Jag är inte förvånad över att vissa vill tjäna pengar på svensk russo-fobi. Men vad skulle verkligen kunna hota Sverige?

Bästa läsare1

Idag har jag det stora nöjet att göra en postning där en bild säger mer än tusen ord, och sålunda skulle kunna kosta på mig att inte lägga ut min egen text särskilt mycket. Detta är en annons som dykt upp på Facebook som anlitat den NATO-anknutna tankesmedjan Atlantic Council för att ”bekämpa desinformation och fake news”. Ett klädsamt hånskratt är på sin plats här…

Men jag skulle vilja ställa en liten fråga med anledning av den här bokens tema. Hur mycket skulle Kungliga Krigsvetenskapsakademin pusha för min bok om jag hade följande baksidestext:

SVERIGE UNDER ATTACK

Sverige befinner sig i ett inbördeskrig. I varje större samhälle har tidigare kriminella ungdomsgäng värvats av islamister som lovar dem en bättre position om det svenska liberala och sekulära samhället ersätts av sharia. De unga männen fäller glädjetårar och prisar Allah. Ingen mer än en handfull av de svenska jihadisternas landsmän vågar protestera, och de blir utsläpade nakna på torget där de förnedras och kastreras.

Hur gick det här till?

Vid riksdagsvalet fann man att omkring 20 % av väljarna i Sverige röstade på ett nybildat islamistiskt parti genom en av samtliga moskéer koordinerad värvningsinsats.

Samtidigt som det för ovanlighetens skull stått tusentals människor i kö till vallokalerna i de invandrartäta förorterna har ungdomsgäng angripit andra vallokaler i medelklassområdena, och när polisen försökt ingripa har vänsteraktivister dykt upp och satt eld på polisbilar och bostadshus. Om vallokalerna inte tvingats hålla stängt så har i vart fall väljarna inte kommit fram, och ”extremhögern” får skulden till upploppen därför att aktivisterna ”blivit provocerade av  islamofobi och sexism på nätet”, och” upplever sig inte få sina röster hörda” enligt SVT:s reporter.

Den sittande regeringen och den etablerade oppositionen förklarar efter rösträkningen att man är villiga att ha en dialog med det muslimska partiet, men partiet kräver resolut att få sitta med i regeringen. Tjänstemän på departement och myndigheter börjar samtidigt frenetiskt att se till så att resten av alternativmedierna stängs ner för att inte påverka opinionsbildningen och väcka en nationalistisk folkresning.

Muslimska partiet får genom flertalet av sina politiska krav som handlar om utbildning, ”integration” och ”social rättvisa”, men måste nöja sig med två symboliska ministerposter i en av socialdemokraterna ledd koalitionsregering, av vilka den ena måste bemannas av en kvinna. Muslimska partiet accepterar under villkoret att kvinnan blir vice statsminister. Socialdemokraterna går med på detta.

Kort därpå sprängs statsministern i luften, enligt systemmedierna mördad av högerextremister som ”sannolikt assisterats av en grupp som står nära den ryska regeringen och Rysslands president.”

Den muslimska vice statsministern hävdar att hon nu ska leda regeringen, men socialdemokraterna förklarar att ”det är inte så det går till”. Detta skapar raseri hos den muslimska sfären som beskriver sig som ett offer för svenskarnas antidemokratiska system och förklarar att man bildar en ny ”folkets regering”, till vilken alla militanta vänsterextremister ansluter sig och bildar ett ”folkdemokratiskt garde”.

Inom några timmar börjar en plundringsvåg i alla köpcentra runt om i landet, skolor och kyrkor sätts i brand, bilar brinner överallt, och för varje gång polisen griper någon kommer 100 aktivister och befriar denne. Det slutar med att polisen är maktlös.

Militären kallas in, men någonting oväntat händer. De har inte tillgång till vapen. Dessa har delats ut av de islamistiska infiltratörerna till sina ”bröder och systrar”. De etniskt svenska obeväpnade soldaterna massavrättas under en live-sändning. Den muslimska centralorganisationen säger på svenska att de tar avstånd till detta meningslösa våld, men tillägger därefter på arabiska att tiden är inne att gripa till vapen och rena landet från de otrogna.

Svenska folket sitter vid Twitter och Facebook och skriver unisont med darrande händer ”Vad fan är det som händer?”

Jag avslutar denna beskrivning med att parafrasera baksidestexten på Krigsvetenskapsakademins förmedlade bok:

Skrämmande realistisk läsning som baseras på historiska fakta och prognoser för alla som inte är naiva”.

Du får min berättelse gratis, utan behov av frakt. Jag nöjer mig med att jag fått adressera detta spörsmål till dig, kära läsare. Nu överlåter jag åt er att fundera på vilka hot som är realistiska för vårt fosterland.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred, Religion. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jag är inte förvånad över att vissa vill tjäna pengar på svensk russo-fobi. Men vad skulle verkligen kunna hota Sverige?

 1. Varjager skriver:

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  En verkligen träffande beskrivning.

 2. Pingback: Jag är inte förvånad över att vissa vill tjäna pengar på svensk russo-fobi. Men vad skulle verkligen kunna hota Sverige? – Suzie Weathers

  • Peter Harold skriver:

   Funderar lite på vad djupstaterna skulle kunna ställa till med här. Det svenska politiska etablissemanget gillar inte Danmark. Jag skulle inte se det som osannolikt att USA vid ett bestående nekande från dansk sida att sälja Grönland kan bli övertalade att avyttra sig denna ö, för ”det vore ju synd om en massa svenskar skulle råka spränga upp alla era offentliga byggnader”, eller något liknande..

 3. Igor Morse skriver:

  Om man verkligen var orolig för att ryssen skulle komma hade man väl inte lagt ned försvaret?
  Det här landet styrs av idioter, förresten. Ville bara säga det.

 4. Peter Sjöström skriver:

  En kioskvältare i vardande ! Finns nu på landets alla bibliotek ! Läses på universiteten som referensmaterial ! På varje bord i fikarummen på landets arbetsplatser ! LO rekommenderar boken till sina medlemmar ! Advokatsamfundet granskar boken och dess upphovsman ? Södertörns Högskola är kritiska och känner inte igen sig ? Jerzy Sarnieki jämför boken med ett pojkstreck ? Herr Harold sätter fingret på rätt punkt som vanligt . Mvh Sjöström

 5. Hincha skriver:

  Alltså
  Rysskräcken liksom vargskräcken har använts genom historien i uppfostrande syften, i mästrande ton. Ryssland ja, är en lokal imperialistisk skapelse, som vill dominera närområden. Har inga aspirationer att dominera världen. De klarar sig själva nog eftersom de är SJÄLVFÖRSÖRJANDE, vilket är deras synd. Då kosmopolitismen strävar efter total kontroll (((höhö))) genom beroende, blir de en pain in the ass. Globoluderna tog makten för att ha den övergripande kontrollen över allt och alla och krossa denna självförsörjande nation genom att slakta bönder och försätta folket i svält. Samma procedur är vad vi nu upplever här…. utan att den tv- tittande befolkningen har en susning . Jag kallar mig numer inte svensk. Jag är Got

  • Peter Harold skriver:

   Detta med självförsörjning är ett koncept som ryssar också förstått på enskild nivå. Plus att de minns förtrycket under kommunisttiden.

   Själv är jag uppvuxen i Västmanland, så det är lite problematiskt för mig att kalla mig något. Lyckligtvis reser jag utomlands så sällan numera att jag slipper vara ute och skämmas..

 6. Risto Matinen skriver:

  Ostjesus! Landet är fullt av avskum ifrån tredje världen där de flesta är män i vapenför och våldtäktsför ålder! Så skulle Ryssland ens vilja lukta på nya avvecklingssverige och i så fall varför?

  Skrivarens scenario är hundrafalt sannolikare och det är dit de korrupta antisvenska globalistiska politikerna siktar tillsammans med sina importerade legosoldater som redan tillåtits ockupera landet…

 7. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Finns det ett lokalt problem som man vill dölja , då fokuserar man på ett påhittat perifert ickeproblem . Jag frågar endast hur många gånger i historien har vi varit under attack på svensk mark från rysk reguljär armé ? Mer sant är att svenska kungar däremot ett flertal gånger fört krig på ryskt territorium. Våra vikingar icke att förglömma.

 8. Pingback: Jag är inte förvånad över att vissa vill tjäna pengar på svensk russo-fobi. Men vad skulle verkligen kunna hota Sverige? – Suzie Weathers

 9. Peter Sjöström skriver:

  Vi har haft mer krig med Danmark än Ryssland . Några gånger har krigen vi fört med olika nationer varit försvar då vi blivit anfallna . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Om vi slapp det politiska fäktandet på toppnivå, och förlitade oss på fri turism mellan våra länder, så skulle vi nog inte behöva oroa oss för krig. Någonsin. När folk möts för att ha roligt inser man hur lite vi behöver politiker.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s