Roger Waters fortsätter att gå från klarhet till klarhet

I all hast, stressad som vanligt…

Bästa läsare!

Socialism är ett jäkla skit, och jag hoppas att allt fler kan börja tänka lite mer kritiskt om denna avgrundsideologi. Men hur mycket jag än ogillar socialism kan jag inte ursäkta det agerande som den amerikanska regimen sysslat med i årtionden som har noll trovärdighet när det gäller allt tal om mänskliga rättigheter, demokrati och humanitära insatser. Noll och intet!

Det är sant att Venezuelas socialistiska regeringar i sann korporativ anda ”nationaliserat” sina oljefält och mer eller mindre sparkat ut ett flertal av de internationella oljebolagen, och det är lika sant att Venezuela trots sin besittning av det svarta guldet är ett land som präglas av fattigdom. Det finns massor av länder utan oljekällor som är rikare än Venezuela, och det ofta tack vare ett måttligt bruk av socialism. Venezuelas socialister har trampat i alla klassiska socialistfällor som mången annan regim gjort före dem, och dessvärre lär de inte vara de sista som gör det eftersom systemmedierna i västerlandet lyfter fram socialistiska talespersoner hellre än genuint frihetliga. Ett av de fel man gjort är att införa priskontroller, vilket leder till minskade incitament för producenterna, som i sin tur ”åtgärdas” genom tvångsåtgärder mot producenterna från regimens sida. På så sätt uppstår en dödsspiral där en fri marknad kunnat skapa en återhämtning snabbare än politiskt styrd planekonomi.

Men!

Detta är ett bekymmer för folket i Venezuela. Det är de som väljer sina politiker och sina ledare. Det är inte den amerikanska kongressen eller Vita huset, eller ens CNN som väljer regering för venezuelanernas räkning.

Om demokrati och mänskliga rättigheter är det behjärtansvärda motivet för USA att ingripa och skifta regim borde de ha börjat med sin allierade Saudiarabien, vars kungahus inte bara har kopplingar till terrordåden den 11 september 2001, utan också är en av de värsta diktaturerna som existerar i vår egen tid.

Medan systemmedierna i USA ältar pseudo-rapporter om ”rysk påverkansoperation vid presidentvalet 2016” så råder total radiotystnad om den amerikanska regeringens stöd för etablerandet av s.k. bananrepubliker i regionen. Inte heller vill man ens i pedagogiskt syfte förklara hur regimskiftet i Ukraina år 2014 gick till, trots att det var en operation som i mycket kommer vara förebild för den man vill verkställa i Venezuela. Man vill inte ens erkänna att det amerikanska utrikesdepartementet stödde oppositionspartier i det forna Jugoslavien år 2000. Vad skulle man säga om Ryssland betalade någon av de amerikanska presidentkandidaterna? (Well, låt oss bortse från det faktum att Ryssland faktiskt betalade Hillary Clintons Clinton Foundation för landets köp av amerikansk urantillverkning…) Åt andra hållet går det bra, som när USA hjälpte en impopulär Boris Jeltsin att bli omvald genom att finansiera och aktivt stödja hans valkampanj.

Det går att skriva en hel bok om hur Vita huset försöker styra val av regimer runt om i världen, och vem vet vad som sker i det fördolda här i Europa?!! Men just nu gäller det Venezuela, det socialistiska skithålet i norra Sydamerika. Ett land som inte har militär kapacitet att hota USA, och än mindre har politisk ambition att skada denna superstat med annat än att bedriva socialistisk politik. Och amerikanarna själva har ju sin Bernie Sanders och Alexandria Ocasio-Cortez, så de har redan socialistiska förespråkare i de egna leden. Så det enda rätta är att lämna Venezuela ifred. USA behöver inte oljan (och enda anledningen för USA att skifta regim i Venezuela är ju att se till att inga andra länder kommer åt oljan, så att USA kan fortsätta att dominera som energiproducent).

Det handlar inte om demokrati, och glädjande nog finns det några som ser genom Vita huset och US State Departments lögner. Pink Floyds forne bassist, sångare och låtskrivare Roger Waters är en av de få som talar ut. Och han gör det bra.

Jag hoppas innerligt att Roger Waters släpper ut libertarianen inom honom en vacker dag. Tyvärr hoppas jag på för mycket, för i regel kommer såna här utspel från folk som är socialister och som vill försvara en socialistisk regim. Det är synd att få från den högra sidan talar ut och kritiserar USA:s interventionism, men jag försöker dra mitt strå till stacken (för sett ur ett allmänpolitiskt perspektiv kommer nog de flesta vilja placera mig till ”höger” på den politiska skalan, även om jag gladeligen ägnar en timma åt att ifrågasätta relevansen av en sådan diagnos).

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Roger Waters fortsätter att gå från klarhet till klarhet

 1. Rutger Hårsfjärdh skriver:

  ”…vem vet vad som sker i det fördolda här i Europa?”
  En som visste var den tyske journalisten Udo Ulfkotte som efter att ha givit ut boken ”Journalists for Hire” och förvarnat om att det kommer fler avslöjanden, plötsligt dog i unga år. Likt andra.
  Rekommenderad läsning.

 2. Peter Sjöström skriver:

  Ett jäkla s..t är socialismen . De som introducerade det kan väl också kategoriseras så . Deras tentakler är i allra högsta grad aktiva . Vita Huset , Rosenbad , Hous of Parlament mm mm av samma institutioner , där sitter d e väggarna . Håller med om Venezuela är ännu ett uppror dessa krafter iscensatt . Lite skrattretande varje gång något sådant händer att höra de flåshurtiga journalisterna på plats referera händelserna utan någon som helst egen reflektion . Verkar som de läser ett manus . Den gode Roger och de andra i den gruppen har man haft glädje av sedan slutet på 60-talet . Sett dem live 2 ggr , för att nu ta tillfället i akt att förhäva sig lite . Tack skribenter . Mvh Sjöström

 3. Benny skriver:

  Tok-kärringen Margot Wallström går från klarhet till klarhet när det gäller mentala tankevurpor! Hon beklagar att högermannen Bolsanaro blir vald i Brasilien men har inga problem med att den närmast fascistoide, av USA, utnämnde springpojken Guiado i Venezuela ska släppas fram till makten utan att folket i Venezuela har något att säga till om. I de mer sansade länderna i EU godkänner man inte alls USA:s och Bryssels försök till statskupp i Venezuela medan Sverige, som USA:s numera främsta vasallstat, helt går i deras koppel trots att man påstår sig avsky Trump. Men när Trump gör som Deep State vill så är det ok enligt denna skojare till minister, Margot Wallström. Det absolut värsta är dock medias dubbelmoral, men från den sidan kan man inte vänta sig mycket och än mindre blir det när Bonnier tagit över taktpinnen helt. MW borde snarast möjligt gå tillbaka till ett jobb där hennes ”kompetensnivå” gör minst skada för Sverige dvs kassörska.

 4. Benny skriver:

  Samtidigt i Ukraina blygs man inte över sin mer nazistiska ideologi…Se och häpna!

  Dit skickar alltså ”vår” statsminister hundratals miljoner skattekronor samtidigt som han vägrar prata med Åkesson. Vad man inte förstår är varför inte SD använder allt detta material som finns på nätet att slå i skallen på korkskallen Löfven? Vill man inte reta upp USA i SD?…Det är nog dessvärre svaret…

 5. Peter Sjöström skriver:

  Under Skorpionens Tecken , är en intressant bok och bör läsas av alla . Boken är informativ och man får många sk aha- upplevelser . Hela tiden hänvisningar till olika forskningar och författare med god insyn . Detta är vad jag anser . Att SD inte vill stöta sig med USA är självklart då USA styrs av ett visst folkslag . Detta folkslag tycks mig favoriseras av SD . Minns ju flaggan de stod bakom på valnatten – 14 . MW som kassörska , minst skada ? Njae , hur blir det då för kunden ? Är MW kapabel att slå in rätt summa samt ge rätt växel tillbaka ? Handlar alla med kort nu , aj tänkte inte på det . Ha det gott vänner . Mvh Sjöström

  • Benny skriver:

   Ja, svaret är nog SD:s sionistiska agenda…Hur sionisterna kapade det partiet är väl belagt och trovärdigheten för partiet är inte speciellt högt med tanke på att de i praktiken spelar mot öppet mål i politiken och inte har mer sympatier…Folk vet var man har sin vanliga partier medan SD:s politik är ett oskrivet blad.

 6. Björn Sveninge skriver:

 7. bernys skriver:

  Ja, ett jäkla skit är socialismen.
  Men inte mer skit än att den tydligen var bra att ha när kapitalismen kollapsade.
  Som på 30-talet då staten fick se till och ordna jobben och överlevnaden.
  Sen på 50-talet då hade framtidstron återvänt, då kastade man ut socialisterna, det kallas McCartyism.

  Nu verkar socialisterna åter gå en skördetid tillmötes, liksom fascisterna enligt känt mönster.
  Samtidigt börjar vi även förnimma hur det kommer att kännas när den stora kinesiska kommunistiska klacken sätts i nacken på oss. Är det den klacken som kommer att ersätta den klacken vi har i nacken idag? Finns det inte en del som talar för det?
  Lycka till därute!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s