Grattis Palestina! Ni får 50 miljarder US Dollar istället för ert land tillbaka…!

Bästa läsare!

Tydligen har den stora fredsplanen för Palestinakonflikten lagts fram av den framtida presidenten för USA, Jared Kushner.

Israel ockuperar sedan en mansålder stora delar av vad som borde utgöra nationsbildningen Palestina, däribland Västbanken och Gaza, plus de syriska Golanhöjderna som Jared Kushners svärfar, den nuvarande presidenten Donald Trump, försöker överlämna formellt till Israel så att Trumps affärsvänner i oljebolagen ska kunna få access till de syriska naturtillgångarna.

”Fredsplanen” har det formella namnet ”Peace to prosperity” och innehåller inte ett ord om Israels ockupation av Palestina eller om återlämnande av ockuperat territorium. Istället handlar det om pengar. ”The goal is to empower the Palestinian people to build a better future for themselves and their children” lyder den klatschiga målsättningen. 50 miljarder dollar, varav 13,3 miljarder är bistånd, 25,7 miljarder är lån och 11,6 miljarder är privata investeringar.

Det finns ett stycke som talar om att ”Opening West Bank and Gaza”, vilket handlar att man ska ”building new connection between Palestinians and the region” vilket ska leda till ”increase trade, reduce costs, and facilitate regional co-operation”. Regionalt samarbete? Med vem och vilka? Och faciliteterna, vad är dessa? Svaret finns i dokumentet: man ska bygga gränsstationer som har högre kapacitet och effektivare säkerhet. Och man ska därtill reparerar vägarna på den ”palestinska” sidan.

Löser denna plan någonting?

Måhända är jag lite cynisk, men i mina ögon framstår detta som att Vita huset – som är planens avsändare – erbjuder de palestinska myndigheterna 50 miljarder dollar under en tioårsperiod för att inte behöva diskutera Israels ockupation.

Hälsar eder Peter Harold

PS
När jag läser mer noga ser jag att pengarna även ska delas ut till Egypten, Libanon och Jordanien. Detta förklarar vad satsningen handlar om, nämligen kunna möjliggöra transporter mellan dessa länder och de ockuperade delarna av Palestina – via Israel. Kommer palestinierna att skicka tackkort till de amerikanska skattebetalarna för deras uppoffring? Kommer Israel att låta godset passera, eller bygger man upp en ny sårbarhet för palestinierna?
DS

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Grattis Palestina! Ni får 50 miljarder US Dollar istället för ert land tillbaka…!

 1. Andersson skriver:

  50 miljarder USD låter lite väl överdrivet. Det räcker väl att bara bygga upp skalen på byggnaderna för Israel kommer ju ändå att bomba sönder skiten när det är klart. Så har man gjort tidigare och det lär inte bli någon skillnad denna gång.

 2. Risto Matinen skriver:

  Ok. Det jag har problem med här är ”palestinier”. Finns de? Arafat kom ifrån Egypten, men var arab, men kallades palestinier. Palestina har aldrig existerat som land…

  Strunt i det, det finns värre saker att tvista om…

  Men borde vi ens bry oss? Låt semiterna slåss tills de decimerat sig själva till noll!

  • Peter Harold skriver:

   Japp. Jag håller med. För de 50 miljarderna skulle Vita huset kunna ge amerikanarna gratis popcorn som de kan sitta och mumsa på medan CNN sänder slaktklipp där semiterna förintar varandra/sig själva i livesändning.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, de har ingångar i flera nationella säkerhetssystem, och för flera år sedan var det en smärre skandal i Australien när det uppdagades att Mossad hade direktaccess in i systemet. Vad blev straffet…? 😮

 3. Peter Sjöström skriver:

  Kan man bli annat än suck suck . Nu kör vi lite tvålopera och får blickarna på annat en stund . Usrael i ett nötskal . Finns ju en karta från fyrtiotalet över regionen . Tillbaka till den . Övriga kartor är på ockuperade territorier . Israel har ju inga fastställda gränser som gäller enligt konventionen för suveräna stater . Å andra sidan så behöver inte Israel rätta sig efter lagar och regler ty de säger sig vara det utvalda folket . Valda av vem , ha ha . En jättesunami som raderade ut de utvalda ut i intet är vad man önskar sig . Mvh Sjöström

 4. hllviken skriver:

  Historien om hur Wallenberg, Frimurarna och resten av den svenska makteliten har handskats med det svenska folkets pengar och utlandsrelationer, väntar på att skrivas…

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Judarna har grävt och grävt och grävt i det området de kallar sitt och Israel och har ”fått” av Gud!
  De har fortfarande inte hittat ett enda spår att judar skulle ha bott i området!
  I stället har de kastat bort alla andra spår av folk som har bott där !
  Strata för strata!
  Hela världen har bevittnat detta utan ett ord av kritik!
  För över 50 år sedan hörde jag talas om att det finns inget enklare eller lättare än att köpa en arab orden kom från USA, den store Satan själv!
  Inom 5 år kommer vi i Sverige lyda under sharia, muslimsk lag med sina 5 olika skolor!
  Svensken kommer att bli piskad att gå in i moskéerna precis som i Saudi!
  Ser du inte riktigt fram emot detta Peter!

  • Peter Harold skriver:

   Vi får se om det går så pass snabbt. Det sker nog först i enklaverna. Blir intressant att se vad som sker inför nästa val.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Denna kom idag och svarar på allt!

    Barcelonaavtalet! Det är islam som har tagit över redan nu! Valet är helt onödigt!

    https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/06/28/barcelonaavtalet/?fbclid=IwAR1CqMq5ZYnJdWBNWW1RghC1rfQOkDrB3F4nIfTENctQJMKWMoGt6uDPyRk

    • Peter Harold skriver:

     Jag trodde faktiskt att jag bloggat om Barcelona-deklarationen för några år sedan. Jag kan inte hitta någon sådan post, och det är möjligt att jag bara svarade på någon kommentar.

     Barcelona-deklarationen är från 1995, och innehåller massor av fluff och en del självmotsägelser, såsom

     ”…respect human rights and fundamental freedoms and guarantee the effective legitimate exercise of such rights and freedoms, including freedom of expression, freedom of association for peaceful purposes and freedom of
     thought, conscience and religion, both individually and together with other members of the same group, without any discrimination on grounds of race, nationality, language, religion or sex;” [Min fetning]

     vilket sedan avgränsas genom målet att

     ”combat manifestations of intolerance, racism and xenophobia”

     och idag vet vi ju att definitionen av främlingsfientlighet är lika bred som definitionen av ”vackert väder”.

     Barcelona-deklarationen finns att läsa här:

     Klicka för att komma åt bd_en.pdf

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s