Hur länge kommer det dröja innan det blir en ”vit” revolution på Grönland…?

I all hast!

Bästa läsare!

Det bekymrade mig när jag såg i flödet på Facebook alla enformiga reaktioner på president Donald Trumps uttryckta önskemål om att få köpa Grönland av den danska staten, samt det nej han fick till svar.

Visserligen instämmer jag i kommentarerna som stödde den danska statsministern som avfärdade förfrågan som absurd, men jag är rädd för att svenska TV-tittare matats med Trump-hat att ingen längre reagerar på vad som ligger bakom Trumps utspel.

Det har förvisso rapporterats ärligt att Grönland sannolikt sitter på stora naturtillgångar (jordmetaller) under isen, samt att USA ser Grönland som en strategisk plats på jordklotet fågelvägen till Kreml och Peking. Men man har inte belyst det faktum att kampen om den istäckta ön pågått sedan länge.

Ifjol påverkade det amerikanska försvarsdepartementet sina kollegor i Köpenhamn och stoppade ett kinesiskt projekt som avsåg etableringen av tre nya flygplatser på ön. USA:s regering förklarade att flygplatserna utgjorde ett militärt hot. Det amerikanska flygvapnet har sedan 1943 sin beryktade Thule-basen. En detalj i sammanhanget är att den danske ambassadören gav USA rättigheter att ”försvara Grönland mot tysk aggression” vilket utvecklades till att ”USA ska få ha militär närvaro på Grönland så länge det föreligger militärt hot mot USA”. Avtalet ratificerades inte av det danska folketinget, och ambassadören agerade inte på regeringens mandat. Icke förty har USA fortsatt att ockupera delar av Grönland sedan dess. Sedan 1949 har Danmark blivit medlem i NATO och upphört med sina krav på att USA ska lämna ön. 1950 ville USA köpa marken på Thule men fick nej, och 1952 kom man överens kom att två nationer ska ansvara för Grönlands försvar, och USA har tagit på sig detta ”uppdrag”.

Är USA en pålitlig partner?

Under andra halvan av 1950-talet inleddes etablerades en militär forskningsstation en bit innanför den Grönländska kusten vid Thule-basen (24 mil längre bort), och stationen fick namnet Camp Century. Detta skedde med den danska regeringens godkännande, men vad man inte visste om (i alla fall inte officiellt) var att den verkliga planen var att USA:s armé skulle etablera ett tunnelsystem om 400 mil som skulle härbärgera amerikanska kärnvapenmissiler som skulle kunna nå Sovjetunionen snabbare än ifall de avfyrades från det amerikanska fastlandet. Detta var Project Iceworm, och enligt planen skulle man placera upp till 600 kärnvapenmissiler på Grönland – utan det danska folkets samtycke.

Man skapade till en början en underjordisk stad med sammanhängande tunnlar som omfattade 3 km längd. Strömmen kom under perioden 1960-1963 från ett mobilt kärnkraftverk, det första av sitt slag i hela världen. Geologer kom dock fram till att glaciärerna rörde sig mycket snabbare än förväntat och insåg att basen skulle krossas redan inom två år. 1965 övergavs den med mängder av kemiskt och radioaktiv avfall som lämnades kvar i isen. Man beräknar att det finns omkring 20 kubikmeter av kemikalier samt 24 miljoner liter orenat avloppsvatten i anslutning till den övergivna basen. Man beräknar att med avsmältning och glaciärens rörelse kommer den övergivna basen att blottas omkring år 2100.

Men detta är bara ett miljöproblem. Då är det värre med den politiska aspekten.

Grönland har en autonom position inom kungariket Danmark. Grönland ingår inte ens heller i EU. Befolkningen – som räknas till inte fler än c:a 55 000 huvuden – utgörs av inuiter (icke att förväxlas med ”inuiter” som är kodord för ”judar”) och 12 % lagerölsdrickande danskar. Det är med denna grund ganska enkelt att se hur ”någon” skulle kunna övertala den grönländska befolkningen att ”frigöra sig” från ”det danska förtrycket”, och efter en folkomröstning komma fram till att man bör bli den 51:a stjärnan på den amerikanska flaggan. Min gissning är att Vita huset och den amerikanska kongressen kommer finna detta som en ”logisk följd av att den demokratiska processen förverkligats hos in.. inno… inna… folket som tidigare var kända under namnet eskimåer…” i sitt officiella uttalande. Implementeringen och säkerställandet av rätt valresultat kan eventuellt underlättas med amerikanskt löfte om nya parlaments- och regeringslokaler, nya offentliga byggnader och en uppgradering av de folkvaldas arvoden, etc etc.

Att Vita huset twittrat om att man ställer in statsbesöket i Köpenhamn p.g.a. att Danmarks premiärminister var ”nasty” som sade att Grönland inte är till salu är sannolikt den danska regeringens minsta problem nu. Vi kommer nog snart se element som t.ex. Georges Soros uppvakta (kommendera) EU-kommissionen att förhindra danskarna från att hejda ”svenska” våldsverkare som tar sig över till Danmark och utför jihad på kontrakt med okänd djupstat.

Som jag ser det skulle vi behöva avsätta den nuvarande socialistregeringen i Sverige och se till att nästa regering kommer i gott samtalsläge med danskarna, med målet att bygga upp en skandinavisk-nordisk allians som blir en stark motpart till USA, NATO, EU och som kan injaga respekt i Ryssland (på ett diplomatiskt korrekt sätt).

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hur länge kommer det dröja innan det blir en ”vit” revolution på Grönland…?

 1. hllviken skriver:

  OT men intressant om hur härskarklassen manipulerar oss:

 2. Björn Sveninge skriver:

  Vi skulle behöva göra oss av med samtliga politiska partier utom som Du redan skissat på Nordiska Motståndsrörelsen)).

 3. Björn Sveninge skriver:

  Injaga respekt i rysskor helt onödigt enligt artikeln på Pravdareport.
  Undras om inte europeiska kvinnor till största delen förlorat sin kvinnlighet till förmån till jämnlikhet och kulturmarxism?
  Duterte tycker inte islänningar skall ha synpunkter på hårda tag mot knarklangare speciellt som det är legalt på Island att mörda ofödda barn innan fostret är 6 månader.
  Jag tror saker och ting hänger ihop och att samma aktör framgångsrikt förstört västvärlden.
  Varför finns det så lite motstånd?

 4. Benny skriver:

  USA är lika pålitliga som en huggorm vilket hela deras miserabla historia visar! Hela tiden är det frågan om avtalsbrott, hot och krig som varit på agendan. Fråga indianerna som numera bor på radioaktiva soptippar. Hur korkad var Gorbatjov som litade på USA utfästelser om att Nato inte skulle utvidgas mot öst? HUR kan politiker i Europa och resten av världen vara så lättlurade? Senast är det väl Iran som råkat ut för USA:s avtalsbrott!

 5. Pingback: Hur länge kommer det dröja innan det blir en ”vit” revolution på Grönland…? – Suzie Weathers

 6. Björn Sveninge skriver:

  Om vi tittar åt andra hållet, retrospektivt, bakåt så blir man milt sagt förvånad.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s