När får ett gäng vita unga män slå ner en homosexuell asiat på öppen gata i dagsljus?

Bästa läsare!

I våras lyssnade jag på ett avsnitt ur Tom Woods podcast där han intervjuade skribenten och fotografen Andy Ngo från Quillette som berättade om hur man undersökt fallet med en påstådd attack mot den transsexuella aktivisten Sophia Gabrielle Stanford i Portland. ”Hennes” historia var att ”hon” angripits på gatan och slagits medvetslös av vita rasister.

En GoFundMe-sida skapades till stöd för ”den utsatta”, och man uppgav att transvestiten efter överfallet fått en allvarlig hjärnskakning och behövde vård och måste genomgå en hjärnröntgen. Man samlade in på någon dag 10 000 US-dollar.

Andy Ngo och hans kollegor började undersöka fallet med anledning av att den lokala HBTQ-rörelsen påstod att antalet hatbrott mot transsexuella ökade dramatiskt. När de hörde efter med polisen fick de veta att det saknades spaningsuppslag, och att man inte ens kunde hitta bevis för att överfallet faktiskt ägt rum. I själva verket tydde allt på att transvestiten ramlat omkull i fyllan. Transvestiten erkände sig ha varit i berusat tillstånd då händelsen inträffade.

En annan detalj som Andy Ngo fick veta var att transvestiten inte kunnat eller önskat uppge sitt namn, men istället skällt på poliserna och hotat med att: ” – If you don’t treat me right, my people will get you”.

En kort tid senare började en annan historia cirkulera i Portland där en lesbisk aktivist hävdade att hennes flickvän angripits av vita män som kommit ut ur en suv och tilltalat henne homofobiskt och kastat en ölburk i ansiktet så att kvinnan föll till marken.

Andy Ngo besökte platsen för det nya påstådda överfallet och talade med affärsinnehavare och personal vilka uppgav att ingen hade sett någonting, vare sig ett överfall eller någon som bett om hjälp efter att ha blivit angripen. Inte heller fanns det någon polisanmälan eller incidentrapport hos polismyndigheten.

HBTQ-aktivisterna började nu via sociala medier peka ut sällskapet Proud Boys, en högerorienterad grupp som var för Donald Trump och som i huvudsak ägnade sig åt att dricka tillsammans om de inte drabbade samman med den militanta vänstergruppen Antifa. Flera historier om påstådda överfall mot HBTQ-personer lades upp i nätverken, sammanlagt femton stycken, varav en gällde försök till kidnappning som utförts av tre unga vita män.

Återigen kontaktade Andy Ngo polismyndigheten som uppgav att de inte fått någon polisanmälan som motsvarade beskrivningarna i sociala medierna, eller som kunde kopplas till ett hatbrott. Icke förty började en av aktivisterna att publicera namn och bild på de utpekade gärningsmännen. Personen som publicerade uppgifterna påstod sig ha hört att gärningsmännen till och med kunnat vara involverade i ett mord.

All denna hysteri fick stöd av Portlands borgmästare samt Socialistpartiet i staden. Med hjälp av alternativa medier kunde man få fram att de utpekade männen hade alibi samt i flera fall inte ens varit i staden (och i något fall inte ens bodde där).

När Andy Ngo konfronterade reportrar inom systemmedierna som publicerat uppgifter om ”hat-attackerna” och frågade dem hur man verifierat uppgifterna fick han till svar att man inte önskade tala med honom. Andy Ngo publicerade en serie artiklar, varav en i New York Post i slutet av mars månad i år där han redovisade faktaläget. Sedan dess har han varit villebråd för aktivister men även också myndighetspersoner och från personal på hans skola.

Igår inträffade en attack mot Andy Ngo där flera Antifa-aktivister slog mot hans huvud, gav honom sparkar och sprayade milkshake med snabbtorkande cement över honom. Attacken filmades av en journalist och lades upp på Twitter. På filmklippet kan man se hur han angrips från flera håll samtidigt, utan en chans att försvara sig. Enligt uppgift fick han en lättare hjärnblödning av skadorna.

Från systemmedierna har händelsen faktiskt uppmärksammats. ABC News rubriksätter med ”Right-wing protesters clash with anti-fascists as Portland march gets violent” och The Hill med ”Three arrested after far-right, antifa groups clash in Portland protests”. De arresterade var från Antifa.

Kritiska Spectator frågar sig ironiskt: ” – When is it fine for an all-white gang to assault an Asian American in broad daylight? When he’s a conservative journalist.”

Även Andy Ngo frågar sig varför detta hände: ” – Why did I, a Vietnamese-American gay journalist, receive this reaction from a self-described anti-racist social justice movement?

Well, det enkla svaret är att du stod i vägen för det goda hatet, Andy.

Personligen tycker jag att allt detta våld är vansinnigt. Det är besinningslöst, meningslöst och framför allt är det ett bevis för att samhället inte fungerar. Ändå tycker kombattanterna att det är väl värt att lägga ner sin energi på detta, trots den uppenbara paradoxen att antirasister tycker att det är ok att slå ner folk med invandrarbakgrund bara för att de har fel politiska åsikter – eller försöker hitta sanningen bakom alla lögner som sprids av vänstern och systemmedierna.

Tom Woods intervju med Andy Ngo kan höras här: THE TOM WOODS SHOW

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till När får ett gäng vita unga män slå ner en homosexuell asiat på öppen gata i dagsljus?

 1. hllviken skriver:

  Det krävs ett viss mått av intelligens för att se sanningen om hur Systemet fungerar. (Abstraktionsförmåga)
  Därför så finns det så många ”nyttiga idioter”.

 2. Björn Sveninge skriver:

  När smakar en Tuborg bäst?
  Whergang!

  • Peter Harold skriver:

   Personligen har den smakat som bäst när jag lagt om nockpannorna på farsans kåk under den brännande solen i fjol. Det var så varmt att den hann bli halvljumen bara för att jag fick göra en paus och rapa över grannskapet när jag kommit halvvägs med innehållet…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s