LÄGG NER MSB!

Bästa läsare!

Om jag hade en sån där klagoblogg, ni vet där en medelålders man sitter och öser galla över allting han retar sig på, så skulle jag kunna göra det på heltid. Alltså, bläddra/scrolla i nyhetsflödet. Vilket ska man bli mest förbannad på?

Kronkurs i nivå med statskuppsdrabbat land? Bilbränder? Rånligorna mot pensionärerna? Gangsterkrig? Regeringens kamp mot skytterörelsen? Gymnasieamnesti för afghaner (och snart för deras anhöriga…)? Ministrar som bondoffrar generaldirektörer för valresultatets skull? Rusande bensinpris ? Dold inflation – hög faktiskt inflation? Ideologisk (vänstervriden) indoktrinering i public service? Klimat-Gretas upphöjelse till officiellt helgon? Att hälften av studenterna underkänns i matematik? (Om de pluggade istället för att klimatstrejka så kanske de skulle prestera bättre…!) Att Sverige flyger in i en kris så att de tiggande zigenarna börjar resa ut ur landet?

Nä, idag väljer jag… (handen ner i tombolan, och upp med lappen på dagens vinnare):

Krismyndighet fokuserar på svenskt anseende!

När Dan Eliasson utsågs till generaldirektör för Myndigheten för Samhällsberedskap förstod vi alla att MBS skulle bli mer politiserat. Jag skulle vilja säga att mycket tyder på att MBS är den svenska djupstatens periskop. Man kan ana vad de har i sikte. Men hur lätt de tog vid senaste riksdagsvalet när valmyndigheten brakade sönder och låg nere under rösträkningen. ” – För mycket trafik”. ” – Val.se var för framgångsrikt”. Däremot var de indignerade på förhand över ”utländska försök till påverkan, vi säger inte Ryssland men ni vet att vi menar Ryssland”. Typ.

Nu är MSB ute och viftar igen. Statens Television säger på sin hemsida:

Att den negativa bilden av Sverige förstärkts av olika aktörer utomlands de senaste åren bekymrar flera svenska myndigheter. MSB stärker arbetet för att minska riskerna för effekter på Sverige.

Jag försöker förstå. Om Sverige har dåligt anseende utomlands… vad kan då MSB göra åt det? Bekämpa yttrandefriheten i de länder där man fått upp ögonen för vad som sker här (och som talar om det som svenska myndigheter och medieetablissemang föredrar att förtiga)?

Mer via SVT:

I omvärlden finns det faktiskt flera aktörer som använder Sverige som ett dåligt exempel i flera fall av inrikespolitiska skäl. Och det i sin tur har gjort att man har förstärkt en negativ bild rörande Sverige utomlands så att om du sitter utomlands och googlar på Sverige så poppar det upp brinnande bilar och inte Pippi Långstrump istället, säger Mikael Tofvesson, enhetschef och ansvarig för arbetet mot påverkanskampanjer vid MSB.

Jag ska inte utveckla en oändlig tankebana här, utan jag föredrar att säga det så pass kärnfullt det bara går. MSB måste avvecklas. Åsikter om skogsbränder kan läggas i riksdagens jordbruksutskott. Eventuella naturkatastrofer är en angelägenhet för räddningstjänsten och sjukvården. Det enda konkreta MSB kan göra är att klaga på att alla andra inte haft god beredskap. Guess what! Den informationen kommer tusentals eller hundratusentals ilskna medborgare att förmedla ändå. Och är de tillräckligt förbannade lär berörd institution göra något åt saken/förbättra sig/be om ursäkt.

Om staten är bekymrad över att landet har dåligt anseende, då borde staten ta sig en funderare på hur man gjort sig förtjänt av detta. Visserligen har negativa nyheter stark genomslagskraft, men man kan ju försöka ta till sig kritiken. Att Pippi Långstrump inte får så stort genomslag längre är kanske inte politikernas fel. Och kanske inte en sak de ska ägna sig åt heller. Men att vi har fler bilbränder, fler gruppvåldtäkter, ett skolväsende i fritt fall, en poliskår som går på knäna (och fylls på med olämpliga element), ett allmänt förfall inom alla omsorgsdiscipliner, etc, etc,… kring allt detta har faktiskt Sveriges politiker haft ett finger med i spelet. Om utlandet inte vill förhandla, handla eller besöka oss är inget vi ska klandra omvärlden för. Det är vi som odlar bilden de får.

Och just nu är synen verkligen inte vacker…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till LÄGG NER MSB!

 1. bjornwiklund skriver:

  Jaa antingen är tillståndet gott. (Kallas läget OK)

  Eller så är inte läget OK och då är det f_n så mycket bättre att fixa/förbättra läget än att måla en rostig bil för att den ska se ny ut.

  Att vi haft tillkortakommanden i alla tider (ni vet så här har det alltid varit osv) är inte nytt.
  Och visst har ansvarig/ansvariga duckat för verkligheten fakta osv tidigare också…..

  MEN
  nu går tanken till båten där gästen beställt isvatten:
  ”Fröken, FRÖKEN visst beställde jag ett stort glas isvatten… men,
  MEN det här är ju löjligt.”

  • Peter Harold skriver:

   Japp, det är Titanic man tänker på när man ser Sverige. På väldigt många håll hör jag samma sak. Men ingen vet vad man ska göra åt det hela, och låter sossepatrasket regera vidare.

 2. Ping: LÄGG NER MSB! – Suzie Weathers

 3. Arne Groningsson skriver:

  Precis!
  I Spanien har man en kanal, som varje morgon djupgående debatterar ”gårdagens/nattens brott”, och vanligtvis följs händelsen i veckor eller tills förövaren är gripen.
  Inte som I Sverige, man hör att det hänt nått och sen är det tyst fram tills dom faller.
  Mitt i programmet slog man sig för bröstet och konstaterade att Spanien inte är det mest ”kriminella” landet i Europa, utan dessa finns i Skandinavien.
  Javisst, trots att Spanjoren är måttligt språkbegåvad, så har dom information, statistik osv att tillgå, och vad ska Sverige göra åt detta? nada…

  • Peter Harold skriver:

   Japp, mycket som händer här i Sverige passerar som ett brus. Eller som knallarna under tidig nyårsafton. De hörs emellanåt, men man har slutat att bry sig efter en stund.

 4. Vi som brukar samlas här på detta eminenta forum. Vi kanske snart ses i omskolningslägret. Det känns som om det mer och mer drar ihop sig till mer dramatiska förändringar i samhället.

 5. Peter Sjöström skriver:

  Göran Persson på sin tid for ju ut med att alla som pratade ont om Sverige skulle brännmärkas . Mycket brännjärn i elden/ glöden på gång . Att MSB skall bort är vi alla på denna sida med på . Det bör väl snart ske av sig själv enär denne Elissaon styr . Detta landet och dess styre kommer att få mer dålig kritik undan för undan . Omskolningslägret kan kanske inkorporeras med Södertörns Högskola . Där finns ju pedagoger och mentorer av den rätta sorten för dessa omskolningar de vill att vi bör / skall genomgå . Tänk den dagen det är Genuspedagogik på schemat ?? Nej jag slutar här . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Dan Eliasson ska få ta hand om latrintömningen vid lägret i Finspång, enligt ett dokument som jag sett. Visserligen bara i form av ett utkast, men det kan nog bli officiellt om en inte alltför avlägsen framtid.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s