Är Ebba Busch ett case att kolla upp (med lite kritiska ögon)?

Bästa läsare!

KD-ledaren Ebba Busch seglar i medvind. Allt hon säger hyllas och applådåskorna är långa. ” – Kriminaliteten i bostadsområdena skenar!”, ” – Jag kan låta SD stödja en M + KD-regering”, ” – Flickorna i Uppsala kan inte gå trygga ens under dagtid”, ” – Nog med menskonst”. Sedan senaste riksdagsvalet har hennes parti fördubblats (om jag inte missförstått saken rätt) och hennes förtroende hos väljarna har ökat med raketfart.

Är det inte här en man med sans känner lust att vilja lätta på gaspedalen och fundera på om vägbanken verkligen är så solid som den nya beläggningen gör sken av…?

Jag ser det inte alls som en omöjlighet att en partiledare kan hastigt och lustigt åtnjuta kraftigt stigande förtroendesiffror. Det finns många faktorer som spelar in, och en av de viktigaste är mediernas roll. Det är den tredje statsmakten som avgör var strålkastarljuset ska hamna, och mitt intryck är att det även i den branschen finns tecken på både slentrian, ointresse och okunnighet hos de politiska journalisterna.

Om vi tar exemplet med KD så har de haft rollen som ett slags sektparti som ingen journalist med politiskt korrekt gott anseende ville ha att göra med (förutom Lars Adaktusson som valde att byta ut sin journalistkarriär mot en politisk karriär). Och när jag säger ”ha att göra med” menar jag givetvis ”framställa i god dager i en sympativäckande vinkel”. När det gäller Annie Lööf och hennes centerparti har journalisterna inte varit lika tveksamma att lyfta upp henne till skyarna och till och med presentera henne som en statsministerkandidat. Med KD var detta med positiv angreppsvinkel näst intill otänkbart.

Så vad är det som hänt nu?

I mina ögon är det Annie Lööfs kollaps i sviterna efter senaste riksdagsvalet som direkt gynnat Ebba Busch. Annie Lööf misslyckades kapitalt med att framställa sig som ”ett statsmannaämne” och blev istället en politisk driftkucku efter att ha (i egenskap av klassens självviktiga busybody) försökt ”sondera” för en regeringsbildning i ett parlamentariskt dödläge som endast kunde brytas av alt 1) att SD fick chansen att stödja de borgerliga, vilket Annie Lööf vägrade gå med på oavsett form och skepnad för detta stöd, alt 2) att Annie Lööf svek sitt vallöfte om att inte stödja socialdemokraterna. Annie Lööf valde alternativ 2.

Ebba Busch som inte har någonting att förlora valde att konfrontera Annie Lööf för den politik (?) som centerpartiet och folkpartiet nu ställer sig bakom i form av överenskommelsen med socialdemokraterna. Och detta har Ebba tjänat många procentenheter på.

Detta hade nog knappast hänt om den borgerliga alliansen varit kvar i ett regeringsdugligt stycke, för då hade Ebba valt sina ord med större omsorg för att inte bli utknuffad med epitetet ”Sekt-Ebba” eller något liknande. Men nu finns det ingen borgerlig allians att värna om, och KD kunde bara gå uppåt.

Detta väcker den berättigade frågan om hur äkta Ebbas frustration för kvinnoöverfall, kriminalitet och kulturmarxism inom kultursektorn är? För handen på hjärtat, kan någon påstå att den förhållandevis unga KD-ledaren på något vis lyfter fram någonting som inte vi frihetliga och ni nationella redan påtalat dag ut och dag in i… ja, flera årtionden är definitivt inte en överdrift. Ebba serverar skåpmat, om än i en nyöppnad restaurang.

Här dyker Ebba upp och säger de rätta sakerna under någon månads tid – i en mikrofon som i KD-sammanhang för ovanlighetens skull är påkopplad så att det hörs i mediebruset – och fördubblar sitt parti. Ska jag gratulera henne, eller borde jag inte känna mig förbannad över att politiker bara vill tala om dessa ämnen just när det finns en chans att tjäna röster i ett läge där man ändå är längre från regeringsmakt än man varit sedan Alf Svenssons ungdomsdagar (och det var länge sen, sanna mina ord)?

Jag ska erkänna att jag vid någon valrörelse (det bör väl ha varit 2014?) noterade med glädje att KD är helt rätt när det gäller föräldraersättningen (föräldrarna bestämmer!) utifrån frihetsperspektivet. Men i allting annat blir de puritaner och systematiska glädjedödare i allt där de kan hitta en moralisk angreppspunkt. Därför anser jag att det är alldeles för lättköpta poäng att stå i riksdagen och klaga på att livet som flicka blivit osäkert i en kommun där man själv ansvarat för stadens kulturberikning i egenskap av kommunalråd under flera års tid, när man samtidigt inte har några som helst nationella åtaganden om att leva upp till sina ord och löften (d.v.s. regeringsmakt).

Ja, där kommer jag till nästa punkt som bekymrar mig. Till vilken nytta är det att Ebba Busch ”fiskar i brunt vatten med hatretorik från SD” om hon inte tänker föra en politik och fatta besluta som råder bot på dessa problem? Flera läsare av Skrivarens Blogg har nog själva kommit på att SD är mest att betrakta som kontrollerad opposition. Varför ska vi vara snällare mot Ebba Busch? Tro mig, ge mig goda argument så ska jag lyssna. Tills dess är misstankegraden om att vi här har med ännu en röstkåt politiker att göra mycket hög.

Och till eventuella KD-are som hittar hit och anser att jag specifikt angriper Ebba Busch för att hon är KD:are svarar jag att jag inte ger henne en sämre behandling som ämne än de andra stolpskotten till partiledare. Detta borde redan vara uppenbart bortom allt tvivel.

Jag tror att min skepsis kan vara berättigad nu när vi fått veta att Ebba Busch lobbat hårt i EU-parlamentet för att den parlamentsgrupp som KD ingår i ska utestänga den ungerske regeringschefen Victor Orbans parti. Victor Orban driver en politik som ska förhindra att Ungern utvecklas till en nation med typiskt svenska problem (bl.a. genom att administrativt behandla Georges Soros organisationer som utländska agenter), och Ebba Busch väljer att straffa det parti som i sitt hemland tar hennes problembild på största allvar.

Ebba Busch och hennes retorisk förtjänar att granskas, och förmodligen också förkastas om hennes politiska handlingsförmåga handlar om att lura väljarna.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

46 kommentarer till Är Ebba Busch ett case att kolla upp (med lite kritiska ögon)?

 1. ceskyraj skriver:

  Jag litar inte riktigt ännu på Kd. Ett hoppfullt tal i Sverige och ett annat i EU där Orban ska straffas för att han satsar på sitt folk.

 2. gmiksche skriver:

  Du har helt rätt. Bra att det sägs rakt ut.

 3. Björn Sveninge skriver:

  Demokrati är söndra och härska, Ebba är väl ett bra exempel på det.
  Monarki förutsätter att frimurarna förbjuds och låses in i arbetsläger, jag tänker på hur de lurade Gustav III att starta krig mot Ryssland.
  Det bästa vore nog att ge samtliga politiker spikklubbor och låsa in dem i riksdagshuset ge dem något uppiggande och förklara att den som till slut lever när matchen är slut får bli diktator så att de riktigt får uppleva söndra o härska för egen del, eller finns det andra bättre alternativ?
  Kpistar, giftgas…
  Svårt val men kan det bli sämre än nu??

  • Peter Harold skriver:

   Gör mig i så fall ansvarig för låssystemet. Jag är glömsk, och ni kommer tacka mig för att jag inte hittar nyckeln förrän den siste överlevande inne i riksdagshuset ätit upp sina egna lemmar…

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  /Users/lw/Desktop/KD och IDF.jpg

 5. Peter Sjöström skriver:

  Håller med om varje ord på denna sida . Man kan inte lita på dessa politiker . Kommer väl ihåg den tekniska valsamverkan mellan C o KD , humbug . Att hacka på Orban är löjeväckande . Han är en av få riktiga män i politiken . En karl ingen ynkrygg . SD är ett parti som är sionistisk så de är på läktaren . Viftar med Israels flagga , säger det mesta . Med extra vänliga hälsningar Sjöström

 6. hllviken skriver:

  Ebbas båda efternamn tillhör maktelitiska icke-svenska släktlinjer.
  Ebba har, liksom sin konkurrerande partikollega, funnits på bild där hon är på kärt besök hos Israels armé.

  • hllviken skriver:

   Kollegan heter Sara Skyttedal.

   • Peter Harold skriver:

    KD vet att vägen till framgång inom svensk politik går via Tel Aviv och Jerusalem… 😦

    • Vauen skriver:

     Kollar du på Know More News, hands ‘dokumentär’ om massinvandring är mycket intressant. Det är bara klipp stamanställda med sionisters egna ord. Skulle vara kul att visa den på en SD (eller tom en AFS) konferens och se hur dom reagerar.

     • Peter Harold skriver:

      Jag ska kolla. Jag brukar titta på hans kanal emellanåt. Min läggning säger mig att ju flottare studio någonting produceras i, desto större är lögnerna. Så jag håller Know More News högt och filtrerar på egen hand när det blir alltför spektakulärt. Sedan är det kul att se att hans kunskapsintag är i ständigt vardande. Han är inte rädd för att säga att ”det här hade jag ingen aning om tidigare”. Det är hedervärt.

 7. hllviken skriver:

  ll

 8. hllviken skriver:

  II

 9. hllviken skriver:

  jj

  • Risto Matinen skriver:

   Ja, så långt har de antivita hyperrasisterna gått. Själva är de hypervänsterextremister och hela hatideolginPK är skapad av judar/sionister boende i vår värld.

   Förjävligt är bara förnamnet. Och så har de mage att kalla oss för hatare och rasister, när det är de som är det som det anklagar oss för. Projektion kallas det för…

 10. hllviken skriver:

  dd

 11. hllviken skriver:

  cc

 12. villervalle03v skriver:

  Jag tycker ändå att det är positivt framåt, även om det finns en baktanke av KD. De har tänkt att slå mens järnet är varmt,/ opinionssiffror/ och öka sitt nyvunna förtroende, delvis med att tveksamma SD väljare, går över till deras parti. SD har kämpat i motvind och uppförsbacke i åtskilliga år, hoppas nu att det är som en ketchup effekten. Övriga partier blir rädda att folket överger nu de etablerade i massor. Och med KD:s kovändning, kommer det att bli svårare att köra på den vanliga retoriken om nazi kopplingar. Att vara först innebär en fördel ett tag, tills fler följer efter.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det kan ju inte uteslutas att KD är metoden för att värva tillbaka SD-väljare som hamnat utanför blocksammanräkningen. Och sen när SD är nere på 5-7 % går allianspartierna ihop igen och kör en ny runda av Reinfeldts politik, kanske med Reinfeldt jr som integrationsminister…

 13. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Peter över det hela ligger judens hand titta bara på inblandade parter!
  Hur många läsarvågor har sköljt över Sverige sedan 1800-talets slut kommit från Amerika!
  Läsarna är det värsta fylet näst efter de onämnbara i hyckleriets konst!
  De kommer att hamna i Helvetet på det hetaste stället med kokande människoavföring upp till halsen!

  En bra bok att rekommendera är Erik Lundqvist bok ”Ingen tobak ingen Halleluja”!

  https://www.bokborsen.se/?qa=lundqvist&qt=ingen%20tobak

  http://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_kristna_rad/pressreleases/dialogpredikan-mellan-alm-och-jackelen-i-enhetens-tecken-1936456
  Mvh Lars

 14. Risto Matinen skriver:

  Tja, Ebba BT är en märklig skapelse. Men hyllas hon någonstans? Vet dock inte var, men så läser/lyssnar jag inte på antisvensk fulmedia och har inte sett något jag skulle kalla hyllande i alternativmedia heller…

  Har hon plötsligt vaknat upp, alternativt inte fått några mutor ifrån sionistbankerna? Jag lutar åt det senare och motarbetandet av Ungern är det främsta beviset…

  Hela tjafset emot SD är att betrakta som ett skådespel. Vem normalbegåvad eller högre kan tro på att mobbningen beror på att SD skulle vara nassar eller ha sådana rötter? Toksossarna är ju de som frotterat sig mest och C var i princip ett nasseparti på 30-talet, som vi redan påtalat tidigare här.

  Är det någon mer än jag som minns Situationisterna? Var inspirerade av dem i min ungdom, men kom på att de hade fel i grunden…

  • Peter Harold skriver:

   Hyllas och hyllas, det är relativt. I Fria Tider och dylika medier har hon fått bra plats och fördelaktiga vinklar, och det märks också på kvällstidningarnas löpsedlar (i alla fall här i Fjollträsk) att man inte lägger ut idiotbilder på henne i artiklarna.

 15. Andersson skriver:

  Det Ebba Busch har gjort är att använda guds hand precis som Maradona. Mot regelboken att använda sig av händerna i fotboll men förbannat effektivt så länge man inte blir avblåst. Det samma i svensk politik mot regelboken att förespråka en restriktivare invandringspolitik men har stöd hos stor del av väljarna vilket syns i opionsundersökningarna. Tyvärr Ebba Busch det är fusk du håller på med! Lär dig reglerna för svensk politik, här konkurrerar vi om väljarna med HBTQ och klimatfrågor. Du har fått gult kort och nästa gång åker du ut! Tror du dig vara en William Webb Ellis som under en fotbollsmatch 1823 tog upp bollen i famnen och sprang i väg och skapade en ny sport rugby, en sport där man får använda händerna?

  • Björn Sveninge skriver:

   Andersson och alla andra, informera mig varför talaren i en video som talar om och för familjen och mot bögsnusket använder sig av händerna och signalerar 666 inte mindre än 21 gånger i sitt tal.
   Detsamma gör Donald Trump i sina tal, vad är det fråga om?
   Familjetalet kan hittas här!
   https://russia-insider.com/en/node/26609

   • Risto Matinen skriver:

    Signalerar han verkligen 666? Sådana som gestikulerar ganska vilt gör det väl mer av ”farten” och är väl att likna vid tics? Gesterna behöver inte tyda någonting.

    Själv visste jag inte förrän i denna vecka att det ens skulle finnas någon ”666”-gest eller -signal. Den gest som avses kan väl snarast kallas för Okey-signal. Några har ”trollat” extremvänstern och kallat den för att signalera ”White Power” och då blir sionisterna skogstokiga…

    • Björn Sveninge skriver:

     Alltså han signalerar och ibland med bägge händer.
     Han formar tummen pekfingret till siffran sex och de tre andra betyder x3=666.
     (((Donald Trump)) har samma tiks)).
     Konstitt?

 16. Lars Lindeberg skriver:

  Den som tror och litar på opinionsundersökningarna är ordentligt bakom flötet!
  Men typiskt svenskt!

 17. Varför inte bara kröna Greta till kejsarinna i det stora svenska rymdimperiet? Vad skulle kunna gå fel?

 18. hllviken skriver:

  Ebba, Soros och Bildt m.m.

 19. hllviken skriver:

  USA: Träskrensning

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s