Om det bedrivs ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige… vem är då vår fiende och vad gör han?

Bästa läsare!

Ni som utsätter er för mainstream media och public service… kan ni bekräfta min uppfattning om att det genom dessa kanaler ägnas ett otillbörligt högt intresse för alternativa verklighetsbilder, såsom klimatalarmism, det akuta behovet av menskonst för alla samt att vi som samhälle står inför konstant press från den ryska säkerhetstjänsten, framför allt genom hemliga påverkansoperationer som undergräver svenska folkets förtroende för medierna, politikerna och det demokratiska systemet i dess helhet?

Japp, det är därför jag vänt dessa ”nyhetsförmedlare” ryggen till.

Visst, nackdelen är att jag missar Veckans SD:are som skickas ut för offentlig hängning i medierna. Jag missar också chansen att bli övertygad av den fysiskt och mentalt outvecklade kändisdottern G om varför vi ska ge politikerna mer makt att besluta mot folks vilja i klimatfrågan (företrädesvis genom förbud och fler och högre skatter) och andra frågor.

Idag kommer jag missa TV-program som ”Nedsläckt land” (om hur folk har svårt att klara sig själva när inte staten garanterar deras välmående), den danska dokumentärserien ”Världens lyckligaste land?” (som tydligen försöker slå hål på myten om att danskar är lyckligare än svenskar, vilket kan vara aktuellt att inbilla oss svenskar som nu med avund ser danskarna gå en egen väg utan ambition att göra sig till en humanitär stormakt). Jag kommer inte få se Pentagons reklamfilm ”Elitstyrkans hemligheter: USA” (Det är numera allmänt erkänt att Pentagon medverkar i dylika produktioner för propagandavärdets skull, inklusive paraderna av krigsveteraner vid sportevenemang). Jag missar även kortfilmen ”Hur det känns att vara bakis” där man får tips på att se actionkomedier efter alltför stort alkoholintag.

Jag har själv inga problem med bakfylla (jag dricker inte), men jag kan hamna i ett liknande tillstånd ifall jag inte sover bra. Dock är actionkomedier en bra distraktion för den som vill komma bort från ett obekvämt medicinskt eller mentalt tillstånd. Som t.ex. upplevelsen av att vårt eget samhälle brakar samman i slow-motion…

Ja, jag vet. Du ser det inte på nyheterna. Den enda harm som drabbar oss är att en SD-politiker tagit nån väninna på brösten, att isbjörnarna håller på att dö ut för att svenska män äter kött (nope, isbjörnarna dör inte ut), att de ökade sexbrotten inte beror på migration samt att ingen grupp ska ställas mot den andra nu när ladorna börjar tömmas. Regeringen har kontroll på läget, och skulle det värsta inträffa är det klimatsmart att äta insekter. Bara så ni vet…

Med andra ord, det är en pedagogisk uppgift att försöka upplysa svenska folket vad som händer i samhället på riktigt, om dessa till äventyrs enbart valt att förlita sig på systemmediernas tolkning.

En del människor som vågar utmana etablissemangets verklighetsbild påstår istället att vi befinner oss i ett lågintensivt inbördeskrig.

Jag tror att om man utvecklade detta resonemang till mer än texten på en bakrutedekal så tror jag att många skulle bli smått förfärande över sakernas tillstånd, och det skulle även uppenbara sig en synlig trend i utvecklingen. Jag vet inte om det ännu tagits en helhetsbild – à la kommissionsutredning – kring det hela, men det finns många fenomen som bör väcka svenska folket ur sin mentala bakfylla.

Ett dilemma är att identifiera de stridande parterna i detta lågintensiva inbördeskrig. Tro mig, det kan vara komplicerat att förstå turerna och begripa vilka aktörer som är vem i ett mer uttalat konventionellt inbördeskrig, som t.ex. i Syrien. Här i Sverige lider vi av både hemmablindhet och ett inte alltför etablerat vokabulär kring det vi ser eller inte ser. Och många sätter alltjämt sin tilltro till stat och regering att problemen ska lösas.

Jag vill ändå försöka exemplifiera några komponenter i detta lågintensiva inbördeskrig. Och jag gör det med utgångspunkt från vad som hänt i Södertälje där ett hemtjänstföretag fick däcken på sina ronderingsbilar sönderskurna så att inte personalen kunde åka hem till de gamla som behöver hjälp i ett område som inte är komplett ghettofierat. Jag kan inte säga vad som är orsaken till det aktuella dådet, men händelsen visar på hur pass känsliga vardagsfunktionerna i vårt samhälle är. Vad händer om en aktör systematiskt får sina bildäck sönderskurna och inte kan utföra sitt uppdrag? Jo, förutom att klienterna inte får sin vård kommer aktören att förlora ekonomiskt och på sikt kanske nödgas att av-etablera sig.

Ett liknande exempel som visar hur pass kostnadskänsliga näringsidkarna är finner jag i skadegörelse mot butiker. Jag tänker här bl.a. på guldsmedsbutiker där – i synnerhet de som är egenföretagare – inte har råd att försäkra sina skyltfönster (i slutänden brukar självrisken bli lika dyr som glasrutan, plus kostnaden för premierna). Och det finns t.ex. butiker inne i Stockholms centrum som inte haft råd att byta ut sönderskjutna skyltfönster p.g.a. dessa kostnader. Så här uppenbarar sig en metod för det svenska samhällets fiende när denna vill styra om vilka som får agera som näringsidkare, och vilka som inte får det. Mycket tyder på att det är detta som skett i bl.a. Malmö under de gångna årtiondena sedan det svenska civilsamhället förlorade kontrollen över det citynära territoriet.

Allt detta avfärdas som kriminalitet och förklaras med ”socioekonomiska faktorer”. Med andra ord, det är lätt att vara stat i det svenska samhället. Än så länge. Stefan Löfvén behöver bara blunda för att problemen ska försvinna för honom. Men för svenska folket är problemen kvar – och växer.

Vi kan ta fler exempel, som t.ex. brevbärare som inte kan fullfölja sin utdelning p.g.a. yttre hot. Kollektivtrafik som får vända mitt på linjen p.g.a. stenkastning från broar. Ambulanser som måste ha poliseskort under sina hämtningar. Poliser som stannar vid en stadsdelsgräns för att deras närvaro annars kan ”trigga” upplopp. Socialhandläggare som hotas ifall de inte bifallet oberättigade utbetalningar. Politiker som mutas av organisationer och stödjer religiös fundamentalism mot avgörande röstunderlag. Och så vidare.

Allt detta beskrivs som spontana händelser, vilket är illa nog om så är fallet. Men om vi har så stora problem som vi har idag bara p.g.a. ”ungdomsgäng”, vad kommer vi då inte stå inför när angreppen är välorganiserade och uppbackade av resursstarka krafter?

Jag fick nyligen en observation från en person som bor i södra Stockholm och passerade en grupp flyktingar som flyttat in på en nyligen etablerad flyktingförläggning i närheten av Globen-området. Denna grupp var ute och spelade brännboll på en idrottsplats. Inget förargande i detta, men personen observerade att nästan samtliga män var vid mycket god hälsa, i åldern 20-35 år och osedvanligt trimmande i denna lagsport. Spelarna hanterade bollspelet utan fumliga manövrar. Att bollen tas i lyra gång på gång tyder på skicklighet, men här var skickligheten anmärkningsvärt hög. För den som sett skolklassernas familjeutflykter vet hur detta spel kan förvandlas till komedi, med pappor som får bollarna i huvudet (tennisbollen, alltså), mammor som snubblar baklänges och barn som går vilse på brännbollsplanen. Men icke här. De brännbollsspelande invandrarmännen – inga kvinnor var närvarande – spelade med nästan militär precision, trots att spelet i huvudsak bara praktiseras i de germanska länderna (och i Minnesota).

Jag tror inte att detta vittnesmål är vare sig unikt eller ens överdrivet. Hela den migrationsvåg som kom runt 2014-2015 och som fortsätter än idag (bl.a. med benägen hjälp från både centerpartiet och kristdemokraterna) har i hög utsträckning handlat om unga män från Mena-länderna – män som valt att fara till Sverige istället för att försvara sina familjemedlemmar som stannat kvar i de ”krigsdrabbade” länderna.

Man bör därför ställa sig några kritiska frågor som avviker mot det svenska maktetablissemangets agenda. Om det bedrivs ett lågintensivt inbördeskrig… vem är då vår fiende och vad gör han? Spelar brännboll? Vad kommer han göra sen när han spelat klart och får ett annat kommando?

Ja, vem behöver actionkomedier när Sveriges politiker är clowner samtidigt som vi kanske har ett riktigt inbördeskrig runt knuten som väntar oss…?

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Krig & fred, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Om det bedrivs ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige… vem är då vår fiende och vad gör han?

 1. SasjaL skriver:

  Apropå insekter, nu har det visat sig att vindkraftverken har ytterligare ett allvarligt problem, utöver lågfrekvent buller, diverse miljöaspekter samt dödandet av fåglar och fladdermöss:

  https://www.nrk.no/norge/tysk-vindkraft-dreper-1200-tonn-insekter-arlig-1.14565780

  Hur ser det ut i andra länder, där vindkraften ses som den ‘ultimata’ lösningen på elförsörjning? Det hela gör vindkraften än mer ineffektiv, utifrån vad man kan utläsa av artikeln (studien). Någon reflektion från svensk media? [ret]

  Detta i tillägg att det rapporteras ifrån olika delar av världen, att man upptäckt att det är färre eller inga insekter i närheten av mobilmaster och då handlar det ändå inte om 5G. Hur detta påverkar pollinering och födotillgången för bl.a. fåglar och fladdermöss, behöver man inte vara i nivå med Einstein för att kunna räkna ut. Är det en slump att förekomsten av vilda bin, de viktigaste pollinerande insekterna, har minskat i takt med utbyggnaden av mobilnäten? [ret]

 2. Risto Matinen skriver:

  Bekänner att jag inte orkade läsa hela PH:s text. Det är redan för mycket även om man kan allt som beskrivs. Vad pysslar svenskarna med som inte vill veta hur det står still eller snarare går utför?

  I bästa fall ser de på ”Lets dance”…

  Va, frågar du dig då, som läst vad jag skrivit tidigare…

  Jomen, i jämförelse med all perversion som försökt förstöra pardans, även i det programmet så har de misslyckats att göra det till en perversuppvisning…

  • SasjaL skriver:

   Jag betraktar ‘Lets dance’, ‘Robinson’, ‘Melodiskvalet’, ‘Big Brother’, ‘Parlamentet’, ‘Så ska det låta’ etc. som Dum-TV, alla mer eller mindre riggade, dvs. ett sätt att flytta befolkningens fokus från betydligt viktigare saker …

 3. Pingback: Om det bedrivs ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige… vem är då vår fiende och vad gör han? — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 4. Björn Sveninge skriver:

  Det handlar om parasitism och är ett normalt fenomen i naturen.
  Parasiten skall inte dömas, den utnyttjar bara sin möjlighet att leva på andras bekostnad.
  Felet ligger hos den som låter sig utnyttjas utan att göra Motstånd…))
  Ibland, ganska ofta i historien, har parasiter som blivit alltför vågade blivit utslängda och på så sätt befriat värddjuret från plågan.
  Man kan också spekulera i om huruvida parasitism är enbart av ondo.
  I den mänskliga världen så brukar parasiten administrera drogodling och försäljning av desamma.
  Det kan handla om sprit eller om narkotika, i Kina så lyckades inte boxarupproret och det fick förödande konsekvenser för samhället i form av bruk av narkotika.
  I Afganistan har parasiten återetablerat vallmoodlingen som talibanerna satt stopp för.
  Det ryktas förresten om att det skall bli något galej i Finspång mot parasitism.
  Så det positiva skulle kunna vara att offren inser att utan kollektivt motstånd, socialism? så kommer parasiten att ta kål på värddjuret och på så sätt slå undan benen för sig själva.

  https://alltombiodling.se/tag/parasiter/

 5. Björn Sveninge skriver:

  Intressant Sasja.
  Isåfall tror jag det finns hopp för nu har sveriges virus lagt in overdrive i en uppförsbacke.
  För att få lite distans och något annat och tänka på, titta på denna faschinerade video från Iran!

 6. Peter Sjöström skriver:

  Som vanligt en läsvärd text från Herr Harold och er som kommenterar . Helt i linje med mina tankar om landets situation . Ett experiment för att se om det kan lyckas att förstöra ett fungerande land . Var på ett möte för ca 8 år sedan om Vattenderektivet som var på tapeten då . EU ( förstås ) och länsstyrelserna låg bakom det . Mitt län Värmland hade några vattendrag som skulle hållas renare . Frågade då om orsaken var att landet skulle göras om till en aldrig sinande källa av friskt vatten till övriga Europa , vårat jordbruk håller ju på att dödas och övrigt liv och leverne försvåras ? Svaret blev att så var det inte . Många deltagare sade efter mötet att de fick en tankeställare . Tycker att det hela ser ut som att vi ska slitas i stycke . Vilka som ligger bakom har i vart fall jag helt klart för mig . Den grupp kring David Swarts som på 60 – talet drog igång detta projekt talar sitt tydliga språk . De har resurserna . Vi har tillgångar de vill åt . Har man läst Kevin Mc Donalds böcker framgår det hur mångt och mycke planeras och av vilka samt i vilket syfte . God helg önskar Sjöström

 7. Peter Sjöström skriver:

  Svenska bromsar av fabrikat ISR äro det bästa av bromsar att nyttja . Mvh Sjöström

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s