Lite ”rysk propaganda” ifall svenska systemmedier missat att rapportera…

Bästa läsare!

Eftersom jag nu inte nyttjat systemmedier på väldigt länge har jag ingen aning om ifall de redan uppmärksammat den f.d. ukrainska säkerhetsagenten Vasily Prozorovs ”visselblåsande” avseende övergrepp och andra klandervärda handlingar som den USA-vänliga regimen begått sedan statskuppen 2014. Ifall DN, SVT, TV4, SvD, Aftonbladet och Expressen redan rapporterat om saken ber jag om ursäkt för denna upprepning via Skrivarens Blogg.

Men jag finner saken så pass intressant att jag ändå vill uppmärksamma ämnet.

Följande videoklipp behandlar Ukraina ”post-maidan ”, där nämnde Vasily Prozorov som flyttat till Ryssland berättar om ett tortyrfängelse vid en flygbas i staden Mariupol, samt bekräftar att CIA har personal i Ukraina som instruerar den ukrainska militären och säkerhetspersonalen i krigföring gentemot utbrytarprovinserna i Donetsk och Luhansk.

Vasily Prozorov – som haft anti-terrorism i den ukrainska säkerhetstjänsten som ansvarsområde – flaggar för att den sittande presidenten kommer ”vinna” valet som ska äga rum inom kort. Genom valfusk. Inte helt otippat kanske. Men jänkarna och EU kommer säkert gratulera och kalla det för ”en seger för demokratin”…

Att Vasily Prozorov verkligen är en avhoppare bekräftas av den ukrainske journalisten Yury Butusov som ilsket kallar Prozorov för en förrädare.

” – Hans avdelning var en slasktratt med onyttiga byråkrater utan kunskap om terrorismbekämpning. Vid kriget fick han ta hand om eskortring av tillfångatagna legosoldater (d.v.s. ryska frivilliga) som fördes till Mariupol.”

Journalisten anklagade också Prozorov för att ha alkoholproblem och att han ska ha klätt av sig naken och marscherat genom kontorskorridoren i naket tillstånd, och att han senare ska ha fått sparken. Är inte det normalt i de där länderna…? [länk]

I och med att Prozorov tjänstgjort i en ”onyttig” avdelning kom han att få fler arbetsuppgifter som kom i beröring med aktiviteter kopplade till landets högsta ledning. Han uppger därför att han kan säga att det användes specialtrupper mot befolkningen i östra Ukraina, och att nazister och fascister positionerats i landets hela rättsapparat och att deras militära gren Azov varit skyldiga till att verkställd vapenvila med utbrytarrepublikerna avbrutits genom att inleda ny beskjutning (vilket systemmedier i Västeuropa föredragit att ge den ryskdominerade sidan skulden för).

Prozorov har även drivits av nyfikenhet kring vad som skedde i samband med nedskjutningen av Malaysian Airlines MH17 i juli 2014 då omkring 300 personer dödades. Prozorov har inga konkreta bevis, men anser utifrån den information han lyckats inhämta i tjänsten pekar på att Ukraina var involverade i tragedin, framför allt därför att presidenten och försvarsministern aktiverade sig i nedskjutningen och kom med konkreta uttalanden med så kort varsel att de rimligtvis kan förutsättas ha vetat om händelsen i förväg.

Den f.d. ukrainske säkerhetsagenten namnger flera personer som begått övergrepp och brott, bl.a. genom att ha försett aktörer med vapen under den s.k. Euro-Maidan. [länk]

Som sagt. Jag tänkte det kan roa med lite ”rysk propaganda” så här på eftermiddagen. Jag misstänker att det inte är mycket annat på löpsedlarna. Toppnyheten hos Expressen är att Örjan Ramberg inte får fler gig på teatern som straff för att bankade skiten ur Josefin Nilsson för flera år sen. Har precis kollat, och jag tror inte jag roar mig med att läsa slaskpressen. Det enda som gör mig nyfiken är hur en slusk som Ramberg kan få chansen att bonka på (jag menar sex här) en pingla som Josefin? Gåtfullt.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Krig & fred. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Lite ”rysk propaganda” ifall svenska systemmedier missat att rapportera…

 1. ... skriver:

  Off topic…

  Kul läsning att titta in hos den tandlösa bluff organisationen Transparency International och deras fake tears ang. att TI är beroende av bidrag. Medan massmördaren och kvinnomisshandlaren Margot Wallström strör miljarder över heroinlangare som Hamid Karzai, Hashim Thaci och andra folkmordmiljardärer, så får snyft snyft😢, svenska Transparency International med Louise Brown i spetsen tigga om 7500kr/uppdrag ☺️😁😀😂🤣

  https://www.transparency.se/organisation

  När man lämnar heta tips till fröken Louise Brown så väljer ”ordförande” Brown att inte ens svara, samt försvinna in djupt i sitt eget DajmKryss där det råder total mörker.

  • Björn Sveninge skriver:

   Lustigt att du nämner min o Peters favorit Margot Wallström!
   Haha. Obs ironi!

  • Peter Harold skriver:

   Om de jobbade som Wikileaks så skulle de kunna göra nytta. Jag har f.ö. rest med delar av detta sällskap i tåg. Jag låtsades lyssna på musik medan de pratade. Det var intressant. Jag brukar ofta sitta och trumma med fingrarna som om om jag är helt försjunken i det som inte finns i mina hörlurar, haha!

 2. ... skriver:

  ”Det enda som gör mig nyfiken är hur en slusk som Ramberg kan få chansen att bonka på”

  Svar: https://i.ndtvimg.com/i/2015-04/cocaine-generic-thinkstock-650_650x400_41430014310.jpg

  • Peter Harold skriver:

   Yes, det här är ju lovande. Tack för tipset, nu vet jag hur man ska ragga en kvinnlig kändis, hehe…!

   Hörde f.ö. ett replikskifte häromdagen utanför den lokala Pressbyrån.

   A: ” – Vem skulle du vilja ligga med helst? Alice Bah-Kunke eller Josefin Nilsson?
   B: ” – Josefin Nilsson, helt klart!”
   A: ” – Men Josefin Nilsson är ju död!”
   B: ” – Spelar ingen roll. Hellre henne än Alice Bah-Kunke!”

   Jag kunde inte låta bli att le. 🙂

 3. Peter Sjöström skriver:

  Alltid uppiggande med antirysk propaganda . Det är ju så sällan de goda ger sig på Ryssland och dess onda ledare . Tror dock att vi blir varse mer av detta . De goda på Wall Street har nu lagt sig i Swedbanks affärer i Baltikum . Varför de lägger sig i det kan man ju undra . Den officiella förklaringen får vi blunda för . Mvh Sjöström

 4. hypermakt skriver:

  Hej Peter!
  Jag har som ENskild svensk medborgare och rättssubjekt, under förbrukad tid i livet utvecklat ENskild mental kunskap, att det är OETISKT att i nutid och mentala rum producera (framföra) TÄNK, i tal eller text, som kritiserar lagstiftare eller kontrollmakt i EN demokratisk nation/stat, om min mentala avsikt och mål i nära framtid och rum, INTE är att försöka bli medborgare där.

  Jag har under förbrukad tid i livet försökt byta medborgarskap, men fick avslag p.g.a. att mitt ENskilda mentala TÄNK i nutid, nära framtid och rum, rättssäkert kvalitetssäkrar fördragsbrott.

  Lärstad den 29 mars 2019
  Namn eller namnteckning här på denna rad av det rättssäkra rättssubjekt, som i tid och rum ovan producerat namn, ord eller begrepp, med eller utan nytta, ansvar och risk i nutid, nära framtid och rum.

 5. Benny skriver:

  ”Gräv inte i det här om du inte vill ha problem.” Exakt. Varför skulle man dölja saker om fienden var skyldig? Då skulle man tvärtom lägga alla fakta på bordet omgående. Militärradar ”avstängd”, civil radar ”stängd för underhåll”,(trots överflygande trafik). Flygledningens bandupptagningar försvunna. Allt pekar i riktning Kiev. Ett fragment från en BUK-missil upphittades, med nummer i behåll. Det kan ha varit ett planterat bevismaterial men även där sköt man sig själv i foten. Numret tillhörde en depå i västra Ukraina. Yttermera så slutade man i Ryssland använda denna typ av missil redan i slutet på 1990-talet och fanns därefter bara i Ukraina! Alltså ännu ett fiasko för fulmedia i uppseglande efter den totala floppen med ”Russiagate” som var ett påhitt från början till slut. Det som är mest skandalöst är medias fortsatta ljugande trots att de är avslöjade!

  • Peter Harold skriver:

   Japp, och lägg till att Ukraina har vetorätt avseende vad som ska publiceras i rapporterna. Detta är korruption, detta är kriminellt. Tyvärr finns det nog inga objektiva instanser som kan ta hand om detta eftersom man använder alla tillgängliga institutioner för att upprätthålla det kalla kriget.

 6. Had du fått samma milda behandling av svensk åklagare och polis?

  https://www.svt.se/nyheter/aklagaren-kvarstar-en-del-att-onska-av-swedbank

  #swedbank
  Swedbank
  Svarta pengar
  Korruption
  Skattebrott
  Grov organiserad brottslighet
  Polisen
  Åklagare
  Thomas Langrot
  SVT

 7. hllviken skriver:

  Intressant bakgrundsinfo:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s