Varför vurmar staten för jihadisterna i Sverige? Vem vurmar för svenska folket?

Bästa läsare!

Enligt Svenska Dagbladet  består kretsen av muslimska jihadister i vårt land av omkring 2000 individer.

Uppskattningsvis har 300 personer erfarenhet av krigföring i Syrien och Irak, och av dessa har hälften redan kommit tillbaka till Sverige, redo för att omfamnas av den svenska socialtjänsten. SvD skriver att dessa jihadister är fler än vad Säpo kan ha kontroll över. Då ska man lägga till att Säpo inte övervakar de utpekade jihadisterna, utan den uppgiften ligger hos den lokala polismyndigheten och nyss nämnda socialtjänst. Till viss del förekommer också hemlig spaning, t.ex. via skolväsendet, där lärare som har elever som är barn till jihadister rapporterar vad barnen säger i skolan.

I Järva-området i Stockholm finns 50-70 jihadister. Till detta kommer också deras hang-arounds eftersom jihadist är en merit som respekteras och beundras i dessa stadsdelar. Det är egentligen lätt att förstå. En snubbe som varit i Syrien och dödat en soldat från regimen och stulit dennes personliga tillhörigheter och har dessa som trofé har gjort något som är mer remarkabelt än vad den besökande socialtanten kan skryta om. Dessa killar lever och gör som det skildras på film. Frågan om huruvida ens gärningar skiljer de onda från de goda spelar ingen roll; det handlar om att bekämpa de otrogna. Och den som inte underkastar sig jihadisternas välde i Allahs namn räknas som otrogen.

Det är ett kapitel i sig självt att försöka göra en analys av hur fel i skallen det måste vara på dessa människor som låter religionen övertrumfa alla bekvämligheter som det svenska välfärdssamhället har att erbjuda de islamistiska banditerna som reser till Mellersta östern. Och den diskussionen kan nog tyvärr utgöra en distraktion som inte gör nytta inför det direkta hot som föreligger för det svenska samhället.

50-70 jihadister i Kista-Rinkeby-området kanske inte låter som mycket, men kom ihåg att dessa män som sagt beundras. 50-70 personer som utan att tveka dödar en som är ”otrogen” torde knappast skapa trygghet. Vem vill falla offer för en sådan person? Ingen. Hur kan man säkra sig från att bli dödad av en jihadist? Man ansluter sig till dennes krets och anammar hans världsbild, väl medveten om att jihadisternas kamp bygger på tålmodighet. De slår till när tillfället är lämpligast – och det är när du har garden nere.

Gör ett tankeexperiment. Placera dig själv i Rinkeby och säg i lokaltidningen att du kräver att jihadisterna ska sättas i fängelse eller skickas ut ur landet. Vågar du det? Är du redo att ta konsekvenserna? Är du villig att spendera det följande året, eller de följande åren, med att bära på rädslan över att jihadisterna – kanske rent av en dina egna grannar – kommer springa fram och skära kniven över din hals? Har du tur så blir du bara utfrusen ur gemenskapen, ifall du själv är en muslim. Men att stå upp mot islamism är knappast lika ofarligt som att sätta sig på en trappa och strejka för klimatet.

Jag nämnde att skolpersonal, liksom socialtjänst, ska notera ifall man kan se radikalisering hos sitt klientel. Man har fått in noll orosanmälningar. Detta är en siffra som faktiskt i sig väcker oro för att systemet inte fungerar. Varför skulle en lärare eller socialarbetare utsätta sig för risken att bli bestraffad av jihadisternas nätverk när de kommer på att man golat?

Jag är ledsen, men jag ser inte att det muslimska samfundet i Sverige är en garant för att utvecklingen mot radikalisering kan hejdas. Tvärtom, jag fruktar rent av att de utgör en av de främsta kanalerna för den utveckling som redan ägt rum – inte bara i Sverige utan också i flera andra västeuropeiska länder. Kom också ihåg att en företrädare för dessa samfund har rätt att fara med osanning gentemot svensken när han säger att hans krets ”tar avstånd” mot ”radikal islamism” (för man kan alltid diskutera ordens innebörd, eftersom de kan betyda olika saker för olika mottagare).

Just nu talas det om hur dessa hemvändande jihadister ska omhändertas av det offentliga Sverige (staten). Mycken smälek har genererats över vad statsmakten meddelat sig villig att göra, som t.ex. att skicka socialtanter som ska säga till män som nyss mördat andra soldater eller till och med präster, bönder, kvinnor och barn i Syrien och Irak, att de ska vara snälla nu, samtidigt som jihadisternas 5-åriga barn längtar efter att själva få resa på jihad och skjuta med kalasjnikov.

Jag förstår de som säger att det inte går att göra satir på detta. Jag håller med.

Vad jag funderar på är vem som istället vurmar för det svenska folket, som nu ska leva med hotet om att en dag bli angripna av islamisterna, antingen genom enskilda terrordåd eller i form av ett väpnat maktövertagande, eller på annat sätt. Vem står på vår sidan, och vad kan man göra? Det är nog här vi skulle behöva en konstruktiv debatt.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Varför vurmar staten för jihadisterna i Sverige? Vem vurmar för svenska folket?

 1. hllviken skriver:

  Jag vurmar för det svenska folket!

 2. Rutger Hårsfjärdh skriver:

  Vissa andra länder tillåter inte ens att gästarbetare parar ihop sig av romantiska skäl, den ena partnern måste återvända hem. Allt för att hålla ((landet)) rasrent, antagligen:
  https://www.haaretz.com/amp/israel-news/.premium-in-court-israel-defends-ban-on-relationships-between-foreign-workers-1.6785834?__twitter_impression=true&utm_source=samizdat&utm_medium=partner&utm_campaign=free

 3. S Eriksson skriver:

  Jag undrar väldigt mycket över varför beslutet togs 1975 om att landet skulle bli mångkulturellt, och även över hur uppföljningen av hur det går med det . Eventuella problem som kan ha uppstått under resans gång osv.

  • P.H. skriver:

   Om detta har Rolf Malm skrivit om i en avpublicerad krönika på Avpixlat. Jag har dock sparat texten på Skrivarens Blogg. Sök ”Rolf Malm” i sökrutan. (Jag länkar när jag är hemma annars)

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Regimen är olaglig, kriminell sedan 1975 det vet alla vid det här laget! Men ingen är villig att arrestera regimen därför där är miljarder kronor på spel!
  Titta bara på advokaterna som rakar hem pengar utan dess like sedan har du alla de akademiska yrkena som läkare och tandläkare!
  Du har hela byggnadsindustrin som alltid bara fyllt sina egna plånböcker sedan har du ända ner till ”de gode männen” som får ersättning!
  Sist men inte minst alla som hyr ut till ockerhyror betalda av oss skattebetalare!
  Här kan man verkligen tala om ”tricle down” effekt som fungerar! Av våra skattepengar!
  Hur stor del av befolkningen tjänar pengar på ”invandringen”?
  Att detta kommer till att leda till att Sverige går i konkurs skiter de fullständigt i!
  Hur länge till kan detta hålla på?
  Allt vilar på falsk grund och ett genomruttet rättssystem som styrs av judarna!
  De sitter på nyckelpositioner i system och håller på att förstöra Sverige!
  Titta bara på Göran Rosenberg!
  ”Ett Sverige som inte finns och kan aldrig återfås!”
  Trots att vi svenskar har byggt landet under 1000 år!

 5. Vauen skriver:

  ”Jag är ledsen, men jag ser inte att det muslimska samfundet i Sverige”

  Här gör du felet att du drar alla över en kam. Det finns många sorters muslimer. Men sant är att de flesta muslimer, även en mer ”snäll” variant som i artikeln nedan vill göra islam till något normaliserat. Och det går inte utan att normala svenskar anpassar sig till dem.

  Det görs trots alt en del för att motverka dessa extremister, från en del Imamer:

  https://www.arbetarbladet.se/artikel/gavle/imamen-kampar-mot-stadens-extremister

 6. Risto Matinen skriver:

  Jag tror inte muhammedaners ”rätt” att ljuga enligt hat- och våldsideologin islam har någon större betydelse för deras obligatoriska farande med osanningen. Babbar erkänner sällan eller snarare aldrig sina illgärningar, även när de tas på bar gärning. Beror främst på deras klena förstånd, ansvarslöshet, aggressivitet och intolerans.

  Det hör troligen mest till deras klansystem: Där är inte individen skyldig till brott utan klanen. Så ”skurkklanen” ska gottgöra den drabbade klanen…

  Dock har inga av dessa här att göra!

  Ingen jihadist ska tillåtas befinna sig i vårt land. Alla har moralisk rätt att utplåna var och en av jihadistavskummen!

  Så kommer vi till PH:s fråga: De vill fylla vårt land med kaosbabbar och på andra sätt förstöra vårt samhälle!

  Jag vill förstöra allt som verkar för vår förstörelse!

  • Risto Matinen skriver:

   Tyvärr blev jag för otydlig här:
   Där är inte individen skyldig till brott utan klanen. Så ”skurkklanen” ska gottgöra den drabbade klanen…

   Om bara så kanske svårt att förstå deras sjuka system? Det kan drabba klanen hårt om babben gjort något illa emot någon annan klanbabbe.

   Så det ett erkännande kan kosta skjortan för ”skurkklanen”.

   För oss med långt högre IQ och/eller sunt förnuft är det enkelt:

   Bara förövaren är skurk och ska stå för sina fel!

   Tyvärr, har vi översvämmats av avskum som inte ens bryr sig om våra regler, så vi kan skicka dem direkt till deras skapare: Satan!

 7. Björn Sveninge skriver:

  Storebror kontrollerar Sverige, man kan även se honom som en ras.
  SVT bejuger oss, vårt eget sanningsministerium.
  Vill man läsa sanningen får man söka sig utom Atlantis.
  https://www.rt.com/news/447551-swedish-media-morocco-murders/

 8. Mjölner skriver:

  De uppskattningsvis 300 krigsvana återvändande personerna har brutit mot åtskilliga svenska lagar och förordningar. Det är inte deras fel att de får springa lösa i samhället, det är rättsrötans fel. Ingen åklagare eller annan juridisk instans vill ens nudda ordet åtal. En bred konsensus inom rättsväsendet råder, ta inte i detta ärende. Man är därmed lika kålsupare som de krigsvana återvändarna, d.v.s. kriminella ogärningsmän. Det svenska rättssamhället är helt korrumperat och genomruttet. Det går bra för Sverige, vi är driftskucku i hela Europa.

  • S Eriksson skriver:

   Andra länder som uttrycker sin oro över det Svenska tillståndet bör man ta med i den samlade bedömningen. Det är nog inte så illa som vissa påstår men inte heller så bra som den (ansvariga) regeringen påstår, de talar ju i egen sak. Sanningen lutar nog mer åt att det är mer åt att det är ganska till riktigt illa.
   Jag hoppas innerligt att jag har fel i min amatörmässiga bedömning.

 9. Risto Matinen skriver:

  Hur ska vi få förstå förrädarna att ge upp vara förrädare, och att vi andra tänker döda förrädarna?!

  Att det redan är superlångt över folkmordskriterierna, har de flesta medvetna redan minst anat…

 10. Risto Matinen skriver:

  Det konstiga är att det självklara svaret är döden för babbarna ens stryka foten i vårt land, inte ens finns en svensk döda avskummen!

 11. Lasse Wilhelmson skriver:

  ”Babbarna” och deras religion/kultur, i den mån de är muslimer, är ju bara ett verktyg för den Anglo-sionistiska makteliten, med Rotschild och Soros i spetsen, som initierat och understödjer den olaglig välfärdsmigrationen för att utplåna nationalstater och den vita minoriteten i världen, med speciell inriktning på Sverige som framstår som deras huvudobjekt. Där ingår även strategin att få till stånd en kamp mellan civilisationerna, det vill säga mellan den kristna och muslimska världen. Många olika uttolkningar finns av alla religioner, vilka dock alltid görs av människor och även människor har nedtecknat dem. Prästerskapet brukar ju anses som experter härvidlag. Här är ett talande exempel från en judisk rabbin:

  När det gäller frågan vem/vilka som vurmar för det svenska folket, så är det väl knappast de onämnbara som har ledning i dess förstörelse, utan – dessvärre – kanske högst hälften av svenskarna, varav merparten fortfarande är okunniga om vem som är fienden och vilka som är proxy. Därmed inte sagt att vi inte samtidigt måste bekämpa de som öppnat portarna till vårt land och de effekterna av detta …

  God fortsättning förresten, det var ett tag sedan jag var här och hälsade på 🙂

 12. Lasse Wilhelmson skriver:

  De verkar ha trixat med länkarna. Du får göra ta bort de två tidigare Peter. Nu gör jag ett nytt försök:

 13. bernys skriver:

  Jo, men det där är ju ”våra grabbar”. Det är därför de behandlas med respekt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

  • Peter Harold skriver:

   Men det här är ju inte lika allvarligt som en rysk brud som är kär i en GOP-politiker och köper annonser på facebbok där hon tycker att Trump borde bli president…, inte sant! 😉

   Tack för länken!

   • bernys skriver:

    Vi ska vara mycket glada att inte Clinton vann valet. Ingen räknade med att Trump skulle vinna. ”Rysslandskopplingen” var bara en avledande manöver från demokraterna för de riskerar nu helt överraskande att hamna i rättsmaskineriet. Hoppas Trump gör sitt jobb som han lovat och ”tömmer sumpen” riktigt ordentligt!
    Sen borde man väl även ställa frågan till svenska journalister varför man inte skriver om ”Timber Sycamore”.

    • Peter Harold skriver:

     Absolut! Jag är lite smått förvånad över att Wikipedia tillåter en artikel om ämnet. De har ju en finkänslighet för vad makten medger i publikationsväg på den sajten.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s