Stadsliv och hundliv i det nya Sverige

Bästa läsare!

Det är juletid och det ramlar in julhälsningar från höger och vänster i olika facebookgrupper. En person postade ett foto där jag var taggad med undertexten ”Kommer ni ihåg?”. Jag tittade och tittade, och kunde definitivt inte komma ihåg vare sig plats eller personerna. Jag började studera den för mig främmande avsändarens profil, vilket gav noll ledtrådar fastän jag utökade sökandet i personens vänlista. På så vis råkade jag efter en halvtimmas onödigt botaniserande komma över följande FB-postning från i våras:

När den arga hundägaren skriver att denne arbetar med att ”få ut arbetslösa av alla nationaliteter” så misstänker jag att det inte handlar om Migrationsverkets avvisningsverksamhet, utan snarare om Arbetsförmedlingens… ja, vad man nu ska kalla det. Värv?

Prostitution och drogförsäljning. Ja, jag har inte någonting emot att folk får bestämma själva vad de vill göra med sina kroppar och så vidare. Men sen har vi det där med ”gäng som tar över”. Både droghandel och prostitution kan skötas snyggt. Utan gäng som besvärar oskyldiga.

Det sistnämnda fungerade alldeles förträffligt innan sexköpslagen infördes och sexhandeln gick under jorden och lockade till sig utländska trafficking-ligor. Och droghandeln väljer medvetet att involvera underåriga utan utvecklat omdöme för att dessa per automatik har straffrabatt när domstolen dömer dem (där kommer ungdomsgängen in).

Hade droghandeln varit laglig skulle inte detta incitament att rekrytera fjuniga gangsters-wannabe:s varit nödvändigt, utan då hade t.ex. hederliga svenska pensionärer kunnat sätta guldkant på sin arma tillvaro genom att dryga ut den klena folkpensionen genom att sälja knark till pundarna.

Jag vet, man kan kalla mig för cynisk när jag påstår att vi aldrig kommer få bort vare sig prostitution eller narkotikabruket, utan att vi istället måste göra det bästa vi kan av den faktiska situationen. Till och med djuren (i synnerhet vissa fågelarter) ägnar sig åt horeri och att droga sig. Varför skulle alla människor avvika från detta mönster?

Men den osköna förekomsten av kriminella ungdomsgäng i vårt samhälle handlar inte bara om felaktig lagstiftning och dess tillämpning, utan också om att staten medvetet valt att understödja denna utveckling genom att bedriva en politik för ökad multikultur. I vissa kretsar har man en tendens att föredra destruktivt beteende i brist på förfining och bildning, och detta måste sägas fastän det i grund och botten handlar om individers egna val (bra som dåliga). I vissa grupper har individerna en preferens för ett visst beteende i högre grad än vad andra grupper har (t.ex. att angripa hundägare och kalla dem för rasister). Det bara är så.

Det man kunde önska var att få slippa statens illvilliga medverkan i denna process. T.ex. genom att staten slutar att understödja sitt destruktiva mål om att införa det multikulturella samhället. Så att vi får färre individer som är benägna att angripa oss medborgare av nordisk härkomst.

När jag till slut gav upp mitt sökande efter ledtrådar till den ovan nämnda bildens ursprung (jag kunde ju ha skrivit en kommentar i stil med ”Nej, jag minns inte alls, berätta för mig!” men jag ville inte framställa mig som glömsk) och återvände till den ursprungliga postningen fann jag att mitt namn avlägsnats från taggningen. Den som skrivit posten hade upptäckt själv att jag inte hade någonting med hans bild att göra. Jag drog en lättnadens suck. Det är så obehagligt att bli påmind om någonting som man inte har ett uns minne av.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Stadsliv och hundliv i det nya Sverige

 1. Björn Sveninge skriver:

  Man får komma ihåg att vi lever i vargatider.
  Humöret stiger har jag märkt om man spelar låtar från barndomen.

 2. Ping: Stadsliv och hundliv i det nya Sverige — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 3. Vauen skriver:

  ”Till och med djuren (i synnerhet vissa fågelarter) ägnar sig åt horeri och att droga sig. Varför skulle alla människor avvika från detta mönster?” Hundar slickar sig som bekant i röven, och äter bajs när dom är ute på pisserunda. För inte tala om allt våld dur begår! Ja, varför avvika Peter!?

 4. Rune skriver:

  Märklig annons som du har på denna sida.
  Med frågan: Vilket år gick Sverige över till högertrafik?
  Och där får man välja på 1989 och 1968.
  Det rätta svaret 1967 finns inte med som alternativ.
  Är annonsören okunnig eller driver han med läsarna?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s