Varför slå sönder bilar om man protesterar mot höjt bensinpris…?

Bästa läsare!

Minns ni kampen mellan rödskjortor och gulskjortor i Thailand för några år sedan? Jag kom att tänka på dem nu när jag såg videoklipp från Paris med de beryktade bensinprisdemonstranterna som är iförda gula reflexvästar.

Vad som började som ett ilsket upprop mot det höjda bensinpriset i Frankrike (ack, varför får vi aldrig sådana protester här hemma i Sverige?) tycks nu vara på gränsen till en smärre revolution. Och enligt mannen på gatan som gett mig dagsfärska underrättelser har flera poliser bestämt sig för att inte stoppa demonstranter som inte förstör egendom eller försätter människoliv i fara.

Tydligen är det specifikt bensinpriset som triggat fransmännen som nu börjar protestera på bred bas. Man beklagar sig yttermera även över låga löner, hög arbetslöshet, höga skatter, försämrad välfärd samt en mycket stark misstro till president Macron och det politiska etablissemanget. Detta är befogad kritik. Däremot måste jag säga att det känns lite underligt att man demonstrerar mot höjt bensinpris genom att förstöra personbilar på gatorna, vilket vi sett på en del fotografier under dagen.

Och så var det de här bränderna.

Det är väl ganska uppenbart att den franska regeringen och etablissemanget inte känner någon större glädje av att de gula västarna fått ett så folkligt stöd som nu uppmätts i olika opinionsmätningar (i RT nämns 80%). I detta läge finns det ju bara en sak att göra för regeringen, och det är att infiltrera de gula västarna med agenter som sätter eld på butiker och polisbilar. Räkningen kommer de skicka till skattebetalarna ändå…

Hälsar eder Peter Harold (som hoppas att någonting kommer hända i Paris som blir värt att skriva in i historieböckerna)

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Varför slå sönder bilar om man protesterar mot höjt bensinpris…?

 1. Ping: Varför slå sönder bilar om man protesterar mot höjt bensinpris…? — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 2. hllviken skriver:

  Mera intressant info här:

 3. hllviken skriver:

  Anti-Globalist-Nyheter

  http://qposts.online

 4. The Bad Goy skriver:

  Kaozbabbar gillar att bränna bilar. Så jag gissar att det är de som har tagit tillfället i akt och gjort det här med.

 5. En annan skriver:

  Jag tror att Parisupproret kommer att eskalera och sprida sig till Tyskland, Belgien och Holland, folk är pisströtta på etablissemangets totala nonchalans mot befolkningen, däremot kommer vi Svenskar köpa grisen i säcken, som vanligt.
  Vi får npg vänta tills nästa val innan ngn förändring kan ske, men då kommer väljarkåren att vara duktigt missnöjda på förd politik, med kraftigt höjda energiavgifter, höjda skatter som inte ger särskilt förbättrad samhällsservice, en kraftigt ökad otrygghet i det offentliga rummet, kort sagt mumma för en despot att dyka upp och lova förändringar. Politikeradeln vet inte vilken oreda de kan förorsaka, kallas konsekvensanalys, nu ett bortglömt ord hos navelpillarna i Stockhölm.
  Tror tamejfan att det är dags att beväpna sig hemmavid, märkligt, men tyvärr sant i det förr så trygga landet i norr som alla vill till där försäkringsbolagen tar hand om inbrott och ordningsmakten pixlar….

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag uppmuntrar alla nära och kära att tänka på att skaffa sig bra tillhyggen. Eftersom man emellanåt lider av vemod är det kanske inte alltid plus att ha skjutvapen, för inte fan kan nyhetsläsning bota en depression. Men slangbellor kan vara väldigt effektiva. Man bör nog ta och titta lite på hur palestinierna rustar sig med sina lågbudgetlösningar. Eftersom vi kommer ha med deras bröder att göra (när vi ska rensas ut) kan det vara bra att lära sig tekniken.

 6. Risto Matinen skriver:

  De/den som skriver under det FN-skiten har skrivit under sin egen dödsdom! Den förtjänar allt ont i livet och bör betraktas som fredslös!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s