När politiken inte räcker till…

Bästa läsare!

Om det stämmer att den nu avhoppade socialförsäkringsministern Annika Strandhälls sambo hängde sig härom månaden så känns det makabert att läsa detta utspel från regeringen ifjol…

Vi kanske inte alltid ska lämna till politikerna att fixa lösningar på mänskliga problem. Vi kanske inte ska lämna till politikerna att göra någonting över huvud taget eftersom det går åt h-e ju mer de försöker.

Någonting säger mig att självmordsfrekvensen inte kommer att minska särskilt radikalt de närmaste åren… Inte otänkbart att regeringen och i synnerhet Annikas eget departement kan vara skuld till detta. 😦

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till När politiken inte räcker till…

 1. hllviken skriver:

  Påståendet att sambon själv avslutade sitt liv – kommer det från en trovärdig källa?

 2. Peter Sjöström skriver:

  Hur som , Strandhäll slutar och det kan väl ses som ett bra beslut från henne och för oss betalande . I övrigt hoppas jag att hon får den hjälp i sorgen som hon kan behöva . Mvh Sjöström

  • PH skriver:

   Instämmer! Och i det här fallet är jag nog mest ledsen å det yngsta barnets vägnar som hittade pappan död. Det är ofta för barnens skull man kämpar och försöker hålla sig vid liv.

 3. S Eriksson skriver:

  Vissa personer påstod att det inte fungerade sämre under den långa fikapausen i riksdagen.

  • P H skriver:

   Det är ett vanligt fenomen hos departementen när högsta hönset är borta. Tjänstemännen lyfter ett och annat symbolärende till sin chef, men annars är det denna som hindrar personalen från att göra vettiga saker.

 4. KPV skriver:

  Strandhäll blir kvar i Riksdagen emellertid så hennes försörjning slipper vi ju inte ifrån.

 5. Peter Harold skriver:

  Detta med folk som vill ta livet av sig… Givetvis är plågan störst för de anhöriga och vänner. I vissa fall – och här talar vi nog om extrema omständigheter – är självmord en utväg från lidande. Men jag ser med egna ögon det bisarra i att det finns människor som befinner sig i just sådana hopplösa omständigheter (dödlig sjukdom) som ändå kämpar dag efter dag, och samtidigt finns de de som tar livet av sig bara för att de är trötta och känner meningslöshet. Människans psyke är besynnerligt konstruerat.

  • Man kan ju undra om det stämmer enligt MASH-trudelutten. Om självmord är smärtfritt eller inte.

   • Peter Harold skriver:

    Well, bakgrunden till den sången, eller snarare sångtexten var att en regissör ville ha titeln ”Suicide is painless” på en melodi som den nu 93-årige kompositören Johnny Mandel komponerat, och regissören ville ha den mest idiotiska sångtexten som möjligt. Han provade faktiskt att skriva den själv, men insåg att han saknade förmågan att skriva nonsens, så han bad sin 15-årige son Michael Altman att skapa lyriken. Denna gjorde det på 5 minuter och tjänade 1 miljon dollar på royalties från låten, medan pappa som regisserat filmen bara drog in 70 000 dollar.

  • Björn Sveninge skriver:

   Hubbard har gjort en skala, tonskalan där Du kan hitta självmordskandidaten.
   Den här skalan slutar med kroppsdöd men det finns en mental do som slutar på
   – 40.
   Denhttps://www.scientologi.se/what-is-scientology/basic-principles-of-scientology/the-tone-scale.html är inte trevlig!

 6. Benny skriver:

  Hmm, ja intressant det här med att hoppa av från regeringen pga sorgearbetet men fortsätta i riksdagen! Fast det s.k ”riksdagsarbetet” är ju inte så betungande…man behöver inte ens vara där för att kvittera ut en fet lön.Friidrotts-VM pågår som bekant för alla soff-sportare. Att Sverige är USA:s 51:a delstat bekräftas mer och mer, reportrarna verkar mer intresserade av att intervjua de oftast dopade deltagarna från USA än att bevaka vad som sker! Hade varit bättre de intervjuat Julia Levchenko, ukrainskan som hoppade höjd, så vi ”gubbsjuka” hade fått lite vackert att titta på! Angående Greta så gisslas Putin för att han råkade säga det alla visste,..Bakom Greta står hela horder av folk och media som påverkar. Det har ju blivit så att skjuta budbäraren är själva grejen för judemedia av idag, som när Trump avslöjade Bidens skumraskaffärer i Ukraina! Tydligen är det Trump som är skurken som hade fräckheten och gick ut med Bidens kriminella verksamhet! Biden är ju trots allt representant för demokratiska partiet i USA och som sådan upphöjd och har alltså fribiljett att vara hur skurkaktig som helst precis som Clinton. Biden är ju en av de goda skurkarna för all del, icke att förglömma. Visserligen har ju vi mer initierade känt till att Hunter Biden jagas av åklagare i Ukraina men den förre skurkpresidenten har hindrat rättvisan. Korruptionen är som bekant ett gissel inte bara i Sverige utan hela världen.

  • Peter Harold skriver:

   Jag blev tvungen att googla på ”Julia Levchenko” och… ja, jag kan bara säga ”Hoppsan”. Får inte hon 10 vykort om dagen från män som ber henne bära deras avkomma så skulle jag bli förvånad.

   Apropå Trump-Biden-Ukraina så sträcker sig denna affär långt mer utanför. Idag fick jag höra att det också handlar om att George Soros har någon organisation som agerar ”myndighet” i ”kamp mot korruption” och har insiders som sedan ska hjälpa till att fälla företaget så att de ska betala pengar till organisationen som sedan ”återlämnar” en del till staten som hjälpt till med att fälla företaget. Det var därför som Biden ville få åklagaren bortjagad som hotade att granska Biden jr som inte är kvalificerad för denna typ av uppdrag eftersom han är [censur].

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s