Ny skandal: Storbritanniens regering påverkar svenska medier om Ryssland

Bästa läsare!

Medan nyhetskanalerna är upptagna med att framföra västvärldens fördömande av Ryssland sedan den ryska marinen ingrep mot tre ukrainska fartyg som navigerade sig in i Azovsjön från Svarta havet via Kertjsundet och att Ukrainas president känner sig tvingad att utlysa undantagstillstånd…

…så dyker det upp andra nyheter som kanske inte är lika intressanta för gammelmedierna.

Hackergruppen Anonymous har kommit över interna dokument från den av den brittiska regeringen grundade organisationen Integrity Initiative som bildats för att ”bekämpa rysk desinformation”. På varje sida av organisationens dokument står det skrivet i Orwellsk anda ”Defending Democracy Against Disinformation”. Och organisationen har förgreningar runt om i världen – till  och med i Sverige i form av Utrikespolitiska Institutionens Rysslands-expert Martin Kragh i Stockholm!

Integrity Initiative är att betrakta som ett nätverk med fristående kluster som verkar på hemmafronten efter instruktioner och påbud från organisationens ledning samt andra associerade celler. Organisationens funktion är att skyndsamt koordinera informationsinsatser, men man går till och med så långt att man intervenerar i olika länders politiska inre angelägenheter på uppdrag av britterna.

Som exempel på det sistnämnda nämner man organisationens agerande i somras den 7 juni när den spanska regeringen skulle utse Perto Banos till ny chef för sin säkerhetstjänst. På bara några timmar lyckades klustren inom det Integrity Initiative organisera en koordinerad kampanj i sociala medier mot Banos som britterna och makteliten i Europa betraktar som alltför vänligt inställd till Ryssland.

Kampanjen började med Twitterinlägg från Nacho Torreblanca, tidigare chef för European Council on Foreign Relations spanska kontor. Om namnet låter bekant så beror det på att ECFR är samma andas barn som det ökända Council on Foreign Relations i USA – organisationen som Hillary Clinton med ett låtsasskämt erkände styr USA:s säkerhetspolitik oavsett vem som är president. Kampanjen syftade till att Banos inte skulle bli vald, vilket man lyckades med. Kampanjen finns dokumenterad här: LÄNK.

I organisationens arbetsplan nämns ett antal punkter som man ska verka genom:

Developing and proving the cluster concept and methodology, setting up clusters in a range of countries with different circumstances

Making people (in Government, think tanks, military, journalists) see the big picture, making people acknowledge that we are under concerted, deliberate hybrid attack by Russia

Increasing the speed of response, mobilising the network to activism in pursuit of the “golden minute”

Samtliga dokument som nu avslöjats har bekräftats vara autentiska av Integrity Initiative.

Dessa dokument avslöjar att Integrity Initiative är partner med flera andra suspekta organisationer som står den amerikanska djupstaten och brittiska dito mycket nära. Uppenbarligen finns det inga vattentäta skott mellan dessa, vilket vi blev varse sedan Demokraterna i USA försökte skapa ett ”Russiagate” med fantasiberättelser i en s.k. dossier som en f.d. brittisk säkerhetsagent sammanställt på deras uppdrag.

Bland dessa organisationer nämns Atlantic Council som finansieras av det amerikanska krigsindustriella komplexet och får bidrag av den federala regeringen, bl.a. via Pentagon, men också av den svenska regeringen (svenska UD har donerat mer än US Army, enligt Atlantic Councils egen hemsida!). Atlantic Council har numera personal som ser till att Facebook raderar icke önskade postningar samt stänger ner obekväma konton som man inte så sällan falskeligen kallar för ”ryska botar”. Detta på uppdrag av Facebooks ägare Mark Zuckerberg.

En annan organisation som nämns i sammanhanget är Bellingcat i Storbritannien som grundades av en arbetslös yngling som satt och tittade på fotografier i sociala medier och utnämndes till expert om Ukrainakrisen.

Integrity Initiativ leds av britten Chris N. Donnelly. Organisationen uppger att dess uppgift är följande:

To counter Russian disinformation and malign influence in Europe by: expanding the knowledge base; harnessing existing expertise, and; establishing a network of networks of experts, opinion formers and policy makers, to educate national audiences in the threat and to help build national capacities to counter it.

Dock nöjer man sig inte med detta. Organisationen har fått bidrag av det brittiska utrikesdepartementet för projektet ”Russian Language Strategic Communication Programme”, och man har även fått bidrag från NATO och Litauens försvarsdepartement. Uppenbarligen finns här en ambition att inte bara bemöta engelskspråkig ”rysk propaganda”. Intressant nog finns dokument som visar att organisationens kluster ska angripa vad man kallar för ”rysk desinformation”, men innehållet har visat sig vara brittisk desinformation, med bl.a. exemplen om ”the Whie Helmets” och de falska giftgasattackerna i Syrien som Storbritannien anklagade den syriska regimen för.

I dokument daterade juli 2018 avslöjas att organisationen har kluster och aktiva grupper i 35 länder.

Det nordiska klustret koordineras av Martin Kragh på Utrikespolitiska Institutet i Stockholm. Kragh har faktiskt blivit uppmärksammad som en tillfälligtvis hyfsat nyanserad Rysslands-kännare, och har till och med kläckt ur sig obekväma sanningar om svenska kopplingar till Bolsjevikerna (Olof Ashberg, TV-profilen Robert Aschbergs farfar). Men om han är koordinator för ett av Integrety Institutes kluster, då kan han knappast vara omedveten om att organisationen är intimt sammankopplad med den brittiska regeringen. Han måste själv ha haft tillgång till detta nätverks hemliga dokument. Detta faktum är till stor harm för Utrikespolitiska Institutionens trovärdighet. [KÄLLA]

När man ser till hur den brittiska propagandaorganisationen är uppbyggd så förstår man helt plötsligt varför Martin Kragh har lätt för att säga sanningen om bankirfamiljen Ashbergs mörka förflutna – eftersom sanningen är tillgänglig på massor av bloggar redan, och han riskerar ingenting med detta – samtidigt som han tar sig friheten att re-tweeta pizzamonstret Elliot Higgins propagandainlägg som Bellingcat fått från den brittiska regeringen (MI6) samt andra mediokert kvalitativa inlägg om Rysslands förehavanden skildrade av västmedierna.

Ligger DN:s ansvarige utgivare Peter Wolodarski med i Martin Kraghs sändlista? Jag har inte särskilt stora tvivel om den saken. BFF till och med kanske?

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Jag fick höra att RT:s kommentarer om denna skandal på Twitter har raderats. Av Twitter. Intressant!
D.S.

Källa:
https://www.cyberguerrilla.org/blog/operation-integrity-initiative-british-informational-war-against-all/

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ny skandal: Storbritanniens regering påverkar svenska medier om Ryssland

 1. gmiksche skriver:

  En sak jag inte begriper. Varför sätter du ett frågetecken på Wolodarski? Han är ju den mest renhårige förkämpen för den transatlantiska desinformationsrörelsen här i landet.

 2. Björn Sveninge skriver:

  Jag brukar läsa Russian insider som jag också rekommenderar.
  https://russia-insider.com/en
  Marulkar passar bra i ett litet land vid Medelhavet där de fö. är i majoritet.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Låter som Bilderberg har ett finger ( hela handen) med i detta lortiga spel . Svensk media är som vanligt på en annan planhalva och flummar . Tack för intressant information av er alla . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Hehe, jag är rädd för att jag i allt mindre grad kan uttala mig om vad svenska medier gör. Jag brukar oftast gå in på förstasidan på DN för att se hur läget ligger, men klickar nästan aldrig på deras artiklar. Använder dock Google News för att se ifall ämnen tagits upp av respektive tidning. Men mest tid väljer jag att lägga ner på annan research.

 4. hllviken skriver:

  Ännu mer censur från Youtube:

 5. Benny skriver:

  Ukraina ja, suck! Bert Sundström, Sveriges egen Bagdad Bob, han undviker nogsamt att tala om sanningen om detta land i totalt förfall och avfolkning i sina löjliga reportage! Mellan 2-3 miljoner har sedan 2014 utvandrat till Ryssland och ca 4 miljoner till Polen och resten av EU. Ekonomin är i fritt fall och Poroshenko offrar värnpliktiga för att kunna utlysa undantagstillstånd med ett patetiskt dåd mot ryskt territorialvatten. Kanske fikar han efter att ställa in valet i mars då han vet att han knappt skulle få 1-2 % i ett ärligt val. Eller kanske han försöker vinna tid så han kan sälja av sina stulna egendomar och lämna landet precis som stilbildaren i gamet Sakashvili från Georgien. Hur otroligt förljugen media är i väst inser man lätt om man sätter sig in i fakta vilket dessvärre inte många zombies i Sverige gör! Därför ser landet ut som det gör nu och vi är på väg mot stupet med stormsteg ivrigt påhejade av imbecilla politiker i riksdag, landsting och kommuner som inte tycks begripa allvaret i situationen. Jag personligen har kastat in handduken och diskuterar numera bara med likasinnade på jobbet om det allvarliga läget Sverige hamnat i och vart man ska emigrera när krisen bryter ut på allvar.

  • Peter Harold skriver:

   Under alla omständigheter kan vi vara säkra på att Poroshenko agerade efter att ha fått klartecken från USA (inte nödvändigtvis Donald Trump, utan någon annan som styr dessa aktiviteter i den amerikanska djupstaten), eller rent av blivit ombedd att agera nu inför de förestående (och nu inställda) samtalen mellan Putin och Trump. Vad jag inte kan förstå är varför inte allmänheten inte ser mönstret att det alltid sker något spektakel där västmedierna kan anklaga Ryssland inför varje förestående försök från Trumps sida att närma sig Kreml…?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s