Man får antingen försöka behålla humöret. Eller släppa lös fan.

Bästa läsare!

Jag har varit ”på konferens” i utlandet, sittandes i min läsfåtölj. Den moderna tekniken plus tillfället att gå till sängs oerhört sent underlättade mitt (passiva) deltagande i en framtids-konferens on-line för libertarianer i Förenta staterna. ”Peter Harold” uppfattades av misstag(?) som ett anglosaxiskt namn, så jag fick en inbjudan via en bekant.

Kanske borde jag ha avstått. Det var inte direkt några upplyftande saker som nämndes. Stort fokus handlade om yttrandefriheten som definitivt är under attack, men inte genom statsmakten utan istället av IT-företag som har en stark politisk kantring åt vänster.

Många ord ämnades varför situationen är på detta viset, men jag ser det ändå som ganska otroligt att Silicon Valley kan tas över av vänstern såsom man lyckats göra. Bevisligen har de fullbordat övertagandet, men det känns ologiskt. Eller åtminstone overkligt. Sysslar man med IT så är man tekniskt lagd, och är man tekniskt lagd så… ja, begåvning och kunskap borde fungera som vaccin mot socialism. Någon eller några borde ju ha satt sig i motvärn, kan man ju tycka.

En förklaring ligger i att processen tagit tid och skett stegvis, och att många förlitat sig på att ”någon eller några” ska sätta sig i motvärn. På riktigt. Men det hände inte. De som inte var vänstersinnade såg utvecklingen som en icke-fråga, och när de insåg att vänstern inte erövrar mark medelst ödmjukhet återstod bara att göra en tyst sorti eller anpassa sig.

Samma utveckling sker även här hemma i Sverige. Skillnaden är möjligtvis att staten är mer engagerad i att begränsa yttrandefriheten i vårt eget land. Alternativmediesajten Samhällsnytt har i ett antal reportage bevakat myndigheten MSB:s aktiviteter och planer på att strypa mångfalden i den offentliga debatten. Mycket av detta görs under förevändningen att man ska förhindra ryska påverkanskampanjer, men det är numera bara idioter och vänsterpolitiker som går på det argumentet.

Vad man försöker göra är att normalisera den snäva åsiktskorridoren.

Det hela märks även i ”normala” forum på t.ex. Facebook där många moderatorer ganska aggressivt rensar ”kränkande och sexistiska inlägg” som för bara ett eller två år sedan hade betraktats som harmlösa. Jag har själv blivit censurerad när jag med just exakt denna benämning efterlyste en presentation av ”den interna debatten i tandgluggens och rödtottens partier”. Inte särskilt artigt formulerat, men jag ser ingen anledning att rikta handhjärta till politiker som beter sig som kräk gentemot sina väljare, och de förtjänar att höra grova uttryck eftersom de är döva för allt annat språk. Facebook är emot detta beteende, och kan ta ordvalen som intäkt för att stänga ner en facebookgrupp, så det handlar alltså inte enbart om moderatorernas illvilja.

Vill man slippa bli censurerad får man alltså försöka behålla humöret. Men är det verkligen rätt väg att gå?

Om man inte får kalla folkparti- och centerledaren för tandgluggen och rödtotten idag – vilka andra benämningar blir förbjudna i morgon? Kommer kanske rent av kritiken som sådan – hur neutralt den än formuleras – att betraktas som icke önskvärd eftersom den ”kan ge legitimitet åt åsikter som framförs av de ryska påverkansaktivisterna” eller liknande ursäkt för statsmaktens vilja att censurera oliktänkande?

Man kan hos dessa aktivister i allmänhet och hos vänstern i synnerhet också se en förkärlek till termer som ”hot”, ”hat” och ”-svans”, vilket är benämningar som faktiskt inte står i proportion till vad de kritiska rösterna står för i allmänhet i verkligheten. Men man måste beakta att denna retorik är en flerstegsraket, och vänstern och deras aktivister vet att deras språkbruk och agerande triggar många människor till att bli förbannade.

Jag själv känner att måttet är rågat. Jag är förbannad varje dag numera. Och är jag inte förbannad så blir jag uppgiven, beroende på dagsformen (eller mängd idioti man sköljs över med).

Att i detta läge hänvisas till att ”försöka hålla kontroll på humöret” blir ju till ett hån. Framgent ska man försöka lagföra folk som använder ordet ”bög”. ”Böghög”. ”Bögfrilla”. ”Stilbög”. ”Bögbil”. Ord som varit fullt lagliga – även om de kanske inte alltid använts särskilt kärleksfullt eller gott omdöme – men som ska göras kriminella medelst en vidlyftigare tolkning av lagen om hets mot folkgrupp. Man må kritisera folk för att de använder ordet ”bög”, men kritik får inte ersättas av censur.

Vi vet att rättsstaten ingriper godtyckligt. Dessa lagar kommer användas i högre grad för att skrämma folk i vissa oönskade grupper och få dem att ”hålla humöret i kontroll”. Vi kommer hamna i miljön för science fiction-filmen ”Demolition Man” där den enda tillåtna radiomusiken bestod av mesiga reklamjinglar.

Efter konferensen tror jag att den enda strategi som kan fungera är att sluta kontrollera humöret. Vi är förbannade, och vi bör faktiskt släppa fan lös nu. Innan det blir försent. Vi måste reagera innan fällan slår till mot oss.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Man får antingen försöka behålla humöret. Eller släppa lös fan.

 1. Björn Sveninge skriver:

  Det här med att släppa fan lös är ju judarnas fel.
  Istället för att följa guds ord och hans löfte om hur andra folk skall bli deras slavar så har de gjort tvärt om och istället följer de djävulen påbud, såklart blir det ett djävla liv och ett helvete.
  Varför skall fan själv behandlas med silkesvantar och va fan hade de trott skulle hända??
  Nu har de tagit fan i båten och då kan de ro honom i land också.
  Madagaskar lär vara en fan så bra land.
  Passar inte galoscherna och det lär de inte göra, trots allt om allt snack om hur oskyldiga de är så lär de blivit utslängda från över hundra länder och ändå inte lärt sig.
  Med hot, övervakning, och hjärntvätt förväntar de sig uppskattning, vem fan har sagt att de är intelligenta,?

 2. Ping: Man får antingen försöka behålla humöret. Eller släppa lös fan. – Micaels Lidéns Blog

 3. Mjölner skriver:

  Jag är inte någon skribent i egentlig mening, amatör kallas det. Men, kan inte hålla käften i och med dagens alster på Peter Harolds blogg.
  När det gäller inhemsk åsiktskontroll har vi Youtube som bedriver en av allt att döma suspekt censur utan att ange orsak eller svara på tilltal. Jag menar svaren är typ god dag yxskaft.
  Ett bra ord för den svenska ”elitens” och de PK-frälsta godhetsknarkarna är EGOHUMANIST.
  Man känner en enorm tillfredsställelse att kunna slösa med andras pengar men glömmer bort
  att ta hänsyn till om det kommer in några nya. ”Eliten” har sålt ut svensk know how, som nu tycks hamnat i Kina. Skatteunderlaget tryter, de som kan flyr landet. Vi som blir kvar utsätts av bögarna och Knulla i Bankok på MSB för psyops, drogexperiment och mind control. Dessa charlataner
  är inget mindre än sosseriets torpeder som siktar in sig på samhällets undergång.
  Frågan är, när skall man sluta med att dränka platser där en våldtäkt ägt rum med blommor och snyftprylar. När skall man ta fram högafflarna och perforera elitrövarna. När tänker sig Svenne Banan att köra upp stridsvagnar framför Rosenbad och Riksdagshuset. Det räcker förmodligen med två stycken, vi har väl inte fler i det svenska försvaret. Något måste göras. Just nu går det
  inte med en ÖB som springer och lallar i pride-tåget. Det måste till en rejäl karl. Helst inte tandgluggen eller tamburmajoren som han också kallas. I Peters tidigare krönika har jag angett hur man behandlar globalisthoror. En ny fräsch frisyr kallad SNAGG. En tydlig åsiktsmarkör.
  Den nya regeringens rastafaritant torde passa sig. Ett getingbo i två våningar där man i öppningen på det nedre kan höra surr om det goda islam för med sig. Kan det bli värre, javisst
  jag tänker fortsätta gissla överheten och svetsargänget, det behövs motstånd mot den sega svårtuggade politiken.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Humöret hålls uppe med denna blogg och dess skribenter . Annars så är det inte så mycket hopp för allas vår (deras) Moder Svea . Hon är kidnappad , skändad , lurad . Mot Finspång , kamrater . Vi tar inte tåget vi åker privat så vi vet att vi kommer fram . Mvh Sjöström

  • Mjölner skriver:

   Nu visar de getingboet på TV1 kulturnytt. Har haft släkt i Finspång och känner orten.

   På den tiden fanns Stal-Laval som exprimenterade med en reamotor som man döpt till Dovern. Jag var där när Frankie besökte Sverige i jakten på Ava. Vi ses!

  • AnnaF skriver:

   Uppmanar till försiktighet ang. Daniel Estulin. Hans böcker bl. om Bildebergs-gruppen är informerande och behövdes men om man granskar Estulins bakgrund och hans vägran att ta ställning om frågor som tex. zionism, palestinafrågan eller om globala banksters påverkan på hela världspolitiken hittar man en kille som tiger som muren och väljer att inte kommentera något av de ovanstående. Det finns spekulationer på nätet om Estulins dubbelagent roll och vid intresse kan man hitta en del. Så länge måste vi vänja oss och även lära oss att många ”sanningssägare” är kontrollerade från samma krafter de avslöljar och skriver om. Det är helt logisk med tanke på taktiken att fotfolket behöver alltid ett köttben att tygga på och bli utfodrad av de bakgrundsmakter som t.o.m kontrollerar mängden och arten av imformation om sig själva……

   • AnnaF skriver:

    ”tugga på” skall vara….

    • Mjölner skriver:

     Povel Ramel skrev ”gynga på” och tummelduns så det tycker jag är OK. Som du skriver Estulins bok om Bilderbergsgruppen är mycket informativ. Han har gjort en seriös research verkar det som. Han kanske vill kommunicera denna bild för att kunna komma åt information för framtida alster. William Engdahls bok Hotet mot livet belyser den socialpolitiska amerikanska elitens kontrollförsök att styra över mänsklig överlevnad. Där finns beskrivet hur de olika globalistgrupperna samarbetar och att nästan alla involverade är en relativt liten grupp personer. Alla presidenter och regeringsadministratörer, ministrar mm, med några få undantag, är eller var medlemmar i Trilaterala kommissionen, Bilderberggruppen och Rockefeller foundation
     Anarchos förlag http://www.anarchos.se. Göteborg

 5. Lasse Wilhelmson skriver:

  När vi ändå håller på, är det väl kanske lika bra att släppa fan lös för fullt. Spar gärna länken, den är en guldgruva.

  https://direktdemokratihalmstad.files.wordpress.com/2018/11/c3b6verklagan-till-hd-slutgiltlig-v-101-2.pdf

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s