterson fick fram sitt budskap. Bland de viktigaste punkterna är hans kritik mot att unga vita män trycks ner, och att detta är en fara för vår västerländska kultur. Jordan Peterson framlade också den högst adekvata åsikten att män och kvinnor samverkar för att få det bättre.

Nu exponerades inte den mot kulturmarxism hädiska tanken att Peterson här syftade på heterosexuella barnalstrande äktenskap, men det är i praktiken detta han menar – och för att vara tydlig, doktor Peterson har ingenting emot att homosexuella lever med varandra, men det är inte den samlevnadsformen som säkerställt mänsklighetens och civilisationens fortlevnad. Det finns utrymme för homosexuella att leva sina liv, men detta betyder inte att de homosexuella ska ha tolkningsföreträde om hur alla andra ska leva sina liv, lika lite som att heterosexuella skulle ha rätt att förbjuda homosexuella. Fria åsikter är bra, men vi ska inte ha en statsapparat som favoriserar den ena sidan. För då kan det sluta som det gör i flera länder där islam styr.

En annan sak som jag tycker Jordan Peterson redde upp på ett snyggt sett med Skavlan var påståendet om att Peterson är en provokatör. Vanligtvis påstås det att det är fult att sätta epitet på folk, som t.ex. riksdagsmannen Hanif Bali som twittrar om ”vänsterblivna” och fått kritik, men pratfolket i radio och TV har aldrig några problem med att kalla någon som de inte tycker om för ”kontroversiell” eller rent ur för ”provokatör”.

Finns det någonting som borde betraktas som kontroversiellt är det att Skavlans arbetsgivare – Sveriges Television – huserar en journalistkår som utgörs till mer än 80 % av vänstersympatisörer! [KÄLLA] Och när jag säger att detta är kontroversiellt så är det det mildaste uttryck jag kan frambringa. Skandal är ett ord som passar bättre. Eller skendemokrati, för att bättre beskriva sakens natur på ett mer precist sätt.

Men låt oss inte berusa oss i segerchampagne efter doktor Petersons succéfyllda framträdande. Här finns ingen seger att ta ut i förskott. Nej, tvärtom. Ni kan lita på att feministmaffian (d.v.s. ungefär samtliga av de drygt 80 % jag nämner här ovanför) behövde Jordan Peterson för att mobilisera sig igen efter Feministiskt invektivs snöpliga slut vid det senaste valet. Om SVT kallar Jordan Peterson för en provokatör, då är det för att signalera till alla kulturmarxistiska aktivister och sympatisörer att de ska känna sig provocerade. Att doktor Peterson kommer med fakta spelar ingen roll – det är ju trots allt bara ”hatfakta”…!

Vansinnet kommer att fortsätta, men förhoppningsvis har Jordan Peterson väckt fler ur sin drömsömn om att Annie Lööf skulle vara ett statsministerämne.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till Väjdegjundskjiget

 1. Kalle Fakta skriver:

  Vi får skänka en tacksamhetens tanke till den eller de som sammanförde Peterson och Lööf. För det var väl inte en slump?

  • P.H. skriver:

   Jag tror att Annie Lööf bjöds in i Skavlan för att marknadsföras som vår blivande statsminister. Hon hade nog tänkt sig ett tillfälle att markera mot denne ”ärkekonservative provokatör”, men gick bet. Hehe!

 2. Lars Lindeberg skriver:

  Förståndshandikappad är det första som slår mig när det gäller Lööf som god tvåa kommer Steffe!
  Precis som väntat!

  • P.H. skriver:

   Stefan Löfven ÄR korkad. Men Annie Lööf har nog intelligens så att det räcker till för henne att spela sin roll. Märk att hon alltid glider undan när hon konfronteras. Det kan tränas, men tarvar väl bovens klipskhet för att kunna utföras. Löfvén däremot är korkad i alla lägen, och har sällan något vettigt att säga som svar på frågor.

 3. hllviken skriver:

  Annie Lööf hade toppbetyg under hela sin utbildning – det är inte intelligens som saknas.

  • Andersson skriver:

   Problemet med många utbildningar är att de går ut på att suga i sig skiten och sedan spy upp det i samma form. De som tar till sig kunskapen på djupet och kritiskt granskar den är besvärliga och får inga toppbetyg. Det är därför Bilderbergarna gillar sådana som Annie Lööf, hon suger i sig all skit de matar henne med sedan går hon till riksdan och spyr upp den i samma skick helt otuggad.

   • Peter Harold skriver:

    Jag kan inte låta bli att fundera på vad de kommer nyttja Tofve Lifvendahl till. Visst, det är praktiskt att hon kontrollerar SvD för deras räkning, men det är svårare att kontrollera en redaktör än en politiker.

  • Kanske har du rätt. Att det inte är IQ som saknas men EQ. Psykopater kan vara mycket intelligenta men de saknar empati och medkänsla. Dock kan dom vara duktiga på att spela medkänsla, typ godhetssignalering och liknande beteende.

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Gränsen mellan geni och byfåne är trådsmal!

 5. Rune skriver:

  Men vad fanken? Var den inte textad? Hur fick du tag i denna otextade version av programmet från SVT utan text? Jag hade annars tänkt mig att tillgodogöra mig denna berömda diskussion nu när det blev tillfälle. Jag får väl se om jag kan hitta den på något annat ställe?
  Men jag har sett uppgifter om att SVT i efterhand har klippt bort kritiska passager i programmet. Så det gäller att få tag i en textad version som är oklippt.

 6. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

 7. Pingback: Väjdegjundskjiget – Micaels Lidéns Blog

 8. Pingback: När Jordan Peterson fick Annie Lööfs värld att rämna – Julia Caesar

 9. The InfideL skriver:

  Annie Lööf är nog lika intelligent som de flesta sociopater är.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, den egenskapen krävs nog hos sociopater. Som sagt, det skulle behövas en professionell analys av hennes psykologiska status. Sånt borde ju faktiskt göras FÖRE en valdag, inte långt efteråt i form av en spontan haverikommission.

 10. Peter Sjöström skriver:

  Svenska toppolitiker har sällan något riktigt svar på aktuella händelser om de nu ens reflekterar eller förstår dem . Att engelskan är svår för oss vet vi sedan tidigare . Torbjörn hennes föregångare klarade sig hyfsat . Håll gränsen beordrade han -81 . De nuvarande säger Håll gränsen öppen . Den stenen vi alla borde hålla oss under är nog undanvält nu . Fler och fler av oss kommer fram och dessutom är uppstudsiga mot eliten som vill ha oss kvar i sk…n Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Det värsta är att eliten har mycket ammunition att skjuta på oss med. Framför allt riktat mot Internet. Det kommer läggas mycket energi åt att ”bekämpa oriktig information” och ”information som är avsedd att störa samhällsordningen”. Vi närmar oss en kritisk punkt i utvecklingen där en resning kommer bli blodig eftersom demokrati bara är en angelägenhet för de som styr.

 11. hllviken skriver:

  Har Margot Wallström moralisk rätt att döma andra?

  • Andersson skriver:

   Jävla socitetsvänster! Hur skall sossarna kunna vinna när man har spelare som egentligen sympatiserar med motståndarlaget? När det kommer till ekonomi verkar det som om Maggan har samma väjdegjund som Annie! Motståndarlaget förresten, vad är det som skiljer? Färgen på dressen?

  • Peter Harold skriver:

   Jag kan förklara hennes rätt med tre ord: ”Hon-är-sosse”. De kan aldrig se sina fel, bara andras. Och om andra inte har några fel så kan man ändå anklaga dem för att ha fel, eftersom sossar anser sig vara ofelbara.

   Vad jag längtar efter Finspångfestivalen…!

  • Benny skriver:

   Tja, Soros borde verkligen se till att förstöra USA i stället för Sverige och Europa! Tänk vad lugnt det skulle bli i världen om vi slapp Israel och USA…Nå, nu ser det ut som USA (dvs Trump) håller på att avskaffa sig själva till gagn för resten av världen och detta utan speciellt mycket ”hjälp” från skurken Soros! Angående Annie Lööf så är den psykologiska diagnosen narcisisst, psykopati och megalomania allt blandat i en enda röra i huvudet. Någon större intelligens finns inte att spåra utan jag misstänker som i många fall rent fusk i fall det stämmer med hennes påstådda toppbetyg vilka jag starkt betvivlar.

 12. bernys skriver:

  Det mest slående med den svenska journalistkåren är dess inkompetens. Det är är ett klart misstag att tro att de vet vad de sysslar med. De är knappast mer kompetenta än valfri person man plockar in från gatan. Det framgick klart och tydligt i samband terrordådet där ett antal personer som utmärkt sig i USA fick bomber skickade till sig. Då saknades kunskap om varför de fått bomber och inte ens vilket parti de tillhörde. Svenska journalister har noll koll och uppenbart svårt att skilja på vänster och höger.

  Och dessa amerikanska vänsterpolitiker är lika inkompetenta som svenska journalister. Här är dom. De tror att Putin har invaderat Korea och att Amerikas president heter Bush. Varför offra bomber på sådana klantskallar? Eller tog tålamodet helt enkelt slut?

 13. Björn Sveninge skriver:

  Jag tittar inte på TV och vad skavlan är har jag inget behov av att veta, men så mycket vet jag att i det närmaste all media är kontrollerad av en, säger de själva, Gud utvald ras.
  Inte dåligt att efter att alla förintats återuppstå o bli 94år.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/94-ariga-lea-gleitman-overlevde-forintelsen-tystnaden-ar-farlig

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s