Sidan 50 av 2826 (jag läser ”Saint Einstein” av Bjerknes)

I all hast utan korrekturläsning!

Bästa läsare!

Bara för att riktigt hälla bensin över brasan tänkte jag här berätta att jag börjat läsa ”The Manufacture and Sale of Saint Einstein” av Christopher Jon Bjerknes (1965-).

Frekventa besökare av Know More News vet denne författare är en ofta återkommande gäst i Adam Greens show. Bjerknes är en av alla dessa s.k. ”självhatande judar” som sionisterna brukar uttrycka det eftersom vanligt folk kan tycka att det låter lite knäppt när man försöker klistra på ett ”anti-semit”-märke på någon som biologiskt tillhör detta guds utvalda folk.

Vid sidan av att ha ett så pass dåligt rykte att YouTube systematiskt försöker få bort hans existens på deras plattform så är Bjerknes en produktiv författare och forskare. Jag införskaffade mig en digital kopia av det ovan nämnda verket bara för att skapa mig en egen bild av hans yrkesmässiga kapacitet. När det gäller hans medverkan som expert i Know More News får jag erkänna att hans kunskaper om judisk historia imponerar.Men å andra sidan, har man skrivit en bok på nästan 3000 sidor så kan man nog begära att han ska vara kunnig på sin sak, hehe…!

Jag har kommit till sidan 50. Jag har läst med stort intresse och behållning. Jag tycker om att läsa sådant som tillför mig ny kunskap. Det är väl kanske just denna aspekt som besvärar mig något med Know More News; Adam Green är mycket duktig på att repetera saker och ting. Han gör det så frekvent och ofta med bibehållet mönster så att jag nästan får för mig att jag råkat ladda ner ett gammalt avsnitt. Om det inte är frågan om demens – vilket jag tvivlar på – så kan detta vara en yttring av hans omsorg till nytillkomna tittare/lyssnare som är för lata eller för okunniga att botanisera i arkivet efter tidigare avsnitt.

Å andra sidan kanske det är svårt att få ihop helt nytt innehåll i ett 1½-timmesprogram som drar iväg till 2 och 2½-timme… Fast å andra sidan tycks det finnas hur mycket som helst att ösa ur. Just detta med Albert Einsteins artificiella ryktbarhet var en nyhet för mig. Samtidigt känner jag mig inte alls chockad.

Vad handlar saken om? Jo, den gode Christopher Jon Bjerknes anför att det är en smärre bluff-varning över den dubble Nobelprismottagaren Albert Einstein. I början av hans bok finns det ett citat från en Gertrude Besse King:

“Probably Professor Einstein does not realize how sensationally and cunningly he has been advertised. From the point of view of awakening popular curiosity, his press-notices could hardly have been improved. The newspapers first announced his discovery as revolutionizing science. This sounds well, but its meaning, afterall, is rather vague. Then they printed a series of entertaining oddities, supposedly deducible from his hypothesis, although most of them could have been equally well deduced from the conclusions of Lorentz or Poincaré: for example, moving objects are shortened in the direction of their motion.”

Bjerknes inleder sin bok med att upplysa läsaren om att professor Albert Einstein blivit berömd år 1919 för att ha upptäckt gravitationsvågor som påverkar ljuset (jag tror att här åsyftas Einsteins rapport ”Über ein optisches Experiment dessen Ergebnis mit der Undulationstheorie unvereinbar ist”), och att denna berömmelse kommit hastigt och på bred front genom mediernas försorg.

Nu har jaga väldigt lätt för att bli distraherad, eller om det bara är det att jag rent reflexmässigt vill dyka ner i detaljer och komplettera bilden som en författare redan kämpat kanske i åratal med. Jag frågade mig: Vem är Gertrude Besse King? Inte för att jag misstror Bjerknes, men jag blev nyfiken.

Döm om min förvåning när jag inte kan hitta någon Wikipedia-artikel om denna människa. Wikipedia publicera artiklar om obskyra hiphop-artister som ingen sansad människa bryr sig om, eller om karaktärer i dataspel. Men om Gertrude nöjer man sig med att klämma in några rader (i en tysk Wiki-artikel) om hennes liv i en artikel om en konstnärskoloni i USA, och nämner att hon levde mellan 1881-1923, studerat på Vassar Collage i New York State och varit krigskorrespondent i Ryssland och Balkanhalvön. Och vips har jag förlorat ytterligare 20 minuter av mitt liv på att leta efter onödiga fakta…

På vägen dit hittade jag dock en del andra dokument,och jag blir varse något som kan vara ett spår till hur Bjerknes själv arbetat fram sin bok. Jag fann nämligen 14 volymer av ”The collected papers of Albert Einstein” sammanställda av Hebrew University of Jerusalem 1989 och publicerade on-line av universitetet i Princeton. Ah! Det blir mycket lättare att skriva en bok om man har tillgång till källor! Nej, jag försöker inte förringa Bjernes insats. Jag känner bara smått avund över att han haft turen att kunna studera sitt objekt på ett eget språk. För min egen del stångade jag pannan blodig när jag jobbade med min biografi om den franske författaren Jules Verne utan att kunna mer än en handfull ord på franska i början av 2000-talet. Suck.

Åter till Albert Einstein. Eller ska jag snarare använda författarens eget begrepp: ”Saint Einstein”? Ja, jag skulle faktiskt kunna säga ”l’affaire Albert Einstein” för att påvisa en viss aktuell förkovran i det franska språket, även om jag knappast kan imponera på någon. Einstein-affären är ett begrepp som passar bra, för den har många komponenter som är av intresse för vår samtid, och här får jag lyfta på hatten till Bjerknes för hans presentation av ämnet.

Det är framför allt detta med att medierna följde varandra så fort ett antal tidningar med judiska/sionistiska ägare/redaktörer hade lanserat Albert Einstein som ett geni större än Kopernicus, Kepler, Galileo och Newton som Bjerknes belyser, följt av att Albert Einstein i sin position som akademiskt helgon nyttjat detta kändisskap för att resa världen runt – och framför allt till USA – för att torgföra sionistiska värderingar och äska om stöd för sionisternas kamp (medan han undvikit att möta sina vetenskapliga antagonister). Och icke att förglömma: Många av de som kritiserade Albert Einstein på den tiden avfärdade han och pressen som antisemiter. Bjerkenes skriver i sin bok att situationen med anklagelser om antisemitism faktiskt var till och med värre på den tiden än idag (d.v.s.utgivningsåret 2006).

Det hela är ganska intressant därför att Albert Einstein har annars använts som ett argument mot den judiska statsbildningen Israel, och någonstans i bakhuvudet ringer det en liten klocka som vill påminna mig om att Albert Einstein i något sammanhang ska ha sagt att han tyckt att det inte var helt bra att man skapade Israel. Jag kan minnas fel, men om minnet inte sviker mig alltför mycket så rimmar ju detta illa med hans engagemang för sionismen under 1920-talet. Jag kanske kan få en förklaring längre fram i Bjerknes nästan 3000 sidor långa bok. Men det är nog fakta att Albert Einstein tackade nej till att bli Israels förste president. Det är fritt fram att rätta mig i kommentarsfältet om jag har fel.

Dock finns det saker i boken om Saint-Einstein som får mig att rynka på ögonbrynen. Bjerknes skriver:

Hitler and Stalin, who were both Bolshevik Zionists, brought the German People and the Russian People into war with each other,and helped the Jewish bankers to discredit and ruin Gentile government and to move the world towards a universal world government led by Jews—towards the “New World Order” or “Jewish Utopia” prophesied in Isaiah 65:17 and 66:22.

Här är jag medveten om att man måste vara en alert läsare, och kunna koppla ihop fakta från olika sidor i boken. Rent instinktivt skulle jag vilja utbrista i ett ” – Och källa på det, tack!”, för jag skulle om inte annat vilja ta del av ett uttömmande resonemang kring hur Bjerkenes föreställer sig detta upplägg som han tillskriver Hitler och Stalin. Detta kanske presenteras lite längre fram.

Jodå, jag är fullt medveten om att storbankerna hjälpte både kommunisterna och nationalsocialisterna. Men att bankirer är opportunister som ser en affärsidé att utnyttja nationer som eventuellt går i krig mot varandra är inte någonting nytt. Den mer kritiska frågan är vem/vilka som gjorde upp denna strategi, och var och när? Utan några som helst anspråk på detaljrikedom utbrista i ett ” – Judarna gjorde det!” är ett svar jag inte kan nöja mig med, sett ur ett intellektuellt perspektiv – även om jag inte kan utesluta att det finns ett tema i sammanhanget som har bäring på detta påstående, för att uttrycka det så försiktigt man bara kan.

Jag vet att Bjerknes har mycket mera information i resten av sin 2826 sidor långa bok. Det önskvärda svaret kanske finns där.

För den som inte känner till att min trötta och brutna kropp innehåller en förhållandevis ädel själ må jag ägna några avslutande rader i denna bloggpost åt att förklara varför jag gett mig i kast att studera Bjerknes bok: Nej, det handlar inte om att jag vill absorbera antisemitism eller att jag hatar judar. Jag studerar inte historia med avsikten att jag i morgon ska börja spränga synagogor och kräva att alla judar ska interneras. Mitt motiv handlar istället om att inhämta kunskap, och att jag har all rätt i världen att få göra det utan att vissa intressegrupper ska lägga hinder i vägen.

Kommer jag att kunna komma till några slutsatser efter att ha läst Bjerkenes (delvis eller hela boken)? Mycket sannolikt. Men bara att få förståelse hur viktiga historiska händelser har kunnat ske är till nytta för mig som medborgare, och jag tänker givetvis dela med mig till mina läsare kring mina tankar om saken.

Genom att förstå historien kan man begripa vad som sker i nuet, men intrycket kan bara bli äkta om det sker utan filter, och med en bredd av informationskällor. Sedan kan man diskutera vad som behövs göras för att förhindra nya förödande misstag äger rum (krig, censur, ofrihet, informationskrig, etc). Och där tror jag att Adam Green och Christopher Jon Bjerknes gjort en första god insats, nämligen att öppna ögonen på folk för att varna om vad som är på väg att ske i Israel.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Historia. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Sidan 50 av 2826 (jag läser ”Saint Einstein” av Bjerknes)

 1. Irving Davidsson skriver:

  Jag antar att Bjerknes med raden ”Hitler and Stalin, who were both Bolshevik Zionists…” menar att Hitler var sionist i betydelsen att han ville skapa ett land åt judarna på 30-talet. Inte pga sitt goda hjärta, utan för att han ville bli av med dem. I denna strävan samarbetade nazister och judar ända tills kriget kom iom Englands och Frankrikes krigsförklaringar. Vad som menas med att herr Hitler var bolsjevik är mer oklart.
  Begreppen bolsjevik och jude var under lång tid synonyma.

  • Peter Harold skriver:

   Det är nog den ”allmänna” tolkningen, eftersom det ju också var sant att nationalsocialisterna ville deportera judarna ut ur Europa. Men varför jag ändå hamnar i grubbleri över hans formulering är teorin om att Adolf Hitler (och ett antal av hans kollegor i parti- och regeringstoppen) var av judisk härkomst. Så var A.H. sionist av börd, eller handlade det enbart om att bryta den judiska sfärens maktgrepp och inflytande över Tyskland? Jag lär nog finna svar, eftersom mycket av boken återstår.

   • Irving Davidsson skriver:

    Eftersom judar både i väst och öst samarbetade för att få England och sedermera USA att gå med i kriget mot Tyskland är min uppfattning att Tyskland som det enda land som gjort myteri mot den judiska överheten måste krossas.
    Det var inte de allierade och inte Sovjet som vann kriget utan… ja, vilka tror ni? De gör ju som de vill idag, styr massmedia och regeringar.
    Jag är inte antisemit, detta är vad jag kommit fram till om än lite motvilligt.

    • Peter Harold skriver:

     Jag förstår motvilligheten. Grannen Knut är en trevlig gentleman som tränar kvarterets ungar i fotboll, är aktiv i Amnesty, leder kvarterets frivilliga städpatrull, klättrar i träd för att hjälpa ner andra grannars katter. Så om han går ut på natten och ritual-urinerar i mitt jordgubbsland så kommer jag motvilligt att tycka ruskigt illa om honom, trots att han har sina förtjänster… (Obs! Fiktivt exempel som är applicerbart på J-frågan)

 2. hllviken skriver:

  Sista meningen i artikeln är precis vad jag har tänkt intensivt på de senaste månaderna.

  • Peter Harold skriver:

   En anledning till denna uppmärksamhet är att folk i Israel samt sionister i västvärlden nu börjar bli öppna med tanken på vad som ska ske. Det går allt mer mot att Israel kommer bekänna att det inte blir en tvåstatslösning, och att man – måhända med andra ordval – kommer fortsätta att sortera icke-judar i en egen klass i Stor-Israel.

   Frågan är om detta kommer betraktas som en antisemitisk konspirationsteori även EFTER det att näste Trump erkänner den förstorade statsbildningen…?

 3. hllviken skriver:

  Senaste nytt från kanalen:

 4. Visste inte att Bjerknes också var utvald. Dock har det förekommit rykten om att Adam egentligen heter Greenberg. Om detta är sant eller inte låter jag vara osagt.

 5. minnesdagen skriver:

  Spelar ingen roll vad han har för släktbakgrund, det vimlar av folk som har judiskt påbrå men helt vanliga svenska namn och utseende.
  Adam Green gör väldigt bra videos, kanske lite långa men man måste inte se hela avsnitten. Ämnet han tar upp behöver folk bli medvetna om. Man kan inte sticka huvudet i sanden och tro att det går över av sig självt..

  • Peter Harold skriver:

   Jag brukar konvertera Adam Greens filmer till mp3 så kan jag lyssna på dem medan jag väntar på att somna, och säger han eller hans gäster något som jag inte hört förut så blir det läxa till nästa dag att kolla upp saken. Fast visst skulle jag önska att han var mindre repetitiv. Eller också har han lika dåligt minne som jag… 😉

 6. minnesdagen skriver:

  Rick Heskey verkar vara en pajas. Adam Greens kommers med tröjor gör honom knappast rik, det är snarare reklam.

  • Peter Harold skriver:

   Finns visst ytterligare en snubbe som var riktigt ovän med Adam Green, men som plötsligt tänkte om och brukar göra egna kommenterande videos när han inte är alltför full. Tror att det ska vara någon ex-skådis, eller dito. Minns inte namnet, men han brukar vara lite… speciell.

   Japp, det är dyrt att importera tröjor (eller är de tillverkade i USA..?) så det handlar nog mera om reklam. Väldigt sällsynt att dessa videoaktörer och podcastare tjänar mycket pengar. Har halvt bekanta som är i branschen och de har inte råd med semester, vilket ändå inte gör dem något eftersom de är arbetsnarkomaner och passionerade i sitt värv.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s