Man blir lite nyfiken på vad Fredrik Reinfeldt har för åsikt om Israel…

En långpost, för att ni är förhoppnings-
vis helglediga och har tid att läsa…! 🙂

Bästa läsare!

Den forne moderatledaren och ex-statsministern Fredrik Reinfeldt har varit på Moderata samlingspartiets riksmöte och hållit ett anförande i egenskap av gästtalare.

Hans budskap har uppmärksammats av Fria tider, och jag har även ögnat genom en artikel av av Expressen. Eftersom moderaterna drabbats av en lättare schizofreni sedan Reinfeldt lämnade partiledaruppdraget efter den borgerliga regeringens valförlust följt av en intern kritik mot att hans politik ledde till den massmigrationsvåg som drabbade Sverige 2015 så är det intressant att höra hur talet uppfattats.

Fredrik Reinfeldts budskap till sina forna partislavar var att inte ändra den kurs som han stakat ut för dem som statsminister. Han gjorde det genom att smutskasta de som inte gillar den politiken, och insinuera att de har samma inställning som moderaternas naturliga fiende, socialisterna:

– Nu kommer de som säger: Nej, ni är inte mer värda än att vara del av ett kollektiv, ett folk. Denna idé som vi, när jag var ung, bekämpade för att den fördes fram av vänstermänniskor, men som nu påstås tillhöra nymornad höger. Men det är en precis lika usel idé nu som den var när kommunisterna uttalade den i min ungdom. Den är helt enkelt farlig.

Nya moderaterna vs. Moderaterna

När Fredrik Reinfeldt var ung var Moderata samlingspartiet för en restriktiv migrationspolitik för invandrare av icke-nordisk härkomst. Ur 1978 års partiprogram för Moderata samlingspartiet kan vi läsa:

Den nordiska invandringen skall vara fri. För medborgare i utomnordiska länder måste invandringen vara reglerad. Flyktingpolitiken skall stå i överensstämmelse med våra åtaganden enligt Geneve-konventionen. Rösträtt i riksdagsval skall vara förbehållen svenska medborgare.

Moderaterna har försvarat denna politik från 1978 med att den var ansvarsfull och inte baserade sig på rasism. Motståndarna menade annat, även om debatten inte alls hade samma hysteriska övertoner som idag.

Varför ville moderaterna att invandringen från icke-nordiska länder skulle vara reglerad på den tiden? Ja, sannolikt hade de sina skäl. Att anföra dessa skäl idag i en öppenhjärtig samtalston kan dock leda till nedstängt Facebook-, Twitter- och TouTube-konto eller till och med åtal för hets mot folkgrupp, så vi hoppar över det för stunden.

Moderaterna skrev också rätt ut att ”[invandrarna från de utomnordiska länderna] skall ha möjlighet att bevara och vidareutveckla det egna kulturmönstret, under förutsättning att det överensstämmer med svensk rättsuppfattning”. Denna politik tror jag att många moderater skulle kunna skriva under på än idag. Moderaterna såg medborgarna i sitt land som ett folk, även om partiet på den tiden också stod för individens rätt och frihet. Idag nöjer sig Moderaterna med att kräva sprit i butikerna som sin viktigaste frihetsfråga. Det sovande folket ska icke väckas, utan nu bedövas ännu mer… Jaja, lite roligare kanske.

Vilken är Fredrik Reinfeldts agenda?

Nu försöker Fredrik Reinfeldt få det att låta som att den som är för reglerad invandring är en kommunist. Detta är givetvis ett halmgubbe-argument, och det är intellektuellt ohederligt att tala som Reinfeldt gör utan att också förklara vad som står på spel: Med hög invandringsnivå kommer det grundlagsskyddade välfärdssystemet att haverera, och det befinner sig under stor stress redan nu.

Fredrik Reinfeldt sade i sin ungdom vara emot det skattefinansierade välfärdssystemet, medan han som statsministerkandidat var för välfärdspolitiken, och som statsminister menade att invandring är en förutsättning för att upprätthålla välfärdsstaten. Någonstans på tidsskalan måste Reinfeldt faktiskt vara ohederlig och falsk eftersom han skiftat ståndpunkt under resans gång. Låtsades han som ung vara emot välfärdsstaten? Eller är det nu han låtsas att vara för den?

Man kan vara emot den skattefinansierade välfärdsstaten. Jag är det i egenskap av libertarian. Fredrik Reinfeldt är inte libertarian. Han visar inga tecken på att dra tillbaka statens makt att bedriva ett folkutbyte medan han låter välfärdsstatens tjänare rusa in i kaklet. Tvärtom, han önskar skruva upp takten på invandringen igen, och han visar ingen ånger över den politik han förde som statsminister där svenska folket fått betala dyrt med sina skattepengar till dem som moderaterna förr i tiden bara hälsade välkomnade i begränsad omfattning.

Jag anser att den skattefinansierade välfärdsstaten kan ersättas av andra modeller, framför allt försäkringsbaserad omsorg, och definitivt utan politiska regleringar som bara gynnar storföretag och bolag med kortsiktiga vinstintressen. Fredrik Reinfeldt ger inga alternativ. Han uttrycker inga visioner för hur svenska folket ska bli mer fria. Tvärtom, han ber svenskarna att förneka att det finns ett element av nationell samhörighet. Med detta försöker han även sudda bort en annan mening som moderaterna skrev i sitt partiprogram år 1978: ” – Kristna och humanistiska värderingar utgör grunden för vårt svenska samhälle.” Den tidens moderater ansåg att det var viktigt att ”föra kulturtraditionen vidare” och förklarade att ” [den] västerländska synen på forskning och bildning betonar vikten av intellektuell frihet.”

Med andra ord, 1978 års moderat politik innehöll flera markörer av ”nationalistisk” karaktär som Fredrik Reinfeldt inte verkar vilja veta av, utan istället går till frontalangrepp mot dem som ifrågasätter om moderaterna verkligen kan bedriva en politik med hög invandringstakt och bevarat välfärdssystem, vilket var Fredrik Reinfeldts erbjudande till Sveriges väljare när han förlorade valet 2014.

För övrigt så kan vi konstatera att detta med att använda ord som ”begränsad” och ”reglerad” är platta argument. De betyder absolut ingenting om de saknar en definition. Och sådana presterar inte våra politiker. Tvärtom, Fredrik Reinfeldt sade kategoriskt åt sin då ansvarige minister att det aldrig fick bli diskussion om konkreta antal om ”hur mycket invandring Sverige tål”.

När klagade Reinfeldt på att Obama
höjde skatten på kinesiska däck?

Fredrik Reinfeldt passade också på att kritisera Donald Trump. Nu tycks ju detta vara en folksport, men för att inte visa att han tänkte plocka lågt hängande frukt formulerade han sin kritik (enligt Expressen) på att Trumps politiska gärning består i att ”nedmontera USA:s roll som en dominerande kraft i världen och sätta en ‘enögd nationalism’ i centrum.”

Det är sant att Donald Trump infört tullavgifter eller hotat att höja dem, och för den som kan lite om ekonomi eller bara allmänt är klar i skallen vet man att höjda importavgifter innebär dyrare varor för konsumenterna i slutledet. Låt oss exemplifiera (med påhittade siffror) med att en amerikan stod mellan valet att köpa en amerikansktillverkad stålhammare för 10 $, eller en dito importerad från Kina för 8 $. Om amerikanen köper den kinesiska har han 2 $ kvar som kan spenderas på annat. Men med höjd importtull så ökar priset på den kinesiska till samma pris som den amerikanska. Det betyder nu att kunden inte längre har 2 $ över efter att ha köpt sin hammare. Trösten är att en amerikansk hammarproducent fått sälja (och betala skatt i sin tur till staten), men på sikt leder ökade importtullar till ekonomisk stagnation, medan motsatsen leder till ekonomisk tillväxt. Detta har historien visat flera gånger.

Reinfeldt gillar den Israelstyrda världsmakts-
ordning som USA praktiserat mer än fred

Men mest av allt irriterar sig Fredrik Reinfeldt på att Donald Trump inte vill att Amerikas Förenta stater ska leka världspolis. Enligt Fria Tider sade den moderate Jätte-Alfons att:

– Han [Donald Trump] har plockat ner USA:s styrande över världen. I stället ser vi etablerandet av en ny världsmaktsordning. Och det är något som vi bör haja till för, en världsmaktsordning handlar ju trots allt om förutsättningarna för mänskligt liv där vi finns. Det är därför det här valet spelar roll, sade Fredrik Reinfeldt under stämman.

– Ska det fortsätta i fyra år till med en nedmontering av den världsordning som inte minst det här partiet kämpat för att upprätthålla?, fortsatte han undrande.

Det här är så Atlantic-Council-wrote-your-speech att man nu nästan kan kategorisera Reinfeldt som ett neokonservativt troll i klass med Gunnar Hökmark. Nej, stryk ordet ”nästan”. Det är helt klart att Fredrik Reinfeldt hedrar sina utländska uppdragsgivare och välgörare.

Att Reinfeldt talar som om han är programmerad i en sekt gör det hela inte ett dugg trevligare. Med ett försök att bli lika alarmistisk som Greta Thunberg, men här med insinuationen att det mänskliga livet på planeten hotas av att Donald Trump inte låter sin militärmakt agera världspolis. Men det är bra att Fredrik Reinfeldt erkänner att Moderata samlingspartiet ”kämpat för att upprätthålla” USA position som ensam supermakt.

Skrämmande! Faktum är att om det finns spår av intelligens vid moderaternas riksmöte så borde åtminstone en handfull av deltagarna resa hem från Västerås med känslan av att man medverkar i ondskans parti.

För frekventa läsare av Skrivarens Blogg råder det ingen tvekan om att vi i vår gemenskap här är så upplysta om USA:s roll i världen att vi kan påstå – utan att skämmas för vår uppriktighet – att den världspolisordning som Förenta staterna självsvåldigt tagit på sig de facto utförs å Israels vägnar. Jag kan inte låta bli att bli nyfiken på vad Fredrik Reinfeldt har får åsikter om Israels nationalism. Är den också ”enögd”? Eller ska vi låta bli att ställa såna frågor av hänsyn till förintelsen? Eller att judarna i Europa kan ha dött förgäves om vi ifrågasätter vad dagens Israel håller på med? (Lästips: Sheldon Richman – Let’s Make Sure the Nazis Killed in Vain)

Sorry, jag kan inte låta bli. Jag undrar verkligen vad Reinfeldt har för syn på Israel och landets politik? Ska vi få se mer av denna vara i framtiden, eller kommer han fortsätta gå som katten kring den heta gröten och sprida förtäckta ”Israel-first”-argument kamouflerade till begrepp som ”världsmaktsordning” baserad på ”amerikansk” dominans?

Fredrik Reinfeldt klagar på att Donald Trump flyttade ett hundratal soldater från ett område i Syrien till ett annat, och kallar detta för att ”nedmontera en världsordning”? Är han på riktigt, karln?

Tänker inte Fredrik Reinfeldt på att den ”världsordning” som han härmed hyllar är frukterna av det ”War on terror” som började år 2001 med en militär insats riktad mot max 400 man i komfortabla skyddsrum bland bergen i Afghanistan, och idag 18 år senare har gett oss terrorism över större delen av jordklotet, flyktingströmmar till Europa och regimskiften där sekulära diktatorer (om än med en förkärlek till socialism) ersatts av sekteristiska regimer som vill utplåna västvärlden å sin religions vägnar och förtrycka alla som inte bekänner sig och hedrar den påbjudna tolkningen av Islam?

Det är faktiskt lite skrämmande att tänka på att Reinfeldt varit Sveriges statsminister, men denna obehagskänsla bekräftas av hur Sverige ser ut idag, där en inkompetent socialdemokratisk regering fortsatt det förödelseverk som Reinfeldt såg till att rulla igång.

Om Fredrik Reinfeldt vill sitt eget parti det bästa bör han hålla truten och låta bli att dyka upp på dess riksmöten. Men någonting säger mig att de som betalar Reinfeldt sagt åt honom att ”styra upp ett och annat”. Lägg därtill det faktum att den nuvarande partiledare Ulf Kristersson fick en tur- och returbiljett till Bilderberggruppen tidigare i år; det är uppenbart att de-som-bestämmer inte vill låta Moderaterna ta ansvar för Sverige med hjälp av Sverigedemokraterna, och att folkutbytet ska fullbordas. Helst så snabbt som möjligt.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Man blir lite nyfiken på vad Fredrik Reinfeldt har för åsikt om Israel…

 1. Fredrik Den Onde! jag vill öppna ditt hjärta. Inte som metafor. Utan rent kirurgiskt med skalpel. I brist på skalpeller kan det gå lika bra med motorsåg eller yxa. För att ta reda på vilken berättelse ditt forna hjärta kan ha att förtälja. på så lite där Poe-etiskt vis. fast ännu mer fascinerad är jag förstås av din hjärna. Att få med ett snabbt skarpt snitt öppna din kala skalle, bända upp kraniet och plocka ut hjärnan därinne. Mäta den, väga dem. scanna den med alla moderna medel får att slutligen lösa gåtan hur sådanna som du fungerar. Sedan förvara resterna av hjärnan i en glasburk med formalin för alla tider. Så att även framtida forskare kan ge sig hän åt denna märkliga onda genius hjärna. Vad göra med resten av kadavret? Bara att mala ner till hönsfoder antar jag.

   • Björn Sveninge skriver:

    Jo men man får skilja på hjärnan och själen.
    Ondskan sitter inte i hjärnan))
    Demokratin däremot odlar fram missfoster som Ruinfeldt.
    Jag såg en i mitt tycke bra rysk film på youtube men kunde inte komma på vad den hette.
    Men efter ett drygt dygn kom svaret nånstans ifrån, Urga och det var rätt.
    Inte säkert att alla själar har samma smak som jag har.))

    • Peter Harold skriver:

     Jag tittade på den en bit. Jag förstår varken mongoliska eller ryska, men på något sätt känner man sig jämbördig med karaktärerna.. 😉

     Den lilla pojkens blick när han såg chaufförens tatueringar… Obetalbart, haha!

 2. minnesdagen skriver:

  Man skall låta bli att ställa frågor av hänsyn till förintelsen. Det är därför den finns.
  Förintelsen är en metafor. På så sätt är den sann. Den är en metafor för att just de människorna spreds över jordklotet, och därför inte längre fanns kvar, där de före kriget levde. Eller, om de fanns kvar, så räknas de inte längre som religiösa. I kommunismens Sovjetunionen kan man räkna hur man vill. Hur många kristna fanns det i folkräkningen i Ryssland 1945, jämfört med 1917 ?

  • minnesdagen skriver:

   Det Sheldon Richman skriver, ”if no state was available”, kommer aldrig att stämma. Han menar att om det inte fanns nationalstater.
   Det finns alltid en stat. Han menar förmodligen att det skall finnas bara en riktig stat, och den skall bestämma över alla länder. Då blir det fred.

   Men inte egentlig fred. Bara inte krig. För offren skall inte kunna försvara sig.
   Det blir folkmord. Så som det var i Sovjetunionen.
   Sheldon Richman skriver inte ett enda ord om Holodomor, det som hände på riktigt, i motsats till förintelsen.

   Det är vad vi har att vänta oss av en nationalstatslös värld.
   En nationalstatslös värld är en värld utan försvarsmakter.
   Resultatet blir Holodomor i stor skala.

   • Peter Harold skriver:

    Jag tror mer att han ser att inga stater kommer kunna starta krig i statens namn. Tjuvar, banditer och… ja, jag letar efter en värre synonym i grad ovanför, men kommer bara fram till ”politiker”. Nå, dessa skadegörare kommer naturligtvis att fortsätta existera i ett statslöst samhälle. Men det kommer också bildas en motreaktion, en frivillig association som bekämpar de ondskefulla elementen. Eller som Hans Hermann Hoppe uttryckte det: Fysiskt avlägsna dem (denna replik brukar illustreras med en helikopter…).

    En nation kan ändå bestå utan stat. Våra lokalsamhällen kan vara den gemensamma ”single point of contact” med de institutioner som behövs för att vi ska kunna fortleva i en fredlig värld. Just kampen om staten är det som gör kampen lönsam, vare sig den sker med våld eller med politik.

  • Dom så kallade ”överlevarna” upplevde det som om det var verklighet. Det är det som räknas. Tror dom är livrädda för att allt fler gojer ska börja läsa om dessa vittnesmål. Om alla dessa runkmaskiner, burar med örnar och björnar, blod som sprutar som gejsrar direkt ur marken. För mig låter det senare mer som en Hollywood-skräckfilm än verklighet och det andra mer som Münchausen-historier.

  • Peter Harold skriver:

   Förintelsen som religion. Låter som en bra titel på en avhandling som kan rendera i karriärsstopp och yrkesförbud… 😉

 3. Risto Matinen skriver:

  Bra skrivet herr Harold! Beundransvärt om så enbart din sjuktid skulle räknas!

  Ja, Fredrik den Onde (FdO), han kan och bör analyseras som den värste landsförrädare han är. Att socialister såsom Rövén och de flesta av hans företrädare var och är helt i överensstämmelse med deras hat och våldsideologi; socialismen. Det finns förvisso varianter av socialism som inte är sådan, men anhängarna för dessa är extremt färre än islamister som gillar SD…

  Han, FdO, är sedan länge ett globalistluder. Han, liksom andra PK-avskum, säljer ut oss för judaspengar. Ingen/få tror väl att de gör det gratis eller enbart för det de tar som innehavare av politiska positioner?

  Personligen avskyr jag Fredrik den Onde och skulle inte ha minsta ånger om jag lyckades döda honom, oavsett hur. Dock skulle jag vilja plåga honom till döds som den värsta sadist vore förmögen.

  Jag är en gammal man och är inte förmögen att utplåna Fredrik den Onde på något sätt jag skulle önska. Detta är inget hot riktat från mig till Fredrik den Onde! Men jag skulle gärna se honom död, så snart som möjligt. Vore jag ung skulle knäppa honom som krypskytt. Jag var dock då dålig och som bäst tvåa på distriktsmästerskap, där de flesta sköt bort sig men inte jag…

  Bekänner att jag själv tycker det är hemskt att jag ens skulle kunna döda någon (förutom invällarna), men sådana som Fredrik den Onde är mer än nog vad någon frisk med självbevarelsedrift kan tåla…

  • FdO hade verkligen förtjänat att hamna i runkmaskinen. Hade varit helt underbart att bevittna den avrättningen.

  • Peter Harold skriver:

   Jag måste få berätta att jag haft flera dagar i streck som jag mått alldeles prima nu! 🙂 Före helgen lyckades jag till och med gå ett varv runt Stockholm! Detta ska jämföras med att jag några veckor tidigare fick vila två gånger på vägen tillbaka från min kvartersbutik. Varför jag mådde så förtvivlat bra nu före helgen vet jag inte, men jag har nu haft ett par månader där jag varit helt utslagen.

   Självfallet förtog jag fötterna under promenaden, och jag hade hemsk träningsvärk dagen efter, men det var skönt att se att jag fick tillbaka min kapacitet för långpromenader.

   Vad gäller Fredrik den onde önskar jag att några grävande journalister skulle kunna komma över vittnesmål som säger sig ha hört att Reinfeldt skulle få dessa miljonuppdrag efter sin tjänstgöring som statsminister. Jag skulle vilja ha namn och tillfälle på dessa som köpt honom.

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Peter!
  Fredrik Reinfelt är inte renhårig mer än på ett sätt och svensk är han inte han har femtekolonnarnas blod i sina ådror!
  Bedrägeriet ligger i hans gener hans farfars farfar var kannibal och tog sig fram som bedragare!
  Utdrag ur hans historia!
  ”Han hade loppcirkus och visade ”zulukaffrer” på scen.

  Han var mulatt – och sa att han åt människor.

  John Hood är Sveriges statsministers farfars farfar.”

  Samtidigt är han totalt skamlös och skall straffas för sitt utplundrande av Sverige
  Jag finner det ytterst konstigt att han kommer undan så lätt men sista meningen är inte nådd ännu!

  Läs själv vad Aftonbladet skriver!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1xldx/farfarsfarfar-var-kannibal

 5. Benny skriver:

  Vad Rheinfeldt inte verkar fatta är att USA och dess militär inte har någon som helst möjlighet att fortsätta att leka världspolis! Den vapentekniska utvecklingen har gjort USA:s flotta av hangarfartyg till sittande fåglar för avancerade missiler och därför kan inte USA fortsätta med sitt hotande som man gjorde förr. Dessutom verkar marktrupper från USA vara gummi-Tarzans för de misslyckas alltid med sina uppdrag. Nä, bomba sönder städer från hög höjd är melodin, eller rättare sagt har varit, för nu ska väl Ryssland börja sälja S400 till höger och vänster och då blir ju även flygoperationer vanskliga. Och detta har ju Trump räknat ut, så han verkar smartare än Rheinfeldt i alla fall. Rheinfeldt är en vandrande katastrof och hans korruption satte en ny standard för hur djup korrumperade politiker i Sverige kan vara utan att bli åtalade! Calle Bildt var väl nästan i samma klass tätt följd av Person men Rheinfeldts idiotiska invandringspolitik är ju i särklass jämför med de två andra skojarna.

  • hllviken skriver:

   Fast det här är otäckt:

  • Peter Harold skriver:

   Well, amerikanska soldater är ganska tuffa när de vet att motståndaren inte får slå dem. Jag har varit involverad i några sammanhang där deras närvaro varit obligatorisk, och allt elakt som sagts om tyska sexköpare i Tyskland är applicerbart även på dessa Yankees, minus sexet. Kaxiga och noll ödmjukhet. ” – Vi har koloniserat er nu”, var repliker som kunde slinka ur dem när de gjorde upp sin temporära bas.

 6. Lars Lindeberg skriver:

  Han är en produkt av halvblod. en bastard, där vi vet av erfarenhet att inget gott kommer från dem! Illvillig och lat har aldrig haft ett riktigt arbete utan lever som parasit med en svindlares trut!
  Jag tror han tittar sig över axeln många gånger och det skall han med tanke på hans illgärningar!
  Karma har en förmåga att hitta rätt!
  Han är inte ensam om detta där är en hel del i hans sits ju längre tiden går idag desto säkrare på det!

 7. Risto Matinen skriver:

  Ulf Kristersson, FdO:s efterträdare, är oroad att hans dotter ska rånas och överfallas, enligt Fria Tider.

  Det är taskigt att en oskyldig (dottern) skulle önskas drabbas av faderns illgärningar, men det önskar jag. Det är inte bara vanliga svenskar som ska drabbas av babbevåldet, utan främst de skyldiga till att det kan ske: Hypermassinvasionen av avskum från tredje världen! Det räknas deras avkommor…

  • hllviken skriver:

   Barnen är inte Ulfs avkommor. De är adopterade från utlandet.

   • Risto Matinen skriver:

    Desto bättre? Eller? Oavsett!

    Fy fan för att adoptera ifrån utlandet. Ca 60 tusen lär ha importerats. Hur kan det vara tillåtet att förändra demografin på ett sådant sätt? Förvisso långt mindre än hypermassinvasionen av avskum, men ändå…

    • Risto Matinen skriver:

     hypermassinvasionen av asylavskum
     skulle det vara…

    • Lars Lindeberg skriver:

     Det är judar som praktiserar den metoden just med avsikt att förstöra svenska folket!
     Judarna måste kastas ut först från Sverige!
     Det finns ingen bra eller god jude i så fall är de inte judar!
     Judarna har blivit utkastade över 100 gånger från våra samhällen genom tiderna!
     De är Satans hantlangare!
     Moderaten från Iran är hitplockad av judar! Jag har glömt hans namn,
     Reinfelt skall doppas i tjära och rullas i fjädrar först!

     • Lars Lindeberg skriver:

      Nu kom jag ihåg namnet! Hanif Bali!
      Han är hitsläpad av judar!
      Svensk är han inte och kan aldrig bli!
      Vad fan vet han om Sverige?
      Vad har han byggt upp i Sverige?

  • Peter Harold skriver:

   Bor inte dottern i Strängnäs? Jag var ute och åkte båt där och fick tillfälle att berätta för mitt sällskap om episoden där en kvinna blev våldtagen två gånger vid olika tillfällen på samma väg där den första gärningsmannen slagit ner henne. Mina vänner tyckte att Sverige blivit ett annorlunda land mot hur det var förut. Vi hade alla gemensamma minnen av att man kunde gå nykter på kvällen för sig själv utan att något hände. Idag är risken stor att man inte kan, och störst för kvinnor.

 8. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  I ett svar här kunna återge vad man anser om Fredrik Reinfeldts åtta år vid makten blir dock inte något positivt. Artikeln är minst sagt bra skriven, tyvärr kanske utfallet av hans regim är betydligt mörkare.

 9. Pingback: Man blir lite nyfiken på vad Fredrik Reinfeldt har för åsikt om Israel… – Suzie Weathers

 10. Varjager skriver:

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Personligen känner jag avsmak för Ryggradslöse. Han har ett mål och det är att ta vårt land och göda sig själv på våran bekostnad.

 11. Pingback: Man blir lite nyfiken på vad Fredrik Reinfeldt har för åsikt om Israel… – Suzie Weathers

 12. Peter Sjöström skriver:

  Bra skrivet mina vänner . Inte mycket att tillägga här inte . FdO tycker jag var en bra benämning . Det där med alla vittnen från lägren om alla hemskheter så har jag testat ett av exemplen . Det att elda upp ”lik” . Som bonde med djur händer att kalvar dör . Ibland dör fler . Testet bestod i att på bar backe elda upp dessa kadaver . Det tog mycket mycket lång tid . Med tanke på de vittnesmål om gropar i backen där det eldades annat än kalvar på 40-60 kg . Mvh Sjöström

  • Peter Harold skriver:

   Gräver man inte ner djuren i gödselstacken? Tar visserligen längre tid, och är olagligt, men man spar både bränsle och veterinärbesök (för jag har för mig att veterinärer ska titta på döda djur).

   • Peter Sjöström skriver:

    Hej Peter . När djur dör i en boskapsbesättning anmäler man det till Centrala Databasen ,CDB. Detta skall göras inom 7 dagar , annars sanktioner . Man anger då dödsorsak som kan vara slakt på slakteri då kommer en anmälan från slakteriet också in till CDB , dubbelkoll . Sedan finns kolumnerna självdöd till destruktion , självdöd ej till destruktion samt annan orsak och hemslakt . Vi har även ett antal som vargen ätit upp . Någon veterinär som besiktar döda djur förekommer endast om man misstänker sjukdom . Vid vargangrepp kommer det folk från Länsstyrelsen och Grimsö Forskningsstation . Totalt 3-4 st som kontrollerar så att det inte är någons hund . Belgisk Terverens har de frågat mig om . De topsar även beten på djuret . En gång så flådde de en kalv och såg då på betten att det ”troligtvis ” var en varg . Terverensen avfördes som misstänkt . Men helt säkra var de inte då inget säkert vittne fanns att tillgå . I rapporten skrevs också ” troligtvis ” . I ersättningen sedan så skrevs orsaken som troligt rovdjursangrepp . Bara för att ha en diffus statistik . Frågade om detta och fick till svar : du har ju fått dina pengar så det är inte så noga ! I övrigt så drog de av några hundra bara för att de tyckte de hade rätt till det . Gick ej att överklaga . De hade även höjt priset på kalven som kompensation för något annat diffust . De var väldigt nöjda med sig själva . Tyckte att vi skulle samarbeta med vargproblemet . Att jag skulle ringa varje gång vargen strök förbi . Sa åt dem att vi inte ska samarbeta och att vi sköter vargproblemet själva . Ursäkta det myckna skrivandet om eldandet av kadaver . Mvh Sjöström

    • Peter Harold skriver:

     Jag tackar för den intressanta inblicken!

     Undrar vad de tänkte göra vid underrättelse om att ”vargen stryker förbi”? Skicka ut polis som ser till att hindra lokalbefolkningen från att skydda sina djur…?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s