Sjuk, sjukare, Peter Harold… men inte lika sjuk som det brittiska rättssystemet!

Bästa läsare!

Beklagar frånvaron och min inaktivitet, men jag har nu krönt tillvaron med en sjuhelvetes förkylning som bonus. Det har blivit mycket sängläge, men knappast någon skön sömn.

I vilket fall som helst låg jag och grubblade på detta med ADL och YouTube så här i efterskalven från Pewdie Pies pinsamma utspel om att donera en massa pengar till den förstnämnda organisationen.

Visst, han har gjort avbön, och hans budskap var ärligt: Ska man slippa bli stämplad som alt right måste man muta dem som håller i både stämpeln och stämpeldynan. Och det är dessvärre ADL (en judisk-sionistisk lobbying-organisation som är ett större hot mot demokrati och yttrandefrihet i västvärlden än alla höger-extrema organisationer tillsammans).

I praktiken erkände Pewdie Pie att donationen var en muta, samtidigt som han också medgav att han inte var helt bekväm med ADL som föreslaget alternativ.

Det intressanta är inte Pewdie Pies val per se. Han höll på att göra exakt vad media-etablissemanget redan gjort, och här syftar jag både på press, radio, TV och de sociala medierna såsom YouTube samt sökmotortjänster som Google. De sitter alla i knät på ADL, och de har hamnat där eftersom det finns en stor risk att man drabbas av dålig publicitet om man nobbar denna och andra sionistiska organisationer. Om ADL inte attackerar hela företaget så kan de välja ut enskilda ledare som sedan blir måltavla och misstänkliggjorda. När denne blivit en belastning – och detta fixar ADL på rekordtid med sina förgreningar i medie- och affärsvärlden – så får vederbörande avgå, och kvarstående har lärt sig vem som har makten.

Men i fallet med Pewdie Pie inträffade någonting annorlunda. Kritikstormen mot hans beslut var konkret och massiv. ADL är det största hotet för en verksamhetsutövare som just Pewdie Pie och hans likar, och man måste antingen vara korkad eller utpressad för att inte erkänna detta.

Jag gillade Pewdie Pies avståndstagande från ADL nu. Han använde formuleringar och tonfall som fick ADL att framstå som någonting katten släpat in. Han var självkritisk, och sade att han ”borde ha vetat”. Japp, det finns miljarder människor som borde ha vetat att ADL är ett hänsynslöst hot mot yttrandefriheten, och att organisationen går betydligt längre än sitt officiella syfte om att bekämpa förföljelse av judar. Numera angriper man flertalet aktörer som är kritiska till den israeliska regimens politik. Jag tror att uppvaknandet var ärligt. Kommer fler att vakna upp?

Från Pewdie Pie är steget inte långt till komikern Jonathan Pie som gör sketcher i vad som borde vara reportagemiljö. Hans gimmick är ohejdad ilska, och ibland blir man lite oroad över att hans blodtryck kommer skjuta ut en säkring på riktigt.

Här gör han en rant om det brittiska rättsväsendet som åtalade och dömde en man till fängelse för att han lärt sin flickväns hund att göra Hitler-hälsning på kommandot ”Sieg Heil” och filmade detta och lade upp klippet på YouTube. Jonathan Pie har fattat poängen; det var ett smaklöst skämt där poängen är att en söt hund (nåja…) kan göra något osmakligt. Eller smaklöst och smaklöst. Jag själv har sagt att om jag någonsin ska skaffa mig en hund så ska den få heta ”Rabies”. Eller ”Hjälp”. För mig spelar det ingen roll om jag är ensam på planeten att tycka att detta är kul skämt.

Jonathan Pie säger i sin rant att humoretablissemanget höll käft när domstolen lagförde en medborgare som gjorde sig lustig över nationalsocialisternas estetik (och etik), med få undantag som t.ex. Ricky Gervais (vilken förmodligen inte stängt av alla hjärnceller). Men Jonathan Pie ballar helt ur när han anklagar humorelitens passivitet i detta rättsfall med att ”freedom of speech isn’t fashion anymore”.

Yttrandefrihet är inte en modenyck. Men helt klart håller sig många under radarn helt enkelt därför att man vill slippa ha problem med antisemitism-etiketten. Den fastnar lätt och innebär att komikern/artisten blir portad på sina gig och tvingas försörja sig på donationer via swisch.

Men förhoppningsvis har miljontals Pewdie Pie-anhängare fått upp ögonen för vad ADL är för en skurkorganisation, och vilket hot denna utgör för inte bara yttrandefriheten, utan också det som många uppskattar mest som YouTube, nämligen humorn. ADL-ledaren Abe Foxman vill inte ens acceptera att judar skämtar om judar (men jag undrar vad han tycker om att judar skämtar om goyim?), och krävde t.o.m. att skådespelaren Sacha Cohen skulle göra reklam för ADL i samband med lanseringen av Borat-filmen.

Som en tittare påpekade i kommentarsfältet under detta klipp: Med sådana som Abe Foxman blir det inte mycket kvar av yttrandefriheten om de får makt. Guess what…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Humor. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Sjuk, sjukare, Peter Harold… men inte lika sjuk som det brittiska rättssystemet!

 1. Björn Sveninge skriver:

  Skrivaren Du ordineras en rejäl dos C – vitamin, 1 gr/ stort glas.
  Blir det för surt spetsa med bikarbonat som är basiskt.
  C vitamin kan köpas i vanlig livsmedelsaffär heter då askorbinsyra.
  Ju mer av groggen desto bättre…

 2. Risto Matinen skriver:

  Hittade en 4-minuters judisk komikersnutt:

  Han kallar sig felaktigt för ”svensk jude”. Sådana finns inte, utan man bör använda finlandssvensk analogi: Sverigejude, jude boende i Sverige. Aron Flam är ändå inte så tokig…

  Bjuder på några judevitsar:
  – Hitler påstås ha orsakat 6 M judars död, men han räddade ta mig fan History Channel…
  – Två judar sitter på en brygga och fördriver tiden. Den första doppar fötterna i havet och ropar: “Det är kallt! Det är kallt!” Den andra doppar näsan och ropar: “Det är jävligt djupt också”.
  – Varför ser judar porrfilm baklänges? De blir helt till sig i scenen när ludret ger tillbaka pengarna till mannen.

  • Björn Sveninge skriver:

   Roliga historier.
   Livet utan judar kanske hade varit för enkelt så Gud skapade några fulla i fan?
   Men det finns undantag.
   En jude jag gillar är Carl Gustav Jung.
   https://paranormal.se/topic/carl_gustav_jung.html

   • Risto Matinen skriver:

    Skulle Carl Gustav Jung vara jude? Det har jag aldrig hört/läst talas om. Förvisso var han aktiv i pseudovetenskaparen Freuds samtid, men det gör honom inte till jude. Hans far var präst om jag minns rätt. Dock var det nästan 50 år sedan jag kunde/läste något av Jung…

    Skit det samma om han var jude. Det gör honom inte sämre eller bättre, eller snarare hans uppfattningar om något. W Reich hade några intressanta idéer, men när han drog fram sin orgonkammare drog jag vidare i fältet…

  • Peter Harold skriver:

   Haha!
   Mer, mer mer! 🙂

 3. hllviken skriver:

  Sov gott!

 4. Kör på Hjälp om du bryr dig om hunden. I ett skitland som vårt där snutsvinen skjuter ihjäl downare utan att skämmas kan du säkert föreställa vad som kommer hända den arma hunden om du ropar rabies så normisar hör det. Du kommer förmodligen även hamna i stillot för att ha skrämt upp folk.

 5. Risto Matinen skriver:

  Peter skulle kanske ha/fixa en formell liten ventil för oss med skrivklåda, när andan faller på. En specifik dag eller tråd? Jag tillhör de som annars kan betraktas som trådklottrare eller i värsta fall troll, men jag vill ju väl.

  Det om ämnen som faller utanför eller kan betraktas som ointressanta eller ovidkommande. Man behöva lätta på trycket, vilket det än är…

  För övrigt, för att hålla sig till artikeln; Finns någon sjukare Felväsen än det antisvenska?
  Jag har varit tvungen att gå till domstol för att få rätt minst 20 ggr. De första 18 ggr vann jag. De två sista skulle jag också vunnit om domstolarna höll sig till lagen, men det gör de inte längre sedan länge…

  • Risto Matinen skriver:

   Typ simpelt recept:

   UGNSSTEKT BRYSSELKÅL 1 Portion

   250 g Brysselkål, fryst
   0,5 dl Olivolja
   5 g Vitlök
   1 nypa Salt
   1 nypa Svartpeppar (malen)
   Riven ost, innan eller efter ugn

   1 Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.
   2 Ställ in i ugnen på 175 grader.
   3 Stek i ungefär 20 minuter tills de börjar få lite färg. Öka på temperaturen lite eller sätt på grillen och låt dem stå tills de har en fin färg och är krispiga

   Dögott, särskilt med bacon. De senare lägger man in 10 min innan eller steker separat…

   • Peter Harold skriver:

    Vilken tur att jag köpte hem riven ost igår! Tackar för tipset!

    By the way, är det ok att jag byter ut plåten mot en gjutjärnspanna? Saker som rullar är inte bra att ha på plåt för mig.

    • Risto Matinen skriver:

     Absolut! Den första punkten borde inte ens innehålla ”lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.” Själv använder jag en glasform. Särskilt när så mycket olja ingår. Man kan också strunta i att höja temperaturen, det går bra ändå.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har kommentarsfält, och det är sällan jag upprörs av off-topic, såvida det inte är reklam för potensmedel eller postorderfirmor (där reklamen lovar mer än den håller, annars är det ok). 🙂

 6. Björn Sveninge skriver:

 7. hllviken skriver:

  Vad ska man kalla Reinfeldts debatt-teknik?

  [video src="https://videos.files.wordpress.com/ntregLf0/jimmie-c385kesson-2013.mp4" /]

 8. hllviken skriver:

  Rätt sjukt det här åxå:

 9. Björn Sveninge skriver:

  Sverige är sjukt, Usa är sjukt, Eu tillhör samma sjukdom där det hör till att beskylla andra för vad man själv gör.
  Tyvärr vann fel folk världskrigen!

 10. hllviken skriver:

  Fler diagnoser:

 11. hllviken skriver:

  Framväxten av teknokratin i USA 1930 – 1969

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s