Nedskjutningen av MH017 – en förevändning för NATO att få invadera Donbass?

Bästa läsare!

Jag ber att få rekommendera denna halvtimmeslånga dokumentärfilm om status på frågorna kring nedskjutningen av Malaysian Airlines flight 17 i juli 2014 då nästan 300 personer omkom.

För den som bara känner till händelsen högst flyktigt – och med kunskap hämtade från mainstream media – summerar man händelseförloppet med att flygplanet sköts ner med en rysktillverkad missil av en grupp ryskstödda rebeller i Donbass. Allting annat avfärdas som ”rysk desinformation och krigspropaganda” eller ”konspirationsteorier”.

I denna dokumentär belyser man det faktum att en av de största kritikerna mot den officiella utredningen är den malajiska regeringen som redan i ett tidigt skede ifrågasatte att man inte fick vara med i utredningen, medan Ukraina som kan vara skyldiga till brott medgetts medverka – och det med vetorätt vid alla rapportskrivningar.

Utifrån detta har filmteamet undersökt flera märkliga omständigheter som går tvärt emot den officiella rapporten. Det man tar upp som ett mycket misstänkt förhållande är det snabba utspelet från USA:s regering om att ryskstödda separatister låg bakom nedskjutningen.

Dokumentärfilmarna avslöjar här ett möjligt motiv till den amerikanska regeringens agerande: Vita huset räknade med att kunna försvara en militär insats med att denna skulle skydda flygplansvraket från att manipuleras av rebellerna (vilket i klartext betydde att NATO skulle hjälpa den USA- och EU-vänliga ukrainska regeringen att slå ner utbrytarrepublikens styrkor som mobiliserats som skydd mot en våldsbenägen ukrainsk nationalistisk militär.

Men den malajiska regeringen sände en grupp militärer till Ukraina som på egen maskin tog sig in i konfliktområdet och som mottog de rödfärgade svarta lådorna från flygplansvraket. Med i gruppen fanns en flygsäkerhetsspecialist som kunde konstatera att inspelningsenheterna var äkta, oskadade och icke manipulerade. Den malajiska gruppen utsattes för flera påtryckningar om att lämna ifrån sig enheterna, men man nonchalerade dessa påbud och förde dem till en betrodd mottagare.

Den av Nederländerna ledda haverikommissionen pekar ut ett antal namngivna personer som skyldiga till nedskjutningen. Samtliga tillhör den separatistiska armén i Donbass, och bevisen mot dem består av inspelade telefonsamtal som den ukrainska säkerhetstjänsten överlämnat.

Den malajiska regeringen samt enskilda journalister har låtit analysera ljudklippen av professionella tekniker som slagit fast att inspelningarna är manipulerade. En av de utpekade personerna intervjuas och berättar att en av rösterna till honom är hans, men att hans del av samtalet handlar om ett helt annat tillfälle där separatisterna skjutit ner ett ukrainskt militärplan dagen innan.

Vidare har filmteamet kommit i kontakt med ett ögonvittne som sett den robottransport som den CIA-understödda ”analysgruppen” Bellingcat i ett fotografi pekar ut som bevis för attacken mot MH017. Ögonvittnet berättar att han såg transporten, men att det var dagen innan det datum som Bellingcat angivit.

Inte nog med detta så granskar filmteamet en dokumentär från BBC från nedskjutningen där missilens avfyrningsplats pekas ut, och konstaterar först att BBC klippt in slumpmässiga vyer som inte har med platsen att göra. Därpå får man kontakt med ett ögonvittne som berättar att missilen inte kom från det håll som BBC anger, utan istället från Stepanovka i Luhansk som just vid tillfället var under kontroll av den ukrainska krigsmakten ända fram till 14 augusti samma år [källa].

Avslutningsvis får vi veta av personal från flygtrafikledningen att radarstationerna på den ukrainska sidan var i drift, fastän de ukrainska myndigheterna sagt att de var nedstängda för tekniskt underhåll vid olyckstillfället. Flygtrafikledaren avslöjar att stationen hade tre separata radarenheter, och att de ukrainska myndigheterna därför måste ha haft inspelningar av nedskjutningen.

Dokumentären tar som sagt bara en halvtimma att titta på, och den ger en god uppdatering om var statusen är i frågan, även om inga angreppsvinklar torde vara av intresse för systemmedierna i Sverige eller EU.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Nedskjutningen av MH017 – en förevändning för NATO att få invadera Donbass?

 1. gmiksche skriver:

  Var det inte så att samma dag som det malaysiska planet sköts ner återvände Putin till Ryssland från ett besök i Kiev? Jag har för mig det, men är inte riktigt säker. I så fall har vi ett klart motiv för nedskjutningen. Ukrainarna var ute efter Putin med tog fel på planet.

  • Peter Harold skriver:

   Det var samma dag, men det var inte Putins plan de var ute efter, enligt honom själv. Putin sade att det var en ren självklarhet att presidentplanet inte skulle flyga över krigszonen, vilket de inte heller gjorde.

   Men spekulationerna var naturligtvis motiverade eftersom båda planen har en snarlik färgsättning.

   • gmiksche skriver:

    Putins plan startade från Kiev någon timme före nedskjutningen. Putins uttalande kan ha varit diplomatiskt menad för att ge dåvarande ledningen i Kiev möjlighet att distansera sig från initiativet av enskilda befälhavare i Donbass. Det tidsmässiga sambandet är så slående att det för mig nästan är ett bevis.

    • Peter Harold skriver:

     Nu måste du hjälpa mig. Jag kan inte minnas alls att det ryska presidentplanet kom från Kiev. Hade inte Putin varit i Sydamerika?

     Jag håller definitivt med om att Putin valt att uttrycka sig diplomatiskt. Det är rent generellt ganska typiskt för honom och Lavrov att använda ett mycket behärskat språkbruk, till skillnad från deras ”partners i väst”…

     • gmiksche skriver:

      Det är det jag kommer ihåg. Just nu har jag inte tid att gräva i detta, men jag tror inte mitt minne sviker mig. Här har du en relevant länk:
      https://www.rt.com/news/173672-malaysia-plane-crash-putin/

      • Peter Harold skriver:

       Ja, den där artikeln kommer jag ihåg, för den utgjorde en dementi till att Board One varit över Ukraina (och även om Interfas uppgift stämde så var det lång tidsperiod mellan planen). Det planet har anti-missilskydd (fråga mig inte hur det fungerar just på det planet) och dessutom hade MAS sin transponder igång så att en skytt kunde identifiera den.

       • gmiksche skriver:

        Det väsentliga för mig är det nära tidsmässiga sambandet mellan nedskjutningen och Putins hemresa med flyg. Givetvis går det inte att bevisa att de som sköt ned det malaysiska planet trodde att det var Putins plan. Men man kan förutsätta att kommunikationen mellan Kiev och det förband som hade hand om missilen var inte den bästa, i synnerhet som den militära ledningen av de olika stridande förbanden på Kievs var känt för att vara undermålig. Vi kommer inte längre, men för mig är det tidsmässiga sambandet mycket märkligt.

        • Peter Harold skriver:

         Din frågeställning är dock inspirerande!

         Vad hade hänt om Ukraina verkligen skjutit ner Putin och hans presidentplan? Jag tror det hade fått otroliga, kanske inte ens överskådliga konsekvenser? Premiärminister Dimitrij Medvedev (som skulle ta över i så fall) är balanserad, men har också varit aningen naiv i relationen med väst tidigare. Skulle han kompensera för dessa tidigare misstag (t.ex. att låta USA få genomföra regimskifte i Libyen), och köra den hårda linjen efter att landets president mördats? (Räkna med att USA skulle ha sagt att det bara var ett misstag…!) 😉

         • gmiksche skriver:

          Jag tror inte att Medvedev som person skulle kunna ersätta Putin. Men i motsats till det som framställs i västmedia är Putin ingen Tsar utan kan förlita sig på ett helt gäng dugliga medarbetare. De tillsammans med Medvedev eller någon annan ur gänget kan hålla USA och Nato stången. Den ryska intelligentian verkar ha till fullo insett det hot för landets existens som självständig stat innebär. De hade sin chans i kaoset efter Sovjetunionens sönderfall och godtrogenheten hos Gorbatjov. Så jag tror inte att någon figur som Jelzin kommer ha en chans i kommande ryska val.

          • Peter Harold skriver:

           Så är det definitivt. Minns alla spekulationer när Putin var borta i två veckor för något år sedan, och vi fick ”veta” vilka som avsatt honom, skulle ersätta honom, och vilken ny politik som skulle föras. Haha!

 2. Björn Sveninge skriver:

  Och här en länk där det bl. a står om en malajsier som tror att judar styr världen, vilken de förståss gör…
  https://www.nordfront.se/malaysia-tror-inte-pa-vasts-forklaringar-av-nedskjutningen-av-mh17.smr

 3. Benny skriver:

  Natos legosoldater finns redan i Ukraina! Dock har de inte varit till mycket hjälp eftersom de är rädda om sitt get skinn och motståndarna visat sig vara både tuffa och hårdföra! Inga inkompetenta jihadister eller mellisar alltså utan riktiga militärer som vet hur man hanterar vapen. Dessutom så är de ukrainska trupperna inte heller speciellt motiverade att skjuta på sin landsmän förutom de man rekryterat från de västra delarna som både är fanatiska fascister och nazister kapabla till vilka dåd som helst. Inte konstigt att kriget gått så dåligt för regimtrupperna. För övrigt torde det vara helt klarlagt att Ukraina sköt ner planet och JIT-cirkusen bara är en enda stor cover up drivet av propagandamedia i väst. Att USA inte visar sina satellitdata från området beror på att det nästan är omöjligt att fejka eftersom man kan jämföra och hitta diskrepanser med andra satellitdata från andra länder. Inte lätt att måla in sig i ett hörn…lögnerna kommer alltid ifatt!

  • Peter Harold skriver:

   ”För övrigt torde det vara helt klarlagt att Ukraina sköt ner planet och JIT-cirkusen bara är en enda stor cover up drivet av propagandamedia i väst.”

   Vi – vi som använder alternativa nyhetssajter som inte lever i symbios med maktetablissemanget – vet att den officiella bilden inte stämmer. Men tyvärr är det som står i DN detsamma som blir grunden för det svenska politiska etablissemangets beslut (och det fungerar på samma sätt i alla andra länder), så hur mycket vi än påvisar dessa fakta kommer den officiella versionen att upprepas ända tills den blir absurd, och faller. Ungefär som med Klimat-Greta vars hype tycks ha gått alldeles för långt även hos opinionsbildarna. Därför må vi gång på gång upprepa dessa inlägg genom de kanaler vi har.

 4. Björn Sveninge skriver:

  Det som pågår, som jag ser det, är att ”Israel” flyttar sina intressen från väst till Kina.
  Usa är sakta döende, Eu tappas på blod och massinvandras.
  Kina är den nya guldkalven som är satt på tillväxt.
  Slakt väntar de gamla korna och ”våra” politiker har till uppgift att se till att transporten går lungt till och att opposition förtrycks till varje pris.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s