Ett projekt… för de icke redan frälsta.

Bästa läsare!

Jag har skapat ett litet projekt som jag ämnar driva under de få lediga stunder jag känner mig manad att göra så, dock med hänsyn till tid, förmåga och inspiration. Ja, om nu idén är värd att förverkligas. Jag har ett arbetsnamn på projektet, och alternativ till titlar kan säkert behöva diskuteras senare när man har en helhetsbild när alstret är komplett.

Det som är lite bekymmersamt är att jag inte riktigt bestämt mig vad verket ska ha för slags angreppsvinkel, eller ens vad det övergripande målet är. Jag har några alternativ. Det första är att försöka beskriva min egen vandring genom informationsvärlden sedan terrorattackerna den 11 september 2001 och hur sakernas tillstånd förändrats sedan dess. Ett annat upplägg (som jag trivs med bättre) är att försöka vara undervisande i samma stil som publicisten G Edward Griffin, vilken höll en serie föredrag om ”Roundtable”-organisationen och kollektivismens utspridning, samt hans bok och föreläsningar om Federal Reserve System i Förenta staterna. Till detta har vi ju allting som avfärdas som ”konspirationsteorier”, och ett grundläggande argumenterande kring detta begrepp råkade faktiskt bli första kapitlet.

Ett tredje upplägg skulle kunna vara att blanda friskt och vågat, högt som lågt, och att jag utöver vad andra redan berättat får försöka lägga till mina egna frihetliga perspektiv.

När jag funderar på detta upplägg så önskar jag att resultatet ska återspegla den upplevelse jag själv hade när gamla sanningar kom på skam och jag tvangs omvärdera allt jag redan programmerats med sedan tidigare. För det blir en hel del. Men det kom vid en bra tid i mitt liv, då jag redan gjort upp med mitt politiska förflutna. Jag är glad att jag fann en annan väg, även om denna innebär att jag fått behålla gamla fienden samtidigt som fränderna flyttats dit.

Jag ser nämligen många libertarianer som är konformister vad gäller många ämnen, och att de vägrar att tänka i andra banor än ”den enda officiella sanningen”, vilket är ganska konstigt eftersom den österrikiska ekonomiska skolan är ju en teori som bekämpas av etablissemanget med samma energi – och kanske också samma motiv – som när man vill förhindra tanken på att Lee Harvey Oswald ingick i en komplott bland andra medbrottslingar för att mörda president John F Kennedy.

Det finns ett mål med det tilltänkta alstret. Det ska vara intressant, informativt och ändå följa all tänkbar logik. Framför allt ska det kunna läsas av en släkting utan att denna stänger sista sidan och fäller en tår för att vederbörande anser att jag är fördärvad och blivit galen. För oss emellan, kära läsare, så har vi väl emellanåt läst en och annan ”konspirationsteori” som vi själva kan känna är lite… vad ska man säga… magstark..?

Detta är också en aspekt jag vill ta med i mitt alster. Man behöver inte försöka trycka ner alla påståenden (”konspirationsteorier”) i halsen på folk och få ett Greta Thunberg-utbrott om läsaren ändå inte vill svälja informationen. Där känner jag i egenskap av skribenten ett behov av att vara tillfreds med läsarens reaktion (som kanske också kan vara min egen något ”konformistiska” syn), men ändå försöka beskriva vad konsekvenserna är ifall hypotesen om den ifrågavarande saken verkligen stämmer.

Eftersom jag själv börjat min resa genom den alternativa informationsvärlden genom G Edward Griffins försorg via YouTube så vet jag redan nu att jag också kommer använda en del av hans material och pedagogiska upplägg. Dock har jag tänkt försöka lägga upp presentationen i en kronologisk ordning.

Naturligtvis har jag vissa tvivel över projektet. Den första invändningen är att det redan finns en uppsjö av förträffligt material som redan publicerats. Några av skaparna bakom dessa alster har vänligheten att hälsa på i kommentarsfältet i denna blogg, och bara för att nämna några exempel är Pia Hellertz och Lasse Wilhelmson mycket produktiva av sådant som kommer vara referensmaterial för mig. Sålunda letar jag efter ett nisch där jag skulle kunna göra nytta. Och det enda som jag ser som praktiskt nödvändigt är att försöka bli en guide för min novis till läsare att stiga ut ur den konformistiska sfären och stiga in i det bibliotek av världsförståelse som etablissemanget via sina systemmedier, skol- och universitetsväsendet och myndighetsvärlden försöker förhindra accepteras som sanning.

Jag tror dock redan på förhand att för er frekventa besökare av Skrivarens blogg torde mitt alster knappast kunna betraktas som revolutionerande. Så istället för att ni ska förvänta er underhållning från min sida så lär det nog bli mer av desperata rop på hjälp till läsekretsen från min sida… 😉

Hälsar eder Peter Harold

PS
Första kapitlet är klart, och både kapitel två och kapitel tre är halvfärdiga. Vore kul om resten skriver sig självt lika smidigt…
DS

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Ett projekt… för de icke redan frälsta.

 1. hllviken skriver:

  ll

 2. hllviken skriver:

  II

 3. Benny skriver:

  Läste att Soros som vanligt håller sig framme och investerar i, hör och häpna, kolkraft! Den blir ju billig eftersom han ser till att stödja Greta som ser till att kolkraftsaktierna går i botten! Ja, Soros skrattar hela vägen till banken när vinsterna börjar ramla in på kontona. Vattenfall skänkte ju närmast bort sin del av kraftindustrin i Tyskland vilket ledde till miljardförluster för svenska skattebetalare i slutändan. Nu finns det andra som tjänar grova pengar på att Vattenfall fick sälja för underpris pga påtryckningar från regeringen. Undrar om det finns någon som vågar räkna ut hur mycket MP kostat skattebetalarna genom åren? Fick folk reda på den summan skulle det nog bli skottpengar på de efterblivna miljöpartisterna som finns kvar i det lilla skitpartiet. Putin sa ju som bekant sanningen om vilka som ligger bakom Greta och MSM:s fördömanden kom föga förvånande som ett brev på posten. (Agerandet påminner mycket om stenings-scenen i Life of Brian för övrigt) Sanningen har blivit väldigt obekväm för globalisternas strävanden och det som häpnar är hur stor makt de har i västliga s.k demokratier.

  • Björn Sveninge skriver:

   Jo det är som du skriver men Soros ser ju ut som ett lik, han ser förresten ut som ett illa åtgånget lik så vad skall han med pengar?
   Kan han köpa loss sina hantlangare i riksdagen när det drar ihop sig i Finspång!
   Wilhelmsson och Hellertz har nämnts och jag har hittils inget överhuvudtaget att kritisera hos Wilhelmsson.
   Men jag undrar över en detalj i Hellertz påstående nämligen att vi återföds i en annan kropp.
   Skulle det stämma kanske Soros när han växt upp som en ny individ kunna kassera in sina bedrägligt intjänade stålar?
   Nja knappast, varje ny människa är ju produkten av två människor och det är väl troligt att ”produkten” blir något mittemellan.
   Tror man däremot på guds straff torde Soros ligga djävligt risigt till.
   Mikael Hagenbo tror på guds straff som inte tror som han, han säger vidare att det är lönlöst att kämpa mot ondskan, man skall enbart bry sig om sin egen själ och att få del av den helige andens inflytande på sinnet.
   Det inflytandet är något att vara tacksam för men att ignorera allt annat för att det är meningslöst att bry sig?
   Nåja han kanske har rätt, vad vet jag!

   • Peter Harold skriver:

    De är skickliga marknadsförare. Vem vill ha en förintad värld? Ingen (utom sionistiska domedagssekter). Så barnen köper med lätthet att de måste vara med, utan att förstå vilka krafter som ligger bakom dessa rörelser.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Att ta del av detta ditt projekt ser jag fram emot med förväntan . Har du så tunga namn som Hellertz och Wilhelmsson i ryggen så kan det inte bli annat än mycket bra . Låt din vassa penna dansa över pappret , det uppskattas av oss läsare här på sidan . Mvh Sjöström

 5. Peter Harold skriver:

  Lite datastrul. 😦
  Återkommer. 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s