Post scriptum om Thoralfs uteslutning

I all hast på väg norrut!

Bästa läsare!

Jag läste häromdagen på sajten Samhällsnytt om att den f.d. sverigedemokratiske riksdagsmannen Thoralf Alfsson uteslutits från partiet för att han bl.a. kritiserat islamiseringen av Sverige.

Från detta uteslutningsbesked som Sverigedemokraterna sände till Alfsson stod det bl.a. att: ”Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna

Detta var lite iögonfallande för mig, inte minst med tanke på en valfilm som vi såg från nämnda parti för några valrörelser sedan.

Nu har SD:s chefsideolog och dolde partiledare Mattias Karlsson reagerat med ilska och säger att Samhällsnytt är ”påstått Sverigevänligt” men ”sprider samma ensidiga propaganda-alster och samma fulvinklingar som mainstream-media så fort man känner att det kan bidra till att underminera SD:s ledning”.

I sin facebook-post säger Mattias Karlsson att formuleringarna i brevet till Thoralf Alfsson var ett misstag: ” – En olycklig formulering i ett brev som såvitt jag förstår, baserar sig på ett missförstånd och som författats av en helt nytillträdd tjänsteman”, vilket är ett besked som knappast gör situationen ett dugg bättre. Om man inte som partiorganisation klarar av att focka en f.d. riksdagskollega – vars uteslutningsärende är föremål för stort intresse inom den s.k. ”Sverigevänliga sfären” – på ett adekvat och korrekt sätt, då kan man fråga sig vad mer inom partiets verksamhet som inte fungerar.

Jag tvivlar inte en sekund på att det gick till såsom Mattias Karlsson skrev, nämligen att en nyanställd administratör skrev brevet. Frågan är bara varför denna person valde dessa formuleringar. För min egen del hade jag låtit utskottets skriftliga beslut ligga till grund för brevet. Copy and paste, så att säga.

Men i det här fallet skulle jag gissa att den nyanställde administratören under sin inskolning fått stränga instruktioner om att SD ska framställas som ett ”socialkonservativt antirasistiskt parti i den politiska mittfåran”. Att placera sig där – minus den diffusa socialkonservatismen som enligt min mening ändå sorterar in under samma kollektivism som alla riksdagspartier vurmar för – kräver att man beter sig som sju-klövern. Och då är kritik mot islamisering självklart en ”åtalspunkt”, vilket nu förmodligen tusentals svenskar får känna av i dessa tider där domstolarna prioriterar brott mot värdegrund framför äkta kriminalitet. Det är inte bara nyanställda administratörer som blir förvirrade över SD:s slingrande genom den politiskt korrekta rågången.

Var SD kommer hamna någonstans i framtiden är inte svårt att gissa. Partiets framgångar kan egentligen inte längre tillskrivas partiledningen, utan mer de goda insatser som Annie Lööf, Jan Björklund och Stefan Löfven gör genom att försöka imitera Henrik Arnstad. Men det senaste riksdagsvalet ger en tydlig indikation på att många SD:are faktiskt kan acceptera att gå tillbaka till sina gamla partier när konflikten mellan höger vs. vänster kommer till sin spets, och SD:s ledning gör sitt yttersta för att bli som ett av alla de andra partierna.

Med andra ord, jag fruktar stagnation av den politiska utvecklingen i Sverige. Annat är egentligen inte att vänta sig, för Sverige har faktiskt de sämsta tänkbara väljarna också. All skuld kan inte läggas enbart på politikerna.

Med detta hopplösa besked ber jag att få önska läsarna en god julhelg.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Post scriptum om Thoralfs uteslutning

 1. Peter Sjöström skriver:

  Var har dumheten sin gräns i detta gränslösa land ? Det blir tydligare undan för undan vad symbolen med att ställa sig bakom Israels flagga på valvakan -14 betyder . Det försöks att med beblandning och utsuddande av folk och nationer förstöra befintliga strukturer i Europa och annorstädes . Har man läst Kevin McDonald så klarnar bilden . Jag är inte förvånad . Lösa skruvar har jag att göra med på mitt jordbruk . Att folk har lösa skruvar är ett större problem då dessa ofta har med ens vardag att göra via sitt maktmissbruk . God jul och gott nytt år önskar Sjöström

 2. Benny skriver:

  Tyvärr är svenska folket helt inkompetent vad gäller att välja politiker! Märkligt att man just i Sverige är så handlingsförlamade….Men det beror nog på indoktrinering i årtionden om att man ska lita på myndigheter, politiker och staten. Många verkar helt oförmögna att se att staten håller på att falla samman i det våld, kaos och kriminalitet som följer i massinvandringens fotspår. Korruption och förskingring är legio numera och ”rättssystemet” har totalt havererat vilket gjort att skojare inom politiken har sina glansdagar utan att riskera åtal..Ynkeman är väl ett bra exempel på rättssystemets handfallenhet mot att åtala för inkompetens och försumlighet. Annie Lööv ska inte springa omkring lös i samhället hon ska sitta på dårhus etc. Det är mycket som håller på att gå åt skogen på riktigt och ingen varken vågar eller orkar ta tag i problemen rädda för att media ska schavottera vederbörande med fotknölarna…Så går det när man ger fulmedia makten att genomföra sin egen globalistiska agenda med knäppgökar som Anders Lindberg AB och Wolodarski DN i spetsen för vanvettet.

 3. Mjölner skriver:

  Du, jag håller med. Skandal är inte i närheten av vad det egentligen är. Till alla på den här siten, Peter förståss, EN GOD JUL! Hoppas vi kan stoppa fladderläpparna och sandaporna innan de ockuperat vår granskog och eldat upp den, nu när bilarna snart börjar tryta.

 4. Risto Matinen skriver:

  För de flesta med ett IQ minst strax över medel räcker väl detta som bevis för att SD är (((kontrollerad opposition))). Alternativet är att de är onyttiga idioter, men vari består skillnaden?

  Det var någon blåljugande arab/islamofil i en annan tråd som förnekade allt som muhammedanavskummen gjort sedan den falske profeten gick på rövarstråt. Det är likgiltigt vilken av de tre mellanöstern-ideologierna som är värst. Pisslam eller judendomen/sionismen, kommer dock garanterat etta…

  Oavsett, jag är inte kristen, men tusen gånger heller semiten Jesus, än semiten Muhammed eller semiten Moses!

  Dock: GOD JUL!

  Vi i Norden firar jul mer pga traditioner om midvinter, än skrönan om semiten Jesus födelse. Det var solens återkomst det handlade om!

  • Hade inte judarna uppstått så hade vi heller aldrig fått se dom tre abrahamitiska religionerna med dess otaliga avknoppningar heller. Ej heller hade vi fått marxism i alla dess former. Utan judar hade vi sluppit den franska såväl som ryska revolutionen. Vi hade sluppit dom två världskrigen och en hel andra mindre eller större krig. Vi hade sluppit feminism, homolobby, rasism, porr, ful konst, ful musik och ful arkitektur. Vi hade förmodligen även sluppit fascism och nazism som uppstod som motvikt till sionismen. Vilken underbar värld hade vi inte kunnat ha utan judar? Kanske hade vi fortfarande blotat till Oden samtidigt som vi hade haft ett vitt rymdimperium?

   • Risto Matinen skriver:

    Möjligen! Du har tänkt långt och förmodligen länge!

    Kruxet är dock att vi inte kan gå baklänges och därmed veta.

    Risken för låg-IQ arabers utbredande är lågt. Här fixar vi problemet lätt genom att sluta föda dem. Steget efter är att sparka ut dem…

 5. Weasel skriver:

  Uteslutningsbrevet till Alfsson är undertecknat av en persom som har suttit i partistyrelsen/medlemsutskottet/ellervadfandetnuheter i över 5 år .Så särskilt nytillsatt kan hon alltså inte anses vara….

  Jag vet faktiskt inte vad som är värst..;
  Om Alfsson utesluts pga att han är emot islamiseringen eller om motiveringen till uteslutningen i uteslutningsbrevet inte stämmer.
  Jag menar , om det är någonstans där motiveringen ska vara korrekt så är det väl i det brevet där uteslutningen ska motiveras? 🙄

  Med detta sagt så kommer jag rösta SD i nästa val , oavsett om det sker i April 2019 eller September 2022.
  Detta beror dock inte på att SD är så bra utan helt och hållet på att alla *dom andra är så dåliga.

  * De som har en realistisk chans att ens komma i närheten av fyra procent

 6. Benny skriver:

  Tja, SD kanske får min röst om AFS fortsätter att ligga lågt i mätningarna. SD har ju dock visat sig vara kontrollerad opposition styrd från Israel så det är inte mycket att hänga i granen. Hänga i granen ja…Som vanligt blev det ingen vit jul här i söder även om vi hade rimfrost täckt med lite pudersnö på själva julafton, så det var lite ljusare än det brukar vara (bara var femte jul är det snö här) Men juldagens 5 plusgrader och sol svepte snabbt bort det ytterst tunna ”snötäcket” och idag har vi haft 6 grader och mer sol! Nyår blir också en snöfri historia enligt yr.no som brukar stämma bättre än SMHI som mer verkar var intresserade av vädret om 50 år än om de kommande dagarnas väder.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s