En manlig dansgrupp utan förhud under rykande färskt terrorattentat i New York – en trött betraktelse

Bästa läsare!

Ursäkta att jag fortfarande låter sänkt och rosslig, men det är som det är…

Icke förty har jag just för stunden suttit upp i arbetsstolen och försökt se ifall sakerna är där jag förväntar mig att finna dem. Och det är de. Efter detta konstaterande försöker jag även koppla på hjärnan. Det viner och tjuter i bakhuvudet, men med försiktigt gaspådrag börjar maskineriet att snurra på allt snabbare.

Så, vi ger oss på de dansande israelerna.

Låt mig redan här bekänna att jag tar mig an rollen som skeptiker. Just dessa – var de fem stycken? – unga israeliska männen som ertappades med att fira attackerna mot World Trade Center i New York morgonen den 11 september 2001 på taket till deras stora flyttbil (tillhörande företaget Urban Moving som lade ner sin verksamhet några veckor efter attacken), tas som bevis för att den israeliska säkerhetstjänsten Mossad låg bakom dådet (eller dåden).

De dansande israelerna har kommit i ropet igen i år eftersom FBI lämnat ut halvtaskiga fotostatkopior som censurerats på sådan sätt att man inte kan se ansiktet på männen (vilka jag tror inte blivit fällda för något formellt brott, och som efter någon månad flögs hem till Israel trots att man fallerat i lögndetektortesten). Det som blivit bekräftat är att männen var gladlynta medan resten av New York och den civiliserade världen gapade av chock och undrade vad som hänt.

Skeptikern i mig frågar nu – som ett apropå ingenting – varför de (vi) sanningssökande om Nine Eleven har så stort fokus på denna inofficiella dansgrupp? En judisk nyhetstidning i USA (kallad ”Forward”) berättade vid denna tid att FBI upptäckt att minst två av männen var registrerade som medlemmar i utländsk underrättelseverksamhet (d.v.s. Mossad) enligt ABCNews.

Om vi ser krasst på det hela så ska en kvinna som bodde vid den aktuella ”dansbanan” ha blivit uppringd av en väninna och därpå spanat mot WTC-skraporna med sin kikare. Strax därpå såg hon männen som uppförde sig underligt. Jag tror just epitetet ”de dansande israelerna” kan duga som en illustrativ beskrivning på deras oväntade uppträdande. Men vad är förklaringen till att de bar sig åt som de gjorde? Jag är rädd för att jag måste vara ofin här, men jag har starkt på känn att de unga männen gav uttryck för ett slags ” – Ha-ha! Nu får ni också känna på muslimernas vrede, yankees. Rätt åt er!”. Själva säger de att de tog flyttbilen till platsen bara för att ”se bättre”.

Nu till den kritiska betraktelsen. En judisk tidning sprider ut uppgiften om att de unga männen har kopplingar till den israeliska säkerhetstjänsten Mossad. Kopplingen är inte osannolik (inte minst sett i skenet av den ”självmördade” sexbrottslingen Epsteins omtalade gärningar), men vad har den för betydelse här? New York kryllar av Mossad-agenter, och så även Washington.

Saken är den att det hela är ett väldigt klent case. Vad vi misstänker är att den koshervänliga danstruppen kan ha haft förkunskap om att attacken skulle äga rum. Men det finns inga bevis. Varför lyfta fram någonting som inte kan bevisas?

Vi har här med Mossad att göra. Visst, de rekryterar säkert pappskallar också. Alla judar är inte medlemmar i Mensa. Men om Mossad är delaktiga i operation Nine Eleven så kan vi nog utgå ifrån att de haft erforderliga resurser som jobbar mer professionellt än dessa clowner. Vad är de dansande flyttgubbarnas misstänkta uppdrag? Jo, att filma hur WTC-skraporna attackeras. Men jag har inte hittat uppgifter om att de påträffats med någon sådan film hos dem. Om de hade en inspelning där första planet träffar WTC så skulle misstankegraden förstärkas (och de kan ändå krångla sig ur situationen med att ”det bara var en slump”). Men nu pekar det mest på att det rör sig om unga empatilösa judar, även om räkneverket inte helt stämmer. [LÄNK]

Om Mossad vore ute efter inspelningar eller till och med övervakning av operationens genomförande så skulle de inte ha den minsta nytta av de dansande landsmännen. Så fort första planet kraschat dröjde det bara minuter innan tusentals TV-kameror pekade mot byggnaderna. Då skulle Mossad som sagt istället ha haft proffs, placerade på bättre ställen och med en för uppgiften mer adekvat utrustning. Den största nytta Mossad skulle ha av ”sin” dansgrupp är faktiskt som avledningsmanöver. Den som tjänat mest på historien om de dansande israelerna är faktiskt just Israel, eftersom man har rättsväsendet på sin sida när man avfärdar anklagelserna som påhittade.

Vad vi behöver är konkreta bevis som gäller relevanta handlingar. Eftersom USA:s regering inte är intresserade av att sådana uppgifter kommer fram är vi hänvisade till indicier. Men i gengäld är den listan lång och intressant.

Det första är att Mossad har kompetensen och den organisatoriska förmågan att kunna genomföra en operation som Nine Eleven, från ax till limpa. Mossad har tillgång till dubbelagenter, och man kan fråga sig om inte valet av medlemmarna i den israeliska dansgruppen ger fog för misstankar om andra potentiella gärningar med tanke på att männen hade ett s.k. ”mellersta östern-utseende”. Eller för att säga det på ren svenska; de judiska männen var förväxlingsbara med palestinier till utseende och beteende. Det var som sådana de observerades på ett antal olika platser (i bl.a. Weehawken, Liberty State Park och en parkeringsplats i New Jersey), och blev anmälda av flera vittnen. Syftet var kanske att bli sedda?!!

Well, detta var min kritiska tanke för dagen. Nu är jag helt slut igen. Jag är så slö nu att jag skulle kunna tänka mig att vegetera framför TV:n i soffan medan jag tittar på Playa del Sol. Men jag har varken soffa eller TV, så det får bli en kopp thé och ett seriealbum. Blake & Mortimer, förmodligen. Min hjärna behöver vila.

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKTIPS:
http://www.todayscatholicworld.com/mossad-agents-911.htm

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En manlig dansgrupp utan förhud under rykande färskt terrorattentat i New York – en trött betraktelse

 1. hllviken skriver:

  Barbara Spectre hette något annat innan hon bytte namn och flyttade från USA -–> Israel -–> Sverige -–> Israel.
  http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/spectre

 2. Peter Sjöström skriver:

  Ta det försiktigt Harold . Hälsan är viktig för dig och din familj . Att sedan vi bloggläsare av din sida vill ha dig och din penna allert tror jag de andra läsarna skriver under på också . Håller som vanligt med dig och dina funderingar . Speciellt i detta fall med de 3 tornen . Att de dansande på taket kan vara en avledande manöver är en tanke som kan vara relevant . Att Israeler vill att vi i väst ska få smaka på islams våld är ju allom bekant . De lägger ner åtskilligt med kraft på detta . Deras lobbygrupper i USA har fullt upp med att få gehör för sina planer att förse Europa och övriga med islam . Så att rasera 3 torn är väl inte svårare för dem än att slå med tornet på ett schackbräde . Troligen har de målat brädet själv dessutom och med defekta rutor . Maken till etnoagresiv gruppering är svårt att finna . Det fiktivas mästare skulle man kunna säga . En genuin avsky är vad jag känner inför denna grupp , och då är jag ärlig ända in i själen . Krya på dig Harold . Mvh Sjöström

 3. Peter Sjöström skriver:

  För övrigt så är 11/9 den dag Ronnie Pettersson dog . Vilket berör mig mer , där fick svensk motorsport ett svårt slag för att senare på hösten även Gunnar Nilsson dör , dock i cancer . Detta i nådens år 1978 . Mvh Sjöström ( road racing som huvudintresse )

 4. Björn Sveninge skriver:

  I länken dras paralleler till dagens Sverige.
  Samma folkslag som skapade Sovjet är nu i full sving i Sverige.
  Detta är problemet, inte konsekvenserna som te.x att muslimer översvämmar landet.
  https://www.nordfront.se/lettlands-sak-ar-var-om-filmen-paradize-89.smr

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s