Framtidsgruppen som avvecklade sig direkt…?

Bästa läsare!

Temat för sammankomsten var: ” – Hur ska vi rädda Sverige?”. Tyvärr var det ett stort manfall, och inte var det mycket den fåtaliga skaran av närvarande kunde enas om som en bärande strategi för att rädda landet.

Jag gjorde det inte särskilt enkelt heller genom att fråga efter definitionen av vad det är som ska räddas. Den svenska kulturen i den geografiskt avgränsade yta som heter Sverige? Eller den svenska staten med skattetyngd välfärdspolitik och omvänd ras-segregeringspolitik?

Över lag tycktes välfärdspolitikens mest försvarbara huvudpunkter gälla vården och pensionärernas välbefinnande utgöra hög prioritet hos mötesdeltagarna. Över lag ansåg också mötesdeltagarna att en oinskränkt flyktingpolitik i kombination med bidrag åt allt och alla som kommit från främmande land utan att bidraga med ett nettoöverskott till rikets finanser är förkastligt. Men vilken politisk formel ska man använda för att lösa detta politiskt genererade problem.

” – Det går inte. Den globala eliten får alla partier att göra mer eller mindre samma sak i denna fråga”, sade någon.
” – Vi måste vänta tills SD har egen majoritet”, sade en annan.
De flesta utom den sistnämnda talaren fyllde salen med skratt.
” – Vad vi måste göra är att söndra vänstern, inifrån”, sade en tredje.
” – Varför då???” utbrast flera unisont. Jag själv anade faktiskt vad personen var ute efter, och mycket riktigt hade jag rätt: ” – Eftersom de borgerliga leker Följa-John med sossarna!

Jag höll med om denna idé i princip. Högern och borgerligheten i Sverige är defensiv. Ja, rent av flyktbenägen. Det finns ingen ideologisk kamp mellan vare sig blocken eller ens mellan partierna, utom ifråga om meningslösa slagord som de förmodligen inte ens själva kommer på, utan komponeras av reklambyråer.

Det som slog mig när man diskuterade varför man behöver agera – på ett eller annat vis –  är att ”utvecklingen i landet har gått åt fel håll”. Detta var alla på mötet eniga om. När det gällde frågan om vad som vore önskvärd utveckling var det knivigare att komma överens om. Flera var införstådda med att statsmakten och det politiska etablissemanget varit medium och verktyg för den uppkomna situationen, och de flesta samtyckte kring att detta är ironiskt eftersom demokratin ju sägs säkerställa vår levnadsstandard.

Jag fick min beskärda del att förklara. Eller att försöka ”försvara”. Google, YouTube och FaceBook är privata företag, och deras censur är ingenting som påtvingas via statsmakten, löd anklagelsen. Ja, det är riktigt att ett helt privat bolag må – helt enligt mina libertarianska principer – ha rätt att diskriminera sina kunder efter egna preferenser. Men är Google, YouTube och FaceBook att betrakta som helt privata aktörer?

12 juni 2013 meddelade SVT att ”Facebook received over SEK 100 million in Swedish state financial support to build the data centre”. Och så här är det rakt av i hela branschen. Amazon.com som enligt min mening är en del av US Deep State. Googles moderbolag tog emot 677 miljarder dollar i stöd mellan 2000-2018. Oftast går detta genom skattereduktion. Jag anser att skatt är stöld, men det är uppenbart att statsmakten premierar vissa bolag, och detta knappast med det enda motivet att de ska bli stora och göra sina ägare rika. I Googles fall handlar det om att kartlägga vad användarna gör, dels i eget intresse för att sälja annonser (och kanske också data), och dels för den amerikanska massövervakningsapparaten. Vi inte bara måste gilla läget – vi har ingen som står på vår sida.

Det som behövs är andra aktörer än dessa ovan nämnda. Aktörer som bestämmer sig för att sätta gränsen vid faktisk lagstiftning och inte agera polis på egen hand.

Det är här jag ser att vi måste ge akt och fokusera vårt engagemang. Vi måste bli aktivister för yttrandefriheten. En icke försumbar andel av Sverigevännerna vill gå direkt till repatrieringsprogram, men jag är inte säker på att detta kommer fungera – eller ens fungera som man tänker sig. Tvärtom. Krav på repatriering ska ligga långt ner på listan om det ska med  (för rättrogna libertarianer finns den näppeligen med på listan över huvud taget), medan krav som bevarar, säkerställer och ökar friheten ska ställas först.

Ett exempel är avskaffandet av lagen om hets mot folkgrupp. Där finns en chans att få ett bredare stöd, inte bara av andra politiska grupper, utan även bland hederliga jurister.

Sista punkten på sammankomsten var dock den sorgligaste. Inför nästa val ska fler sajter (likt Skrivarens Blogg) plockas bort. Flera är redan drabbade, och ambitionen är att i möjligaste mån också lagföra innehavarna av hemsidorna. Det finns en gissning om att man tjuvhåller på ingripandena tills efter mitten av mandatperioden, för att sedan hålla de drabbade upptagna i de rättsvårdande – ha! – systemen under valrörelsen.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Framtidsgruppen som avvecklade sig direkt…?

 1. Nu när vi riskerar drabbas av elbrist. varför skall då Sverige hysa Facebergs servrar här i Sverige? På skattebetalarnas bekostnad dessutom. Dessa serverhallar drar extremt mycket ström. När krisen kommer. Kommer då redimen prioritera leverera ström till svenne banan eller till Faceberg? Ja vad tror ni? Du får nog sitta i mörkret och masturbera, svenne lilla. Du är bortprioriterad för viktigare multinationella företag.

  • Ron skriver:

   Ska den bortprioriterade betala mer skatt?
   Är det nån mer än Westling som på allvar ifrågasätter det fascistiska skatteuttaget i Sverige och andra länder i väst?

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag tror till och med att det finns någon klausul om att de ska garanteras ström i första hand före vanliga elkonsumenter. Fast tänk vilken lycka om FB slockande. Det skulle nog behövas. Folk skulle behöva träffas och tala om demonerna face 2 face.

 2. hllviken skriver:

  Dina erfarenheter från denna sammankomst känner jag igen från liknande som jag deltagit i.

  Om alla som är kritiska till det nuvarande systemet samlade sig i en paraplyorganisation, kunde man få en stark röst.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det finns en tanke kring detta. Men jag såg inte att detta forum skulle kunna vara det paraply som behövs. Jag ser också ett behov av att samla resurser som fler kan använda, för att behålla bredden men ändå stärka marknadsföringen av budskapet.

 3. hllviken skriver:

  Polly talar kring elitens framtidsplaner för oss och gör intressant jämförelse med ”Franska” Revolutionen:

  • Ron skriver:

   Hon föreslår att folk kollektivt dumpar sina ”smarttelefoner”. Jag håller med henne om det. Smarttelefoner är beroendeframkallande och ska betraktas som elektroniska fotbojor, som elektroniskt heroin.

   • hllviken skriver:

    Vi blir lättkontrollerade slavar under makteliten.

    • Ron skriver:

     Bara om vi själva skänker dem möjligheterna.
     Den där ”makteliten” kan inte kontrollera min smarttelefon.
     Eftersom jag inte har någon.

     Att jag INTE har mobil fick häromveckan till följd att jag tvingades säga upp ett par abonnemang som jag hade tidigare. I två fall var det synnerligen irriterande. Jag hade gärna stannat kvar, men en dag kom det meddelande om ”nya krav”, ”nya regler”, ”nya föreskrifter” som jag förväntades följa, och ett av dessa ”nya krav” var att jag skulle få tillsänt nån kod till min … mobil. Det var nu nödvändigt att ha mobil, alltså.

     Jag vägrade, varpå NWO-företaget ifråga hotade att suspendera mitt konto.

     Jag avslutade kontot själv omedelbart. Därefter mejlade jag dem och krävde att de omedelbart skulle radera mina personuppgifter, varenda litet kommatecken som de hade lagrat om mig som person – i enlighet med GDPR-lagen.
     Jag drog alltså in deras rättigheter att lagra mina personuppgifter. Sen dess har jag inte hört av dem. Nästa företag som kommer med ”nya regler” som går ut på att jag måste ha mobiltelefon kommer att få samma svar.

     • hllviken skriver:

      Mycket bra gjort! Föredömligt!

     • Peter Harold skriver:

      Du borde ha begärt att få ut dina uppgifter. Det hade gett dem lite jobb innan du avslutade kontot.

      • Ron skriver:

       Bra idé Peter, om jag hamnar i något liknande igen så ska jag begära ut uppgifterna först med stöd av GDPR, och sen när jag har fått ut dem så drar jag in deras tillstånd.
       Jag tänkte inte riktigt så långt den här gången – men noterat för framtiden!

       • Peter Harold skriver:

        🙂

        Ont ska med ont förgås, så det är bara att plocka på dem.

        Du kan ju rent av ändå prova att begära ut alla dina uppgifter hos dem för att se ifall de respekterat ditt tidigare önskemål.

   • Peter Harold skriver:

    Japp, jag använder min telefon allt mindre. Vissa dagar inte alls.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s