Varför avlyssnade polisen företagaren Karl Hedin som lyssnade efter varg?

Bästa läsare!

Jag var i Bergslagen under helgen. Vi passerade flera skyltar med ”Jakt pågår”. Mitt resesällskap skämtade om att ”i skymningen kommer du att se grå ut; tur för dig att Karl Hedin är inlåst”.

Det slog mig att Karl Hedin-affären (eller ”vargjaktshärvan” som vissa medier spekulativt kallar det) har passerat mig utan större intresse, även om jag har (haft) bekanta i hans bransch i regionen. Karl Hedin är sågverks-baron i Fagersta och tydligen jaktintresserad, precis som de flesta andra i bygden.

För flera veckor sedan fängslades Karl Hedin och en bekant till honom för jaktbrott. Enligt åklagaren ska Karl Hedin jagat en varg som ska ha hörts yla av folk i Virsbotrakten fredagen den 26 oktober. Karl Hedin var jaktledare och som sådan ansvarig för jakthundarnas säkerhet. Med en varg i området föreligger risk för att denna går till attack mot hundarna, och jaktlaget skulle jaga älg följande dag.

Enligt åklagaren ska Karl Hedin ägnat sig åt jakt på vargen mellan kl. 11 till 12-tiden nämnda dag, och efter kl. 12 ska han i telefonsamtal med person benämnd som X ha sagt att ”han står på pass”, och därefter ska han per telefon (via Ulvsbomurens basstation) till sin syster sagt att ”det var gråben” och att han ska ha varit ute med ”ett gäng”. Enligt Karl Hedins advokat var detta ett skämt. Karl Hedin hade åkt till platsen för att möta upp den andra jägaren (28-åringen), men det finns inga tecken på att en varg skjutits. Som jaktledare är det ändå begripligt att Karl  Hedin åkte till platsen för att sondera risken för närvaro av varg med vad som berör jakthundarnas säkerhet. Senare på kvällen greps Karl Hedin i sitt hem.

Nu när jag tagit till mig bakgrunden till denna historia ter den sig som mycket märklig.  Upprinnelsen till det hela är alltså 28-åringens telefonsamtal till Karl Hedin på förmiddagen där den unge mannen rapporterar om en påkörd älgkalv och senare berättar att folk i området hört vargyl. De två åker mot Ulvsbomuren (ett passande namn!) och försöker höra ulven (med anledning av vad som sagts här ovan), far till Västanfors för lunch och hem vid halvfem-tiden på eftermiddagen. Allt detta tycks vara legitimt, i mina ögon.

Det är dock lite smått sensationellt att polis- och åklagarmyndigheten agerar rask och nitiskt inför misstanken om ett jaktbrott. De har däremot större problem med att hitta mördare och rånare. Fast i det här fallet har ärendet underlättats av telefonavlyssning…

Vänta nu.

Sedan när avlyssnades Karl Hedin? Bevisligen redan när det första telefonsamtalet om den påkörda älgkalven kom in. Detta var innan Karl Hedin åkte till Ulvsbomuren.

Ägnar sig polismyndigheten åt telefonavlyssning på jägare i förebyggande syfte? Eller handlar det om att man fångat upp samtalet om vargen som överskottsinformation när man bedrivit riktad avlyssning mot den person som benämns som X? I så fall har vi ju ytterligare ett bevis på att vi inte alls har en inskränkt avlyssning i Sverige, och att vi således alla är spaningsobjekt i en etablerad polisstat – med risken att bli arresterad för första bästa godtyckliga misstanke.

Åklagaren hävdar att man har tillstånd för avlyssning mot Karl Hedin. Det skulle vara intressant att få veta på vilken grund detta tillstånd medgivits. Karl Hedin uppges vara kvar i fängelset för att ”inte försvåra utredningen” (omhäktat 18/11). En annan omständighet är att medierna uppger att vargjakten ska ha ägt rum i Karbenning. Det är långt ifrån Ulvsbomuren. Och åklagaren har alltjämt inte visat upp den dödade vargen. Det gör målet tunt, och frågan är varför man lyckas hålla Karl Hedin kvar bakom lås och bom fortfarande.

Åke Skogevall skriver i ett debattinlägg i VLT (som numera ingår i den svenska PK-reglerade Mittmedia-koncernen) att: ” – Karl Hedin har öppet och offentligt, även direkt till samtliga riksdagsmän, informerat om landsbygdsproblem ur olika synvinklar. Där beskrivs politikers och myndigheters agerande när konsekvenserna för landsbygden tornar upp sig.”

Är historien om olaglig vargjakt en komplott för att få tyst på en besvärlig röst från landsbygden? Eller ett utslag för att rättsstaten är villig att lägga ner mer energi per ärende åt att jaga folk (svenska vita män) som jagar rovdjur, än att jaga mördare (förortskriminella) som mördar människor? Det är helt klart att staten bryr sig mer om djuren i landet än sina egna invånare.

I vilket fall som helst avslutade jag och mitt resesällskap  utfärden med en grillkväll vid Dalälvens strand, utan mygg eller varg. Det var skönt att slippa politiken för en dag. Det här landet känns allt mer upp-fuckat för var dag som går.

Vad gäller den eviga frågan om vargens vara eller icke vara anser jag mig inte vara rätt person att besvara.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Noterar att medierna inte haft något problem med att publicera namn och opixlad bild på industrimannen som är misstänkt för jaktbrott, haha!”
D.S.

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Varför avlyssnade polisen företagaren Karl Hedin som lyssnade efter varg?

 1. Björn Sveninge skriver:

  Om det stämmer som Bulgakov skriver i Mästaren och Margarita, nämligen att Jesus skall ha sagt på korset att ” den största synden är fegheten” så är det svenska folket i allmänhet och politiker och polis belastade av dålig karma.
  Enligt uttrycket som man bäddar får man ligga
  så stundar alltså vargatider för det svenska folket…

  • Peter Harold skriver:

   Fyndigt sammanfattat, Björn! Jag vaknande faktiskt nu på morgonen och funderade lite på detta med att ha modet att åstadkomma något. Vad ”något” är låter jag vara en öppen fråga. Motstånd? Hämnd? Jag kom i alla fall att jag knappast skulle vilja göra ”något” ensam. Men jag konstaterade också att ju mindre någon har att förlora när denne gör något, desto mindre stöd kommer denne att erfordra för att gå från tanke till handling.

 2. Kalle Fakta skriver:

  En känd s.k. komiker, dvs Özz Nujen betalar 85.000 svart till Akilov som senare utför attentatet på Drottninggatan och ingen reagerar. 85.000 för två veckors byggstädning. Var anmäler man sig?
  Men fan ta den tant som skriver n***r på fisbook.
  Uppfuckat var bara förnamnet.

 3. hllviken skriver:

  Something is rotten in the Kingdom of Sweden…

 4. Vauen skriver:

  En bedrövlig historia som jag följt en tid. Jag tror KH kan bli lite av en folkhjälte av det här. Han har en stor skara följare i en facebookgrupp till hans stöd (10,000 sist jag kollade). En förmögen knös som lätt kunde leva bekvämt i PK träsket, men som väljer att stå på folkets sida är inte vardagsmat i Sverige!

  Sverige drivs av aktivistiska tjänstemän som tom har telefonavlyssning tillgängligt i syfte att skydda ett av norra halvklotets vanligaste däggdjur! Vargen representerar slutet på den frihet som nordbor haft sedan urminnes tider att leva på landsbygden med allt som hör till det livet, med jakt o djurhållning osv.

  Bakgrunden till hans fängslande är ju att han debatterat vargfrågan mkt, med föredrag och böcker. Det finns många tjänstemän som hatar KH.

  • Risto Matinen skriver:

   Har väl aldrig hållit med Vauen,som i denna kommentar!

   Inte nog med, anser jag. Karl Hedin är dessutom en stor skogsägare och har i den egenskapen tydligt försvarat äganderätten, även ideologiskt. Skogsägarna vet bäst hur man förvaltar sina skogar och ska själva bestämma. Det hatar bank(ster)socialisterna.

   De föredrar finansmonopolistiska icke fysiska ägare, såsom banker…

   I kombination med korkade, hängivna och onda jurister kan Felväsendet ta risken att stävja folkligt motstånd genom grova övergrepp: Häkta personer på ingen eller ring grund. På så sätt försöka skrämma bort allt motstånd.

   Det konstiga här är valet av offer: Karl Hedin. En miljardär har jag läst, och en som har hypotetiska resurser att utplåna sina antagonister. Vad är det för skumma personer involverade i felhärvan? Ondska?

   Vi har all anledning att förutsätta åtminstone ondska, förmodligen parat med en känsla av immunitet hos delar av Felväsendets anställda antivita patrask.

   NWO/OWO/JWO/RWO har på agendan att förvilda landsbygden. Där ska vi inte bo, utan vi ska trängas ihop i städer där vi lättar kan kontrolleras.

   Vargen utrotades i Sverige och resten av Norden för att det rovdjuret inte kan samexistera med tamboskap, eller ens halvtamboskap såsom ren. Vargen är dessutom det farligaste rovdjuret i våra trakter, efter negrer och andra invällare:
   Det tar människor! Redan har en kvinna dödats i en djurpark förvisso. Men små människor är främst i fara. Närmast människooffer är ett barn, följt av en kvinna…

   Vargen utrotades praktiskt på artonhundratalet i Norden, även om några hundratal djur överlevde in på nästa århundrade. Senare har staten planterat in varg i Sverige. Är det tillåtet eller borde det vara förbjudet? Jag håller på det senare. Ingen ska kunna introducera skadedjur på andras bekostnad. Om så vore skulle den/de tvingas betala mer än fullt ut för konsekvenserna.

   Vargen är inte utrotningshotad på något sätt. Det är inget skäl för att den ska släppas ut här. Negern är på samma sätt inte hotad, men ska av inget skäl tillåtas i detta land eller i resten av Europa…

   • Risto Matinen skriver:

    Var för snabb där. Händer vanligen när jag blir extra upprörd…

    ”En miljardär har jag läst, och en som har hypotetiska resurser att utplåna sina antagonister.”

    Skulle givetvis vara: En miljardär har jag läst, och en som har resurser att utplåna sina antagonister hypotetiskt…

    Man torde dock kunna dra slutsatsen att antisvenska staten åter flyttat fram sina positioner. Man drar sig inte ens för att häkta/fängsla/ eller människorov i angreppen emot svenskar och andra vita.

    De, folkförrädarna, bör dock passa sig. Fler och fler har allt mindre att förlora och mer att vinna på att göra motstånd emot folkmordsförsöket på oss!

   • Peter Harold skriver:

    Det är just detta med äganderätten som är ett särskilt intressant perspektiv för mig. Jag har föreslagit en libertariansk kollega att hålla ögonen på Karl Hedin och se ifall han kan vara intresserad av att börja fundera i libertarianska tankebanor – när han kommer ut och all uppståndelse lagt sig. Annars är ju Fagersta en av de rödaste kommunerna i Sverige.

   • Vauen skriver:

    Det som händer nu bl a med KH, är ju faktiskt tecken på en stat som som har mycket desperata problem. Deras PK, ”antivita” som du säger, smörja håller ju inte för kritik!

  • Peter Harold skriver:

   Off-topic, men varje gång jag hör den dialekten så kastas jag 30 år tillbaka i tiden. 🙂

   Visst är det fascinerande att statsmakten under vissa förhållanden inte sparar på resurserna för att ”bekämpa samhällets fienden”, medan det i andra sammanhang är totalt oförmöget att upprätthålla ordning.

 5. Peter Sjöström skriver:

  Tror att det är Hedins uppriktiga åsikter i detta med varg och att han framför dem till dessa dilettanter som utsett sig själva att styra landet . De är inte främmande för att avlyssna . Polisen släntrar efter , finns vissa undantag där . Har jordbruk i Värmland och har drabbats flera gånger av vad varg ställer till med . Att sedan försöka få något gehör är mycket svårt . Hedin är dessutom rik vilket gör det besvärligare för etablissemanget . Ett landsbygdsproblem som stadsbor administrerar . Hur är det med råttproblemet i Stockholm ? Hört att många oroar sig om det . Bor man i staden så får man ta problemet . Bor man på landet så tar man problemet . Mvh Sjöström

 6. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Intressant att få ta del av olika aspekter och synpunkter vad det gäller det här fallet.

 7. The InfideL skriver:

  Vargen har lika mycket rätt att leva som du eller jag.. och nä jag är inte vänsterbliven men djur och naturvän.

  • Risto Matinen skriver:

   Ledsen, inget djur har rätt att leva här! Dessutom finns det massor av vargar i Europa.

   En av de ondskefulla ”grunderna” för att våra fiender bl.a. vargar åter i Norden är den imbecilla tankevurvpan: Naturen sköter sig bäst själv.

   På samma hemsida finns många fler artiklar om man vill grotta ner sig om just vargfrågan…

  • Peter Harold skriver:

   I princip kan jag hålla med om det. Men har då fåren i hagen lika mycket rätt som vi att leva och slippa bli angripna av vargen? Det är en intressekonflikt mellan människan och vargen. I grund och botten är väl all djurhållning i någon grad fel, men så långt vill vi nog inte gärna erkänna det (eftersom det tarvar en omläggning av livsstilen).

   Det som skulle vara bäst är ifall vargen levde där den inte kom i konflikt med människan. Var? Jag lämnar det med ett frågetecken.

 8. Fixie skriver:

  Undrar om vargfrågan inte är en av dessa icke-frågor som är till för att göra läget än mer förvirrat och få folk att slåss mot väderkvarnar istället för de verkliga problemen.

  Jag kan förstå motståndet. Det grundar sig på vissa antaganden. Jag förstår också motståndet mot motståndet, vilket grundar sig på andra antaganden. Vissa antaganden är rena åsikter, annat grundat på kunskaper, medan vi egentligen inte vet tillräckligt för att förstå allt.

  I tio år bodde jag i ett vargrevir. En av mina kompisar hade får. De gick ute på dagarna. En gång när han besökte mig sa han att han måste vara hemma före solnedgången för att släppa in dem. ”Det fanns vargspår utanför ladan i morse” sa han lugnt. ”Vargen anfaller bara på natten, så fåren får inte vara ute när det är mörkt.” Han hade aldrig några dödade får…

  Problemet är väl som vanligt att många som inte har relevant kunskap, men däremot emotionella reaktioner, blandar in sin rädsla i faktadiskussioner. Det gäller inte bara vargfrågan. Det gäller allt. Och det är på så sätt vi ”små” aldrig kommer att kunna göra våra röster hörda mot eliten, för vi kan inte samlas till en maktfaktor som skulle utmana dem på allvar. Så, så länge vi käbblar om vargar och andra frågor i vilka vi ändå inte har någon större möjlighet att påverka, så är de trygga.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att det här med varg är en ganska påtaglig fråga för de berörda, och man skulle ju kunna vända på det och säga att de vill hantera de problem/möjligheter som vargen för med sig på sin lokala nivå, istället för att bli indragna i vad stockholmare tycker och tänker. Trots allt, det är inte mycket med varg vi i storstan har att göra med (och jag ska erkänna att jag hade trott att jag skulle få se vilda rovdjur ute i naturen i Rumänien, men inte ens där fick vi syn på något).

   • Fixie skriver:

    Jag har bott mitt inne i Stockholm i 10 år. Jag har bott mitt inne i ett vargrevir i 10 år. Flyttade från Stockholm därför att det var bullrigt, smutsigt och jag kände mig allmer otrygg efter flera påhopp och attacker. I vargreviret var vi ute i skogen ibland. Aldrig rädd där. Har också varit med om att spåra varg (backspåra, aldrig följa djuret) samt lärt mig en del om hur vargen fungerar. Tänk vad lite kunskap kan göra ibland.

    • Peter Harold skriver:

     Japp, jag har nu tagit promenadkäppen till heders när jag är ute och går. Det är det enda vapen man får bära här för att freda sig mot rånarna (vilka vi tyvärr har fått i mina kvarter den sista månaden).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s