Kunskapslyft om ”Djupstaten”. SVT? Gammelmedierna? Ingen?

Bästa läsare!

Public service ska nu få intill hela svenskens livstid och intill dennes dödsår få pungslå medborgarna på TV-skatt. Kan man då i all ödmjukhet få önska en sak av de tyranner som genomför detta beslut? Jag skulle vilja ha ett nationellt kunskapslyft om ämnet ”Djupstater”.

För närvarande är de som är nyfikna på ämnet förvisade till bloggosfären och YouTube, men vi vet att på senare år (faktiskt med en eskalering under 2016) så har allt fler kanaler antingen stängts ner eller döljs genom en rad olika åtgärder så att ämnet inte ska exponeras. Lyckligtvis är det allt fler som tar tag i ämnet och börjar sprida den kunskap som finns, men det räcker inte till.

Public Service Sverige skulle definitivt kunna spela en viktig roll här. Ja, jag vet, det kommer inte att hända. Men om man inte ställer krav så kan man inte heller få det man önskar – någonsin.

Hur ska man då närma sig ämnet?

Well, det är faktiskt så illa att frågan om djupstaternas verksamhet faktiskt kan bli föremål för den dagliga nyhetsrapporteringen. Tag bara en sådan sak som att New York Times går ut med krigsrubriker om att Nordkorea försöker lura den lättrogne Donald Trump genom att dölja sina missilbaser.

New York Times har mage att kalla sin artikel för ”ett avslöjande”. I själva verket handlar det om underrättelser som har varit kända sedan länge för USA, till och med innan man började komma till de seriösa förhandlingarna mellan Nord- och Sydkorea om ett eventuellt fredsavtal – och även innan Donald Trump bestämde sig för att möta Nordkoreas diktator i ett toppmöte. Med andra ord, New York Times har inte avslöjat något, och Sydkorea har aldrig framfört krav på att Nordkorea ska avveckla sina missilbaser som ett villkor för fortsatta förhandlingar.

Så voffor gör New York Times på detta viset?

Svaret på den frågan skulle definitivt vara värt 8 minuter i SVT Rapport. Byt ut det dagliga gnället om Donald Trump till verklig granskande journalistik av det amerikanska maktetablissemanget. Det är inte alls svårt att göra research. Klarar jag av det så klarar även miljardbolaget SVT/SR av det med sina gigantiska resurser.

Den amerikanska djupstaten och dess globala förgreningar är lätta att lyfta upp, även om det faktiskt krävs lite mer granskning för att kunna få upp de konkreta bevisen. Men det är illa nog att New York Times agerar helt emot det Syd- och Nordkoreanska folkets önskan om fred, och gör sitt yttersta för att förhindra den fredsprocess som pågår där.

Vilket intresse av detta har New York Times? kanske den nyvakne SVT-journalisten undrar. Ja, det är ju faktiskt ditt jobb att ta reda på, väljer jag att svara denne.

Eftersom det är förhållandevis lätt att analysera den amerikanska djupstaten så accepterar jag att Public Service Sverige har fokus på det landet i 6 månader som ett studie- och utbildningsuppdrag – för dem själva.

Efter 6 månader ska de dock vara på sådan nivå att de kan börja granska den svenska djupstaten. Trots allt, det är faktiskt därför vi har en tredje statsmakt (även om jag inte instämmer i begreppet). Den svenska journalistkåren ska äta en näringsrik frukost på morgonen för att orka med att under resten av arbetsdagen gräva, analysera, granska och exponera landets makthavare. Och detta utan att filtrera för någon politisk agenda.

Om journalisterna på SVT och SR antar denna utmaning kan jag gå med på att de får behålla sina jobb under den kommande 3-årsperioden. Därefter kan de få välja mellan att köpa in sig i sin arbetsplats och fortsätta sitt värv, eller också se till att lämna TV-huset innan rivningsfirman sätter igång. Vi har skilt staten och kyrkan åt. Nu är det hög tid att påbörja processen för skilsmässan mellan staten och public service. Ni har 3 x 365 dagar på er ute på Gärdet att förbereda er för inte bara den nya verkligheten, utan även den verkliga verkligheten.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kunskapslyft om ”Djupstaten”. SVT? Gammelmedierna? Ingen?

 1. Kalle Fakta skriver:

  Anledningen till att journalisterna aldrig kommer att undersöka den amerikanska djupstaten kan man få en uppfattning om i denna boken:
  ”Journalists for Hire: How the CIA Buys the News” av Udo Ulfkotte som olyckligt nog gick ut med att det kommer en del två, med alla namn.
  Som av en slump dog han av en hjärtattack strax efter.
  Lite som Bechir Rabani som hade ett stort avslöjande på gång när han plötsligt i 30-årsåldern dog av hjärtfel.
  Obehagligt.

  • Peter Harold skriver:

   Desto större anledning att granska djupstaten, och även bygga upp ett fokus på svenska förhållanden. Vore skoj om alternativmedierna kunde plocka upp utmaningen om inte MSM vill det.

   Jag är fullt medveten om osannolikheten i min utmaning i bloggposten.

  • Björn Sveninge skriver:

   25802 har skrivit på nu.
   Och Annie Lööv blir nästa statsminister i det judekontrollerade Sverige.

   • bernys skriver:

    Och inte var det nån tillfällighet heller att det var en reporter från Bonnierägda TV4, den ende reportern för övrigt, som lyckades nosa upp källaren där Assad skulle ha satt in den senaste sarinattacken mot sitt eget folk. Det visade sig vara bluff i vanlig ordning, lite klor var allt man kunde hitta, med då hade ju US-UK-FR alliansen för länge sen brassat av alla sina raketer.

 2. Benny skriver:

  Sverige är djupt dysfunktionellt och det har maktetablissemanget i Sveriges sett till genom att införa partibidrag från skattebetalarna och presstöd också från oss hårt belastade skattebetalare! Nu är nästa steg att göra public service till samma nickedockor som pressen vilket de ju visserligen varit ett bra tag men nu blir det helt andra bullar! Därför måste licensen bort ut ekvationen så att de korrumperade partiledarna får än mer makt över sina partier och media! Och alla med hjärna vet ju vilka som styr över partiledarna… Det värsta är att den bankirägda pressen inte ens behöver våra skattepengar, men snålheten griper in, och kan man få någon annan att betala kalaset för propagandan desto bättre! Bankmaffian behöver inte ens skratta hela vägen till banken, så att säga! Plötsliga ”hjärtattacker” verkar annars vara den nya metoden att plocka bort för makten obehagliga personer och eftersom det korrumperade rättsväsendet inte gör sitt jobb kommer man att fortsätta med detta. Nå, nu när lågkonjunkturen endast ligger ett par år bort så kommer Sverige som land att få bekänna färg! Misstänker att det inte kommer att bli vackert när ca 1.5 miljoner importerade analfabeter utan större mentala spärrar styrda av en dödskult som islam sätter sin prägel på det nya Sverige. Inte undra på att polisen försöker få in alla tidigare oregistrerade vapen som finns i omlopp väl medvetna om vad som komma skall. Att bo i de s.k storstäderna kommer att bli värst men även resten av landet kommer att bli drabbat.

  • Peter Harold skriver:

   Det här konceptet med hjärtattacker har gjort mig bekymrad. Grejen är att jag knappt kan läsa gammelmedierna innan jag känner att jag har en infarkt på gång.

   Jag funderar lite på om man borde ta upp temat om överlevnad i under de omständigheter du nämner i slutet av din kommentar.

 3. Ping: Kunskapslyft om “Djupstaten”. SVT? Gammelmedierna? Ingen? — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 4. bernys skriver:

  Att Public service skulle genomföra ett nationellt kunskapslyft i ämnet ”Djupstater” är uteslutet. Public service har ju nämligen hand om propagandan i djupstaten och uppgiften att hålla medborgarna i informationsmörker. Utan tvekan kan vi konstatera att Public service och de andra kanalerna varit mycket framgångsrika i att hålla sanningen borta från programmen och därmed skött denna för den nationella säkerheten så viktiga uppgift. Sverige tillhör västvärlden och försvarar fullt ut allt jävelskap som US-UK-FR hittar på. På detta sätt undgår vi antagligen också, att som Gadaffi, bli rånad på guldreserven och befriad från naturtillgångarna.

  Och här kommer en riktig journalist:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s