Kommer Expo att räkna upp hur många punkter som Sions vises protokoll fått rätt på?

Bästa läsare!

Den statliga propagandamyndigheten Forum för levande historia ska tillsammans med den statligt finansierade åsiktspolisen i Expo hålla en fortbildningsdag för skollärare kring ämnet ”antisemitiska konspirationsteorier”. En av huvudpunkterna blir ett föredrag om Sions vises protokoll. I inbjudan skriver de följande:

Protokollen fick stor betydelse för spridningen av myten om en judisk världs-konspiration, liksom för tankefiguren om ”judebolsjevismen”. Innan dess hade protokollen fungerat som antisemitiskt propagandavapen i Ryssland, och fram till 1945 ingick de i de tyska nazisternas litterära kanon.

Det är den vänsterorienterade journalisten och författaren Kent Werne som ska berätta om Sions vises protokoll, sannolikt meriterad utifrån sin bok ”Allt är en konspiration : En resa genom underlandet” av Ordfronts förlag. Om den boken har jag inte skrivit något om, men däremot om just ”Sions vises protokoll” som jag läste för fem-sex år sedan. Jag tycker att den bloggposten står sig än idag: ”Hur många står upp för yttrandefriheten – på riktigt? Provläsning ur bannlysta ”Sions vises protokoll”.

Jag skrev:

Kritiken mot att ”Sions vises protokoll” säljs i bokhandeln handlar för den som aldrig läst verket om ”en antisemitisk hatskrift”. För mig som trots allt läst femton av tjugofyra kapitel handlar verket om betydligt mer – det skrämmer mig att denna bok oavsett upphovsman beskriver vår egen tid och metoderna för att föra oss hit där vi står idag. Frågan är inte om huruvida en grupp judar i slutet av 1800-talet samlades och upprättade en agenda för hur man skulle erövra världsherravälde i hemlighet (även om vissa forskare faktiskt menar det). Frågan handlar istället om vilka som idag – hundra år senare och därefter – är ansvariga för att utvecklingen i många fall har gått precis i den riktning som boken beskriver. När man ställer sig den frågan förstår man faktiskt varför de etablerade medierna inte vill att vi tänkande medborgare skall få läsa skriften med kritiska ögon.

Sett ur detta perspektiv kan jag bara konstatera att Forum för levande historia gör fel som lyfter fram Sions Vises Protokoll som en antisemitisk konspirationsteori när boken i själva verket uppenbarligen fungerar som en manual för tyranner, och att en stor del av dess innehåll förverkligats – även om den är en ”förfalskning” i den mening att den inte alls skapats av en grupp judiska konspiratörer (i detta fall den judiska kongressen). (Fan tro’t att så inte är fallet!)

I läroplanen för den svenska skolan anges att eleverna ska lära sig kritiskt tänkande. Jag tror att vi måste börja med lärarna. De kommer inte stiga in på seminariet för att bli kritiska tänkare i den bemärkelsen att de kommer ifrågasätta de som sätter agendan för samhällsdebatten. Istället kommer de programmeras att avfärda elever som verkligen är kritiska tänkare. Vad sägs om denna programförklaring av arrangören:

Många inflytelserika konspirationsteoretiker återupprepar dessutom, medvetet eller omedvetet, de tan-kefigurer och anklagelser som finns i protokollen, utan att direkt nämna texten eller judarna vid namn. Det kan handla om fixeringen vid mäktiga bankirer, att George Soros påstås styra flyktingströmmar och medier, eller om en så kallad New World Order – en tyrannisk världsregering.

Att George Soros styr flyktingströmmar är bevisat och kan inte anses vara en konspirationsteori. Jag hade själv nöjet att i oktober 2015 publicera ett av mina mest lästa bloggposter: ”Hur inblandad är George Soros i de svenska vänsternätverken? (Från ax till limpa inom den globala flyktingindustrin)”. Jag hade säkert formulerat mig elegantare om jag tagit mig mer tid, men ämnet var angeläget och sanningen var smått chockerande för mig.

Vi kan här konstatera (se länken här ovan) att George Soros mycket riktigt är involverad i flödet av migranter (och inte enbart ”flyktingar”, vilket vi blev varse om redan år 2015). Det betyder att det som Forum för levande historia kallar för en konspirationsteori i själva verket är bevisat och i högsta grad verklighet. Ska en svensk myndighet verkligen fara med osanning? Det här är faktiskt förbannat allvarligt. Jag anser att Forum för historia är ytterligare en av de institutioner som ska läggas ner, jämte SVT, SR och MSB.

Programmet för fortbildningsdagen finns att ladda ner härifrån: [LÄNK] Jag hoppas att fler vill uttrycka sig kritiskt om denna verksamhet eftersom Forum för levande historia liksom Expo utgör ett av de största hoten mot yttrandefriheten och det demokratiska samtalet i vårt land.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Kommer Expo att räkna upp hur många punkter som Sions vises protokoll fått rätt på?

 1. Risto Matinen skriver:

  Jaha, man ska kanske anmäla sig för att frottera sig på nära håll med femtekolonnarna?

  Hur ser de ut, hur stinker de och hur får man tag på förrädarna? Konstigt att inte flera av dem redan dött av (o)naturliga skäl…

 2. Andersson skriver:

  Sions vises protokoll är en välkänd konspirationsteori, men en som är mera känd är Newtons tyngdlag och att den väl beskriver hur äpplena faller gör den inte mindre konspiratorisk. Sedan har vi den om att Hitlers farfar var jude. Farmor var hushållerska i den judiska familjen Frankenberger och den drygt 20-åriga sonen gjorde henne med barn. Hon flyttade då tillbaka till trakterna kring Baunau och skall fått ekonomiskt stöd från Frankenbergers tills Hitlers far blev vuxen. Det är väl känt att Hitler hade en konflikt angående detta med sin halvbrors son. Det som naturligtvis är förvånande är att Hitler hade sådan makt att han fick arkiven rensade så det idag inte går att finna någon information om Frankenbergers i Graz. Det man använder som bevis för att detta är en konspirationsteori är att judarna var förvisade från Österrike-Ungern vid denna tidpunkt vilket är en sanning med modifikation. De slutade att öppet bekänna sig som judar och blev i regel lutheraner. Skall inte säga de flesta men väldigt många centraleuropéer hittar jude- eller kazarblod om de rotar runt lite i släkten och går några generationer tillbaka. Huruvida Hitlers farfar var jude eller inte lär aldrig bli utrett för vilken jude eller nazist skulle gilla en sådan sanning? Två som är överens om att sanningen inte skall fram men av olika orsaker – Det fick mej att tänka på en annan konspirationsteori, Estonia. Lusitania fick ett ultimatum 1915 att sluta smuggla vapen från USA till England annars skulle Tyskland betrakta fartyget som ett krigsfartyg och sänka henne. Det ryktas om att Estonia t.o.m. smugglade i bägge riktningarna. Vem är störst skurk? Den som utsätter civila genom att bryta mot ett ultimatum eller den som sänker fartyget? Eller kanske skurken är Jeltsin som var för full för att kunna stoppa eländet, eller kaptenen som inte låg kvar i hamn trots vädret vilket gjorde den skarpa varningen katastrofalt dödlig? Tacka fan för att man ville klä in Estonia i betong.

  • Peter Harold skriver:

   Utöver detta har jag ett svagt minne av att byn där hans far växte upp kom att användas som skjutfält av tyska armén när Hitler lyckats ta kontroll över regionen… Allt ödelades.

   • Andersson skriver:

    Låter som ett klokt beslut, alla dessa byggnader och allt detta folk på samma ställe riskerade att de suggesterade en massa falska minnen som kunde urspåra i diverse konspirationsteorier. Det sände dessutom en tydlig signal om hur viktigt det är att tänka rätt och inte tänka fritt. Sedan var väl Hitler inte den största antisemiten utan slagen med hästlängder av Himmler som kanske lagt beslag på ett och annat dokument angående Frankenberger. Himmler hade även stora betänkligheter när det gällde Heydrich ursprung som av sina mannar i armen innan han anslöt sig till nazistpartiet kallades för Moses Händel. Himmler besatt nog många hemligheter om både diverse nazister och kontakterna med England när han greps av engelsmännen i Nordtyskland och svalde cyanidkapseln, eller om engelsmännen mosade in kapseln i hans käft och slog igen den för gått för att slippa att han yttrade en massa konspirationsteorier. Hur som helst Hitler var helt tokig, hur kan man kalla ryssar och slaver för untermenschen och inleda ett utrotningskrig mot dessa? Hade han inte hört talas om ryska vetenskapsmän och framförallt aldrig sett några ryska kvinnor? Var han homosexuell? Vilken heterosexuell man skulle kunna tänka sig att utrota dessa godingar? Ungefär som att utrota söta smultron, jordgubbar och hum, nej vilken jävla dåre utrota RYSKA KVINNOR! På tal om ryska kvinnor tror det är dags att surfa vidare till en annan webb site, bye, bye

    • Peter Harold skriver:

     ”Hade han inte hört talas om ryska vetenskapsmän och framförallt aldrig sett några ryska kvinnor? Var han homosexuell? Vilken heterosexuell man skulle kunna tänka sig att utrota dessa godingar?”

     Det är inte osannolikt att herr Hitler hade problem med sin sexuella identitet. Det kan dock rent av vara så att han var asexuell eller sexuellt underpresterande. Han var definitivt ingen Bill Clinton. Men med detta kan också följa att han hade problem med empati. Detta sägs visst motsägas att han blev vred när han hörde hur djur misshandlades och vanvårdades, och därför ville han att armén skulle motoriseras (så att hästarna slapp plågas). Man kan fråga sig om Hitler rent av hade samma psyke som dagens s.k. djurrättsaktivister? I mycket finns det en hel del av en miljöpartist i hans mentala läggning.

 3. hellertz skriver:

  Tack Peter för inlägget. Kan berätta att jag skrivit artiklar både om Kent Wernes bok, se –
  http://www.piahellertz.com/Ar_allt_en_konspiration.pdf samt EXPOs ”utbildningsmaterial” för att lärare ska kunna ”hjälpa” elever som börjar ”tro” på konspirationer att sluta med det – se

  Klicka för att komma åt Med_myter_som_vapen.pdf


  Tankepolisen är i full aktivitet… Vi ska sluta tänka fritt, vi ska tänka rätt… Eller som det står på Uppsala universitet: ”Att tänka fritt är stort, men tänka rätt är större!”
  Tack och lov börjar alltfler, trots Uppsala universitet och EXPO, att tänka fritt…!

  • Peter Harold skriver:

   Det finns ett par rader där jag definitivt gör high five med dig, Pia:

   ”Jag har inte samma resurser bakom mig som Kent Werne verkar ha haft med tanke på hansmångaresor, konferensavgifter, mässor, eventuellahotellnotor, kontakter för att kunna intervjua ”insiders” m.m. En liten elak ”konspirationsteoretiker” bakom mitt ena öra viskar: ‘Vem har betalat?'”

   Detta var exakt min tanke när jag läste hur han berättade om att han rest kors och tvärs och varit med på olika event som handlar om konspirationer. Särskilt iögonfallande är detta då jag härom dagen kom i beröring med en författare som själv skriver böcker på temat och bokstavligt talat inte ens har råd med papper till sin dator och använder flickvännens internet för att kommunicera med omvärlden. Hans böcker ger inte mycket pengar eftersom tryckkostnaderna är höga och förlagen tar den mesta vinsten (som är blygsam redan från början).

   • hellertz skriver:

    Mitt hjärta gråter när jag hör om författaren du mötte som inte ens har råd… Jag vet att det inte ger mycket pengar att skriva böcker. Jag har nyligen skrivit min sjunde och jag har inte tjänat många kronor. Men när ”Skriv-Anden” blir för stark så går det inte att motstå… 😀

  • Björn Sveninge skriver:

   Rätt åsikter stöds och felaktiga förföljd.
   Med felaktiga menas sådana åsikter som inte är godkända av dem som styr världen och har makten.
   Att hävda motsatsen kräver ett övermänskligt mod som är få förunnat.
   David Irwing hör till den senare kategorin.
   Dessutom är det en upplevelse att lyssna på riktig engelska som inte bara är frågan om uttal utan även logik.

 4. Hans Brattberg skriver:

  Just så. Tänk rätt! Vad rätt du tänkt, vad du i kärlek vill, vad skönt du drömt kan ej av tiden härjas. Det är en skörd som undan honom bärgas ty den hör evighetens rike till. (Viktor Rydberg)

 5. Peter Sjöström skriver:

  Som vanligt vill jag tacka er skribenter för texter som jag känner är viktiga . De innehåller så vederhäftiga analyser samt vad jag anser fakta . Forum för fårskallar var en sida i tidningen MAD som jag läste på 60 – talet . Där skrev ‘ insändarna ‘ sina frågor och ‘ redaktören ‘ svarade . Tycker att Expo och Forum för levande historia hör hemma , inte i den anrika tidningen MAD men kanske i något liknande . Seriositeten för dessa 2 företeelser är näst intill noll . Mvh Sjöström

 6. Ping: ”Allt är en konspirationsteori” – den är precis så illa som jag anade. Eller kanske rent av sämre. | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s