När tidningarna blir obefogat hysteriska (när det samtidigt finns anledning att skita på sig av skräck p.g.a. andra orsaker)

Bästa läsare!

En kanadensisk senator sammanställde en rapport om NATO i vilken denna angav var USA har sina kärnvapen utplacerade i Europa. ”Detta är hemliga uppgifter och ska inte vara kända”, uppger medierna sedan rapporten av misstag publicerades med det ”känsliga” innehållet.

Men intressant nog finns de utpekade militärbaserna med egna Wikipedia-sidor på nätet, åtkomligt för alla envar, och där kan vi läsa om att det i…

…den italienska Ghedi Air Base finns: ” – …more than 40 nuclear weapons type B61”, och att i Aviano Air Base i samma land har man ” – around 50 nuclear weapons”. Tyskarna har sin beskärda del av amerikanska atombomber. Büchel Air Base har ”twenty B61 nuclear bombs” och hos holländarna fick man bekräftat av sin premiärminister den 10 juni 2013 ”…the existence of 22 nuclear weapons at the airfield” i Volkel Air Base. Endast i en av artiklarna har man kompletterat med referens till den kanadensiska rapporten, som tilläggsinformation.

Det finns två saker medierna oroar sig över nu. Det ena är att ”nu vet ryssarna var vi har våra atomvapen” (som om inte den ryska militära underrättelsetjänsten inte visste detta redan, med tanke på att både de amerikanska och ryska försvarsledningarna faktiskt delar information utan mediernas hjälp). Det andra är ”de oroväckande underrättelserna om att Turkiet förfogar över amerikanska kärnvapnen”. Detta är inte riktigt sant. Dessa kärnvapen finns på en av USA kontrollerad militärbas, men kan på någon timmes varsel flygas till Italien. Varför är man oroliga över turkarna? Jo, därför att de köper ryska luftvärnsrobotar… Gäsp.


Hiroshima sett från luften…

Nåväl. Vi har alltså vetat att USA har omkring 150 stycken ”primitiva” atombomber som fälls från vanliga attackflygplan (bl.a. F16) sedan länge. Denna mängd atombomber motsvarar ungefär vad Israel har i sitt hemliga kärnvapenlager vars existens det landets regim förnekar medan man samtidigt hysteriskt anklagar Iran att vara några månader ifrån sin egen första atombomb (en anklagelse som upprepas år efter år).

Vi kan också utgå från det faktum att dessa flygbaser ligger högst upp på listan över potentiella mål för de ryska kärnvapenmissilerna. Trots allt. Vid ett kärnvapenkrig kommer sålunda dessa flygbaser (eller annex med tillhörande kärnstridsspetsar) att vara primära mål. Ungefär som flottbaserna i Karlskrona och Muskö, samt stridsledningscentralen vid Kilsbergen. Lägg därtill NATO-anläggningar i Norge, vilket gör att man inte ens i Norrland kommer få lugn och ro vid ett atomkrig.

Så.


…och från marken.

Är det fler än jag som faktiskt inte ser detta som ett informationsproblem, utan snarare mer som ett dödligt hot? Ett dödligt hot som kan utlösas av misstag eller medvetet av galna eller ondskefulla ledare som drivs av storhetsvansinne eller religiös fundamentalism? Och som riskerar göra oss vanliga människor harm. Syns det inte hur orätt detta koncept är? Hur kan man ens acceptera detta förhållande?!

Vi kanske borde reagera mer över de problem som vapnen för med sig, än att uppröras av att en kanadensisk politiker av misstag råkar publicera vad vi redan visste från Wikipedia…?

Det är faktiskt hög tid att börja arbeta för att Europa ska bli en kärnvapenfri zon. Om detta är det europeiska folkets vilja så är det också detta som ska bli EU:s lag.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till När tidningarna blir obefogat hysteriska (när det samtidigt finns anledning att skita på sig av skräck p.g.a. andra orsaker)

 1. Peter Sjöström skriver:

  Otäckt så det förslår . Inte enbart Europa bör bli fritt från dessa förskräckliga vapen . Kina , Indien , Packistan , Frankrike , England , Ryssland ,USA , Israel är väl de som berörs . USA är ju de som ska rädda oss från vad , så de kan ju få ha sina kvar . De är ju sedan den enda nation som använt dessa , visserligen i ett gott syfte förstås . Dubbel dubbelmoral minst sagt . Mvh Sjöström

 2. Det är särskilt obehagligt eftersom både judiska sionister såväl som amerikanska kristna sionister vill ha atomkrig. För då kommer Mossiach respektive Messias tillbaka till jorden, tror dom. Efter att ha lyssnat på Adam Greens Know More News ett bra tag, så står det klart rivandet eller sprängningen av Al Aqsa-moskén i Jerusalem nu ligger närmre än någonsin tidgare. Moskén som räknas till den tredje heligaste moskén i världen. Bara motsavarande byggnader i Mecka respektive Medina är heligare. Enligt Green finns redan det tredje templet redo att byggas så snart moskén tas ner. Templet verkar finnas i något stort lager, redo att sättas samman a la IKEA när tiden är inne.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag har också följt honom ett tag. Det hela är bekymmersamt eftersom de som inte tar problemet på allvar avfärdar saken med ”Det där är bara konspirationsteorier”, samtidigt som man kan se att utvecklingen går helt i linje med vad man varnar för. Och så här är det inom en rad olika frågor, framför allt etablissemangets kamp mot yttrandefriheten som jag varit involverad i att bekämpa nu i snart 20-talet år.

   Har du hört att Lolita Airlines ägare Epstein ska ha byggt en ”kopia” av den nuvarande tempelbyggnaden?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s