Glöm aldrig WTC 7 under 9-11! (Och så har John Bolton avgått)

Bästa läsare!

Först av allt, tag mina följande ord för en lekmans spekulationer. Och jag ber dessutom på förhand om ursäkt för att jag kommer resonera om den nya WTC7-rapporten och beskedet om att Vita husets säkerhetsrådgivare avgått såsom två separata händelser.

Om någon läsare vill hävda i kommentarsfältet att John Boltons avgång hänger ihop med publiceringen av den högintressanta vetenskapliga rapporten om den tredje nerfallna (sprängda) skyskrapan i New York den 11 september 2001 så lovar jag att inte skjuta moteld. Tvärtom! Det finns ingen anledning att visa kuppmakarna någon som helst nåd, vare sig de planerade dådet eller har skyddat de officiella lögnerna.

Men just här och nu när jag sitter lätt utmattad efter ett sjukhusbesök (lyckligtvis var jag bara besökare till en patient), och försöker samla mina tankar. Jag är nämligen smått euforisk efter att ha ögnat genom WTC7-rapporten som tre forskare skapat efter flera års studier för pengar som samlats in främst via organisationen Architects & Engineers for 9/11 Truth som spelat en mycket viktig roll i en tid då de flesta 911 Truth-organisationerna infiltrerats av djupstatens agenter som bidragit med rappakalja för att minska allmänhetens förtroende och tillit till den amerikanska sanningsrörelsen.

Rapporten inleds med en lättläst summering av forskarnas slutsats. Enligt dem är följande den enda objektiva sanningen om vad som skedde med byggnaden WTC 7 när föll samman efter ett antal kontorsbränder på flera plan (enligt utsago vållade av splitter från de två större WTC-skyskrapornas kollaps:

The principal conclusion of our study is that fire did not cause the collapse of WTC 7 on 9/11, contrary to the conclusions of NIST and private engineering firms that studied the collapse. The secondary conclusion of our study is that the collapse of WTC 7 was a global failure involving the near-simultaneous failure of every column in the building.

Som väntat har rapporten från institutionerna Department of Civil and Environmental Engineering College of Engineering och Mines Institute of Northern Engineering University of Alaska Fairbanks inte plockats upp av särskilt många nyhetskanaler och tidningar. Brittiska Daily Star har gått mot strömmen och lade upp en artikel med rubriken ”9/11 tower did not collapse because of fire, breakthrough study claims” och skriver i ingressen att ”Conspiracy theorists have long argued Building 7 (WTC 7) exploded in a controlled demolition”. Även koncernbrodern Express (Daily Express) publicerade en snarlik artikel. Intressant att notera att konservativa tidningar inom systemmedierna har släppt fram denna nyhet, även om både exemplen illustrerar sina artiklar med fotografier från WTC 1 och 2.

Vad den nämnda forskningsrapporten säger är att byggnad 7 inte kunde falla ihop på det sätt som den gjorde med enbart en brand som orsak. Det betyder i så fall att byggnaden föll samman av något annat skäl. Vad detta skulle vara låg inte i forskarnas uppdrag att ta reda på. Men deras slutsats är ändå nog så viktig, för den bevisar att den officiella versionen inte stämmer. Och det i sig är mycket allvarligt.

Har de federala myndigheterna misslyckats i sitt uppdrag att utreda denna viktiga detalj om Nine Eleven och ifall WTC 7 sprängdes eller förstördes på annat sätt, så finns det all anledning att vara skeptisk till hela den officiella versionen om vad som hände i samband med terrordåden den 11 september 2001.

Onsdagen den 11 september 2019 är det 18 år sedan dessa ägde rum. Och dagen innan detta jubileum avgår alltså president Donald Trumps nationella säkerhets-rådgivare, John Bolton. Bättre sent än aldrig, men varför just den 10 september?

Man kan hävda att det hela är en slump. Medan John Bolton var i Polen (förmodligen för att piska upp anti-ryska stämningar som vanligt) passade Trump och utrikesminister Pompeo på att komma överens om en fredsplan med talibanerna i Afghanistan. Japp, samma talibaner som man störtade från makten vid invasionen 2002, och som nu är tillbaka trots den konstanta amerikanska militära närvaron med tiotusentals soldater. Bolton ville inte att fredsavtalet ska leda till att USA tar hem trupper. Enligt Bolton själv har han avgått frivilligt efter detta; enligt pressen har Trump sparkat honom.

Den som tror att Trump och Pompeo här fattat ett beslut i tecknet av en duva med olivkvist bedrar sig sannolikt enligt min mening.

Amerikanska utrikesdepartementet är den israeliska regeringens förlängda arm, och detta är en offentlig hemlighet. Det finns inga tecken på att man på allvar tänker gå emot Israels vilja och önskemål, och dessa är att USA ska ha en konflikt med Iran – på ett eller annat sätt. Och på något vis vill Donald Trump krossa regimen i Teheran. Frågan är bara hur och när.

Om man trots allt vill inbilla sig att Donald Trump nu ”stärkt freden” så vill jag istället hävda att det är precis det intrycket han vill ge inför den kommande presidentvals-kampanjen som i praktiken börjat (och som tar sig smått bisarra uttryck i form av att flera republikanska delstatsorganisationer bestämt sig för att inte genomföra primärval, utan helt sonika föreslå Trump automatiskt som presidentkandidat). För att vinna mot den socialistiska cirkus-akt som kallas för Demokraterna behöver Trump ånyo spela på krigsmotståndets register. Inför valet 2020 kommer han återigen framställas som fredskandidaten. Men när han vunnit valet har han fyra år på sig att fullfölja Israels vilja, precis som han gjort hittills i flera avancerade fall.

Jag vet att det är omöjligt att definiera Donald Trumps säkerhetspolitiska linje. Den är allt annat än spikrak, och många av er läsare har själva noterat att det är smått hopplöst att påstå att Trumps politik varit enbart av ondo, ty han har haft sina ljusa ögonblick. Den förbättrade relationen med Nordkorea är ett av dessa (och det är en skandal att inte Barack Obama lyckades med att uppnå detta under sina på förhand fredsprisbelönta åtta år vid makten).

Nå, åter till forskningsrapporten från Alaska om WTC 7. Eller snarare inte. John Boltons avgång kommer ta all uppmärksamhet, och systemmedierna kommer med stor sannolikhet tala om detta och belysa årsdagen av terrordåden med just den vinkel som Bolton gav uttryck för i Twitter för några timmar sedan: ” – As we reflect this week on the horrific 9/11 attack, it’s important to remember how far we’ve come in combatting radical Islamist terrorist groups but also how much work is left. We stand strong against regimes that sponsor terror & encourage violence against the US & our allies.”

Att denna ”radikala grupp av islamiska terrorister” var USA:s verktyg mot Sovjetunionen i Afghanistan (och för all del ett verktyg i ex-Jugoslavien under och efter Balkankrigen på 1990-talet) vill han inte påminna läsarna om. Talibanerna – som Trump försöker sluta fred med för att troligtvis frigöra trupper att hota Iran med – hade ingenting med attackerna den 11 september 2001 att göra. Bland regimer som sponsrat terror och våld har den amerikanska regeringen själv en framträdande position, kanske den främsta jämte Saudiarabien (och Israel som anger takt och riktning). Ja, just de som ingår i begreppet ”our alies” som Bolton nämner.

Så. Nu ska jag gå och vila igen.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Glöm aldrig WTC 7 under 9-11! (Och så har John Bolton avgått)

  1. hllviken skriver:

    Vårt Ericsson finns också med på ett hörn!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s