Vad är regeringens plan…?

Bästa läsare!

Beklagar min långsamma comeback på Internet. Det tar på krafterna att gå åt rätt håll. En dag med hyfsad kapacitet, och nästa dag är jag utslagen. Nå, nog med gnöl från min sida. Dags för bloggning och en nattmacka.

*

Enligt den svenska regeringen och dess statliga tjänare som ska hålla reda på rengöringen i åsiktskorridoren står Sverige inför ett antal svåra hot:

KlimatetPopulism och extremhögernRyssland.

Visst, det finns problem med gängkriminalitet, och risken för oskyldiga att råka illa ut har ökat. Handgranater på cykelbanor, sprängdeg i dagisets sandlåda, exploderande bomber i cykelställ och utanför butiker. Men för den skull vill inte regeringen acceptera att svenska folket går och radikaliseras och säger öppet vad de tycker och tänker. Sånt har vi Göran Greider till för…!

Det krävs inte särskilt skarp hjärna att lista ut att regeringens (och framför allt Stefan Löfvéns) utspel om klimat, populism, extremhögern och det ”ryska hotet” är enbart distraktion för att leda bort folkets fokus för de samhällsfrågor som verkligen betyder någonting. Faktum är att i mycket är regeringens psykologi ganska lätt att läsa av. Man ser vilka ämnen de undviker, och ingen ska tro att de gör det därför att de lever i okunnighet. Tvärtom. Tystnaden är strategisk och givetvis ett tecken på var regeringen har sina intellektuella no go-zoner. Jag tänker framför allt på migrationskrisen samt den gigantiska bolåneskulden.

Men vad som är lite svårare att lista ut är vad som är regeringens riktiga plan. Pratet om klimatet fyller ett tvådelat syfte, dels försvara nya skattehöjningar,och dels som jag nämnde ge de statsinfluerade medierna en ursäkt att prata väder istället för verklighet. D.v.s. klimatpolitiken är ett verktyg – inte ett mål.

Regeringens förhoppning är att klimatfrågan ska ta all uppmärksamhet, likt trollkarlen eller illusionisten under sitt framträdande. På detta område har regeringen en plan, men även om den har stor betydelse för att införa mer socialism än vad löntagarfonderna kunde så saknas det någonting här i berättelsen. Vad?

Naturligtvis ”vet” inte regeringen vad den ska göra åt den ökade gängkriminaliteten, lika lite som man har någon förmåga att hantera sin migrationspolitik i ett för Sveriges medborgare gynnsam riktning. Idéer finns, men inte på socialdemokraternas agenda. Allt man fokuserar sig på är att inte gå sina politiska motståndare till mötes (och idag består motståndet i riksdagen mest av Sverigedemokraterna), och harvar sitt eviga mantra om att ”minska utanförskap”, ”satsa på ökad integration”, ”höja straffen så de blir avskräckande” och ”ha en öppen och inkluderande dialog i samhällsarbetet” – det sista gäller ju naturligtvis mer med islamistiska organisationer mer än SD.

Avsaknaden av en synlig plan kan bara betyda en sak: Den plan man har är dold.

Jag vet tyvärr inte mycket om denna plan. Jag tror mig veta mer om vem och vilka som gjort upp planen, och för all del kanske lite om hur den kommit till. Men syftet med planen är dessvärre mindre tydligt formulerad. Innehållet torde dock inte vara så svårt att lista ut; vi behöver ju bara se vilken politik som förs. Det som krävs i sammanhanget är att förstå att när regeringen säger sig ha en ambition att åstadkomma en sak men misslyckas och hamnar någon annanstans, så är det knappast det uttalade målet som var äkta, utan istället var vi hamnade.

Kräver inte detta ett visst mått av förmåga att vilseleda? Jovisst, min kära läsare. Det är ju därför regeringen och riksdagen består av politiker. Men det finns faktiskt ingenting lättare än att vilseleda.

Låt oss ta ett exempel i form av alla dessa regeringsdeklarationer som regeringen presenterar varje höst när riksmötet öppnad. Där står statsministern och säger att man i intresse av X kommer att satsa Y miljarder på att uppnå Z. De troende och närmast sörjande applåderar likt de dresserade apor de är, och hit räknar jag även den svenska journalistkåren.

För att konkretisera detta med ett mer typiskt (och fiktivt) exempel kan regeringschefen utlova ett antal extra miljarder till polisväsendet för att bekämpa ungdomsbrottslighet. Inte sällan kan ett oppositionsparti kontra med att angiven summa är alldeles för liten. Vem har rätt? Ingen av dem. Man varken köper eller budgeterar bort brott. Inte heller befinner sig polisen i den initiala delen av händelseprocessen, utan istället i slutet i samband med att offret kontaktat myndigheten. Vi har haft den ena regeringen efter den andra som ”prioriterat polisen”, men brottsligheten ökar och tar sig nya uttryck – eftersom verkligheten förändras. Och politikerna uttrycker förvåning varje gång över denna verklighet, och anklagar skattebetalarna för att ha varit naiva…

Finns det någon som ska ha en god översikt över den föränderliga verkligheten så är det just regeringen. Statsmakten försörjs med information från både inhemska experter såväl som utländska. Stora mängder av data bearbetas för att presenteras i trendbevakningen. Det politiska valet kan sedan bestå i när man ska agera, men det kan också – om man har en särskild avsikt – bestå i att inte agera.

Det är här vi kan ana planen. Regeringen – och vi kan nog inkludera Reinfeldt-regimen – har sett utifrån befintligt track record bedrivit en politik som lett fram till dagens problematiska samhällssituation trots mängder av varningstecken. Massinvandringen var förutspådd. Bostadslånebubblan är också ett vetenskapligt dokumenterat problem. Våldsspiralen bland kriminella har förvarnats om i flera år, och endast en dåre kan inbilla sig att inte förd politik som påverka den dystra utvecklingen till fortsatt försämring.

Vad leder allt detta till?

Sett ur regeringens perspektiv innebär utvecklingen att de politiskt inducerade problemen enbart får adresseras politiskt, och det med ett politiskt vokabulär som endast socialdemokraterna och maktetablissemanget definierar och godkänner.

I dessa tider då det råder stort fokus i sociala medier om de kristna socialdemokraternas allians med islamiska grupper i Sverige finns det en risk att man missar andra betydelsefulla detaljer, såsom t.ex. svenska storföretags påverkan av förd politik. Det är ju trots allt ingen hemlighet att t.ex. Investor väljer ut vilka personer som är potentiella statsministerkandidater och vilka opinionsbildare som ska lyftas fram till okränkbara högheter inom sitt gebit (via BIlderberggruppen och andra forum).

Med andra ord: den politiska diskussionen behöver ett helhetsperspektiv. Det tror jag dessvärre inte våra gammelmedier vill hjälpa till med.

Ur Dagens Nyheters nyhetsflöde just nu ikväll (20/9-2019 kl. 22:50):

1. ”Konståkare anklagar toppklubb för vikthets”
2. ”Klimatpolitiken är USA:s nya generationskrig”
3. ”Greta Thunberg leder klimataktion i New York”
4. ”Så går kampen mot klimathotet”
5. ”Växande klyfta mellan folket och Trump”
6. ”Stefan Holm kritiserade Qatar – nu blir han VM-ambassadör”

Kanske man ska vara glad över att inga tragedier rapporterats, men i Dagens Nyheters fall ser vi nog samma selektiva nyhetsförmedling som regeringen använder när den väljer ut politiska frågor att agera gentemot. Förmodligen passerar flera tragedier obemärkta av DN-redaktionen.

Johan Alltman gör i en debattartikel i Fria Tider om Bonniers betydelse följande konstaterande:

När framtida historiker ska försöka förstå varför det gick så fel i Sverige, kommer den svenska pressen vara en väsentlig del av förklaringen. De stora tidningarnas samstämmiga och extremt invandringsvänliga hållning, misstänkliggörandet av invandringskritiker och motståndet mot en öppen debatt. [LÄNK]

Som sagt, det handlar inte enbart om redaktörernas personliga åsikter. De är förvisso redaktörer för att de har rätt åsikter, men inriktningsbeslutet finns knappast hos dem. Samma sak med ministrarna; de har ”rätt” åsikter, och det är därför att de är ministrar. De är inte ledare, utan torpeder som ska knuffa opinionen framför sig.

Som sagt, stirra inte bara på bollen, utan titta även på spelet (även om detta knappast behöver sägas två gånger till mina kloka läsare!).

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Vad är regeringens plan…?

 1. Risto Matinen skriver:

  Plan? Tja, den enklaste är att förstöra och utrota svenskarna. Ser man det korrekt så, är resten ganska enkelt…

  Dock är vårt motstånd fortfarande skrivit i stjärnorna! Den svenske mannen verkar kastrerad. Kastrera invällarna och politikerpacket, så är vi på rätt väg…

  Kan vi bara resa oss upp som en försmak, är vi på rätt väg!

 2. Björn Sveninge skriver:

  Den här artikeln är ( nog) den bästa som Skrivaren skrivit.
  En mycket bra analys av skeendet i dagens Sverige.
  Problemet är att svensken i gemen är hjärntvättad och förmodligen kommer att uppfatta artikeln som ett elakt påhopp på de duktiga politikerna?
  Med risk för att bli uppfattad som dystopisk så har jag tappat hoppet om en lycklig framtid för mig i det här landet.
  Bättre fly än illa fäkta!?
  Mikael Hagenbo säger i sina kristna videor att det är utsiktslöst att kämpa mot den utstuderat onskdfulla talmudiska religionen, själv har han flytt Sverige för Lettland, Riga som han påstår är mycket friare, det är tungt att andas i Sverige säger han.
  Jag tror förståss att problemet är gammalt och att folk opponerat sig mot det många gånger i världshistorien med resultatet blivit te. x bombning av civilbefolkningen.
  6 miljoner lögner om vad civilbefolkningen gjort och att två kärnsprängningar i två torn är Usamas verk.
  Mao. svensken är för dum för att ta sig ur den här knipan.
  När det enda egentliga motståndet kommer från rörelsen med samma namn…
  En sak är säker, demokratin är upphovet till problemet, inte lösningen på det.
  Festen har urartat, bäst är att schappa till nästa bal medans tid är!?

  • Peter Harold skriver:

   Jag kan inte flytta. Bak i ryggen känner jag någonting som knuffar mig framåt, och hör en viskning från sidan som säger att jag måste göra någonting.

  • Ron skriver:

   Antikens historia ska bort från läroplanen enligt SR.se idag (26 sept 19).
   Betygen ska också bli ”rättvisare”.
   Sådan ”rättvisa” kommer att betyda att de elever som ansträngt sig och pluggat och lärt sig något ska få sina betyg sänkta, medan de som ägnat sig åt att sabotera lektionerna ska få sina betyg höjda.
   Så kommer det att bli.

 3. Pingback: Vad är regeringens plan…? — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 4. hllviken skriver:

  Instämmer.

  Planen är en Världsregering som skall styras från Jerusalem.
  Frankister ska bestämma över alla andra.
  Ingen idé att fly – hela planeten ska underordnas.

  Men det verkar som Världshärskarna bestämt att Sverige ska utplundras särskilt mycket:

 5. Peter Sjöström skriver:

  Håller med . En mycket stark Come Back av Harold . Pennan behärskar han . Tankarna är klara och koncisa . Fint att ha honom tillbaka . Texten är mycket bra och man nickar och instämmer i raderna . Det trevligaste är att det instämmer med vad jag själv tycker . Detsamma med er andra som skriver här på denna sida . Man växer i gott sällskap fast man inte har så vass penna . Tack . Mvh Sjöström

 6. Peter Sjöström skriver:

  Tittade på HDI – listan från FN här . Tittade sedan på en nyare lista från FN . Där låg Sverige på sjunde plats ? Man litar ju blint på den organisationen . Finns det något man kan tro på som FN levererar . Den enda som gjort något riktigt inom den organisationen är Inga – Britt Ahlenius . Finns säkert några andra också . Mvh Sjöström igen

 7. hllviken skriver:

  ⁉️⁉️⁉️ 🌏👁🧠🦉🦊😢😢😢🤠🤠🤠👀👮🏻‍♂️👮🏻‍♀️👮🏻‍♂️💼💼💼🌏💥🌏💥🌏💥📣🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱

  http://peterkrabbe.wordpress.com/2019/09/21/vart-ar-vi-pa-vag-hosten-2019/

  • Peter Harold skriver:

   En aspekt som kanske borde dryftas är frågan om vad som är definitionen av ett tredje världskrig. Jag är inte säker på att vi ska stirra oss blinda på atombomber, utan istället se till ”lågintensiva” faktorer som t.ex. handelskrig som bl.a. USA leder för att skapa incitament för regimskiften (däremot får man inte bojkotta israeliska företag som stödjer bosättningar på ockuperat territorium i Palestina).

 8. hllviken skriver:

  Fler bevis för vad Världshärskarna tvingar på oss:

 9. Risto Matinen skriver:

  I avvaktan på PH: En fosterländsk dikt (Nu ljusnar våren av Esaias Collin utgiven våren 1899) tolkad av Annelie Karlsson i oktober 2018. Så vackert och suggestivt att jag nästan började gråta…

  • Risto Matinen skriver:

   Hela texten:

   Nu ljusnar våren kring allt Sverges land,
   och trädens alla knoppar ymnigt svälla,
   och älf och sjöar bryta isens band,
   och muntert, bäckarne i mossan kvälla.
   Det skimrar gult vid minsta dikeskant,
   det lyser violett kring dal och brant.

   Långväga gäster bygga åter bo
   inunder takens krön på gamla ställen,
   och öfver fält, där sommarens skördar gro,
   hörs lärkans sång från morgonen till kvällen
   och fiskarne i middagssolens gass
   på grunden leka ibland fjolårsvass.

   Det våras, minns du väl? för sista gång
   uti ett sekel, hvilket strax skall ändas.
   Härnäst som våren löser vinterns tvång,
   utaf det nyas sol skall blicken bländas.
   Hur skall i gamla Sverge det se ut,
   när nittonhundratalet löper slut?

   Skall, när det våras sista gången då,
   af samma fria vindar Sverge svalkas?
   Skall samme frie man den jord beså,
   som ingen främmad plogbill än fått nalkas?
   Skall än kring landet samma tungomål
   förnimmas med sin svenska klang af stål?

   Säg ej, att svaret göms i gudars knän!
   Väl rår en högre makt för våra öden,
   men hvar ett folk från jorden sopats hän,
   det bar inom sig fröet dock till döden,
   och häfden, där den synat våd vid våd,
   fann lätt på djupet hämndens röda tråd.

   Så lek ej med din framtid, Sverges folk,
   att barn och barnbarn ej må vådan skörda!
   Det är ej nog att vara vettets tolk,
   det är ej nog att bära dagens börda —
   det var och är ej nog till frihets värn
   att kläda ungdomen i stål och järn.

   Förmer än vapen är dock tro och hopp
   och kärleken till fädrens enkla seder;
   ty för ett folk, som utan ans växt opp,
   — i trots af allt — skall frihets sol gå neder,
   och den, som ej tål dygdens milda tvång,
   får bära tyngre börda sist en gång…

   Nu ljusnar våren kring allt Sverges land…
   Om någonsin dess frihet skall gå under,
   må ingen vårsol bryta isens band
   och ingen fågel slå i våra lunder,
   men vintern stiga ned från våra berg
   och bädda allt i dödens hvita färg.

   från https://allmogen.org/dikt/nu-ljusnar-varen/

 10. Pingback: Vad är regeringens plan…? – Suzie Weathers

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s