Så… vilken false flag-operation ska användas för att starta krig med Iran?

I all hast! Är på resa!

Bästa läsare!

Vi nås av nyheten om att Storbritannien låtit sig dras med i den amerikanska djupstatens krigshets mot Iran.

En brittisk oljetanker manövrerade ut genom ett sund vid Iran med avslagen transponder och utan last, vilket i sig är intressant. Varför lämna den persiska viken utan last om man är en oljetanker som lämnar en av världens oljerikaste regioner bakom sig? Därtill var oljetankern eskorterad av en brittisk fregatt.

Nyheten levererades av brittiska och amerikanska medier. De amerikanska var först och rapporterade att fem iranska patrullbåtar försökte borda tankern. De brittiska nyheterna följde strax därpå och sade att det var tre iranska patrullbåtar. De iranska myndigheterna säger att ingen konfrontation skett alls.

Som vanligt ligger väl sanningen någonstans mitt emellan…? Eh…?

Ingenting av denna ”incident” har hänt, men djupstaten låter ändå hälsa via sina presstituerade talrör att man fördömer Irans agerande, och att ”USA med allierade” ska säkerställa ”freedom of navigation” i det berörda sundet. Med andra ord, man avser att med militära hot se till att andra aktörer än Iran kan leverera olja från Persiska viken.

Och detta samtidigt som brittiska myndigheter stoppat en iransk tanker vid Gibraltar och arresterat kaptenen för att denna i strid mot USA:s dekret avser leverera olja till Syrien…! Där kan man verkligen snacka om en kapning!!!

Den senaste prishöjningen på bensinen tillskrivs ”oroligheter” i Persiska viken. I svenska gammelmedier har vi fått veta att Iran skjutit ner ett obemannat spaningsplan, medan man i andra mer djupgående nyhetskällor får veta att USA flög med en ”drönare” längs den iranska gränsen på en för det iranska luftvärnet åtkomlig flyghöjd tills man från amerikansk sida lät sin spaningsrobot gena in över iranskt luftrum där luftfarkosten sköts ner efter tre föregående varningar.

Donald Trump förklarade att ”Iran made a big mistake” och krävde en ursäkt av den iranska regeringen. Den iranska regeringen har krävt en ursäkt av den amerikanska regeringen ända sedan amerikanska flottan sköt ner trafikplanet Iran Air Flight 655 med 290 personer ombord år 1988, men förgäves. USA däremot planerade en militär insats (bombning av en flygplats, förmodar jag), och attacken skulle precis påbörjas när Donald Trump – enligt den moderna legenden – fick att samtal med TV-ankaret Tucker Carlson som sade att ett angrepp mot Iran är en dålig idé (så dålig att den skulle kunna eskalera till ett tredje världskrig). Tucker Carlson har sedermera offentligt anklagat Trumps säkerhetspolitiska rådgivare John Bolton för att medvetet verka för ett krig med Iran.

Några veckor tidigare hade vi den beryktade min-attacken mot ett Panama-registrerad japansk cisternfraktfartyg (ungefär som en oljetanker, fast avsedd för kemikalier, etc) där USA presenterade gryniga bevis på att iranska marinen demonterade en outlöst mina, fastän rederiet uppgav att man blivit beskjutna ovanför vattenlinjen…

Vi kan konstatera att det har inte varit möjligt att starta krig mot Iran p.g.a. minor/missiler mot tankers, eller nedskjutna ”drönare” (USA hade även ett spaningsplan i följe som man cyniskt utsatte för risk för nedskjutning). Så vad krävs istället för att övertala amerikanska folket så att de inte hotar Donald Trumps omval nästa år ifall han förklarar krig mot Iran (med stöd av attackerna den 11 september 2001)?

Min gissning är att det behövs någonting i paritet med just 11 september. Det behövs någonting där USA (och Storbritannien) kan lägga skulden på Irans regim för att försvara en militär insats (och stöd till ”demokrativänner” inom Iran). Men vad och hur?

I grund och botten handlar det om att Israel och Saudiarabien driver på för att få igång kriget, den förra mer intensivare än den senare, och båda vill att västvärlden ska utföra dådet. Detta är ett hot som borde vara uppe för debatt i systemmedierna för att förebygga en aningslös säkerhetspolitik från EU:s sida, men ack nej. Israel och Saudiarabiens argument är att Iran ämnar skaffa sig/har kärnvapen. Intressant nog så är Iran förhindrade att förverkliga detta så länge som man följer det atomavtal som USA lämnat. Med ursäkten att atomavtalet inte var bra så har USA ingen försäkran alls om vad Iran gör längre (utöver att Iran tidigare sagt att man står kvar vid avtalet så länge som EU inte sagt upp det). Det ska noteras att Iran har legal rätt att tillverka atombränsle, vilket Israel försöker förneka dem.

Ett annat argument som framför allt Israel använder är att Iran är ”världens största sponsor av terrorism”. Detta öppnar för att ett större terrordåd skulle kunna tillskrivas Iran. Vi vet att den amerikanska djupstaten sålde in kriget mot Irak (regimskiftet i Bagdad) med frekvent prat om detta land samtidigt som man gjorde indirekta referenser till al-Qaida och Nine Eleven, trots att det inte fanns någon som helst koppling mellan denna terroristorganisation och Saddam Hussein alls. De presstituerade vägrar sköta sina jobb, och med ens marscherade USA och Storbritannien med allierade in i Irak (som varit USA:s proxy mot Iran) med hjälp av Iran.

Eftersom USA och Storbritannien kommer hjälpa Israel och Saudiarabien när man väl kommit över tröskeln måste den nya false flag-operationen ha ett anslag som får publiken i väst att släppa på förnuftet och ge efter för känslorna såsom man gjorde efter 11 september 2001.

Bombattentat mot en idrottsarena under direktsändning? Orkar de neo-konservativa krigshetsarna vänta till sommar-OS i Tokyo nästa år? USA:s djupstat är mycket intresserade av att få Japan mer militärt involverad, inte minst därför att man vill ha det landet som allierad gentemot Kina den dag det landets krigsmakt ska utmanas. Ett attentat som riktas mot t.ex. den israeliska OS-truppen skulle kunna ha en enorm potential i propagandakriget. Minns också att fartyget som angreps i sundet i förra året var japanskt. CIA:s härmfåglar skulle inte ens behöva anstränga sig för att komma på ett lämpligt narrativ för att få ut krigspropagandan.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Så… vilken false flag-operation ska användas för att starta krig med Iran?

 1. ceskyraj skriver:

  Harald, du skissar rätt alla trådar som kan leda till USAs angrepp på Iran. Falska anklagelser och provokationer mot Iran. Varför? För att förinta Israels och Saud Arabiens rival i MENA? Och på samma gång slå mot Rysslands vän? Efter WW2 har USA bara ägnat sig åt att förstöra självständiga nationer, för att sedan starta där sin företagsverksamhet. Deep state har även nu sitt finger i spelet.

  • Peter Harold skriver:

   Ett krig med Iran kan bli ödesdigert, vilket de flesta människor med förnuft inser. Däremot är en ständig konfrontation med landet till gagn för många intressenter, framför allt det militärindustriella djupstatskomplexet som inkluderar medierna (krig säljer lösnummer, numera klick…) men också för energibolagen som kan få ut mer per liter olja om oron trissar upp världsmarknadspriset. Det senare gynnar även Ryssland som här ser kanske en motvillig fördel. Sen ska man ha i åtanke att Ryssland och Iran inte är intima vänner, även om de uppför sig anständigt åt (de framstår som nära vänner i skenet av USA:s och Storbritanniens oblyga försök att skapa oro i regionen, och Ryssland vill ha lugnt).

 2. SasjaL skriver:

  Den senaste prishöjningen på bensinen tillskrivs ”oroligheter” i Persiska viken.
  – Hur det nu relaterar till att i Sverige så kommer det mesta ifrån norsk olja.

  Ser det som att det blir allt svårare att genomföra ‘black flag’-operationer, då omvärlden har blivit mer observanta sedan oegentligheterna i Syrien, orsakade utav terroristorganisationerna CIA och SIS (fd. MI6).

  • Peter Harold skriver:

   Detta med prissättning av bensin följer andra naturlagar än de gängse. Jag har hört om att bensinpriset höjts p.g.a. både stigande dollarkurs och sjunkande. Dock är det väl så att det finns en koppling till den globala oljebörsen, för teoretiskt sett torde leveranserna kunna skickas varthelst i världen från den som är billigast. Men att boka en oljetanker gör man inte i en handvändning, och leveransvägarna är ganska statiska.

   Vad gäller omvärldens observationsförmåga ser vi att även alternativa kanaler såsom YouTube jobbar hårt med att stänga ner de aktörer som är benägna att avslöja false flag, eller ens ge dagshändelserna en adekvat och begriplig bakgrund.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Efter en trevlig vecka i Ardennerna och Spa Francorchamps är man tillbaka i verkligheten .En olidlig väntan för hökar och gökar i USA , Israel och Saudi . De har nog planen på karta redan . Vi andra får tids nog reda på deras planer för illdåden , den röda tråden i globalisternas kalender . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Suck, jag skulle inte heller ha någonting emot att resa lite i Ardennerna. Alsace ligger också på min önskelista. Men i år måste jag spara pengar, och nästa gång jag har råd blir det spanska sidan av Pyrenéerna. Tills dess ska jag nöja mig med Karlskrona.

   Att kartan redan är ritad är nog alldeles sant.

   • Benny skriver:

    Visst ritar man kartor i Pentagon men deras problem är ju att det alltid går åt helsike med deras storstilade planer och krig. Fast det kanske är grejen, att hålla igång krigen och konflikterna ger ju klirr i kassan för krigsindustrin. Och visst tjänar oljeländerna multum på höga oljepriser och vore man mer konspiratoriskt lagd så skulle man tro att de spelar under täcket med varandra för att oroa marknaden till ett fortsatt högt oljepris. För visst är det så att alla inblandade parter på ett eller annat sätt tjänar på höga oljepriser.

    • Peter Harold skriver:

     Naturligtvis är det så att det finns en win-win-situation för storbolagen och det politiska maktetablissemanget. Det tragiska är att krig är normen i vårt upplysta och demokratiska samhälle, fastän folket vill ha fred. Och få vara ifred.

 4. Benny skriver:

  En false flag som misslyckades var ju MH-17 som ju var tänkt att få Ryssland att ockupera östra Ukraina, ett bete som Putin inte svalde till USA:s och Polens stora förtret. Nu har det börja röra på sig i Ukraina där den nya presidenten Zelensky ringt Putin och vill prata om en normalisering och slut på inbördeskriget i öster, som numera går på sparlåga. Och Zelensky har stort stöd bland ukrainarna, nästan 70% vill att en överenskommelse ska nås. Det är bara i västra Ukraina, som egentligen är gammalt polskt territorium, som fortsatt groll har något större stöd och det beror till en del på oligarkerna som styr där men också ekonomiskt stöd från Polen som ju gärna vill ha tillbaka området. Ett lugnt Ukraina utan konflikter förstör ju polackernas planer och tänker man efter kanske det i själva verket var Polen som var mest intresserade av att MH-17 sköts ner. Hade planen fungerat skulle Ryssland annekterat de östra delarna och då hade polackerna kunna hävda att de av nationella intressen (många med polskt ursprung bor kvar i västra Ukraina) måste ta över i väster för att skydda den polska befolkningen. För övrigt så har polackerna även retat upp Sverige med att INTE utlämna den ryske medborgare som räddade sina tre barn och flydde till Polen. De sociala myndigheterna hade placerat de kristna barnen i ett muslimskt fosterhem där de for illa och indoktrinerades!!??

 5. hllviken skriver:

  Bästa jag har sett hittills om Epstein-affären:

 6. hllviken skriver:

  Visselblåsaren på NSA

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s