Svensk distraktions-TV om utlandsbrott…

Bästa läsare!

SVT larmar om att ”hundratals svenskar larmar varje år om överfall och sexövergrepp under utlandsresa”. Ojoj, kanske bäst att stanna hemma i trygga Svedala i så fall…?

Hm, en slutsats av SVT:s skrämselrubrik är att utlänningar är farliga…? Hade dessa svenska resenärer stannat hemma i det socialdemokratiska folkhemmet – om än befinnandes i ett fallfärdigt skick – hade vederbörande sluppit bli överfallen och sexangripen… i utlandet.Det är logiskt, men knappast ett argument som håller folk borta från resebyrån, om vi ska vara ärliga.

Faktiskt, det är lite svårt att säga exakt vad SVT är ute efter. Men att de vill ha någonting sagt, det kan vi vara ganska säkra på. SVT är propaganda förklädd till journalistik.

Ok, låt oss titta på detta med sexövergrepp och se ifall de förekommer här i folkhemmet Svedala över huvud taget…?

Ifjol (2018) kom 263 anmälningar på fullbordad våldtäkt mot flicka under 18 år utomhus och 452 anmälda fall på fullbordad våldtäkt på kvinna 18 år eller äldre. Till detta tillkommer 132 våldtäktsförsök på flickor och kvinnor i alla åldrar utomhus.

Enligt Brottsförebyggande rådet begicks det 1002 rån utan skjutvapen mot vanligt folk ifjol, och 199 stycken med skjutvapen. Samma år begicks det även exakt 100 rån mot personer med funktionsnedsättning, varav 6 av dessa utfördes med skjutvapen. C:a 1300 rån med andra ord (vilket nog får sägas vara en siffra i underkant eftersom många inte bryr sig om att kontakta polisen numera).

Under 2017 reste 60 % av Sveriges befolkning utomlands på semester [Källa: Vagabond]. Ja, ja, ja, jag vet. En icke försumbar andel av dessa är ”flyktingar” som rest tillbaka till hemlandet för att placera sina pengar i fastigheter och faciliteter i det land man flytt ifrån och gifta bort döttrar och ta hem nya fruar, men jag hoppar över just denna aspekt för stunden…

Av matematiken att döma har av 5,4 miljoner svenskar och ”svenskar” ett par hundra råkat ut för att bli rånade eller utsatta för sexövergrepp under vistelsen i utlandet (tvångsgiften och hedersvåld exkluderade).

Under tiden har av 9 miljoner svenskar över 700 kvinnor blivit våldtagna utomhus hemma i Sverige – och detta i ett land där våldtäktssäsongen egentligen bara pågår när det är barmark. Hade vi haft vinterfritt året runt som i de varmare länderna skulle siffran fördubblats eller kanske tredubblats. Jag väljer kategorin ”utomhus” eftersom dessa våldtäkter tenderar ha ”okänd gärningsman”, vilket torde vara exakt samma förhållande i utlandet. Nu förekommer förvisso allt oftare ”obekanta gärningsmän” i allt fler inomhusvåldtäkter, men detta kan man gräva i separat.

Jag är förvisso ingen Tino Sandaji, men min förhållandevis enkla uträkning om brott hemma och i utlandet ger mig en känsla av att SVT som vanligt fokuserar sig på omvärlden till förmån för en uppblåst statlig självgod bild av tillståndet i sosselandet Sverige.

Dock är det på sin plats att säga åt svenskar att vara försiktiga i utlandet; det är ingen slump att folk med utomnordisk härkomst dominerar beläggningen i fängelserna rent procentuellt sett utifrån demografiska förhållanden, och deras likar finns i utlandet.

Tyvärr har Sverige också blivit ett land som ärliga människor uppmanas resa till med varsamhet p.g.a. ökad kriminalitet, så det man kan varan folk för utomlands gäller också i högsta grad en vanlig lördagskväll på stan. Ur led är vår värld.

F.ö. undrar jag varför man i vårt värdegrundshysteriska tidevarv inte har lust att fokusera sig på skillnaden mellan ”mitt” och ”ditt”, vilket torde vara den viktigaste värderingen i ett fungerande samhälle?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Medierna. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Svensk distraktions-TV om utlandsbrott…

 1. gmiksche skriver:

  Mitt i prick. Gäller även pressen. Expressen t ex. Gamla rättsfall renoveras och ges stort utrymme. När man frågar sig varför kommer man osökt till uppfattningen att detta görs för att skapa ”balans” mot de övergrepp som sker idag, de flesta av personer med helt annan etnicitet ån de som grävts upp för att begrava dagens.

 2. Björn Sveninge skriver:

  Är svensken feg, egocentrisk, samtidigt som han tror sig arbeta för själva gud fader i himlen?
  Mao hjärntvättad.
  Om vi istället för att fokusera på Expressen eller SVT och istället fokucerar på föreningen Fokus som på 1930 talet var verksam i England och som förstörde imperiet, spred lögner om vettiga människor tog över alla intitutioner inklusive alla politiska partier och som sagt media så känner vi igen det här i dagens Sverige eller hur?
  All denna förstörelse utförd av ett fåtal människor, hur är det möjligt?
  Att vi befinner oss i ett mentalt kollektivt tillstånd på en låg nivå är väl också odiskutabelt?
  Några uppslag?

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Det är utmärkande för världen att USA inte blir åtalade för sina krigsförbrytelser!
  Donald Trump glädjer sig åt detta!
  Amerikanarna är de värsta krigsförbrytarna som världen skådat och kommer undan därför de mördar för juden/judarna!

  Härav tillståndet i Sverige samma sak! Judarna sitter på nyckelposter!

 4. Peter Sjöström skriver:

  Tack för de intressanta texterna skribenter . Gmiksche text tycker jag berör en intressant punkt , nämligen alla dessa gamla fall som drages fram i ljuset . Mord och elände sedan decennier tillbaka . Bättre att ägna tid åt de aktuella problemen . Och som nämnts är det nog en speciell grupp som styr . Att landet och continenten ska oskadliggöras är den övergripande planen . Planen är tyvärr på väg att lyckas . Se bara det dagliga att de flesta betalar med kort !! Inte en utan att jag frågar folk varför de betalar med dessa kort . Där har globalisterna kopplat greppet . Mvh Sjöström

 5. S Eriksson skriver:

  I sanning intressant.

 6. VinterNaturisten skriver:

  Hej Peter!

  Skulle vilja fråga dig om en sak. Låg du bakom den dokumentation om Robert Aschberg som Bechir Rabani använde i det program som han sände i Megafonerna kort före hans död? Var du bekant med honom och vet du om Megafonerna skulle kunna fortsätta igen? Vi hoppas på positivt svar!

  • Zlatan skriver:

   Megafonerna fortsätter inte pga rädsla för svensk polis och döds regimen i Stockholm. Bechir mördades pga Aschberg och kontakt med mig.

 7. Peter Harold skriver:

  Bästa läsare!
  Alla mina datorer har blivit obrukbara sedan förra helgen och jag har dessutom blivit sjuk. Jag beklagar att jag inte kunnat visa några livstecken tidigare. Har nästan inte funnits några IRL heller. Jag är nu jättetrött och måste dessutom försöka hitta en ny dator att jobba med när jag är på benen igen.

 8. hllviken skriver:

  ⁉️⁉️ Mer mysko……

  • Peter Harold skriver:

   Tusen tack för den intressanta länken. Jag är inte säker på att dessa affischnamn (som t.ex. fru Obama) är de verkliga konspiratörerna som lägger sina händer i händelserna. Däremot kan det ändå finnas samband i kretsen kring dem och händelserna. Dylika möten ger tillfälle för att på ort och ställe ge klartecken medelst sublima signaler som de införstådda förstår.

 9. Zlatan skriver:

  SVT:s politik!
  Ingen på SVT vill skriva under på artikeln för dem vill inte ”kränka” politiska klubben polisen och samtidigt hylla POLITIKERN Greta Thunberg i artikel dagen innan😆
  VARFÖR FANNS INTE GRETA THUNBERG MED I LONDON??? ELLER PEDDO PÅVEN???
  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/over-700-gripna-vid-miljoprotest-i-london

  • Zlatan skriver:

   https://m.imgur.com/gallery/mARQ5uY

   Över 700 gripna vid miljöprotest i London
   Publicerad igår 17.41
   Över 700 personer greps på lördagen i samband med klimatprotester i London. Protesterna har pågått i sex dagar och yttrat sig i olika former av civil olydnad.

   I dag blockerade demonstranter en av broarna över Themsen, samt en av de mest trafikerade korsningarna i innerstaden, skriver Reuters.

   Under veckan har man bl.a. limmat fast sig i varandra, klättrat upp på tåg och mobiliserat vid flygplatsen Heathrow. Demonstranterna vill bl.a. att den brittiska regeringen utfärdar ett nödläge för klimatet.

   Publicerad:20 april 2019 17.41
   Uppdaterad:20 april 2019 17.41

   Hittat fel i texten? Skriv och berätta.

   SÅ ARBETAR Vi PÅ SVT
   SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

  • Zlatan skriver:

   Är Stefan Löfven Greta Thunbergs pappa? 😉
   https://m.imgur.com/gallery/vEEglMx

 10. Lars Lindeberg skriver:

  Att folket är dumma i huvudet är klart bevisat och särskilt svenska folket!
  Dagligen är vi serverade hur Nationalsocialismen är djävulsk och att de begick många illgärningar!
  Ta reda på verkligheten och titta dig omkring då får du en helt annan bild!
  Det som Nationalsocialisterna är beskyllda för att ha gjort är bagateller mot vad Amerikanarna har gjort och gör än idag med hjälp av kommunisterna!
  BAGATELLER!
  TITTA BARA PÅ HUR SVERIGE SER UT IDAG OCH HUR DESS BEFOLKNING BLIR BEHANDLAD!
  Samma gäller också i alla våra länder!
  Alla de miljoner som gav sina liv för kampen mot Nationalsocialismen roterar i sina gravar när de ser vad det har blivit av deras ”KAMP”!
  Straffet som väntar svenska folket kan inte bli hårt nog för det kommer var så säker!
  DET ÄR BAR EN TIDSFRÅGA!

  DE STÖRSTA OCH VÄRSTA KRIGSFÖRBRYTARNA GENOM TIDERNA ÄR AMERIKANARNA DE VÄNTAR OCKSÅ PÅ EN BESTRAFFNING AV OANADE PROPORTIONER!
  DEN SAKEN ÄR OCKSÅ SÄKER 100%!

  Btw där är mycket bugs (virus) i det du använder så det är inte konstigt att du har problem med dina datorer! De försöker nog få tyst på dig!

  Mvh Lars Lindeberg

 11. Lars Lindeberg skriver:

  Att folket är dumma i huvudet är klart bevisat och särskilt svenska folket!
  Dagligen är vi serverade hur Nationalsocialismen är djävulsk och att de begick många illgärningar!
  Ta reda på verkligheten och titta dig omkring då får du en helt annan bild!
  Det som Nationalsocialisterna är beskyllda för att ha gjort är bagateller mot vad Amerikanarna har gjort och gör än idag med hjälp av kommunisterna!
  BAGATELLER!
  TITTA BARA PÅ HUR SVERIGE SER UT IDAG OCH HUR DESS BEFOLKNING BLIR BEHANDLAD!
  Samma gäller också i alla våra länder!
  Alla de miljoner som gav sina liv för kampen mot Nationalsocialismen roterar i sina gravar när de ser vad det har blivit av deras ”KAMP”!
  Straffet som väntar svenska folket kan inte bli hårt nog för det kommer var så säker!
  DET ÄR BAR EN TIDSFRÅGA!

  DE STÖRSTA OCH VÄRSTA KRIGSFÖRBRYTARNA GENOM TIDERNA ÄR AMERIKANARNA DE VÄNTAR OCKSÅ PÅ EN BESTRAFFNING AV OANADE PROPORTIONER!
  DEN SAKEN ÄR OCKSÅ SÄKER 100%!

  Btw där är mycket bugs (virus) i det du använder så det är inte konstigt att du har problem med dina datorer! De försöker nog få tyst på dig!

  Mvh Lars Lindeberg

 12. Greta Thunberg skriver:

  ”1 065 klimataktivister gripna i London”

  Publicerad idag 16.23

  Totalt 1 065 människor har gripits i samband med klimatprotesterna i London. 53 misstänks för att bland annat ha hindrat trafiken i staden.

  Demonstranter från gruppen Extinction Rebellion har under den gångna veckan blockerat flera platser, bland andra Oxford Circus och Parliament Square.

  Polisen har uppmanat dem att flytta sig till Marble Arch, där protesterna tillåts fortsätta. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg höll på söndagen ett tal vid Marble Arch där hon uppmanade demonstranterna att aldrig ge upp sin kamp för klimatet.

  GRETA THUNBERG ÅT RÄKMACKA MED SIN PAPPA STEFAN LÖFVEN MEDAN POLISEN MISSHANDLADE 1100 PERS 🤔
  https://m.imgur.com/a/CKNiAUv

  RELATERAT
  Massgripande efter klimatprotester i London
  16 april 2019
  Klimatprotester i Europa: Aktivister gripna i centrala London

  SVT Nyheter
  Publicerad:22 april 2019

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s