God ny nationaldag på er, kära läsare!

Bästa läsare!

Jag ber att få önska er en trevlig nationaldag. Själv ska jag ägna den långt från karnevalsyra och högtidstal. Jag ska nämligen dra iväg ut på landet och sedan kliva ombord på en båt och därefter konspirera mot staten tillsammans med mina kumpaner. Eftersom jag inte är förtjust i att resa till havs och insisterar på att båten vi reser med ska ha en livbåt så har vi löst min ångestkälla genom att… ironiskt nog… färdas i en livbåt under 6 juni.

Jag hade annars tänkt att blogga om ”debatten” mellan Alexander Bard och Gustav Kasselstrand, men jag måste i ärlighetens namn erkänna att jag hittills bara hört den första halvtimman, om än två gånger. Av det jag hittills har hört måste jag säga att jag har höga förväntningar på de resterande 1,5 timmarna. Det är ingenting jag skulle säga om det var en debatt som sänts i t.ex. SVT…!

Jag har möjligtvis kanske inte så höga förväntningar på Alexander Bards språkbruk, för det är en massa i helvete, helvetes och jävlars helvete i var och varannan paragraf som han presenterar. I alla fall under den första halvtimman.

Inte för att jag är pryd, men jag inser att svordomar faktiskt inte ger särskilt hög effekt, i synnerhet inte om man först bygger upp argumentationen med ironiska underdrifter och sen brer på med kraftuttryck. Teoretiskt sett borde det ha en effekt, men med Alexander Bard fungerar det inte. Jag talar här bara om den retoriska aspekten, och det är möjligt att jag låter mig överraskas av det här fenomenet enkom på den grund att Bard annars är en produktiv åsiktsmaskin som alltid har genombrytande one-liners när han citeras, så att man här istället blir paff när man ställs inför hans kompletta resonemang i full längd och exponeras av lika delar kunnighet som språklig tölpaktighet.

Kan det vara så att Alexander Bard blivit så pass gammal att mitt undermedvetna per automatik skriker ”fail” därför att mina öron hör en nästan 60-årig person uttrycka sig med samma odisciplinerade lättsamhet som om det varit en lillvuxen 16-åring som hållit coolaste presentationen i klassen? Jag vet inte. Det borde inte ha någon betydelse, men för mig gör det. Kanske är det jag som blivit gammal…?

När jag hör avskräckande exempel säger mitt medvetande att jag ska ta lärdom och försöka formulera mig på ett lämpligare sätt, även om jag aldrig ens kan göra anspråk på att vara mer än en högst medioker orator även under mina bästa stunder.

Nå, efter att ha ägnat läsarens uppmärksamhet på detta obetydliga karaktärsmord ber jag att få skänka er frid över 6 juni. Jag är ganska säker på att jag inte missar något genom att fara ut i det vackra försommarlandskapet och njuta av frisk luft och förplägnad från mitt medhavda spritkök på någon ö vid… nä, det säger jag inte…! 😉

Hälsar eder Peter Harold

PS
Det slog mig att jag egentligen skulle blogga om ett helt annat ämne, till vilket jag måste efterfråga mina kunniga läsares åsikter om. Men jag får återkomma till detta när jag är tillbaka i mitt residens. Låt mig i alla fall få avslöja att frågan uppstått efter att jag bläddrat i en bok om vår kungafamiljs härkomst, och tryckåret är 1863…
Nå, vi tar den saken sen när jag är tillbaka.
DS

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till God ny nationaldag på er, kära läsare!

 1. Britt-Abdullah skriver:

  Bara det att Bard iförd naziuniform har satt på småhattar i Amsterdam, när han levde som prostituerad i sin ungdom där. Gör ju att man får en sorts skräckförtjusning till honom.
  Men som du säger Peter, det faktum att han hela tiden pratar som en 16-åring på fyllan och sprider one-liners omkring sig gör att det inte håller länge i en debatt.

  • Peter Harold skriver:

   Jag får ursäkta mig med att jag höll mig inomhus på fredagskvällarna som 16-åring, annars skulle jag gladeligen ha gjort samma träffsäkra liknelse som du om Alexander Bard. Kan hans uttryckssätt också ha något att göra med hans sexuella läggning?

 2. Peter Sjöström skriver:

  Önskar detsamma till alla och envar som besöker denna eminenta sida . Vad Bard beträffar så är han Bard . En speciell man i sina bästa år . Folk som svär offentligt har jag mycket liten respekt för . Har inte hört denna debatt . Ingemar Bergman svor en del . Artisterits folk uttrycker sig kanske bäst genom just artisteriet . Vad sedan Bard och Bergman presterat blir upp till gemene betraktare att avgöra . Ser fram emot Herr Harolds utlovade Kungaepos . Kanske matchar Herman Lindkvist . Mvh Sjöström

 3. Tänker du möjligtvis på att knugen kan vara en utvald? Det har jag misstänkt länge. Dels är han frimurare men hans anfader Jean-Baptiste såg ju väldigt utvald ut, med stor kran och mörkt krulligt hår så var han nog av sefardiskt ursprung. Dessa drag har väl blandats ut en hel del över dom två seklerna. Säkerligen var JBB kristen på papperet. Sålunda var han en krypto.

  • Risto Matinen skriver:

   Haha, du drar långa växlar på utseende. Jag är sjukt lik kungen till ansiktet, men har ingen genetisk koppling till karln…

   Jag är ursvensk, mitt ”nick” till trots. Till sättet är jag dock inte alls svensk, utan finsk. Därför betraktar alla mina finska vänner mig som finne, trots genetiken…

   • Du kanske borde göra ett gen-test för säkerhets skull? Om inte för annat att själv få lugnare nerver om det visar sig att du inte har nån oy vey-gen.

    • Risto Matinen skriver:

     Hahaha… Det behövs inte. Intresserade mig för släktforskning för att bl.a. spåra eventuella finska gener, främst på min mors sida.

     Har inte hittat några utländska släktingar i mitt släktträd. Inte ens tolv generationer tillbaka räknat mig som 0. Dock kan särskilt finnar missas på att de flesta då hade svenska namn. Och det finns ”hål” i släktträdet som kan indikera utlänning, men minst 50 ggr så stor chans inflyttning ifrån någon svensk socken långt bort.

   • Peter Harold skriver:

    Kungligheterna skaffade barn till höger och vänster, så man ska aldrig utesluta genetiska kopplingar… Själv har jag mitt kungliga blod rejält utspätt, och från de regenter som vi hade före de nuvarande fjollorna… 😉

 4. Risto Matinen skriver:

  Tja, denne Bard tillåts även i fulmedia breda sig ut, för att han är pervers. Han är nästan lika politisk kameleont som den supervidrige Anders Wijkman….

  Ursäkta, blev spyfärdig bara genom att tänka på skunken Anders Wijkman. Snacka om att vara köpt av (((banksterna))), liksom alla socialister är…

  Men han, Bard, har ibland en frihetlig ådra, som han kanske förstår hotas med globalisternas framfart?

  • Peter Harold skriver:

   Anders Wijkman var omtyckt för att han lämnat Moderaterna till förmån för Röda korset, och fick på så sätt fripass resten av sin karriär för den globala regimens räkning.

 5. Risto Matinen skriver:

  En del som läser och skriver här, verkar konstigt nog vara nassar. Vi som är libertarianer har inget plus för just er version av socialism, utan snarare tvärtom. Ändå häckar en del av er här…

  Vi kan möjligen mötas i att inte vi inte invaderas. Oavsett avskummens härkomst…

  Dock torde/borde ni ha problem med den enda existerande nationalistiska staten är: Israhell!

  • Björn Sveninge skriver:

   Om det vore frihetligt bara för vissa frihetliga så blir du väl ensam med Skrivaren Risto.
   Och du som pratar om att sopa till folk titt som tätt borde väl gå med i nån Motståndsrörelse)) och slåss med polisen?
   Motståndsrörelsen förtrycks som ingen annan och det är rent politiskt.
   Vore inte polisen beväpnade hade de åkt på däng.
   Idag var jag i Gävle och det påminde om cirkus och de olika djuren bara det att de alla var människor men i olika färger.
   Jag saknar tiden då Sverige var Sverige, allt är förstört och blir sig aldrig mer sig likt.
   Man kanske göra som Skrivaren, ta sin båt o fara sin väg?
   B.

   • Risto Matinen skriver:

    Om det vore frihetligt bara för vissa frihetliga så blir du väl ensam med Skrivaren Risto.

    Förstår inte vad du menar. Skulle bara jag och/eller vara frihetliga?

    Och du som pratar om att sopa till folk titt som tätt borde väl gå med i nån Motståndsrörelse)) och slåss med polisen?

    Jaha, har jag pratat om det? Och hur skulle du kunna känna till det i så fall?

    Håller med om att det var mycket bättre när Sverige var babbefritt, även om du inte uttryckte det så…

  • Peter Harold skriver:

   Det är en bra poäng. Jag skulle kunna tro att en orsak torde vara att libertarianer är väl de enda som medger andra att vara vad de är, men att systemen ska tillintetgöras så att varken socialister, liberaler, kommunister fascister eller ekologister ska kunna sabba tillvaron för andra.

 6. hllviken skriver:

  ll

 7. Pingback: God ny nationaldag på er, kära läsare! – Suzie Weathers

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s