Kanske det är gamla kära England som är boven i dramat…?

Bästa läsare!

Först av allt: Jag be-rom ursäkt för min frånvaro på Skrivarens Blogg. För det andra ber jag om ursäkt för min dåliga artikulation i föregående mening. Jag tänkte nämligen demonstrera att man kan ha dålig artikulation även i skrift. Men nog skämtat för stunden…

Under min reducerade långpromenad igår lördag (inte ett sandkorn på vare sig gata, trottoar eller gångväg så långt ögat kunde nå, och då har jag ändå precis bytt glasögon) förväntade jag mig inte någon större intellektuell inre rörelse. Hörlurarna bjöd på Franz Schmidts fjärde symfoni (vilken jag f.ö. lyssnade på ”live” vid Konserthuset häromveckan). Den vill inte riktigt sätta sig i mitt öra, så jag tog ny genomlyssning. Jag vet fortfarande inte vad jag vill tycka om den. Nå, till saken.

Jag började helt enkelt grubbla på hur man ska presentera ursprunget till den stora konspirationen som ligger bakom konceptet New World Order. Eller One World Order som jag föredrar att kalla det eftersom vi nog – oavsett favoritteori – kan enas om att skapandet av världsordningen pågått i hundratalet år eller mer.

Jag ber läsaren att uppmärksamma betoningen på ordet ”presentera”. Om man söker på Google efter ”New World Order” får man 24 800 800 träffar. Jag har nu ikväll gått genom flertalet av dessa. Nä, jag skämtar bara. Men räknar man bort allt som är annonsrelaterat hittar man snabbt en del intressanta uppslag, som jag dessvärre inte tänker följa upp (även om det är frestande att kommentera den franska regeringens annons om president Macrons tal i FN där han efterlyser uppbyggnaden av en ny världsordning med nationell suveränitet på agendan, länk).

Med andra ord är det inte säkert att man utan ansträngning kan få kunskap om den kanske viktigaste politiska frågan över huvud taget genom Googles försorg. Bara att göra upp en länkkatalog på bra klipp tar en lång stund att åstadkomma (om man inte stjäl från någon annans färdiga lista), och ännu längre tid tar det om man ska gå genom materialet. Lyckligtvis finns det ett antal entusiaster som gör sig detta besvär. Olyckligtvis kan vi förutsätta att även de som ligger bakom införandet av One World Order också agerar för att skapa distorsion och avledning inom samma ämne.

Utan att själv kunna konkretisera ett koncept som presenterar de bakomliggande krafterna till den globala världsordningen så dök det ändå upp en tanke mitt bland fragment av texter, klipp och poddar man studerat under de senaste åren…


” – England!”, utropade jag.

Jag hejdade mig själv med en tyst reservation. Att bara peka på en nation innebär inte att man kan förklara den gåtfulla konspirationens härkomst. Men man kan kanske hitta en ledtråd till denna förklaring ifall man riktar blicken åt det brittiska öriket.

När jag kom hem gick jag genom ett antal bekantas postningar på webben, framför allt på Facebook. 9 av 10 inlägg handlade om USA och Israel. Den återstående tiondelen handlade om Frankrike. Här har jag exkluderat studs-postningar på bekantingarnas måltider via Instagram samt klipp på gulliga katter eller folk som ramlar och slår sig (även om denna kategori av bekanta har väldigt lite av denna vara; ja, ni känner ju igen er själva, kära läsare!).

Jag kan själv ge en allmän beskrivning av den amerikanska djupstaten. Israel behöver knappast någon presentation (såvida inte man vill riskera att bli stämplad som antisemit, vilket drabbar alla som inte stryker denna skurkstat medhårs). PS. Alla stater styrs av skurkar. Vissa är värre än andra. DS

Men så är det där med England. Det landet flyger alldeles för lågt för att synas på radarn och väcka rabalder. Vad vi hör är på sin höjd att Storbritanniens premiärminister gör slarvsylta av Brexit (inte oväntat), och att de återstående timmarna av hennes regering är räknade (vilket vi fått höra i ett halvår eller mer nu). Men vi får inte höra någonting som är substantiellt. Eller alltför osympatiskt.

Well, vi hade förvisso Skripal-affären ifjol.

Här iklädde Storbritannien sig rollen av offer, lika hårt drabbat som den forne dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Yulia som blev förgiftade av en substans som beskrivs som en nervgift. Den brittiska regeringen anklagade i olika versioner Vladimir Putin för att bära skuld till dådet. Far och dotter hade förgiftats av Putins agenter genom förgiftning på puben… nä, genom att fått substansen påsprayad i parken… nä, genom att ha andats in giftet i bilens ventilationsanläggning… nä, genom att ta tagit i dörrhandtaget på ytterdörren, nä, genom Yulias resväska… eller på något annat valfritt sätt. ” – Men Putin var det!” dundrade gorilla-Emil (Boris Johnson) och hans patetiska chef.

Notera att Storbritannien i Skripal-affären framstod som offret gentemot ”rysk aggression” i alla medier, där förgiftningen av Skripals likaledes var ett angrepp mot den brittiska demokratin och allas lika värde, bla bla… och att den ryska regeringen avkrävdes en förklaring och ursäkt. En nationell offerkofta, om än bara buren av regimen i London.

Kort efter Skripal kom ”det demokratiska föredömet Storbritannien” att agera som moralisk banérförare genom att tillsammans med Frankrike och USA bomba mål tillhörande den syriska regeringen som straff för en påstådd giftgasattack som de islamistiska rebellerna i landet påstod att regimen var skyldig till. Men det största bullret i affären handlade om Donald Trump som betraktades av de amerikanska krigshökarna som ”statsmannamässig”.

När man tänker på saken så har ju faktiskt England spelat andrafiol till USA ända sedan 11 september 2001. I Afghanistan, i Irak, i Libyen… ja, de är faktiskt involverade i kriget i det ”bortglömda” kriget i Jemen också. Men inte längre tillbaka än så? Eller… kanske rent av Vietnam?

Japp. Storbritannien deltog officiellt sett inte i USA:s krig i Vietnam, men deras soldater fick initialt träning av brittiska specialtrupper som redan krigat i motsvarande miljö. Dessutom skickades vapen – bland annat de horribla napalmbomberna – via Hongkong av britterna. Och sen kan det finnas med in det fördolda.

Men ju längre bakåt vi backar bandet, desto mer intressant blir det. När vi kommer till Andra Världskriget är det ju faktiskt USA som spelar andrafiol till engelsmännen. Det var Winston Churchill som tjatade på FDR att se till att gå med i kriget mot Tyskland och Japan (och här var tanken att amerikanarna bl.a. skulle busa med japanerna så att dessa inte skulle kunna ta sig till Australien eller kasta ut britterna från sina kolonier).

Även när vi talar om Första världskriget är USA sidekick åt Storbritannien. Detta skedde lite mer än 100 år efter det senaste kriget mellan britter och amerikaner, närmare bestämt 1812 då brittiska flottan tänkte återta sitt välde över delar av det självständiga Amerika. Intressant nog kan vi konstatera att de två likspråkiga forna fienden hade försonats och kommit i harmoni genom kriget mellan Förenta staterna och Spanien 1898.

Som en parentes till denna föga kända historiska händelse hänvisar jag till David O’Beirnes uppsats om Storbritanniens hjälp i det krig som härefter skulle förvandla USA till en imperiebyggare. [LÄNK] Sedan fransmännen och ryssarna bildat en allians, och tyskarna gjort detsamma med Österrike-Ungern och Italien, fanns sig britterna i behov av pålitliga partners. Den brittiske kolonialministern Joseph Chamberlain kom fram till att ” – We must not reject the idea of an alliance with those powers whose interests most nearly approximate our own”. I USA talade man engelska, och de som styrde USA talade engelska och hade engelskt påbrå. Amerikanerna var en given partner för Storbritannien.

Även om Storbritannien förlorat större delen av sitt imperium så ska man nog inte betrakta landet som en lilleputt utanför den franska kusten. De har två gånger lyckats få USA att strida på deras sida, och ingenting tyder på att det skulle finnas någon osämja mellan dessa länder. Storbritannien har sin krigsindustri (BAE en av världens fem största) och har en krigsmakt som anses befinna sig på en sjätteplats internationellt mätt.

Någon kanske invänder med påpekandet att Israel ju har desto större inflytande över USA:s regering och djupstat än något annat land, inklusive USA självt (där politikerna tvingas deklarerar fullt stöd till Israel för att kunna bli omvalda).

Well, kom ihåg att Israels tillkomst kan spåras till bl.a. Belfourdeklarationen (som Rotschild skrev ihop, jag vet!). Palestina var mellan 1923-1948 ett s.k. brittiskt mandat. Visserligen fanns en massa militanta sionister (judiska terrorister) som gladeligen dödade britter så ofta de fick en chans, men det finns en (numera föga känd) koppling mellan Storbritannien och Israel som jag tror kan ha större betydelse än man anar i dessa dagar där världshistorien mer eller mindre började den 11 september 2001 i folks ögon, och allt innan dess varit en suddig prolog med Förintelsen som enda märkbar milstolpe.

Jag tänker här på organisationen British-Israel-World Federation och sfären kring denna. Jodå, jag vet. De hade en antisemitisk agenda (grundaren var med i Ku Klux Klan), och gick i tron att britterna är en av Israels tio försvunna stammar, och att kungafamiljen är i rakt nedstigande led ättlingar efter kung David. Organisationen hade från år 1924 sitt kontor intill Buckingham Palace. Men jag tror att här finns ett spår som bör undersökas och lyftas fram. Kan det vara så att USA och Israel är instrument för britterna (eller någon/några som har sina rötter i England)? Minns att det är Storbritannien som varit tongivande att två gånger försöka krossa Tyskland, det land som hotat det brittiska imperiets anda och kultur.

Sedan kan man ju tycka att britterna förstört för sig själva också, men oavsett folkutbyte och andra socialistiska felgrepp kommer ”kung Davids ättlingar” ändå att styra över sitt kungarike – öppet och i det fördolda – precis som man gjort i århundraden.

Någon beläst besökare av Skrivarens Blogg har måhända kanske bättre inblick i denna aspekt om Englands roll i skapandet av Den Globala Världsordningen? Jag personligen anser att man inte ska sätta så stor betydelse i nationsgränsernas existens – den globala makteliten hindras inte av nationsgränser; dessa är satta för att begränsa oss vanliga människor istället.

Så, jag hoppas att denna textlängd kan kompensera för min frånvaro.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Kanske det är gamla kära England som är boven i dramat…?

 1. Vauen skriver:

  En film som styrker det du säger: https://www.youtube.com/watch?v=np_ylvc8Zj8

 2. Lars Lindeberg skriver:

  England har varit ockuperat av judar sedan Cromwell släppte in dom efter de varit utkastade från landet!
  Så problemet är ett judeproblem precis som i Sverige och alla våra länder!
  På 1950-talet hörde jag en slogan!
  När den siste juden är hängd i den siste kommunistens tarmar blir det fred på jorden!
  Detta var välkänt av svenska folket och de jagade kommunister med blåslampa!
  Måtte vi få de tiderna tillbaka!

 3. Peter Sjöström skriver:

  Tack skribenter på denna blogg . Östen Kjellmans bok : Vilka startade andra världskriget , ger en del intressanta aspekter om olika förehavande framför våra näsor . Att City of London och dess banker är inblandade i det mesta står klart . Första världskriget är ju dessa inblandade i med . De onda har makten via pengar . Pengar vet vi vilka som har , eller hur . Mvh Sjöström

 4. Lennart skriver:

  Kan det vara så här: På den första sionistiska världskongressen i Basel, Schweiz 1897 planerade man för hur sionisterna skulle kunna lägga beslag på Palestina, som då tillhörde det Osmanska riket. Samtidigt ville man krossa Tyskland, dels av rasistiska skäl – germanerna betraktades som underlägsna judarna, dels av ekonomiska skäl – Tyskland hade blivit en allvarlig handelskonkurrent till Brittiska Imperiet. För att förena dessa bägge mål skulle Osmanska riket tvingas in i allians med Tyskland, sedan skulle man få i gång kriget med hjälp av ”The Secret Society”, en ”elitgrupp” som dominerades av Alfred Milner- adlad till Lord Milner och Lord Rothschild bägge med hemvist i London. Att få igång kriget lyckades man med 1914, däremot gick det inte att besegra Tyskland som vann efter två år och föreslog England fred och status que. Om detta kan man lyssna på i det radiotal som den avhoppade sionisten Benjamin Freedman höll till amerikanska folket 1961. Sionisterna kom då britterna till hjälp och fick löfte om Palestina i utbyte mot USA:s inträde i kriget på Englands sida. Tyskland hade dock fått nog av dödandet av unga män och vägrade kriga mera. Därmed stod de som moraliska segrare. Men nu skulle samma män som misslyckats med att krossa Tyskland i kriget klämma åt tyskarna genom våldsfreden i Versailles. Man satte press på tyskarna genom handelsblockad och ihjälsvältning av minst 800 000 tyskar till dess de gick med på segrarnas diktat.
  Läs mer här:
  https://historisktkorrekt.se/produkt/de-skapade-ett-blodigt-1900-tal/

  • Lars Lindeberg skriver:

   Helt rätt Lennart vilket svineri! Judar hela vägen hela tiden och fortfarande! De Amerikanska svinen skyller det på judarna nu när det börjar komma till ytan att det är judar som ligger bakom deras krigsbrott!
   Mer och mer kommer i öppen dager snart är de totalt avslöjade!
   Jag ser fram emot vad som skall hända då!

 5. Mjölner skriver:

  Jodå Peter Harold, USA och England har varit i luven på varann. Under amerikanska frihetskriget under den senare delen a sjuttonhundratalet. 1788 bildade de nordamerikanska staterna allians med Frankrike som avgjorde styrkeförhållandet till amerikansk fördel. Detta ägde rum efter självständighetsförklaringen 1776. Efter slaget vid Yorktown slöts fred genom Parisavtalet 1783 Frankrike och USA har en historisk gemensam fiendeskap till England. Vad gäller uppfinnaren av NWO har enligt min uppfattning sionisterna i klanerna Rotschild och Rockefeller delat ansvar. Genom deras banker har man skaffat sig makt över näringsliv, ekonomi, handel och politik. Med ekonomiskt fulspel har man haft fingrarna i syltburken när det gäller starten av både första och andra WW. Ingen kan tro att de inte kommunicerat detta under de mer än 100 år som gått sedan kick off för WW1. Under tiden har FN och EU sett dagens ljus. En sionistisk skapelseakt för att ta kontroll över den suveräna staten. Europa har vaknat protesterna sprider sig. USA focuserar nu på Venezuelas olja och Trump låtsas inte veta utan skryter om sina bedrifter och muren mot Mexico. England och USA är lika skitiga om fingrarna eftersom de grävt i samma lergrop en stor del av nittonhundratalet och hela det hittills gångna tjugohundratalet.

 6. AnnaF skriver:

  Bra skrivet PeterH! Putin har yttrat sig en gång om den farligaste fienden till Ryssland och har angett Englands MI6, den mest effektiva underrättelsetjänsten som har stått bakom grundandet av Mossad och CIA. England är total kontroll under zionister och de tänker inte helller släppa denna så enkelt. Den som tvivlar skall titta på denna dokumentär i fyra delar om judisk inflytande i Englands inrikespolitik……

 7. Peter Harold skriver:

  Jag har tänkt ytterligare några varv sedan jag skrev denna bloggpost. Många kommer in på den judiska tråden. Det verkar ofrånkomligt. Jag undrar om vi i detta kan komma så långt tillbaka att vi kan söka oss till det fornhistoriska Egypten? Jag får rådbråka mitt eget bibliotek om saken. Min erfarenhet av historia är att det dyker upp många aktuella saker i den…

 8. Bara_varat skriver:

  Skrev inte en stor ledare något sånt här;
  En klick en liten internationell klick av j**** som styr världen och …..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s