Får man veta hela sanningen av SVT bakom ”skandalrubriken”?

Bästa läsare!

Jag har själv inte längre någon televisionsmottagare, och undviker dessutom att titta på dumburken. Dock är det svårt att komma ifrån att folk länkar till SVT.se och SR.se när de kommenterar om nyheter. Med andra ord, dessa sajter är nyhetsförmedlare med stor penetrationskraft.

Här har SVT:s lokalreporter Pia Heick presterat en sensationell lokalnyhet: Sveriges rikaste kommun går med underskott. Åttio miljoner kronor back. Och vi får veta varför:

” – De flesta kommuner lägger undan extra pengar – en buffert – som gör att de klarar av oförutsedda utgifter. Det har inte Danderyd gjort.”

Fy skäms, dumma rikemanskommun. Inte lägga undan pengar för oförutsedda utgifter.

Man kan fråga sig vad Danderyds kommun gör med alla sina pengar? Så rika, och ändå går det inte runt. Det saknas 80 miljoner kronor. Vad har de för utgifter som är onödiga för dem?

Well, det framgår inte i den skattefinansierade statsregimsnyhetsbolagets artikel att Danderyds kommun har en utgiftspost på över 600 miljoner kronor som går ut i övriga landet. ”Robin Hood-skatten”, som den kallades för av de avundsjuka socialisterna, men som också kallas för ”utjämningssystem”.

”Robin Hood-skatten” infördes för att transferera pengar från rika storstadskommuner som t.ex. Danderyd till glesbygdskommuner i framför allt Norrland, så att vi bl.a. skulle kunna ha en levande landsbygd och barnen skulle kunna få spela bandy på fritiden och kanske få ha mer än 100 böcker i sitt skolbibliotek. Fast i verkligheten går de mesta pengarna till storstadskommunen Malmö därför att deras invånare… ironiskt nog, fastän de bor i en storstad, inte bidrar till den kommunala skatteintäkten i lika stor grad som de tar ut förmåner från dess verksamhet. Bostadsbidrag, socialbidrag, kostnader för vård, skola och omsorg, kollektivtrafik, genuspedagoger. Etc.

Malmö kommun gick år 2017 med vinst. Man fick ett överskott på över en miljard kronor. Ja, man kom upp till den nivån genom att dölja vissa utgifter, men framför allt därför att man tog emot över 4 miljarder i det kommunala utjämningssystemet. I själva verket skulle då Malmö ha ett minus på 3 miljarder kronor. Och detta fastän man är en storstad. Den tredje största i landet.

Vilket tycker du, kära läsare, är det uppseendeväckande fenomenet egentligen? Att Danderyd inte prickar sin budgetbalans med 80 miljoner kronor efter att ha avlövats på 600 miljoner av staten? Eller att staten aktivt driver en politik för att höja den sammanlagda kostnaden för svenska kommuner och landsting genom att hålla en hög invandringsnivå i landet? Vi kan ta det aktuella exemplet med Örebro kommun som medvetet valt att öka invånarantalet genom den statligt styrda massmigrationen, men som trots att ”invandringen är en vinstmaskin” nu måste spara 100-tals miljoner kronor på skolkontot. För många omsorgskrävande invånare som inte betalar sina kostnader – rent ut sagt.

Inte blir det bättre av att den regim som centerpartiet och f.d. folkpartiet stöder uppmanas av den socialdemokratiska och vänsterpopulistiska tankesmedjan ”Reformisterna” föreslagit ökad statlig belåning (4 000 miljarder kronor) så att deras parti ska kunna köpa fler röster i nästa val från ”den etniska underklassen”.

Det här landet håller på att gå åt helvete, och SVT väljer att blunda för detta och komma med distraktioner om att ”de rika” inte kan få sina kommuner att ”gå ihop”, outtalat varför, men med insinuation om att rika människor är dumma människor. Jävla vänsteraktivister. Jämna TV-huset med marken och skicka de överlevande till Finspång för motivationssamtal.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Får man veta hela sanningen av SVT bakom ”skandalrubriken”?

 1. hllviken skriver:

  Censurerade Granskning Sverige grävde fram sanningar och nu trakasseras de f.d.medarbetarna

 2. Pingback: Får man veta hela sanningen av SVT bakom ”skandalrubriken”? – Micaels Lidéns Blog

 3. Mjölner skriver:

  Visst är det märkligt, sen jag flyttade från Danderyd på 60-talet har det bara gått utför med kommunen. Svt-huset bör sprängas med innehållet inlåst utan möjlighet att ta sig ut. Övrigt löst folk och utlandskorrar tar man hand om när de dyker upp. Finspång blir alldeles för dyrt och komplicerat.

 4. bjornwiklund skriver:

  ”Jämna TV-huset med marken och skicka de överlevande till Finspång för motivationssamtal.”

  Bra besparingsåtgärd för staten… 8 miljarder årligen… vet inte men torde vara i nivå med skatteutjämningen….

 5. Peter Sjöström skriver:

  Det här landet HAR gått åt h…..e redan . Att rika kommuner avlöfas är i kommunisternas värld helt i sin ordning . Vad att vänta från dessa oduglingar . Titta bara på laguppställningen för det röda laget . Sista plats i serien är given . Publiken på läktaren har ju röstat fram dessa . Sedan sänder tv- kanalen de tillrättalagda matcherna på bästa sändningstid . Plattmatcher och uppgjorda resultat är vad vi blir serverade av statstelevisionen . Det mest uppseendeväckande är att det lyckas vart 4: de år. Att de hittar journalister som lallar med . Att de hittar kändisar som lallar med . Att de hittar till riksdagshuset 5 dagar i veckan . Att att att . Mot Finspång , jag kör dem , gratis . Tack , njuter av att läsa denna sida och jag är helt normal . Tycker jag själv är bäst att tillägga . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Enligt min plan så kommer vi abonnera en grisbil från Scan, men det är ok för dig att köra en sån? Att hyra en buss tyckte jag var lite för lyxigt i sammanhanget… med tanke på vad det är för ett klientel som ska fraktas. 😉

 6. hllviken skriver:

  ”Laguppställningen Röda Laget…

 7. För ett par veckor sedan upptäckte jag ganska slumpartat en dokumentär vid namn Från Trollkarlens Hatt och som handlade om den avlidne musikern Bo Hansson. Förmodligen det bästa eller minst dåliga som producerat av den vänstervridna koncernen på bra många år. Passa på att se den på SVT Play innan schabraket på Gärdet blir jämnat med marken.

 8. Peter Sjöström skriver:

  Hanson o Karlsson . Mycket bra redan då . Sen gick de skilda vägar . Karlsson blev skådespelare på heltid . Hansson fortsatte med god musik . Det tackar vi för . Mvh Sjöström

 9. Peter Sjöström skriver:

  Tack Hllviken för din fina laguppställning . De är alla som klippt och skurna för röda laget . Hoppas sedan att de blir avklippta och avskurna med . Hur klippandet och skärandet ska gå till överlåter jag till andra att ta beslut på . Mvh Sjöström

 10. Mjölner skriver:

  Peter Harold håller trots sin ilska över alla missförhållanden i det svenska samhället en moderat ton i sina krönikor. Det är naturligtvis nödvändigt med tanke på statens spionverksamhet i sin jakt på det fria ordet. Inget fel i det…. nästan allt i debatten mynnar till slut ut i judar och sionism.
  Ett missförhållande som blir allt mer påträngande är de unga tjejernas (18-29 år) dyrkan av Annie Lööf och centerns politik. Förutom att släppa dörrar i ansiktet på pensionärer och i allmänhet visa ett oändligt förakt för män, utövas en arrogant gudsdyrkan av Lööfruskan och centerns politik.
  Det är inte bara Wallenberg och Bonnierklanerna som vrider ratten åt galet håll. Exempelvis kan nämnas de unga vackra och eleganta damerna Bianca Ingrosso, 904.000 följare på Instagram.
  Isabella Löwengrip 460.000 följare och på bloggen 1,5 miljoner läsare. Betänk att alla dessa följare och läsare har rösträtt vid nästa val. Kanske ett ämne att gräva i.
  MVH Mjölner.

 11. hllviken skriver:

  Helena Palena är avstängd från Facebook pga en artikel om Kinas handel!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s