Intressant. Inga förlag vill sprida budskapet att det är ok för tjejer att ligga runt med hela fotbollslaget!

Bästa läsare!

Sociala medier hyllar författaren Murre Gonday som skrivit en erotisk roman med anspelningar på romanen ”50 shades of Grey” och som utspelar sig i den invandrartäta Stockholmsförorten Husby. Hans bok handlar handlar om en tjej som vill ligga med många olika partners och om kampen för hennes rätt till detta beteende utan att bli kallad för ”orre” (vilket på förortsslang betyder prostituerad).  Berättelsen är enligt författaren skriven utifrån en verklighetsbaserad grund.

Murre Gonday hoppas att hans bok ”Touch, Tankar och Tabu” ska kunna ”krossa konservativa åsikter kring sex”. Det har inte varit lätt att få ut boken, enligt honom. Han skrev ett första utkast och blev refuserad 48 gånger: ” – Jag tänkte ‘fuck it’. Jag startade ett eget förlag och gav ut boken själv.”

Till lokaltidningen (MittMedia) beskriver författaren sitt alster med orden: ” – Antingen kommer man skratta sig genom boken och inte kunna ta den seriöst. Eller så kommer du att bli kåt”, med ett skratt. [LÄNK]

Jag har – naturligtvis – inte läst Murre Gondays bok. Jag har dock ett förflutet som spökskrivare i min ungdom åt en f.d. vän som bad mig komponera erotiska noveller, vilka han sedan skickade vidare till en porrblaska som ”Läsarnas egna erotiska berättelser” och som han fick betalt för. Man kan säga att jag blev lite lurad eftersom han sa någonting i stil med ” – Jag slår vad om att du inte kan skriva sånt”, och jag gav honom bevis på motsatsen. Rent tekniskt så vann jag alltså vadet, men han profiterade på min konstnärliga triumf… Jag hoppas att han bryter benet en vacker dag. Eller båda. Eller får en obotlig och mycket irriterande könssjukdom. Inte många hundralappar att bråka om visserligen, men ändå. Och nej, jag har inte några kopior av texterna…! Men jag vet hur man skriver genren.

Eftersom jag inte läst boken kan jag givetvis inte ha någon åsikt om dess innehåll, mer än vad den presenterats som rent konceptuellt. Här har ni mina sous i frågan.

Jag är vän av individuell frihet. Jag instämmer också i bilden av att det finns konservativa krafter som belägger i synnerhet unga kvinnor med skuld och skam sett ur ett sexuellt perspektiv. Det första och kanske värsta exemplet är den tradition som praktiseras framför allt i många muslimska länder är kvinnlig könsstympning, där man med varierande grad av våld – bl.a. kirurgiska ingrepp utförda med hjälp av glasbitar för att avlägsna klitoris och blygdläppar i syfte att förneka henne sexuell stimulans – förstör kvinnans möjligheter att ha ett fysiskt fullvärdigt sexliv. Om jag som svensk opinionsbildare skulle föreslå en kvinna att genomgå ett liknande ingrepp skulle jag bli betraktad som en sadist. Med all rätta. Ändå finns det politiker i landet som förvarar denna barbariska tradition. Gissa vilken religion de tillhör.

Ett annat exempel på konservativ syn på kvinnors sexliv är när hennes föräldrar har vetorätt avseende hennes val av partner (och notera ordet i singularis, någonting annat är knappast att tänka på) och hela vägen upp till hederstabut (som kan sluta med misshandel och mord). Här kan man ju faktiskt inflika att föräldrar kan ha fog för sin oro, inte minst med tanke på vad det är för män som skapas i dagens metrosexuella fjollsamhälle…

Utöver det jag redan nämnt kan jag inte riktigt låta bli att spekulera kring motivet att skapa och förmedla den aktuella boken. Vill författaren glorifiera tjejer som har sex med många olika killar? I så fall undrar jag vad författarens motiv är i verkligheten, bortom frasen ”krossa konservativa åsikter om sex”? Tyckte han bara synd om den tjej som låg med många och kallades för ”hora”; behövdes det en bok för hennes skull i så fall? Eller vill han få fler tjejer att ligga runt i likhet med den karaktär han skildrar i sin bok, och skapa en ny norm för hur man ska uppföra sig som tjej? Det krävs ju inte en Einsten för att räkna ut vilka som har störst intresse av just en sådan utveckling, nämligen killarna som systematiskt ligger runt med alla tjejer de kan få omkull (och som i Murray Gondays värld utgör måttstocken för hur man ska agera).

Ska man ge författaren ett direkt erkännande så får det bli att han lagt grunden för ett av årtiondets märkligaste raggningsrepliker: ” – Öh, bruden! Kom å kn*lla med mig så vi kan krossa den konservativa synen på sex...”. Jag vet inte om den fungerar, och jag är inte bombis på att den typen av tjejer som faller för såna argument är den typ jag skulle vilja riskera göra gravida…

Jag ser mig inte som särskilt konservativ när det gäller sex, tvärtom. Men jag har kanske perspektiv som författaren Murre Gonorré förmodligen inte har. Det handlar inte enbart om konservatism att tjejer inte ligger runt eller att vuxna människor propagerar emot ett sådant beteende. (Ganska störande att konservatism ska anses vara något onormalt, by the way!) Det hela är faktiskt en hygienfråga och även en säkerhetsfråga.

Ju fler sexpartners man har, desto större är risken för sexuellt överförbara sjukdomar. Vissa omdömeslösa och självföraktande tjejer kanske är tacksamma för att sjukdomar kan göra dem sterila så att de inte kan få barn och därmed slipper hålla rätt på sina p-piller, och andra kanske ser sig som odödliga nu när staten injicerar HPV-vaccin på skoleleverna. ” – Vad då AIDS, det finns ju bromsmediciner!” och så vidare. Att killarna som läser Murre Gondays bok har hjärnan mellan benen ska vi nog ta som ganska givet, men hade jag varit i hans position att skriva en bok om ungdomars sexliv skulle jag – trist som jag är – inte avstått från att problematisera kring tillvaron för en kvinna i 30-årsåldern som är döende i sviterna av livmodercancer som i många fall orsakas av just ett sexuellt överförbart virus. Ja, såvida inte det handlar om att boken bara ska ha ett pornografiskt syfte.

En detalj i sammanhanget intresserar mig ganska mycket, och det är att inga förlag ville satsa på denna bok. Här har vi ju den politiskt korrekta insatsen – för MittMedia skulle aldrig röra ämnet annars – med en ung progressiv författare med invandrarbakgrund som skriver om svenska tonårstjejers sexuella frigörelse och deras kamp för att få ligga runt utan att bli kallade för ”orrar”. Vad är det som oroar den svenska förlagsbranschen från att sätta tänderna i detta normkritiska fynd? Vet de inte att det tolkas som rasism när man inte ger såna här förortsmedborgare rätten att föra fram sina åsikter…?!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Litteratur, Sex. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Intressant. Inga förlag vill sprida budskapet att det är ok för tjejer att ligga runt med hela fotbollslaget!

 1. hllviken skriver:

  Nej nej nej! Helt ointressant med stackars vilsna själar i underklassen som försöker få livslust genom promiskuöst leverne!

  • Peter Harold skriver:

   I sak, ja. Men jag uppfattar det som att kultureliten i vårt land inte har någonting emot den här typen av skribenter skriver om den här typen av moral för den här typen av klientel.

   Men det kan ju också tänkas att manuset var så förargligt dåligt skrivet också…

 2. hllviken skriver:

  Det mycket intressanta på Världsscenen är
  Överklass + Skönhet + Makt + Status + Mysticism + Psykoanalys i Eros tecken

  Nära vänskap ((Sigmund Freud + Arthur Schnitzler))
  Intresserade av det Omedvetna.
  A.S. skriver den världsberömda romanen ”Traumnovelle” med ett djupt psykologiskt tema med vällyckad borgerlig familj där föräldrarna deltar i en maskeradbal som leder till erotiska förvecklingar som förstör deras äktenskap.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dream_Story

  År 1999 kommer Stanley Kubricks film ”Eyes Wide Shut” baserat på A.S. roman där allt

  ”anti-semitiskt” ”homofobiskt” rensats ut!!!

  Eyes Wide Shut = EYE OF HORUS

 3. hllviken skriver:

  Kampanj Riksbyggen

  • Peter Harold skriver:

   Jag kom på ett par skämt om mannen i sängen och möblerna av kartong, men tyvärr tillåter nog inte den svenska lagstiftningen mig att elaborera kring ämnet offentligt… Vi har inträtt i en humorlös era. 😦

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s