Malmöborna vill stoppa huvudet i sanden?

Bästa läsare!

Malmö kommuns miljöförvaltning har mottagit flera klagomål på att polisens helikopter är uppe i luften dag som natt. ” – Det känns som att vi lever i en krigszon”, skriver arga Malmöbor i sina anmälningar.

För två år sedan började Malmöpolisen utöka användandet av sin helikopter. Folk reagerade, och systemmedierna gick ut med att ”även om helikoptern är uppe i luften innebär det inte att någonting allvarligt inträffat”. En modern travesti på ”vår beredskap är god”. Med andra ord, man försökte trivialisera existensen och nödvändigheten av detta verktyg. Och man kan alltid relativisera kring vad som ska betraktas som en ”allvarlig händelse”. Men nu är vinkeln att polishelikoptern ger intryck av att Malmö är en krigszon. Dumma polisen!

Well, hur är det då med skjutningarna, sprängningarna (nu senast igår), överfallen, det oprovocerade våldet och den allmänna laglösheten i Sveriges tredje största stad? Om inte denna gamla industri- och hamnstad förvandlats till ett Chicago eller ett mörkt Harleem så hade polisen inte haft mycket mer behov av sin helikopter annat än när man letar efter bortsprungna barn och ska hjälpa nödställda skridskoåkare ute på Öresund (om det nu hänt på länge att man kan åka skridskor där).

Det råder ett lågintensivt krig i Malmö, även om det formellt sett handlar om kampen mellan den impotenta rättsstaten och den livaktiga yrkeskriminella världen och deras hang-arounds. Det handlar om en kamp mellan en statsmakt som medvetet skapat denna situation genom strategiska beslut som ska gynna en för nationen  destruktiv men för maktetablissemanget positiv utveckling, och som ser sitt eget bekämpande av kriminaliteten som ett problem. Eller för att säga det på ren svenska: sossarna ville ha valboskap och fick det, och på köpet importerade vi vad som blivit ett ”svenskt” samhälle präglat av amerikansk ghettokultur. Och Malmöborna klagar på polishelikoptern…! Snacka om att ha en stock i ögat!

Icke förvånande är det multikulturkramande Sydsvenska Dagbladet som lyfter fram polishelikoptern som ett miljöproblem. Det finns förhoppningsvis ett par timmar avdelade för dess redaktion under rättegångarna i Finspång, be en bön för det!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Medierna, Migrationskatastrofen. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Malmöborna vill stoppa huvudet i sanden?

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Du är helt rätt på det igen Peter!
  Jag har 2 systrar som bor i Malmö och de förnekar att det skulle vara illa ställt i staden!
  Den ena påstod sist vi pratade att jag var den mest negativa person hon hört i hela sitt liv för att jag kunde ta upp ämnet under samtalet mao det går inte att prata med henne om vad som sker.
  Hon påstod att det muslimska är på bakotgående och rasismen frodas! I Malmö!
  Den andra systern som är äldre än mig sade att efter vårt samtal så skulle hon ta fram koranen och hämta styrka ur den! Samma sak med henne hon bagatelliserar det hela
  Ingen av dem har besökt och vistats i ett muslimskt land!
  Deras kunskap om islam är noll!
  Om 5 år kommer de att få ett häftigt uppvaknade när islam har tagit över helt!
  Då är det troligtvis försent!
  Barnbarnen kommer att förbanna dem för det är de som får ta smällen!

  • ceskyraj skriver:

   Dina naiva systrar är indoktrinerade och tyvärr får räkna med att det blir värre. Dina systrar är som mina närmaste. Tyvärr vi kan inte öppna deras ögon. Masspsykosen har pågått länge. Stakars vi alla.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Ja Du den äldsta systern är aktiv sosse och jobbat med facket, hon är nämndeman och sitter i en kyrkostyrelse och brinner för Karl Marx och kommunismen du kan inte bli för mycket röd i hennes smak så där har du svaret på domstolarnas beteende!
    Min yngre syster är läkare och där skulle man ju kunna begära lite förstånd men ack nej!
    Där har du problemet i dagens Sverige!
    Men det kommer att bli ett hårt uppvaknande!
    För det kommer, vi har ännu inte nått kokpunkten

    • Maja Dacke skriver:

     Stackars dig som … ja, du vet släkten är alltid värst. Men de får väl ett uppvaknande – eller inte …

     Jag känner flera som klagat på de jädrans helikopterturerna sedan länge. Någon tror att polisen blivit beordrad att utföra dem för att visa vilka som har makten och skrämma malmöbor som låter sig skrämmas. Andra blir bara störda, tänker inte längre men svär desto mer.

     Jag funderar över varför. Är det för att motverka brott? I så fall kan de utvärdera projektet och ställa misslyckad brottslighet pga deras insats mot kostnad för det hela. Annars är det mer ett slag i luften som låter jäkelen så illa. Eller hur?

  • Peter Harold skriver:

   Usch, jag känner med dig när du beskriver hur dina systrar fortfarande befinner sig förnekelsefasen.

 2. bernys skriver:

  Nej, det var det svenska folket som i en EU-omröstning -94 valde ett gränslöst Europa med fri rörlighet för varor och personer och det var det svenska Etablissemanget som krävde att så skulle ske. Som argument lämnades ”vi kan ju inte stå utanför när alla andra är med” och det svenska folket vågade inte välja ”utanförskapet”. Som man bäddar får man ligga.

 3. Judaspainkiller skriver:

  Går det att lösa förtidsbiljett till finspångseventet?
  Har kommunen ens tillräcklig arenakapacitet?
  Datum för festen skulle vi väl kunna enas om iallafall.

 4. Mjölner skriver:

  Malmöpolisen följer chefernas instruktioner som överallt i övriga Sverige. Är det muslimer eller mörkhyade inblandade i skjutningar bråk, våldtäkt, rån, stöld, snatteri lämnas inget signalement. MSM ignorerar att rapportera och om man till äventyrs gör det, pixlas bilder och texten anpassas för att inte förarga gärningsmännen. Man är förbannad på helikoptern men inte på böneutropen. Malmö skulle väl gått i konkurs för länge sedan utan skattepengar från Djursholm, Danderyd, Saltsjöbaden och diverse andra välmående kommuner. Stöddig kan man vara en liten tid ännu innan Finspångsresan.

  • Maja Dacke skriver:

   Böneutropen hörs väl inte genom hela stan? Men det gör de cirkulerande helikopterna – t o m utanför stadskärnan sägs det..

   • Lars Lindeberg skriver:

    Maja vänta tills islam är antagen med full styrka att uttala dig om böneutrop! Du har tydligen inte varit i ett muslimskt land där det sker 5 gånger om dagen med full styrka!
    I Saudi tom piskar man folket att gå in i moskéerna vid bönetiderna! Jag har själv bevittnat detta!
    Samtidigt som man vrålar från minareterna på högsta styrka!
    HAJJA ALASALAH, HAJJA ALASLAH ALLAHOAKBARALLAHOAKBAR!
    5 gånger om dagen!

  • Peter Harold skriver:

   Jag önskar att det fanns ljuspunkter i tillvaron…

   • Lars Lindeberg skriver:

    Det första böneutropet kommer före solens uppgång!
    Det andra kommer mitt på dagen!
    Det tredje kommer på eftermiddagen!
    Det fjärde kommer innan solnedgången!
    Det femte kommer efter solnedgången!
    Dag ut och dag in som ett paternoster verk!
    Kan du föreställa dig Peter att bo granne med en moske!?
    LYCKA TILL SVENSKA FOLK!
    Detta tycks vara ljuspunkten för svenskarna!
    He he he

 5. micaelsblogspot skriver:

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Och givetvis blev helikoptern en miljöfråga.

 6. Pingback: Malmöborna vill stoppa huvudet i sanden? – Micaels Lidéns Blog

 7. Peter Sjöström skriver:

  Kan man bli medlem i den förening som brukar samlas vid gränsen mellan Skåne och Småland för att gräva en kanal och skicka iväg Skåne . Varför klagar folk ? Vi har röstat för det vi har och får samt betalar det själva . Att Malmö är landets största socialfall vet vi . Dit betalar vi med . I krigssituationer så får folket finna sig i att helikoptrar befinner sig i luftrummet . Vad är problemet ? Fråga Karin Stjärnlöf – Jammhe hon har nog en plan ! Den beskäftiga Greta kan kanske engagera sig , kan ju ha en klimataspekt med helikopter i luften . Mvh Sjöström

 8. Björn Sveninge skriver:

 9. Björn Sveninge skriver:

  Apropå att ha huvudet stoppat i sand, strutsen letar efter insekter men människan är dum!
  Kort och koncist beskrivs verkligheten i videon, gör er Inga illusioner!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s