Nej, Hanna Stjärne för inte alls statistik över klagomål på att SVT är ”högervridna”!

Bästa läsare!

Jag har under föregående och denna vecka korresponderat med SVT med anledning av att deras VD Hanna Stjärne i TV-programmet Gokväll att hon ibland hör att deras program är vänstervridna, men att hon får (citat) ”nästan lika många mail från de som tycker vi är vridna åt andra hållet, vi är högervridna, eller att vi tar andra typer av hänsyn”.

Jag frågade SVT om man kan få ta del av hennes mejlkonversation, men som bekant är SVT inte en offentlig myndighet trots att man kräver oss på pengar via skattsedeln från och med 1 januari. SVT vill inte lämna ut hennes mejl för att jag ska kunna verifiera hennes påstående att det råder jämvikt på de politiska klagomålen.

Jag bad då om att få statistiken på hur många som skrivit att SVT är ”vänstervridet” respektive ”högervridet” i de mejl som Hanna Stjärne hänvisade till, och helst gärna i exakta antal.

Nu har jag fått till svar att SVT inte för statistik över mejlens åsiktsinriktningar, varför det därmed knappast finns något statistiskt genomarbetat underlag, fastän Hanna Stjärne påstod i TV-programmet att hon får ”nästan lika många mejl från de som anser att SVT är högervridna”. Hon har ingen statistik att gå på, helt enkelt.

Från SVT:s egen personal som sköter kundkontakten noterar faktiskt att de flesta klagomål rör att SVT är vänstervridet (min fetning):

Vi för inget sådant register över de synpunkter vi får in. (Men vi kanske skulle kunna ”tagga” just för vår egen statistik. Skulle kunna vara intressant!)
Jag svarar på en hel del mejl och meddelanden på Facebook här och kan bara instämma i det som sagts. De flesta rör nog att vi skulle vara ”vänster”, men det kommer också en hel del kritik mot att vi ”legitimerar SD” att vi ”inte tar klimatfrågan på allvar” och att vi inte ifrågasätter konsumtion tillräckligt mycket. Mer än man skulle kunna tro.
Inför det här valet fick vi också mycket kritik från Miljöpartister som tyckte att vi behandlat partiet orättvist hårt.

Ja, i rättvisans namn kan det vara ett faktum att vänsterblivna människor hör av sig till SVT:s klagomur för att man ”legitimerar SD” (partiet är ju för böveln ett lagligt parti, och ska behandlas som ett sådant!), eller ”inte ifrågasätter konsumtionen” (har vi sett något program där konsumtion uppmuntras utan några moraliska pekpinnar; värst med kräkmedlet om Karl-Bertils julafton?).

Vad gäller klimatfrågan får jag allt erkänna att kritiken mot SVT från vänstern är helt oförtjänt; SVT är jämte SR den främsta spridaren av obefogad klimatångest i vårt land tätt följt av kvasi-liberala DN, och det är en skam att man uppmuntrar den där kändisungen Greta att skolka med den sinnessjuka undanflykten att hon har klimatångest. Var är socialtanterna som annars gillar att kidnappa barn? Nu om någonsin borde de göra sitt jobb och rädda henne från den vanvårdande modern, för f-n.

Att miljöpartister blir griniga över att SVT (för att kunna ge sken av objektivitet) faktiskt exponerade partiets värsta grodor är inte en ny vetenskaplig upptäckt. Det liknade faktiskt mest damage controll från de mp-sympatiserande journalisternas sida, men det fattar inte maskrosmarxisterna. Det är bara folk från afro-svenskarnas förbund som kan uppvisa högre grad av lättkränkthet än miljöpartisterna – men det är ta mig tusan målfoto på detta.

Ok. Faktagranskningen är klar. Hanna Stjärne talar inte sanning om att ungefär lika många klagar på att hennes TV-sändningar är högervridna som vänstervridna… såvida inte SD:are filtreras bort automatiskt och bara hennes vänner och väninnor i Miljöpartiet tillåts höra av sig till hanna.stjarne@svt.se.

För övrigt anser jag att SVT, SR och UR ska rivas jäms med marken och ersättas av en park med nationalromantiska konstverk. Den gamla eken ska ersättas av en ny ekplanta till minnet av vår seger över den kulturmarxistiska hydran som förstörde landet från detta kvarter. Detta är det bästa som kan hända svensk demokrati innan voluntarismen införs.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Nej, Hanna Stjärne för inte alls statistik över klagomål på att SVT är ”högervridna”!

 1. hllviken skriver:

  ÖKÄNDA SVT

 2. Risto Matinen skriver:

  Att jämna antisvenska SVT, SR och UR med marken är för låg ambition! De ska grävas ner eller skickas till Saudiarabien eller liknade rövhål…

  Och höger? Ska man älta tokvänsterns skala, ta en riktigare eller skippa hela tokvänsterns skala?

  Den riktiga skalan är givetvis:

  Vänster = Totalitär ofrihet, jättestor stat, kollektivism, vilket självklart innebär att alla socialister är vänster även självklart ffascister och nationalsocialister liksom socialismens moder: Sionismen.

  Höger = Frihet, ingen eller pytteliten stat, individualism

  • Peter Harold skriver:

   Det vore i så fall bra om något av de borgerliga partierna gjorde en högersväng nån gång…

  • Vauen skriver:

   Hela frågan om skatt är intressant. Jag kollade upp vad det är för skillnad mellan en skatt och en avgift. Jag fick intrycket att en avgift är en kostnad för något som kräver en specifik motprestation. Vanligt vid utfärdande av tillstånd. Det finns reglerat i Kommunlagen om sånt t ex. En skatt är mer en slentrianmässig stöld, just because we can…

   I detta fall har man valt att kalla denna skatt för en avgift, och för att kunna göra det så hävdar man att det finns ett allmänintresse. På nått vis kan alla kan förbrödras genom att se på samma tv-program!? Detta är ett påstående som ingen kan bevisa är sant, i o m att det är en åsikt. Sånt borde kräva en folkomröstning!

   ”No taxation without representation”! Tar dom ut en allmän avgift så måste alla få höras i etern. Jag förväntar mig att alla småpartier och folkrörelser nu får ”sina 15 minuter”!

   Kommer såklart inte ske …

   Nu är det så att jag slutade lyssna på radio för ca 20 år sedan, då jag var så äcklad av allt som jag hörde. Var det inte vänstervinklad dynga, så var det hjärndödande reklamradio! Och TV har jag ingen heller! Jag uppmanar alla reklamera varan (motprestationen) då den är obeställd.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Tack för en trevlig läsning . En sådan kvinna som chef är mer än vad man accepterar . Är mycket nöjd att inte äga någon tv . Att man sedan blir bestulen via skatten att föda dessa människor inom den svären tvingas man leva med . Det är ju allt för mycket via skatten man tvingas till . I övrigt tycker jag att bysten på Lennart Hyland bör få stå kvar som ett minne från , ja upp till var och en att bedöma . Mvh Sjöström

 4. micaelsblogspot skriver:

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Rebloggar detta på micaelsblogspot.

 5. Pingback: Nej, Hanna Stjärne för inte alls statistik över klagomål på att SVT är ”högervridna”! – Micaels Lidéns Blog

 6. hllviken skriver:

  GLOBAL COMPACT togs fram under Reinfeldts regering!

  Läs mer här: BREAKING! Liselotte Eriksson:

 7. hllviken skriver:

  Här berättar en dam vad som hände när hon ringde till en SVT-chef:

 8. Risto Matinen skriver:

  Helt UÄ: Idag firas Finlands självständighetsdag, idag 101 år fritt från Ryssland.

  Frugan och jag firade i år extra genom att besöka konserten i Stora Tuna kyrka: Åbos domkyrkas gosskör – Chorus Cathedralis luniorum.

  Exempel:

  Det bästa med konserter i kyrkor är att de är helt babbefria, såsom hela landet var för 45 år sedan och som det åter ska varda.

  Åter hemma knäcker vi en skumpa, dagen till ära.

  Finlandia – Sing Along Concert

 9. Peter Harold skriver:

  Jag är sjuk. Därav min tystnad. På återhörande!

  • Risto Matinen skriver:

   Tråkigt! Du behöver kanske kortison? Svara på min e-post om du vill kommunicera detta.

   Läkare i Sverige vägrar normalt att skriva ut det överlägset bästa botemedlet emot inflammation. Istället vräker de på recept med typ COX-hämmare såsom naproxen. Betydligt farligare preparat som dödar ca 20 % av befolkningen…

  • hllviken skriver:

   Är det sjuklighet som kan hjälpas med tips från dina omtänksamma läsare?

 10. Peter Harold skriver:

  TACK SNÄLLA NI! 🙂

  Jag använde sängen – flitigt – till att bota en förkylning eller något liknande som gjorde mig helt orkeslös. Kuren hjälpte mig att momentant bli så pigg att jag kunde gå till affären dag 2, och dag 3 kunde jag till och med laga maten som jag köpt (efter ett dygns vila, haha!). Jag säger då det, det är fan tur att man fortfarande är ung och stark…! 😉 Dag 4 tog jag mig till Mynttorget och lyssnade på manifestationen mot FN-avtalet en stund, innan jag åkte hem och sov hela dag 5.

  En stor del av dieten har bestått av nyponsoppa. Jag hade glömt hur gott det är.

  I värsta fall kan jag ha blivit förgiftad. Gjorde en kycklingsoppa i förra veckan och la till en skvätt vitt vin från en flaska som jag öppnat veckan innan till min fiskrätt. Dagen därpå upptäckte jag en till öppnad vitvinsflaska i kylen (småflaskor naturligtvis, såna som gömmer sig bakom burkarna med smörgåsgurka, rödbetor, m.m.). Och denna hade fläckar av tomatpuré som jag kom ihåg att jag tappat på den när jag lagade mat föregående veckan. Huuuuuur gammal var då den andra öppnade flaskan, började jag undra. Hade inte så mycket problem med magen, men kroppen mådde inte bra. Nu är jag på bättringsvägen.

  Tack igen, alla!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s