Självklart ska vi lägga ner alla genusstudier även här hemma i Sverige

Bästa läsare!

Min uppväxt präglades av en mörk och dyster syn på Östeuropa. Det berodde framför allt på att den delen av kontinenten var en del av kommunistblocket Sovjetunionen. Lite av denna känsla finns instinktivt kvar än idag, ty varje gång jag ska associera någonting till Tjeckien, Slovakien, Ungern och dessa länder ser jag regntunga skyar, taggtrådsstaket och ansiktet på någon som är ute efter att slå ihjäl mig med något tillhygge.

Denna syn har blivit mindre påtaglig sedan jag rest i dessa länder. Helt väck är de som sagt inte, utan skapar därmed en underlig overklighetskänsla när minnena av en avstickare längs Elbefloden poppar upp, från en biltur som fick mig att umgås med tanken att lämna mitt fosterland – för att bosätta mig i Europas mitt. Naturen lockar.

Det är för övrigt under dessa resor som jag insett att varken Tjeckien, Slovakien eller Ungern ligger i Östeuropa. De är Centraleuropa. De är kulturnationer som våldtagits av socialismen, och som som tar sin rehabilitering på allvar. Min omprövning av dessa länder pågår med intensiv nyfikenhet.

Här hemma i Sverige skildras dessa länder som om de fortfarande vore diktaturer. Detta främst därför att socialismen förlorat sitt grepp över dessa nationer där väljarna i högre grad tilltror den klassiska konservatismen och traditionella värderingar istället för västerländsk kulturmarxism. Och framför allt har man här (där) valt att inte acceptera att islam blir en del av den moderna samhällsbilden, till skillnad från Väst- och Nordeuropa.

Om man ska förstå EU rätt så har Centraleuropéerna ingenting att säga till om vad gäller denna sak, vilket ger mig en klump i magen. Det måste ha varit så här det kändes för ryssarna när de såg hur bolsjevikerna började härja, och för människorna i Centraleuropa som fick se sina fordom stolta nationer förvandlas till lydstater under det socialistiska oket, och förvandlas till spelbrickor i kampen mot ”imperialistiska väst” där man i vart fall slapp stå och köa för bröd i 8 timmar. De visste att deras regim hade fel och inte fungerade, ändå måste de leva med de galna ledarna. Just samma känsla får jag också nu; jag vet att min regim har fel, men jag kan intet göra något åt det.

Bara för att du, min gode läsare, inte ska deppa ihop helt inför denna bloggpost tar jag mig friheten att låna några ord av ekonomen Douglas R Casey. För den amerikanska publiken inleder han med de föga hoppingivande orden: ” – Almost everyone looks for a political solution to problems. However, once a Deep State situation has taken over, only a revolution or a dictatorship can turn it around, and probably only in a small country.” Han har nog rätt i detta.

Men sedan försöker han ge sina läsare hopp. Och det han kom fram till var att när det vansinniga systemet kollapsat så återstår ändock vetenskapen och besparingarna som de tillgångar med vilken den nya framtiden ska byggas.

Ok, han kan faktiskt inte rädda stämningen helt, eftersom han så insiktsfullt konstaterat att man i USA (och detta gäller faktiskt också oss överbelånade svenskar och våra svårt skuldsatta kommuner) inte har några besparingar. Och vad gäller vetenskapen noterar han att:

Science and technology are the mainsprings of progress, and there are more scientists and engineers alive today than have lived in all previous history put together. Unfortunately for Western civilization however, most of them are Asians. Most American PhDs aren’t in Rocket Science but Political Science, or maybe Gender Studies.

[LÄNK]

Japp. Så är det. Dessa efterblivna och lågkulturella asiater väljer att forska och lära sig saker man har nytta av, istället för att spendera skattepengar och investerarnas pengar på politisk aktivism förklätt till forskning, ideologisk indoktrinering och framkallande av destruktivt självhat till den västerländska civilisationen (fast i deras fall skulle det vara ”österländskt självhat”. Jag måste börja öva på min retoriska logik…).

Jag googlade efter lite siffror. Hos bloggkollegan Tanja Bergkvist (har hon slutat blogga?) fann jag en post från 2010 där hon kommenterade att den dåvarande borgerliga regeringen – hööööögerregeringen som sossarna kallade det – spenderade 400 miljoner per år för jämställdhetsprogram i offentlig sektor. Jag tror vi fick genus-gestapo i dagis för dessa pengar, bland mycket annat.

Min mening är att inte en enda skattekrona ska få gå till detta. Nyttan för denna besparing är dubbel; förutom att man inte slösar bort pengarna på någonting meningslöst så har man dessutom ryckt undan benen för en del av ytterligare socialistisk indoktrinering – dessutom den värsta formen av socialism: statssocialismen. D.v.s. den som man bara kan bli av med genom en revolution. Och så långt går inte det sovande folket.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Självklart ska vi lägga ner alla genusstudier även här hemma i Sverige

 1. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tack Peter Harold för den här informativa artikeln som man enligt sina egna kunskaper vad det Europas historia känner väl. Att länderna i Centraleuropa har dignat under det Sovjetiska oket som nu bytts ut av EU:s maktfullkomlighet och som är något de kämpar emot är det inte svårt att förstå.

  • Peter Harold skriver:

   Det tråkiga är att vi i Sverige inte förstår. Med ”vi” menar jag ”det sovande folket” plus våra politiker, som… ja, kanske de förstår, och därför har viljan att centralisera makten till en icke nåbar elit. Margot Wallström de luxe, så att säga.

 2. Peter Sjöström skriver:

  Har inte genderretoriken sitt starkaste fäste på Södertörns Högskola ? Det lärosätet kallas inte för inte DDR – universitetet i dagligt tal . Har man varit i de sk öststaterna så vet man vad man talar om . Det är inget roligt bara otroligt men det var sanningen då . Att det fortfarande finns de som strävar åt det hållet är för mig obegripligt . Tack Peter för de fina rader du ger oss läsare var och varannan dag . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Tyvärr är gender-retoriken implementerad i alla institutioner. Det är lag på att arbetsplatser ska ha jämställdhets- och mångfaldsplaner. Jag har i och för sig undrat vad som händer om man skriver ”Vi gör ingenting” i dessa planer.

 3. Björn Sveninge skriver:

  Vi skall förintas som folk och nation, söndra och härska är den sjävutvalda rasens modus operandi, kallas demokrati.
  De självutvalda skickar instruktörer till gränser och lär invandrare hur de skall ljuga sig in i Europa.
  https://www.nordfront.se/dold-kamera-bland-massinvandringsaktivister-i-grekland-vi-lar-dem-teater.smr

 4. Björn Sveninge skriver:

  10När nu HERREN, din Gud, låter dig komma in i det land som han med ed har lovat dina fäder, Abraham, Isak och Jakob, att giva dig — stora och vackra städer, som du icke har byggt,11och hus, fulla med allt gott, vilka du icke har fyllt, och uthuggna brunnar, som du icke har huggit ut, vingårdar och olivplanteringar, som du icke har planterat — och när du då äter och bliver mätt,
  Men!
  Om nu judarna hade följt 10 guds bud så hade allt varit frid o fröjd.
  Men de har blivit utslängda ur över 100 nationer och vem slänger ut någon som älskar sin nästa som sig själv.
  Däremot den som importerar negrer en masse och suger ut befolkningen med ett banksystem som är konstruerat för ändamålet, ljuger skamlöst, te. x om att 6 miljoner av dem blivit gasade, driver pornografiverksamhet osw…
  Frågan blir väl då snarare, vilka bud de följer?
  Enligt bibeln har Gud skapat nationerna och även dem arbetar judarna hårt på att förinta.
  Ni kan ju även kolla upp vad dom skall hända med dem om de bryter mot Guds bud.
  När det däremot kommer till vad djävulen säger, Pussy riot, och ”gör som du själv vill” så passar beteendet som hand i handske!

  • Peter Harold skriver:

   ”Enligt bibeln har Gud skapat nationerna och även dem arbetar judarna hårt på att förinta.”

   En viktig aspekt vad gäller sionismen är ju att de är ute efter tidens slut, d.v.s. den bibliska profetian. Och denna destruktiva strävan att följa denna får konsekvenser för resten av världen.

 5. bernys skriver:

  Vi behöver en revolution mot det socialistiska förtrycket. Och sen en revolution mot mansförtrycket. Sen är allt frid och fröjd.

 6. Risto Matinen skriver:

  Hade samma/liknade mörk och dystra syn på Östeuropa. Besökte aldrig länderna då, eftersom jag inte kände någon där och inte heller ville stödja kommunistregimerna.

  Gjorde dock ett enda undantag när jag och frugan åkte bil genom Europa i mitten på 70-talet. Förvisso enbart transitvisum genom Tjeckoslovakien och Polen, men hur efterblivna var de?! Minst 50 år. Det planerar bankmaffian minst 100 år för oss också!

  ”Miljöpartiet” och övrigt globalistiskt avskum vill skicka oss minst tillbaka till artonhundratalet. Då var det oerhört svårt att överleva här i höga Norden, med vårt dåliga och lynniga väder och klimat. Över en miljon svenskar drog till Nordamerika för att söka lyckan att med eget arbete skapa sig en bättre framtid. Det var ungefär en fjärdedel av Sveriges befolkning som drog.

  Nu översvämmas vi av kriminella avskum ifrån andra kontinenter som söker sin lycka på vår bekostnad. UT! DÖ!

  Givetvis kommer genusteologerna att utrotas! I ett friskt samhälle skulle de erbjudas vård eller sättas i madrasserad cell. Sista åtgärd: Välj släppas över Saudiarabien: Med eller utan fallskärm…

  • Peter Harold skriver:

   Det oroar mig att Moderaterna så välvilligt allierar sig med Miljöpartiet i Stockholm. Det finns någon ung dam som varit väldigt sugen på att bli finansborgarråd. Min misstanke är att hon är ganska oförstående och kanske rent av likgiltig inför vad miljöpartiet vill och kan ställa till med.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s